Gość: Mozaba IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 21:23 Czy ktoś jedzie z Krakowa z Triadą na wycieczkę " Grecja 15 dni " - objazdowka od 28.07.03 r. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 16:00 Ja miałam jechać na wycieczkę objazdową z Triadą, ale dostałam info z BNT, że Triada ma poważne kłopoty finansowe - nie zapłacili za hotele, etc.. Dlatego zrezygnowałam ( oczywiście kasy nie chcą oddać ). Nie polecam - uważaj, bo do lipca Triady moze już nie być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żużu Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 212.160.106.* 03.06.03, 16:29 Droga Magdo, jestem pracownikiem Triady,więc nie dziw sie ,że moja reakcja jest natychmiastowa.Bardzo Cie prosze o podanie konkretów,skoro otrzymałaś jakąś informacje to sie podziel nią w całości.Podaj nazwy owych niezapłaconych hoteli czy kontrahentów-chętnie zweryfikuje to z Tobą. Mogę Cię zapewnić ,że takowych nie ma.Jako osoba ,która zajmuje sie negocjowaniem taryf w obiektach hotelowych i nie tylko, wiem o tym doskonale i myśle ,że lepiej od Ciebie(ale prosze, zweryfikujmy).Fakt regulowania wszystkich należności jest przezemnie ,moich kolegów i szefów wykorzystywany wielokrotnie w negocjacjach - stąd chociażby m.in. tajemnica dobrych cen . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betinka Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 16:52 To ten sam kiepski żart jak z BB i Scan Holiday Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 03.06.03, 16:58 Gość portalu: żużu napisał(a): > Droga Magdo, > jestem pracownikiem Triady,więc nie dziw sie ,że moja reakcja jest > natychmiastowa.Bardzo Cie prosze o podanie konkretów,skoro otrzymałaś jakąś > informacje to sie podziel nią w całości.Podaj nazwy owych niezapłaconych hoteli > > czy kontrahentów-chętnie zweryfikuje to z Tobą. > Mogę Cię zapewnić ,że takowych nie ma.Jako osoba ,która zajmuje sie > negocjowaniem taryf w obiektach hotelowych i nie tylko, wiem o tym doskonale i > myśle ,że lepiej od Ciebie(ale prosze, zweryfikujmy).Fakt regulowania > wszystkich należności jest przezemnie ,moich kolegów i szefów wykorzystywany > wielokrotnie w negocjacjach - stąd chociażby m.in. tajemnica dobrych cen . > pozdrawiam Powiedz 9skoro jesteś osobą odpowiedzialną za negocjacje cen w hotelach. Jak to wychodzi w praktyce - jaki procent ceny wynikającej z taryfy płacicie Wy, jako biuro podróży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żużu Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 212.160.106.* 03.06.03, 17:19 Mike_mike, z oczywistych względów nie mogę Ci tego powiedzieć- zwłaszcza na forum ,gdzie jak czytam 90 % stanowia wypowiedzi pracowników biur podróży szkalujących siebie nawzajem.To nie jest dobre miejsce na wykład . Powiem ci tylko (to i tak za dużo) dużi operatorzy kontraktując obiekty nie płacą za dzień tylko określoną wartośc pieniedzy za usługę.Np. X usd za sezon ,w obiekcie 40 pokojowym.To powoduje ,że kupujesz tanio,a jednocześnie daje Ci możliwosc robienia specjalnych cen.Dzieki temu w określonych terminach możesz sprzedawać nie licząc wogóle zakwaterowania.Czyli np.ty w czerwcu polecisz za 1200 zł a inny turysta zalaci w lipcu 2200 co stanowi dwukrotnosc kosztu zakwaterowania m. in. za ciebie.Dlatego nie można tak liczyć jak wszyscy formułowicze .W turystyce przy rozsądnej polityce cenowej wszystko jest możliwe,bez strat dla biura o co są posądzani wszyscy najwieksi na rynku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betinka Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 16:50 Gość portalu: Magda napisał(a): > Ja miałam jechać na wycieczkę objazdową z Triadą, ale dostałam info z BNT, że > Triada ma poważne kłopoty finansowe - nie zapłacili za hotele, etc.. Dlatego > zrezygnowałam ( oczywiście kasy nie chcą oddać ). Nie polecam - uważaj, bo do > lipca Triady moze już nie być UWIELBIAM TAKIE TEXTY!! Okazuje się że zaległe płatności są w tegorocznym sezonie bardzo modne.... Big Blue nie płaci, teraz Triada...kto jeszcze oferuje tanie wakacje??? Masakra..Czy Was kochani Forumowicze(nie wszyscy oczywiście) nie stać na odrobinę refleksji nad tymi postami??? Pozdrawiam i życzę spokojnych wakacji-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekolada Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.go.net.pl / 192.168.1.* 10.06.03, 22:29 abstrachując od wszystkiego- jak mogą nie chcieć zwrócić pieniędzy...? nie ma tak, zawsze w razie rezygnacji potrącane są jakieś koszty,w twoim przypadku byłoby to chyba 10%. więc nie kombinuj, nie kombinuj, bo nie umiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 22:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 22:56 Jestem przerażona twoją złośliwością Madziu !. Rozpoczęłam nowy wątek chcąc się dowiedzieć " grzecznie" , kto będzie moim współtowarzyszem w Grecji z Tradą od 28.07.03 r. Mam zaś wrażenie , że temat ten wykorzystałaś jako rozgrywkę z konkurencją lub żal , iż Ciebie nie będzie w tym roku w Grecji ( ani gdzie indziej niż we własnym mieście na wakacjach ). A jakiej to forsy nie chce Ci zwrócić TRIADA , którą jakoby miałabyś już zapłacić za wczasy od 28.07.( cit! ) i czemu ode mnie nie chcieli jeszcze takiej forsy , skoro nic nie wiedząc o kasandrycznej przepowiedni upadłości Triady , jestem potencjalnie " naiwną " klientką. Mozaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 213.5.203.* 04.06.03, 20:48 Pisze z Grecji, nie wiem czemu w ogole istnieje takie forum, gdzie kazdy kazdego obraza, 90% osob to, tak jak wspomnial przedmowca, Agenci lub pracownicy Biur Podrozy, ktorzy opluwaja sie nawzajem, opowiadajac czesto zmyslone histrie... Pytam sie: Po co??? Ilez to juz razy upadla Triada, Ving, Scan Holiday, ze o Big Blue nie wspomne... Na szczescie ludzie sa madrzy i biora wszystkie te informacje z duzym przymruzeniem oka. Czy nie mozemy pisac o faktach??? Pozdrawiam, L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monw Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 10:03 czy możesz podac adres e-m? lub napisać na mój monw@gazeta.pl ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.acn.waw.pl 06.06.03, 16:04 byłem w maju było super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 14:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 192.11.224.* 07.06.03, 16:05 Głupie pyutanie. Ja na przykład jadę, no i co z tego. Poczytaj sobie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=1399786 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 22:04 Zibi, dlaczego to moje pytanie było głupie?. Po prostu chciałam wcześniej kogoś poznać z tej grupy , która wówczas jedzie. Ponoć w grupie raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 08.06.03, 18:05 Mozaba, trzymam kciuki, to bardzo fajna impreza, bylismy w kwietniu :) Zycze Ci, zebyscie trafili na objezdzie na Edytke Lukasiewicz, to przemila osoba, dobra organizatorka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.go.net.pl / 192.168.1.* 14.06.03, 16:05 eee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 21:47 Czy e e e oznacza , iż Ty jedziesz (?). Nadal próbuję ustalić czy ktoś jedzie w tym terminie , ale chętnie dowiem się jak jest od tych , co byli z Triadą w Grecji na objazdówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 18:41 Byłam z Triadą na 7+7 po Grecji na przełomie maja i czerwca, nie wiem czy to ta sama wycieczka, my mieliśmy 7 dni zwiedzania i potem 7 pobytu. Najważniejsze nie wykupuj obiadokolacji, w pobliżu hoteli jest zawsze mnóstwo tawern i można zjeść coś pysznego za rozsądną cenę, poza tym podczas objazdu zawsze jest postój w porze obiadowej w tawernie i można zjeść obiadek. Obiadokolacje wykupione przez Triadę w tawernach są podobno niezłe ale w hotelach jedzenie jest tragiczne, szkoda kasy. Hotele na objeździe są różne, w Atenach hotel Marina, taki sobie, tylko położony w bardzo podłej dzielnicy, owszem blisko centrum ale pilotka przestrzegała nas, że po zmroku lepiej nie wychodzić bo pełno emigrantów i raczej podejrzane towarzystwo. W Loutraki natomiast mieliśmy hotel przy plaży z widokiem na morze, warto się wybrać na wycieczkę na wyspy, która jest organizowana z Loutraki. Nie wiem gdzie będziecie mieli pobyt, u nas część wycieczki została zakwaterowana w Parali a część na Chalkidiki. Polecam Chalkidiki, tylko trzeba uważać przy przewożeniu na pobyt, czyli na Chalkidiki Triada wycieła nam numer: po zakończeniu części objazdowej mieliśmy zostać przewiezieni do miejscowości wypoczynkowych, pilotka wycieczki, pani Ewa, poinformowała nas jedynie, że na lotnisku w Salonikach przesiądziemy się do autokaru z Chalkidiki, z nową rezydentką, który rozwiezie nas do hoteli. Wyjechaliśmy o godzinie 11.00, w Salonikach byliśmy ok.13.00. Dopiero na lotnisku rezydentka z Chalkidiki zakomunikowała nam, że będziemy na tymże lotnisku czekać na samolot z Warszawy z nowymi turystami, który lądował planowo o 16.10. Pomimo, że dwa autokary wraz z kierowcami cały czas stały na parkingu rezydentka odmówiła zawiezienia nas do centrum Salonik i odebrania za 3 godziny. W dość nieuprzejmy sposób zostaliśmy poinformowani, że pani ta odpowiada tylko za zawiezienie nas na Chalkidiki i nie jest jej zadaniem organizowanie nam czasu oczekiwania, uwagi co do organizacji poleciła składać w Warszawie.Nie otrzymaliśmy również żadnych informacji o możliwości dojechania do centrum komunikacją miejską, pani rezydentka ulotniła się na ponad 3 godziny zostawiając grupę na parkingu. W ten sposób zmarnowano nam cały dzień wycieczki. Nie dajcie się tak wrobić, w Grecji taksówki nie są drogie i warto podjechać do centrum, to ładne miasto. Ogólnie wrażenia z Grecji mam wspaniałe, zabytki, morze, jedzonko super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 13:05 Elik! napisałam chyba przed chwilą do Ciebie przy temacie " RO czy Halkidiki" pytając o hotel Forrest Park . My ze znajomymi wybraliśmy przy obazdówce 7 + 7 nz Triadą Halkidiki , niestety wykupiliśmy już obiadokolację . Jaki hotel polecasz , przy czym według katalogu wybór jest chyba ograniczony skoro ja upieram się przy klimatyzacji ( nauczona doświadczeniem letnim z Hiszpani i Włoch) nawet za dopłatą , a znajomi chcą aby gdzieś w okolicy był basen. Strome zejście na plażę z Forest Park jak straszą w przewodnikach , to chyba też niezbyt dobre rozwiazanie na upały jakie są na przełomie lipca i sierpnia w Grecji. Czy bardzo grymaszę jak na wyjazd z Triadą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 20:35 Witam. W naszym przypadku nie było możliwości wyboru miejsca pobytu i hotelu więc nawet nie wiem jakie Triada oferuje hotele do wyboru, podobno na Halkidiki mają tylko Forest Park albo apartamenty. Trudno mi porównywać, bo nie widziałam apartamentów wiem tylko, że ludzie zakwaterowani w Nea Skioni byli zadowoleni. Forest Park jest położony między miejscowościami Kalithea (większa miejscowość, tawerny, dyskoteki, market, ok 40 minut szybkiego spaceru, ewentualnie autobus 90 centów lub taksówka 2-3 Euro) i Kriopigi (mniejsza miejscowość ok 20-30 minut spaceru). Hotel jest położony na skarpie, do plaży jest blisko tylko stromo, trzeba przejść przez ulicę i potem albo takim wąwozem albo przez hotel Aleksander schodami, zejście to nic gorzej z powrotem ;) ale oczywiście da się pokonać trasę w klapkach bez problemu. Basen jest ok, plaża też jest super. Najgorsze jest wyżywienie, kucharz chyba dopiero się uczy gotować, generalnie bazuje na mielonce, jak ktoś nie jada mięsa to nie ma nic innego do wyboru, sałatek czy owoców, nie wspominając o greckich przysmakach (polecam tawerny w Kalithei). W pokoju był klimatyzator ale nie udało się go uruchomić, być może dlatego, że w maju jeszcze nie ma takich upałów i to jeszcze właściwie nie był sezon. Polecam wynajęcie samochodu (50 Euro na dzień) i zwiedzenie sąsiedniego półwyspu Sithonia, jest przepięknie, góry, zatoczki, plaże, warto też wybrać się do miasteczka Afitos (3 km za Kalithea) szczególnie wieczorkiem, ma urok greckiego miasteczka, wąskie uliczki. Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie sobie powspominam urlop. Życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 20:39 Jeszcze jedno mi się przypomniało. Uwaga na pokoje w piwnicy - nas próbowano zakwaterować w pokoju z przerobionej piwnicy, tzn przez okno oglądasz stopy przechodniów, nie zgodziliśmy się i za kilka godzin dali nam pokój na piętrze a kilka osób, które też nie zgodziły się na te pokoje przewieziono do Nea Skioni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 22:36 Elik ! dziękuję za informację . Na razie nie przychodzą mi do głowy inne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokka Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 23:19 Ja wybieram się Z Triadą z tym, że pod koniec sierpnia dlatego daj znać jak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 192.11.224.* 01.07.03, 12:34 Sprobuj zrezygnowac z obiadokolacji. To bedzie wtopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 00:05 Elik , ponieważ zaczyna się robić coraz bardziej "parowo" , a jak podają w TV w Grecji i w nocy temperatura nie spada poniżej 30 stopni, to zainteresowała mnie ponownie sprawa klimatyzacji. Powiedz czy w tych hotelach na trasie zdarzała się klimatyzacja. ( Pamiętam , że wy jeszcze nie mieliście potrzeby używać) i czy w Forrest Park w innych pokojach próbowano włączyć klimatyzator i czy działał. Rozumię , po Twojej wypowiedzi , że to były oddzielne klimatyzatory w pokojach w Forrest a nie centralna klimatyzacja. Czy tam gdzie przenieśli znajmowych z tej samej wycieczki to był hotel czy apartamenty i co u nich z basenem i klimą. Pozdrawiam upalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 20:58 Rzeczywiście zapowiada się ciepełko:) trudno mi sobie przypomnieć gdzie była klima a gdzie nie, nie zwracalismy na to uwagi bo nie było wtedy upałów a w nocy to by się raczej ogrzewanie przydało a nie klima. Z tego co pamiętam był klimatyzator w Loutraki, a Atenach chyba nie było, ale zresztą Triada na trasie ma też inne hotele więc możecie nocować w innych niż my. Natomiast w Forest Park klimatyzator był na pilota, nie wiem jak w innych pokojach,ale jeżeli w katalogu podają, że pokoje są klimatyzowane to należy tego żądać w hotelu. Kilka osób z naszej wycieczki było przewiezionych do Nea Skioni, mieszkali w apartamentach nie wiem czy z klimą, raczej nie, jeżeli byłaby klima i basen to na pewno byłoby to napisane w katalogu. Zastanawiam się czy będziecie mieli prawo wyboru zakwaterowania na pobycie, u nas do ostatniej chwili nie było wiadomo gdzie będziemy, zresztą zgodnie z opisem wycieczki w katalogu. Życzę udanej wycieczki, przyślij trochę upału do Polski i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 16:33 Gość portalu: elik napisał(a): > Rzeczywiście zapowiada się ciepełko:) trudno mi sobie przypomnieć gdzie była > klima a gdzie nie, nie zwracalismy na to uwagi bo nie było wtedy upałów a w > nocy to by się raczej ogrzewanie przydało a nie klima. Z tego co pamiętam był > klimatyzator w Loutraki, a Atenach chyba nie było, ale zresztą Triada na trasie > > ma też inne hotele więc możecie nocować w innych niż my. Natomiast w Forest > Park klimatyzator był na pilota, nie wiem jak w innych pokojach,ale jeżeli w > katalogu podają, że pokoje są klimatyzowane to należy tego żądać w hotelu. > Kilka osób z naszej wycieczki było przewiezionych do Nea Skioni, mieszkali w > apartamentach nie wiem czy z klimą, raczej nie, jeżeli byłaby klima i basen to > na pewno byłoby to napisane w katalogu. Zastanawiam się czy będziecie mieli > prawo wyboru zakwaterowania na pobycie, u nas do ostatniej chwili nie było > wiadomo gdzie będziemy, zresztą zgodnie z opisem wycieczki w katalogu. > Życzę udanej wycieczki, przyślij trochę upału do Polski i będzie ok. Dzięki za info. Na pewno dużego wyboru miejsca pobytu nie będziemy mieli, ale " zamówienie" w biurze podróży w Krakowie zrobiliśmy, a Pan z biura powiedział , że na ogół starają się uwzględnić życzenia. Zdaję sobie sprawę , iż to mogą być tylko obiecanki , ale jeżeli będę wcześniej wiedzieć gdzie jak jest a będzie wybór to mogę się upierać przy swoim. Czytał na tym forum , że na trasie niektóre hotele były strasze i ostrzeżenia przed zamieszkaniem w nich nawet na 1 noc . Czy ty miałaś takie doświadczenia ? Byla mowa o hotelu France lub coś podobnego i jeszcze jakimś chyba w Atenach. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 05.07.03, 07:36 Mozaba, to chyba wspominasz o moich postach. Juz precyzuje - wystrzegalbym sie hotelu France (zwanego franca) w Kastraki (Meteory), gdzie wlasciciel jest bardzo niegrzeczny jesli nie jestes Francuzem. Pokoje sa obskurne, brudne, meble rozpadaja sie, pochodza z lat 60 minionego wieku. W szufladzie znalazlem jakies smiecie... W Atenach nie daj sie zakwaterowac w Cosmosie. Przy nim franca to Hyatt. Cosmos co prawda ma klime, ale ma rowniez wypasione karaluchy, meble jeszcze bardziej antyczne, nieludzki brud w pokojach, personel, ktory absolutnie nie probuje nawet komunikowac sie po angielsku. Do tego polozony jest tuz przy Omonii, gdzie naprawde w nocy nie nalezy wychodzic. Ja kolo 10 wieczorem poszedlem po zakupy i czulem sie jak w Bronksie - Albanczycy spiacy na materacach pod scianami budynkow, koksowniki, jakies szemrane towarzystwo... Brrrr! Naprzeciwko Cosmosa jest knajpa o nazwie "Internet Cafe". Tyle w niej internetu, co w agencjach towarzyskich gry w szachy. To po prostu dom schadzek i dealernia. Na wiesc, ze bedziemy zakwaterowani w Cosmosie rezydentka zareagowala rozpacza ale nic sie nie dalo zrobic :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 17:46 Gale ! Dzięki za wiadomość istotnie wspominałam albo Twój post albo Kazimierza . Powiedz mi ,czy w takim razie mając doświadczenia w " objazdowce z Triadą po Grecji" jeżeli wiem od Ciebie , że hotele FRANCE i COSMOSE są okropne mogę uprzeć się - skutecznie!- do pilotki , że nie chcę tam mieszkać i czy w tych miejscach lub gdzie indziej na trasie są hotele , co do których inni wycieczkowicze " nie mieli ale". Daj znać . Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.acn.pl 05.07.03, 17:56 Nawet jezeli macie racje co do jakosci tych hoteli, to wg mnie jest bardzo watpliwe, czy wasze protesty i wzbranianie sie przed zakwaterowaniem w danym obiekcie cos da. Po prostu Triada ma tam rezerwacje i koniec, nic innego wam nie zaproponuje ad hoc. Wiec pisanie takich rzeczy jest dla mnie nieporozumieniem. Przeciez pilot innego hotelu wam nie wyczaruje, trzeba co najwyzej poskarzyc sie w biurze po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 06.07.03, 07:05 Uprzec sie? Nie wydaje mi sie. Maja juz rozpisane, wrzucaja do hoteli "z listy" i niewiele mozna zrobic. Z tego co wiem, w Cosmosie mieli juz w tym roku nie kwaterowac i rezydentka byla niemile zaskoczona jak dostala do obsadzenia ten hotel. Zacisnac zeby i juz. Skladac reklamacji nie warto bo to i tak nic nie da. Triadzie to przeciez wisi. Mi sie ta objazdowka bardzo podobala, w sumie jedynym mankamentem byly te dwa hotele oraz mega-nudy w Paralii, poza tym naprawde fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 23:33 Na tasie hotele nie były takie straszne, dało się wytrzymać jedną noc tzn. hotele skromne ale nie było żadnych robaków czy brudu. W Atenach hotel Marina, podobnie jak u Gale położony przy placu Omonia - czyli lepiej nie wychodzić po zmroku. Na pewno Triada ma na trasie jeszcze inne hotele, równocześnie z nami jechał drugi autokar i nigdy nie mieszkaliśmy w tych samych hotelach. Zmiana hotelu na trasie może być trudna, w umowie biuro gwarantuje jedynie zakwaterowanie w hotelach **/*** i jeżeli hotel spełnia to kryterium to trudno reklamować, co innego na pobycie - tam można wywalczyć zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.streamcn.pl 09.07.03, 12:42 podobno, strasznie dużo w tej chwili komarów, kolega wrócił wczoraj z Krety i upały w nocy 30stopni C, a w dzień 44 C , bez klimy trudno wytrzymać.Czy coś wiecie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 10.07.03, 06:53 To chyba standard, jeśli chodzi o Kretę. Po prostu o tej porze roku nie warto tam jechać - za gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 22:39 No tak ale ja jadę jak napisałam wyżej nie na Kretę i przy dzieciach w wieku szkolnym trudno jechać w innym terminie niż wakacyjny , choć pewnie że byłoby "fajniej-chłodno". Co do komarów to na hiszpańskie i włoskie działały nasze wtyczki do kontaktów z wkładami "raid " z tym , iż tam jest inne wejście do gniazdka i trzeba było mieć "ichniejszy " rozdzielnik do prądu. A jak z gniazdkami w Grecji ?. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 11.07.03, 08:08 Gniazda w Grecji sa nieco inne niz nasze, maja takie jakies dziwne wypustki, wiec jesli jest mozliwosc to nalezy przywiezc ze soba sprzet z plaskimi wtyczkami, nie okraglymi. Chyba, ze te okragle wtyczki sa miekkie, np. w gumie, ktora mozna ciac scyzorykiem - ja tak zrobilem z wtyczka od grzalki. Mozna tez zmajstrowac sobie przed wyjazdem z Polski przejsciowke: na jednym koncu plaska wtyczka, na drugim gniazdko bez uziemienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 22:28 Gale dzięki za info o gniazdkach w grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 15.07.03, 16:38 Nie ma problemu :) Jakby co, pisz do mnie maile :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 22:44 Gale i Elik ! pamiętacie czy w hotelach były ręczniki i czy dało się je używać , a co z papierem toaletowym ? czy wozić ze sobą " dyżurny papier?". Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 16.07.03, 11:14 Reczniki: w hotelach tak, w apartamentach (pobyt) nie, wiec koniecznie zabierz z Polski. Papier: w hotelach tak, w apartamentach teoretycznie nie, praktycznie tak. Nie wiem czemu... Sugeruje zakupienie na miejscu husteczek higienicznych na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 15:11 gale dzięki za info ! . Powiedz mi jeszcze proszę , czy podczas pobytu wszyscy " wycieczkowicze" mieszkali w apartamentach , czy też w hotelach. W ofercie katalogowej Triady pobyt jest zaznaczony w hotelach ***/**** , a teraz ostatnio ( nie wiem czy tak było wcześniej , bo nie zwróciałam uwagi ) na internetowej stronie Trady zauważyłam , że pobyt przy " objazdowce " jest oferowany tylko w apartamentach. Myślę , że w hotelu jest większa szansa niż w apartamentach na klimatyzację ( nawet za dopłatą ). Przeraża mnie upał jaki tam teraz jest , a lecę za tydzień. Elik , czy już nie zaglądasz na posty , już nie wspominasz wakacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 18.07.03, 18:40 Gość portalu: Mozaba napisał(a): > gale dzięki za info ! . Powiedz mi jeszcze proszę , czy podczas pobytu > wszyscy " wycieczkowicze" mieszkali w apartamentach , czy też w hotelach. My bylismy w kwietniu, wszyscy zostali rozlokowani w apartamentach, bez opcji wykupienia klimy. > W > ofercie katalogowej Triady pobyt jest zaznaczony w hotelach ***/**** , a teraz > ostatnio ( nie wiem czy tak było wcześniej , bo nie zwróciałam uwagi ) na > internetowej stronie Trady zauważyłam , że pobyt przy " objazdowce " jest > oferowany tylko w apartamentach. Oferta Triady zamieszczona na stronie internetowej jest reklama wprowadzajaca w blad. Mam na to dowod, ktory skrzetnie trzymam wydrukowany. Dlatego tez, jakkolwiek objazdowka byla udana, nie wierzylbym w to co tam napisali. > Myślę , że w hotelu jest większa szansa niż w > apartamentach na klimatyzację ( nawet za dopłatą ). Tez tak przypuszczam. Jesli chcesz, skontaktuje sie z zaprzyjazniona rezydentka i spytam. > Przeraża mnie upał jaki tam > teraz jest , a lecę za tydzień. Mam wiesci z wczoraj: upal niestety potwornie dokucza np. mieszkancom Villa Europa w Paralii. Ciezko jest wytrzymac nie tylko w dzien, ale i w nocy. Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 21:44 Gale ! dziękuję za fajną stronę , miło Cię było pooglądać. Elik ! również ukłóny za odpowiedz , coć nie wiem czy w Polsce coś zdziałam z tą klimą , jestem z Krakowa , a Triada jak wiadomo jest w W-wie , no i zostało już raptem kilka dni do odlotu - Ale grunt to dobre nastawienie - O Jezu !ale dlaczego nadal przeraża mnie ten upał. Może dlatego , iż pięć lat temu w Hiszpani obiecałam sobie , że to ostatni pobyt bez klimatyzacji ( a za rok pojechałam do Włocz - bez klimy ) , potem byłam w Stanach po raz kolejny i zwiedziałam cały zachód , ale tam klimatyzacja to jak u nas chleb na codzień , w zeszłym roku w Chorwacji we wrześniu miałam klimatyzację - i tu "ździwko" , bo zeszły rok w Chorwacji, to deszcz , deszcz i deszcz , 3 dni pogody i klima nie włączona ani raz ( no ale miałam no nie :?) Pozdrawiam : Mozaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 16:20 Dawno nie zaglądałam. U mnie było tak: jak kupowałam wycieczkę to w biurze powiedziano, że pobyt będzie tylko w apartamentach. W rzeczywistości jednak ludzie w Paralii mieszkali w apartamentach a na Halkidiki zakwaterowano nas w hotelu (o którym już pisałam)w ramach rekampensaty za zmianę zaoferowano nam w tymże hotelu obiadokolacje (w apartamentach miał być aneks kuchenny). O klimę na pewno łatwiej w hotelu, możesz spróbować wypytać w biurze dokładnie jakie apartamenty ma Triada i czy są takie z klimą, lepiej ustalić to w Polsce bo panie z Triady w Grecji o niczym nie decydują, lista z zakwaterowaniem w hotelach przyszła faksem w W-wy i już nie było odwołania. A propos gniazdek u mnie były normalne, miałam przejściówkę ale i bez niej wszystkie wtyczki pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 21:54 Acha ;- Elik, zapomniałam spytać , czy dużo osób z objazdówki zdecydowało się na pobyt na Halkidiki ( lub Chalkidiki - bo różnie ludziska piszą , a nie wim jak jest poprawnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 19:09 Elik , czy jesteś w " sieci " aby odpowiedzieć mi na pytanie ? . Tym bardziej , że jest mi strasznie smutno , bo miałam od poniedziałku lecieć do Grecji z przyjaciółmi ( 2 dorosłych + dziecko ) a dziś nad ranem mój współtowarzysz podróży ( w młodym wieku ) miał zawał serca . Na pewno on w przeciwieństwie do mnie i męża bał się lotów samolotem , ale czy to może przyspieszyć zawał ( PYTANIE RETORYCZNE ?) . Elik ! w ile osób byłaś w Grecji i czy 2 osoby tro dużo smutniejsza podróż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 126.36.13.* 21.07.03, 14:08 Przem i Magda z Gdańska - może się spotkamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 21:36 Przem ! to fajnie , że możemy się spotkać. napiszcie coś więcej . Ja jestem z Krakowa. Na stały pobyt w Grecji wybrałam Chalkidiki , ale jak widzisz z tego co napisali bywalcy wyżej , moje " życzenia " mogą pozostać tylko moimi i moich przyjaciół , jedziemy w 5 osób ( w tym jedno dziecko okmoło 13 lat - chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 126.36.13.* 23.07.03, 09:02 Gość portalu: Mozaba napisał(a): >Na stały pobyt w Grecji wybrałam Chalkidiki My też i mamy nadzieję, że życzenia się spełnią. Napisz do mnie na priva: przemjod@wp.pl ,to coś więcej pogadamy ;-) Przem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 20:48 Hej , wylot już w poniedziałek 28 lipca 2003 r. Czy nik oprócz Przemka tam nie leci ? Dajcie znać , Mozaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 21:01 Elik , czy przeczytałaś odemnie wiadomość !. Pomnyśl jeszcze o wakacjach . Chyba warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 11:25 Hej , gdzie jesteście wycieczkowicze do Grecji z Tradą , już od poniedziałku . A mówią , iż wszystko tak zapchane , że lecą aż 3 samoloty z Warszawy zamiast jednego - tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 23:53 Przykro mi z powodu Twojego przyjaciela. Dwie osoby też mogą mieć udany urlop, jak najbardziej, my właśnie tak byliśmy, na wycieczce było dużo fajnych ludzi więc nie było problemu z umówieniem się na jakiś wypad, czy wynajęcie samochodu. Bedzie dobrze, upał na pewno bedzie Wam doskwierał przy zwiedzaniu, nawet w maju na Akropolu w południe było bardzo gorąco i trudno tam o cień - kremy z filtrem i kapelusz koniecznie. Pytałaś czy dużo osób było na Halkidiki - z naszej grupy ponad połowa była na Halkidiki reszta w Paralii, pewnie zależy gdzie biuro ma wolne miejsca. Opisz swoje wrażenia po powrocie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 11:11 Nie wiem czy mi odpowiesz przed wylotem , który mam za 3 godziny , ale może ( ?) , czy pamiętasz ile kosztowala dzienna opłata za leżaki i parasole . Czy opłacało się kupić swój parasol i czy ktoś go potem próbował przetaszczyć do Poski nadając na bagaż samolotowy , bo przydałby mi się nowy parasol w domu. Kiedyś kupiłam wielki we Włoszech , ale tam byłam wlasnym samochodem , a jego cena była tak śmiesznie niska , iż można go było w razie czego " wyrzucić do kosza ". W domu służy mi już 6 rok i mocno zbladł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: hpcache:* 28.07.03, 11:38 Mimo wszystko warto wziąć parasol ze sobą - nadajesz go jako odrębny bagaż i po problemie. Za wynajęcie trzeba słono płacić - coś koło 4E/dzień. Są miejsca gdzie można leżeć zamawiając drinka. Ale czy nie głupio tak cały dzień leżeć przy 1 drinku. To też kosztuje. Udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.torun.dialup.inetia.pl 30.07.03, 18:32 hej. ja jadę na tę samą wycieczkę ale 8 września. mam nadzieję że twój pobyt będzie udany i zdasz relację jak było jestem tego bardzo ciekawa. to moja pierwsza podróż z triadą. będę czekać na wiadomości pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 23:19 Wczoraj w nocy wróciłam z objazdówki, czekam na pytania , co was interesuje. Teraz powiem tylko tyle , iż nigdy już nie pojadę z Triadą , poziom rezedyntów w Parali straszny , tak jak i ignorancja klientów. Jak się okazało z całego autokaru ( 74 osoby ) mieliśmy pierwsi wykupioną wycieczkę i za to miałam " przywilej " wybrania miejsca w autokarze i na tym koniec grymaszeń. Podczas pobytu wypoczynkowego w Parali ( choć chciałam na Chalkidiki , ale tam pojechali Ci co nie chcieli) dostaliśmy apartament ( sam w sobie w porządku ) z tym , iż przy głównej ulicy , a tam życie toczy się w nocy. Okna z uwagi na upały ( brak klimatyzacji , choć prosiłam 3 miesiące wcześniej o hotel z klimatyzacją za dopłatą na Chalkidiki) , nie dało się zamknąć. Kiedy nad ranem ( około 4.00 godz) wydawało się , iż ruch uliczny zamiera ( a ukochane zajęcie młodych greków to jazda głośna na skuterach i wypożyczonymi samochodami w kółko - chyba nawet bez wysiadania i zaglądania do dyskotek , bo po dwóch nocach te same auta znałam na pamięć ) , to wtedy zaczynał się ruch samochodow dostawczych . Opisywana już przez kogoś na tym forum rezydentka o nazwisku znanego byłego piłkarza , nawet nie raczyła spróbować tylko zadzwonić do zarządzającej apartamentami robiącej wrażenie miłej osoby , ale znającej tylko swój język grecki , czy moglibyśmy przenieść się nawet później , gdy apartamenty zwalniali Rumuni na drugą stronę korytarza , gdzie okna wychodziły na mniejszą ulicę ( byle przespać jedną choć noc , bez komicznego wyglądu z watą w uszach i zaklejoną plastrami na odciski , aby nie wypadła i było większe " wyciszenie ". Obiadokolacje , przed którymi straszono były w porządku i ponieważ jadaliśmy też w Tawernach poza wykupionymi posiłkami w Triadzie , to mogę powiedzieć iż smak jedzenia porównywalny. Choć trzeba przyznać , że na pobytówce kupowanie sobie samemu jedzenia jest chyba trochę tańsze. Śniadania monotonne. No ale zaczełam tu opowidać o jedzeniu , a nie o najfajniejszej części wyprawy czyli zwiedzaniu. Z tego jestem bardzo zadowolona ( chodzi o " mury " ,widoki itp, a nie o usługi hotelowe Triady , bo tu była dopiero loteria. Nawet pilotka , czasem na 2 godziny wcześniej dostawala dopiero informację , kto i w jakim hotelu będzie spał. A w przedostatni dzień objazdówki jadąc na nocleg w okolicę Larisy dowiedziała się , że jedziemy 4 godziny dłużej ale od razu na Riwierę Olimpijską do Parali z tym , że będziemy spali w przypadkowych hotelach 1 noc , a dopiero następnego dnia gdy inni opuszczą hotele i apartamenty , to po posprzątaniu przeniosą nas do tych głównie apartamentów w Parali lub okolicy na częśc pobytową.Ci co wyjezdzali z Parali wystraszyli nas słowami " aby było nam lepiej z Triadą niż im , choć to raczej niespełnione marzenia ". No i się niespełniły życzenia. Ostatniego dnia nie można się było dopchać do informacji o odlocie samolotu , bo była taka kolejka skargowiczów piszących skargi , które ze stoicką miną podpisywane były przez głównego rezydenta. Tylko współczuliśmy tym , co całe 2 tygodnie spędzali w Parali . Ponadto jest to takie miasteczko hotelowo - turystyczne , że bedąc tylko w nim nie można powiedzieć i poczuć , że było się w Grecji. Polecam zwiedzanie Grecji ( najspokojniej samemu tj. na własną rękę wtedy nie ma gonienia i samodyscyplinowania się 74 osób ) i nie w okresie upałów . Pozdrawiam jadących do boju z przedstawicielami Trady w Grecji , trzymajcie się. Mozaba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: 126.36.13.* 13.08.03, 10:16 Potwierdzam wrażenia Mozaby: objazdówka super - po samodzielnym objechaniu Francji, Hiszpanii, Włoch i Chorwacji samochodem, naprawdę doceniłem komfort podróżowania klimatyzowanym (czasem za bardzo!!!) autokarem. Zobaczyliśmy kanon zabytków, do pokonania było masę kilometrów, co przy obecnym stanie Grecji (za rok mają olimpiadę, więc sporo się buduje/remontuje) Teraz troche narzekań, niżej trochę porad: Minusami było: - zawożenie ludzi do tawerno-restauracji przy autostradach na posiłki (ale nie te wykupione, tylko ekstra płatne) - równie dobrze ten sam czas (1- 1,5h) można było nam dać w jakimś miasteczku: wówczas kto by chciał jeść - jadłby, kto by chciał łazikować z bułą w ręku - też byłby zadowolony... - kwaterowanie jednej grupy w 3 hotelach o różnych standardach (choć muszę przyznać, że jadąc samodzielnie samochodem - nigdy bym się nie porwał na wynajem pokoju za 50-70 E, tylko spałbym na kempingach...) - jedni mieli klimę, inni płatną lub wcale i brudno (ja akurat miałem w większości szczęście...) Dziwne, że tak duża firma jak Triada przy negocjacjach nie może załatwić tak podstawowego w tamtym klimacie środka - ALE można coś na to PORADZIĆ (patrz niżej). - minusem wypoczynku generalnie było to, że miejscowość PARALIA to takie miasteczko, które mogłoby się znajdować wszędzie: nad Bałtykiem, w Hiszpanii, Francji, Włoszech - bez szczególnego charakteru, obejśc można całe w 30 minut... 30 km plaży "u podnóża" masywu Olimpu (choć do masywu było jakieś 40 km, więc można zapomnieć o ewentualnych pieszych wycieczkach)i w środku tej głuszy postawione sztucznie miasteczko, dawniej dla Niemców, obecnie dla turystów z Europy Środkowo-wschodniej, co drugi sklep z futrami (!), apartamenty bez klimy. PLUSEM były stosunkowo niskie ceny w porównaniu do reszty kraju... Generalnie nuda i ludziom, którzy spędzili tam więcej niż 4 dni nie zazdroszczę - może dlatego, że jestem z Gdańska i uciechy plaży i morza nie są dla mnie atrakcją samą w sobie, a już na pewno nie na 6 bitych dni... ALE na to też MOŻNA ZARADZIĆ! TROCHĘ PORAD: Na klimę - gorąc okropny, klima rzadko się trafia lub jest płatna. Rady: 1. jeśli ktoś nie waha się zainwestować w malutki wentylatorek - polecam razygnację z ciepłego swetra/polaru i zapakowanie tego urządzenia - na pewno przyniesie ulgę w nocy... 2. jeśli dostaniecie pokój w płatną klimą (z reguły 6 E / dzień) - spróbujcie wtyczkę klimy przełożyć do innego kontaktu - na 99 % będzie działać (ale może być potrzebny przedłużacz!) 3. jeśli macie dość duży balkon w pokoju - materace na taras i sen pod gwiazdami (tak zrobiliśmy w Atenach, naprawdę super...) Na nudę - w Paralii już drugiego dnia nie ma co robić: 1. można kupić wycieczki fakultatywne z Triady (stosunkowo tanie w porównaniu z lokalnymi biurami podróży, np. wycieczka na wyspę Skiathos w Triadzie kosztowała 30 E przy zakupie 1-go dnia, a w biurze greckim - 45 E) 2. można samemu pojechać w trasę - jeśli ktoś ma naturę trampera... Opiszę tu 4-dniową samodzielną wycieczkę na Sporady (ceny za osobę): 1. z Paralii jedziemy autobusem na kolej do Katerini (1,20) 2. z Katerini do Volos (port) na prom (4,40 E) 3. z Volos na wyspę Skopelos (12 E) - promy są 2 razy dziennie: rano i po południu ( ranne są punktualne, popołudniowe mogą się spóźnić nawet do 2-3 godzin...) Na Skopelos - do woli - można wynająć apartament (od 20 E) lub - tak jak my - spać na plaży na leżakach (polecam !!! chętnym podam miejsce dzikiego biwakowiska obywateli UE ;-))) Jeśli weźmie się mały plażowy namiocik - to już w ogóle jest luksus (potrafi trochę zawiać w nocy...) Plaże i krajobrazy są nie do opisania - po prosu zabójcze... 4. Ze Skopelos można pojechać na Skiathos (5 E) - to już jest przetwórnia turystyczna i tak się złożyło, że spaliśmy w malutkim domku przy kościółku zagubionym w górach... 5. powrót do Volos promem (10,50) 6. powrót do Katerini pociągiem (ostatni ok. 23.00 - promy lubią się spóźniać ;- ;; 4,40E) 7. powrót do Paralii (1,20 E) Razem nie więcej niż 40 E od głowy, oczywiście jedzenie własne - choć jak kto woli, może stołować się na wyspach - ceny (o dziwo!) mniejsze niż na lądzie! No, ale się rozpisałem... Zainteresowani - niech pytają - może być na priv: przemjod@wp.pl Pozdrawiam Przem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 11:48 Przem ma rację z nudą po ( u mnie 2 dniach ) w Parali . Byliśmy na tej samej objazdówce i kiesu ludzie przez tydzień się poznali to rozrzucili nas po różnych miejscowościach , a i nawet w Parali po różnych miejscach. Polecam z Parali samodzielną wycieczkę do Djon tak się czyta , a ponieważ kolega zabrał przewodnik po Grecji zapomniałam jak się pisze. Jedzie się z Parali do Katerini ( fajny targ w soboty ) około 10 -15 min. ( Bilety na autobus u kierowcy o 1/3 droższe niż zakupione w czymś takim jak u nas kiosk Ruchu , ale w Parali nie było tak sprzedawanych biletów , a dopiero w Katerini - też na powrót) . Potem jedzie się z Katerini do Djon około 20 - 30 min. Zwiedzanie tamtejszych zabytków , przypominających więcej kształtem niż ruiny Akropolu zajmuje około 3- 4 godzinym , bo nikt nie goni i można spokojnie robić zdjęcia z tym , iż widoków ( b. ładnych ) , bo w środku zabronione całkowicie robienie zdjęć. Inaczej niż na trasie objazdu po Grecji , gdzie można było fotografować rzeżby , ale nie na tle ludzi , czy rodzinki. Pozdrawiam jadących do Grecji , brońcie się przed Paralią , polecam Chalkidiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.media4.pl / 10.5.15.* 16.08.03, 14:03 Paralia to faktycznie mmiasteczko dla "demoludów", podobno poza sezonem tam mieszka 100 osób! Jednak objazd był świetny. Ja wróciłam 4.08. Nasza pilotka - Ewa bardzo miła i znajaca się na rzeczy.Znała jęz. grecki i naprawdę ciężko pracowała przez ten tydzień.Z hotelami po drodze było różnie, ale aby przespać jedną, czy dwie noce chyba nie potrzeba luksusów. No jeśli ktoś potrzebuje, to są na świecie bardziej ekskluzywne biura. Dla mnie Triada spełniła to co obiecała. Grecja jest piękna i jeśli ktoś chce jązobaczyć to polecam tą wycieczkę. Malkontenci znajdą się zawsze i wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.ramtel.com.pl 17.08.03, 19:14 Paralia rzeczywiście nudna, tak samo jak Olimpic Bich, natomiast gratuluję Triadzie naszej pilotki - Pani Marty Matysiuk - uprzejma, zorganizowana - bardziej niz cała Triada, kompetentna - mieliśmy szczęście , że spędziliśmy całą objazdówkę właśnie z Nią. Poza tym Ok, za taką kasę można wybaczyć hotele na trasie, na Riwierze klima wcale niepotrzebna, natomiast obiadokolacje zawsze w tawernach, nigdy nie wykupować z Biura. Wróciłam z Salonik 11.08.Objazdówka od 28.07. Przestrzegam przed pilotem Darkiem Błaszczykiem - nie daj Boże w objeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 21:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.mlyniec.gda.pl 22.08.03, 09:22 Johny, a czego dotyczyla Twoja skarga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 21:19 dlaczego przestrzegasz właśnie przed tym pilotem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 20:13 Byłam z Tradą na tejże objazdowce na początku lipca br. i zgadzam się w odczuciach , co do Trady i hoteli z Mozabą. ANKA rozumię , że pracujesz w Tradzie , ale zlituj się z tych jednych nocy , co według Ciebie można przespać byle gdzie , to robi się przecież tydzień , a i nie zabardzo chyba wiesz , że 2 x spisz po dwie noce i w temeraturze w nocy ( np. w Atenach ) 29 stopni przydałaby się klimatyzacja i starcie choćby poprostu kurzu w hotelu , oraz upranie choć po 5 latach ( w Lutraki ) zasłon - aby po przesunięciu ich nie kąpać się co chwile ( a tak było ) po tumanach kurzu i siedliska roztoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: hpcache:* 20.08.03, 16:02 Ha, to jednak są klienci Triady nie do końca "zadowoleni" z ich usług. A już myślałem, że wszyscy tu murem za Triadą stoją. Narazili mi się ostro w te wakacje i nie daruje im. Napisałem skargę. Ciekawe czy w ogóle odpiszą. Jak wam się podobała pani Lubańska? Urzekająca nieprawdaż? Co do Paralii, nie przesadzajcie, że po 2 dniach nie było co robić. Co prawda żadna rewelacja, typowo turystyczne miasteczko dla demoludów, ale nie było aż tak strasznie. Ja tam spędziłem 2 tygodnie, ale trochę zwiedzałem okolicę (Olimp, Dion, Saloniki, Meteory, Katerini, Leptokaria, Olimpic Beach) ja bynajmniej się nie nudziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.mlyniec.gda.pl 20.08.03, 22:55 Gość portalu: Johny napisał(a): >ja bynajmniej się nie nudziłem. My także nie nudziliśmy się - o czym świadczy opis wyprawy na Sporady, i tak naprawdę nie mamy pretensji: na wypoczynek miała być albo Paralia albo Halkidiki. Wypadła Paralia... A to że były niedociągnięcia? Jak się przejrzy większość postów, to zawsze można się do czegoś przyczepić. Nas np. zakwaterowano w apartamentowcu, który nie miał wykończonego 2 i 3 piętra, za to nasze pierwsze było wykończone b. fajnie. I tu pojawiają się niuanse: na pewno ktoś bardziej wymagający robiłby dym, że mieszka na placu budowy (choć w trakcie naszego pobytu nie prowadzono tam żadnych prac), a nam to w ogóle nie przeszkadzało (jak siedzieliśmy na tarasie, to przecież nie było tego widać, a cisza i spokój za oknem były dodatkowymi atutami tego miejsca - czego np. Mozabie zabrakło i bardzo jej tu współczuję...) Co do plaży w Paralii: Tak jak napisałem wcześniej - bardziej jarają mnie klimaty plaż skalistych/klifowych, ciekawszych krajobrazowo, bo łachę piachu nad wodą to mam na co dzień w Gdańsku... I cieszę się, że w sumie niewielkim kosztem przeżyliśmy fajną przygodę na Skopelos i Skiathos. Pozdrawiam wszystkich miłośników wypoczynku, na pohybel malkontentom... ;-) Przem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.mlyniec.gda.pl 22.08.03, 09:24 . Narazili mi się ostro w te > wakacje i nie daruje im. Napisałem skargę. Ciekawe czy w ogóle odpiszą. Jak wam > > się podobała pani Lubańska? Urzekająca nieprawdaż? a tak z ciekawosci, czym Ci sie narazili i czego dotyczyla Twoja skarga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: hpcache:* 22.08.03, 10:05 A, takie tam drobnostki, jak np.: - zmiana godziny wylotu na późniejszy (o czym dowiedzieliśmy się na lotnisku) - zmiana hotelu za który zapłaciliśmy (o czym dowiedzieliśmy się na miejscu) - niezgodność wyżywienia z ofertą - arogancja rezydentek itd itd Pisałem już o tym w którymś z wątków, nie chce mi się znów tego wywlekać. Jakoś przeżyłem, ale do tej pory nie zdarzyły mi się takie wpadki ze strony biura (jeździłem m.in. ze SH, Orbisem), dlatego nie chcę pozostawić tego bez echa. Oczywiście nie zażądałem żadnych odszkodowań, nic z tych rzeczy - chodzi mi tylko zeby wiedzieli jak dalece są niesolidni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 15:03 Hej! .Zrobiłam tu strasznie długaśny wątek , a sama teraz żadko zaglądam. Bowiem po wakacjach - ojazdówce po Grecji - mam teraz nową miłość - 8 tygodniowy owczarek niemiecki długowłosy ( wygląd owczarka belgijskiego ) , a właściwie mam owczarkową , bo to suczka . Urwanie głowy jak z małym dzieckiem dlatego muszę przejśc na inne forum " aby ją wychować " może coś poradzicie ?. Wracając do wakacji z Triadą to starając się być obiektywna i wysłuchując relacji innych osób z forum , lub znajomych z objazdówki z tym biurem po pozostałych państwach. To stwierdzam , że Triada strasznie minusuje poprzez skostniałych , i istotnie cynicznych ( Johny zgadzam się co do P.Lubańskiej mam identyczne doświadczenia) rezydentów. Prezentują postawę " mamy was w nosie", a to oni ustalali miejsca zakwaterowania nie tylko w parali ale i na trasie naszej objazdówki. Tak mówiła przewodniczka , tłumacząc się , że ona sama nic nie może. Czasem zaś wystarczałoby niewiele aby wycieczkowicze byli zadowoleni. Wystarczyło sprawdzić kto prowadzi hotel i zmusić go do wyegzekowania minimu higieny przy podawaniu śniadania. W Lutraki gdzie ja byłam zakwaterowana przez 2 noce ( inni lepiej trafili ) w pokojach był przysłowiowy brud , tłumaczono ,że sprzątają " nierobotne" Albanki i od następnego miesiąca bedą sprzątac Polki. Co z tego , gdy śniadanie ( ciepłe , fajnie wyglądające bułeczki ) wydzielał " brudną łapą facet w spoconej ( o 7.00 rano ) koszuli w której pewnie przebywał od dwóch tygodni. I niech nikt mi w tym miejscu nie mówi , że czego grymaszę bo mało zaplaciłam. Myślę , że nawet gdybym " za darmo " odwiedziła każdego z forumowiczów , to nie wystąpiłby w takim stanie jak ten gośc , którego widzieliśmy przez dwa dni. Ciężko było wypić u niego samą kawę a co dopiero jeść. Tak też w Parali - ustadowiono nas w apartamentach jak pisałam przy głownej ulicy - Horror - bo choć chwilę w nocy człowiek chce spać - a z rozmowy z Panią Lubańską wynikało , że rezydencji Trady ( a jest ich sporo jak na tak małą miejscowość ) nie pofatygowali się by zobaczyć gdzie są te apartamenty. Wiem to stąd , że gdy prosiłam P.Lubańską ( która szczyciła się znajomością języka greckiego ) , aby pośredniczyła w rozmowie z właścicielką apartamentów ( o czym pisałam wyżej ) w rozmowie , czy istnieje ( a potem dowiedziałam się że istniała) możliwość przeniesienia się do pokoju na drugą stronę korytarza ( mniejsza uliczka ) to cynicznie powiedziala , że