Dodaj do ulubionych

Malia - hotel Fedra

29.05.07, 19:01
Hej, był ktoś z Was w tym hotelu? mam nadzieję że ma rzeczywiście fajną
plażę, jedziemy z 3-letnią córka.
Co warto zwiedzić w pobliżu? wiem, że warto obejrzeć ruiny zamku położone
jakieś 2 km od Mali i to chyba właśnie ze strony naszego hotelu.
Gdzie jeszcze warto w pobliżu pojechać?jedziemy niestety tylko na tydzień,
ale chcielibyśmy nie tylko leżeć na plaży, ale również coś zwiedzić
Obserwuj wątek
    • Gość: sawanniasty Re: Malia - hotel Fedra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 20:02
      byliśmy tam rok temu i naprawdę rewelacja! Jedzenie, czystość ale pod warunkiem
      dostanie pokoju w budynku głównym. A plaża super, tylko trzeba na jeżowce uważać
      bo kilka osób w tego powodu do szpitala trafiło ale ogólnie ok
    • Gość: biomj Re: Malia - hotel Fedra IP: *.biology.univ.gda.pl 30.05.07, 11:01
      Hotel widzialam 'z wierzchu" wiec sie nie wypowiadam, ale bylam (w tym roku) na
      wycieczce z ludzmi z niego i byli zadowoleni, nie narzekali. Na ruiny w malii
      specjalnie nie liczcie, nie sadze, zeby zainteresowaly 3-latka. Polozone wsrod
      drzew oliwkowych na wypalonej sloncem rowninie. Platanina murkow przykrytych
      wiatami i w zasadzie wszystko to kwestia wyobrazni archeologow i Waszej. Lepiej
      pojechac z dzieckiem na plaskowyz Lashiti (wiatraki, osiolki, owieczki),
      zielen. Malutkie dosc urokliwe wioski. Droga niezbyt daleka z malii (choc na
      poczatku pnie sie mocno pod gore-ale widoki bajeczne na morze i nie tylko). Jak
      sie czlowiek uprze to pol dnia starczy. Po drodze jest urzadzony taki "a la"
      skansen, gdzie sa zbudowane domostwa ludzkie z roznych epok (jaskinia, rozne
      chaty az do murowanych). Mojemu synowi sie to bardzo podobalo. warto tez sie
      wybrac bardziej na wschod. My bylismy az na Vai. sama plaza mnie nie
      oczarowala, wrecz przeciwnie, choc jeszcze nie bylo tloku. Ale po drodze widoki
      super. Z tym, ze droga dosc dluga i ciezka. Moj kierowca powiedzial, ze drugi
      raz nikt by juz go na to nie namowil. latwa wycieczka (czesc drogi po plaskim i
      niedaleko-najwezsze miejsce Krety)) do Ierapetry na poludniowym wybrzezu. Z
      niej mozna poplynac na wyspe Chrissi. Albo poplazowac (woda cieplejsza niz na
      pln wybrzezu - choc plaza taka sobie). W wariancie trudniejszym powrot inna
      droga - przez gory, gdzie sa miejsca kiedy widac zarowno morze Kretenskie jak i
      Libijskie. Jak chcesz wiecej wiedziec to daj znac. 7 dni jezdzilismy po okolicy
      wiec mam jeszcze kilka miejsc do polecenia. pzdr.
    • Gość: mmu jeżowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:19
      dzięki za odpowiedzi.
      obawiam się trochę tych jeżowców, czy one zagrażają też dzieciom, które chodzą
      w wodzie przy brzegu?
      • Gość: biomj Re: jeżowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 17:16
        Jezowce nie plywaja w wodzie tylko sa przyczepione do skalek zalewanych woda. Trzeba wiec po nich (skalkach)nie lazic i omijac z pewnej odleglosci. Albo kupic dziecku plastikowe lub gumowe buty (sa do kupienia wszedzie, w podobnej jak u nas cenie)
        • Gość: jack_06 Re: jeżowce IP: *.kalisz.mm.pl 02.06.07, 19:59
          Na plaży przy hotelu nie spotkaliśmy jeżowców. Były natomiast trochę dalej,
          idąc w prawo i jak zauważył przedmówca, oblepiają one skały i trzeba na nie
          nadepnąć, by zrobiły krzywdę. Natomiast idąc 100 metrów w lewo dotrzesz na
          plażę z piaszczystym dnem, tam o jeżowcach mowy nie ma...
          Pozdrawiam
          JD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka