Gość: Ola IP: *.man.polbox.pl 16.05.03, 16:56 Prosze o pare slow na temat tej miejscowosci-jakie wrazenia itd, czy dobre polaczenia, jaka plaza, czy czyms sie rozni od Kato Gouves? wlasnie kupilam wylot z Big Blue, takze mnie nie dolujce;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Kreta - Gouves?Lavris IP: 213.173.200.* 16.05.03, 17:41 Gouves jest miejscowością turystyczną, składającą się przede wszystkim z hoteli i hotelików, knajpek i sklepików. Mimo swojego turystycznego charakteru, nie jest tak krzykliwe jak Hersonissos(jest też znacznie mniejsze).Ma bardzo dobre połączenie z Iraklionem (autobusy KTEL, ok.20 min., a dalej można z tego samego dworca podjechać do Knossos).Ze względu na swoje położenie jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania Krety samochodem. Oczywiście biura organizują wycieczki, z których też można skorzystać, np. Spinalonga, Santorini, wąwóz Samaria a koniecznie wieczór kreteński w Annopolis. Jedyne co brakuje tej miejscowości, to autentycznego kreteńskiego klimatu, ale tego należy szukać albo w górach albo na samym zachodzie wyspy. Życzę miłego i udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anastazja Re: Kreta - Gouves?Lavris IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 07:29 A kiedy lecisz? Bo ja 31 maja z Wwy. Jeżeli wylatujesz po 14 czerwca, to napiszę po powrocie jak było. Sprawdzałam opinie o Lavris na forum, wszystkie były pozytywne. Jedynym mankamentem jest chyba odległość od plaży, 600-900 m. - tutaj opinie się rozmijają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kreta - Gouves?Lavris IP: *.man.polbox.pl 19.05.03, 12:19 Lece 14-ego no wlasnie-czytalam na kreta.pl az 2 komentarze - w jednym ze to blisko, a w drugim ze trzeba az autobusem jezdzic Cz Gouves i Kato Gouves to co innego? Odpowiedz Link Zgłoś