nic się nie da zrobić. Sorry ! resztę potem , bo sunia się obudzila i woła za potrzebą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 17:30 Jestem na sekundę po spacerze z dzieckiem - psem. Jutro postaram się napisać coś więcej ale chcę was zostawić w przekonaniu , że w grecji ( nawet z Triadą - choć ja juz do tego kraju z nimi dziękuję) nie było źle , o czym może poświadczyć w/w Przem - mający więcej szczęścia niż ja , a i trochę mniej lat. Przem ucałowania - ogólnie miło wspominam naszą wszystkich podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji 22.08.03, 18:38 Kurcze, a to Ci szczerze wspolczuje. Ja bylem na pierwszej w tym roku objazdowce Grecji z Triada, w kwietniu. Oprocz kilku nieciekawych wnioskow, o ktorych pisalem wczesniej (glownie hotele na trasie) wynioslem generalnie bardzo dobre wrazenie, z nasza rezydentka, Edytka, zaprzyjaznilismy sie wrecz i nadal jestesmy w kontakcie sms-owo telefonicznym. Moze to moja milosc do Grecji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji IP: 212.160.106.* 22.08.03, 19:24 Ja też byłem (w czerwcu w pierwszej poł. coś koło 10 tego) i uważam,że za cene wycieczki w życiu bym nie zobaczył tyle.Dlatego ocena może być tylko dobra. Niemniej zgadzam sie ze paralia to nie jest idealne miejsce wypoczynku i gdybym miał wybór to napewno wybrałbym inne mijsce na pobyt.No ale nie było wiec byłem świadomy tej niedoskonałości więc nie mogę sie czepiać.Piloci,Rezydenci -tu jest problem.Wydaje mi sie natomiast(doszedłem do tego niestety po powrocie),że wynika to zfaktu iż jest duża różnica w obsłudze na trasie i na pobycie.Na trasie jest pilot,który non-stop opiekuje sie grupą,a na pobycie rezydent który zaledwie pełni dyżury w określonych godzinach.Porównując ,oczywiste jest ,że ocena pracy pilota będzie pozytywna a rezydenta dużogorsza.Faktem jest ,że reydenci Triady w paralii są widoczni -co oznacza,że jest ich dużo i to nie jest tak ,że sie ukrywają.Natomiast zgadzam sie ,że niektóre z nich nie są zbyt miłe(niestety nie pamiętam która to ta Lubańska-może jedna z nich). Konkludując-Ja osobiście uważam,że dostałem to za co zapłaciłem i mam mnóstwo niezapomnianych wrażeń-zwłaszcza podczas objazdu.Sugeruje natomiast Triadzie,aby : 1.Dała możliwośc wyboru przynajmniej rejonu podczas pobytu(jak pisałem wybrałbym chętnie coś innego).2.Przygotować analogiczny program (droższy) w oparciu o np.*** lub**** gwiazdkowe hotele na objeżdzie.(wiele osób na trasie podkreślało ,że gdyby wiedzieli to by dopłacili.Ja myśle,że jak będzie taki wariant to i tak wszyscy skorzystają z tańszej wersji ,ale przynajmniej nie będą mantykować na całej trasie-bo pilot im odpowie ,że mieli wybór. Tak czy inaczej pozdrawiam wszystkich oczekujących już przyszłych wakacji Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elik Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 15:19 Zgadzam się Grecja jest piękna i nawet Triada nie jest w stanie tego zepsuć. Pozdrowienia dla suni, moje maleństwo też niedawno takie było, teraz wyrosło na pięknego 6 miesięcznego piecha. Polecam Ci forum www.owczarek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozab Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 15:41 Dzięki Elik za adres forum o piesiu. Czy jeszcze pamiętasz wakacje w Grecji. Ja też będę je wspominać miło , a te kryteczne uwagi piszę po to głownie , iż wiem , że " szpiedzy Szoguna" czytatają o wlasnych biurach i konkurencji , to może zasstanowią się nad rezydentami i inni wczasowicze będą mieli już tylko miłe wspomnienia. Acha , Kuba Pani Lubańska to ta najstarsza rtezydentka - co często wita grupę i opowiada , jak to z wszystki problemami można się do nich zwracac-. Oj to dobre. Pamiętaj kliencie Triady w Parali radz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobi Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 13:41 Mozaba czy podczas objazdu jest czas na robienie zakupów w normalnych sklepach , czy też wykupić obiadokolacje. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 30.08.03, 21:12 Warto zaopatrywac sie w produkty zywnosciowe podczas przystankow. W miejscach postoju bywa drogo. My nie kupilismy kolacji i bylo ok. Moim zdaniem spinakopita i tiropita na sniadanie sa ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 22:25 Tobi przepraszam ale teraz mało zaglądam na forum , a i sam komputer otwieram sporadycznie zajęta wymagającym szczeniakiem . Dla mnie wykupione jedzenie było w porządku za wyjątkiem słynnego u nas lunch pakietu w dniu następnym. Po prostu po przyjeżdzie nie dano nam kolacji- gdyż przyjechaliśmy do Kalambaki ( z lotniska w Salonikach ) około 1.00 w nocy- mówiąc , że następnego dnia dostaniemy oprócz przysługującej kolacji lunch pakiet. Były to zamrożone upieczone frytki z dnia poprzedniego ( pewnie z uwagiu na upał ) i mnocno zimne mięso z kurczaka - nie do zjedzenia !. Jeżeli chodzi o inne produkty to nie stety na trasie nigdy nie jest się podwożonym do sklepów. Trzeba szukać sklepów samemu , choć czasem hotel jest tak położony , iż nic w okolicy nie ma. Ale np. w Atenach i Lutraki można było trafić na supermarkety. Cena np.,piwa w Tawernie 2-3 E a w sklpeir 90 centów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 20:58 Elik ! Jeżeli zaglądniesz tu to proszę o pomoc w odebraniu wiadomości na podanym przez Ciebie forum www.owczarek.pl. Zadałam tam pytanie , zalogowalam się , przychodzą mi informacje na prywartną pocztę , iż mam odpowiedzi i " za diabła" nie mogę " dostać się " do nich. Hasło na forum owczarka niby dobre , a ciągle wyskakuje mi strona tytułowa. Może coś poradzisz. Pozdrawiam. Mozaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 17:27 Elik , to jeszcze raz ja, czy już nie wspomiasz Grecji i wakacji , że tu nie zaglądasz ( ? ) . Jeżeli jednak to odpowiedz na pytanie jak wyżej , o ile chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.03, 18:50 Słuchajcie , czy ktoś był w zimowym okresie na takiej objazdowce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 17:37 Z tego co wiem to Triada nie robi w zimie objazdówek. Natomiast wiedząc jak trudny jest dojazd do niektorych miejsc w lecie ( wąskie kręte drogi , tak iż auta nie widząc siebie na przeciwko -trąbią , że wspinają się do gory , to samo dotyczy pieszych wspinaczek po skalnych schodach itp) chyba bym nie polecała takiej objazdowki zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Objazdówka Z Triadą po Grecji od 28.07.03 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 16:25 Emma , czy nadal jesteś zdecydowana do jazdy w zimie. Jeżeli tak to opisz jak faktycznie było. Odpowiedz Link Zgłoś