Dodaj do ulubionych

Kreta - Gouves?Lavris

IP: *.man.polbox.pl 16.05.03, 16:56
Prosze o pare slow na temat tej miejscowosci-jakie wrazenia itd, czy dobre
polaczenia, jaka plaza, czy czyms sie rozni od Kato Gouves?
wlasnie kupilam wylot z Big Blue, takze mnie nie dolujce;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Kreta - Gouves?Lavris IP: 213.173.200.* 16.05.03, 17:41
      Gouves jest miejscowością turystyczną, składającą się przede wszystkim z hoteli
      i hotelików, knajpek i sklepików. Mimo swojego turystycznego charakteru, nie
      jest tak krzykliwe jak Hersonissos(jest też znacznie mniejsze).Ma bardzo dobre
      połączenie z Iraklionem (autobusy KTEL, ok.20 min., a dalej można z tego samego
      dworca podjechać do Knossos).Ze względu na swoje położenie jest doskonałą bazą
      wypadową do zwiedzania Krety samochodem. Oczywiście biura organizują wycieczki,
      z których też można skorzystać, np. Spinalonga, Santorini, wąwóz Samaria a
      koniecznie wieczór kreteński w Annopolis. Jedyne co brakuje tej miejscowości,
      to autentycznego kreteńskiego klimatu, ale tego należy szukać albo w górach
      albo na samym zachodzie wyspy.
      Życzę miłego i udanego pobytu
    • Gość: anastazja Re: Kreta - Gouves?Lavris IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 07:29
      A kiedy lecisz? Bo ja 31 maja z Wwy. Jeżeli wylatujesz po 14 czerwca, to
      napiszę po powrocie jak było. Sprawdzałam opinie o Lavris na forum, wszystkie
      były pozytywne. Jedynym mankamentem jest chyba odległość od plaży, 600-900 m. -
      tutaj opinie się rozmijają...
      • Gość: Ola Re: Kreta - Gouves?Lavris IP: *.man.polbox.pl 19.05.03, 12:19
        Lece 14-ego
        no wlasnie-czytalam na kreta.pl az 2 komentarze - w jednym ze to blisko, a w
        drugim ze trzeba az autobusem jezdzic

Cz Gouves i Kato Gouves to co innego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka