IP: *.c31.msk.pl 05.01.07, 19:36
Jadę w sierpniu do Kissamos-hotel Peli.Niestety samolot ląduje w
Heraklionie,więc 200km przede mbną.chciałabym dowiedzieć się jak długo trwa
podróż.Prawdę mówiąc liczyłam na LOT i Chanię(ma lotnisko),a okazało się,że
lecę Cyprian airlines.Lecę z Itaką(po raz pierwszy).Będę wdzięczna za każde
informacje na temat hotelu,zachodniej Krety,wypożyczenia samochodu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppf Re: Kreta IP: *.chello.pl 09.01.07, 12:51
      W zeszłym roku w lipcu bylismy w 10 osób na Krecie w Kissamos w hotelu
      Christina Beach. Lecieliśmy tymi samymi liniami co ty ale ladowalismy w Chani
      (tez z Itaki). Sama miejscowośc Kissamos jest sympatyczna. Jest to nieduza
      miejscowość w której oprócz turystów spotykasz zwykłych ludzi chodzacych
      codziennie do pracy. Jeśli chodzi o urok centrum misteczka to nie jest zbyt
      urzekający, ale spacer wzdłuż wybrzeża juz tak. Położenie jest piękne między
      Rodopos i Gramwousa. Widziałam hotel Peli, wygladał ładnie, miał ładny ogród.
      Basen był od strony głównej ulicy, ale było wysokie ogrodzenie i krzewy więc
      nie powinno to przeszkadzać. Wypożyczylismy samochód w Autoway, jeszcze w
      Polsce dokonaliśmy rezerwacji. Polecam, naprawde wywiązali sie z umowy w 100%.
      Nowy samochód (raptem miał 4000 km) podstawiony pod hotel punktualnie (nawet
      jeszcze przed czasem). Zrobilismy ponad 1000 km. Jest wiele pieknych miejsc na
      Krecie, które warto zwiedzić samodzielnie (Falasarna, Elafonisi, Paleochora,
      Prevelli, Hora Sfakion) najpiekniejsza jednak jest Chania. To cudowne tetniące
      życiem miasteczko, które największy urok ma nocą. Jak bedziesz zainteresowana
      to mogę napisać Ci gdzie bylismy i co warto zobaczyć. Jesli chodzi o Itakę, to
      też wszystko tak jak trzeba, bardzo bylismy zadowoleni z biura. Warto u nich
      wykupić wieczór kreteński. Zabawa jest przednia.
      Ogólnie wczasy rewelacyjne na Kr4ecie, wybieramy sie tam jeszcze raz.
      natomiast tak całkiem szczerze, to tym razem ulokowałabym się blizej Chani
      (jakieś 2-4 km) żeby móć cześciej bywać w porcie wieczorami. Kissamos jednak
      jest oddalone od chani 40 km i podróz chwilke trwa.
      Ale ogólnie polecem!!!!
      • Gość: Aga Re: Kreta IP: *.c31.msk.pl 09.01.07, 17:29
        Będę wdzięczna za informacje o miejscach, które warto zobaczyć. Myślę o
        wypożyczeniu auta. Mój e-mail-amertil@vp.pl .
        • bah77 Re: Kreta... 09.01.07, 20:18
          > Będę wdzięczna za informacje o miejscach, które warto zobaczyć.

Zajrzyj więc tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=45989762&a=46112232

bah77
          • Gość: Aga Re: Kreta... IP: *.c31.msk.pl 10.01.07, 16:32
            Dziękuję za informacje.Neronce za opis wycieczek i ofertę samochodową.Mam
            jeszcze jedno pytanie ,czy można tam łowić ryby.
            • Gość: ART Re: Kreta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:32
              Ciekawe pytanie .Osobiście nie widziałem żadnego rybaka-turysty na Krecie ale
              za to widziałem sporo ryb :D
              • jacek1f tak? a ja ich widze wszedzie zawsze, a sklepiki 11.01.07, 14:58
                sa pelne roznych zestawow podrecznych z siatkami, z wedkami krotkimi, dlugimi i
                najpopularniejse "z ręki" - tylko haczyki i zyłki.

Wieczorami i rankami na skalach kucaja wytrwale, a na Pólnocy nieraz bralem
                udzialw zanecaniu przez kilka dni, a potem na sznurek wręcz wyciganiu na grila
                prosto ryb...:-)

Ze skal i wysokich brzegow łowisz z reki, ale widzialem tez zawodowcow z
                dłuuuuugi kijami.

Spokojnie mozna łowic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka