Gość: Irka IP: 213.17.180.* 05.06.07, 15:12 Dokładniej w Agios Georgios. Polecicie jakiś hotel/ apartament? jaka jest ta miejscowość i sama plaża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysztof Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.crowley.pl 05.06.07, 15:31 Byliśmy z nimi dwukrotnie w apartamentach "Helena". Obiekt prowadzony jest przez bardzo sympatyczną polsko-grecką rodzinę i znajduje się kilkadziesiąt metrów od plaży. Spokojna (przynajmniej na początku czerwca) miejscowość jest położona nad piękną zatoką. Duża, ładna, piaszczysta plaża, w okolicy wiele ciekawych miejsc (gorąco polecam spacer do Afionas!). Jeśli szukasz spokoju, a nie dyskotekowych szaleństw, to Agios Georgios jest naprawdę świetne. Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bali22 Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.chello.pl 05.06.07, 16:43 my z męzem jedziemy 5 sierpnia na dwa turnusy mam nadzieje że będzie super, czytałam, że nie jest to miejscowośc dyskotekowa ale jakieś dwie tawerny z tańcami są (nie wiem czy można to nazwać dyskoteką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucia77 Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.bredband.comhem.se 05.06.07, 17:39 My jutro lecimy na korfu .. nie wto miesjce co piszesz , ale mamy zamiar tam jechac ... czytalam duzo opini na temat tej miejscwosci i ludzie sa bardzo zadowoloni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 05.06.07, 19:19 Już trochę na ten temat pisałem, góra tydzień temu. Polecam pogrzebać po forum. W skrócie. Jeśli chcecie hotel to w wersji taniej polecam Athenę, w wersji droższej Belle Helene. Wersja droższa to super widok na całą zatokę z jadalni i basenu oraz smaczne jedzenie. Wersja tańsza to bardzo przyzwoity standard jak na cenę. Minusem jest brak fajnego widoku, takie sobie jedzenie i wspólny basen na 3 hoteliki. Miejscowość jest bardzo spokojna. Jest jedna mała dyskoteka, która podobno działa 1 raz w tygodniu. Tak normalnie 5-6 tawern, w których można się rozerwać z drinkiem, przy TV, czy na bilardzie. Plaża jest bardzo ładna, szeroka i długa (kilka dobrych km). Agios Georgios Pagi leży w pięknej zatoce i stąd owa plaża... Jeśli chciałabyś trochę więcej informacji o którymś z tych hoteli + zdjęcia plaży, miejscowości to daj znać. Tymczasem zapraszam do poszperania, bo już wiele różnych informacji padło z mojej strony:) Pozdrawiam serdecznie Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 213.17.180.* 06.06.07, 08:12 Dziękuję bardzo za Wasze opinie, ucieszyło mnie że zachwalacie tamtejsza plażę. Nie wiedziałam, że ta miejscowość jest taka spokojna, to znaczy że nie potykasz sie co chwila o turystów na każdym kroku? Jesli tak to dobrze ale lubimy tez z chłopakiem pochodzić po sklepach z pamiątkami, po knajpkach (dyskoteki raczej nie). Chcecie powiedzieć ze ta miejscowośc niezbyt się do tego nadaje? Czy jest tam jakiś deptak, czy wieczorkiem słychac muzykę? Czy okoliczne miejscowości do któych łatwo dojechać, maja do zaoferowania więcej rozrywki? Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 06.06.07, 12:48 Owszem, miejscowość jest aż TAK spokojna:) Nie ma jakiegoś deptaka, który można byłoby nazwać promenadą. Jest droga szutrowa, czy nawet raczej dirtowa wzdłuż plaży. Co do potykania się o turystów to owszem, nie będziecie się potykać. Tam łącznie jest około 5 niedużych hoteli, kilka małych apartamentowców i trochę willi na wynajem. Wieczorem słychać muzykę, ale tylko w pobliżu tawern. Jedno zgrupowanie jest na północnym krańcu Agios Gergios (przy Belle Helene), drugie na południowym (za Atheną). Dojazd do miejscowości bardziej rozrywkowych jest bardzo prosty. Góra 10-20 minut autem lub skuterkiem. Na północy jest Sidari i Acharavi, które są typowo rozrywkowymi kurortami. Niemniej Korfu ogólnie jest bardziej widokową i spokojną wyspą. Najwięcej klimatu i rozrywek znajdziecie w stolicy: Kerkirze. Nie dość, że bardzo ładna to jeszcze tętni życiem. Czy miejscowość nadaje się do nocnego chodzenia? W sensie aby tylko pochodzić to nie, bo to jest w zasadzie wioska turystyczna. Możecie podejść na lody, drinka, coś zjeść. Niemniej nie na zasadzie wałęsania się tylko wałęsania. Można za to pospacerować romantycznie, po pięknej i mało obleganej plaży. Coś za coś... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amellka1 Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.elsat.net.pl 07.06.07, 08:25 Równo dwa lata temu byliśmy na urlopie w Agios Georgios z Atlas Tours. Mile spędzony czas wspominamy pozytywnie do dziś. Nie będę się rozpisywać, bo dokładny opis pobytu plus fotki zamieściliśmy na stronce - link poniżej. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 213.17.180.* 08.06.07, 09:44 A jaka jest miejscowośc Acharavi? Czy bardziej spokojna niż Agios Georgios czy raczej więcej tam rozrywki? No i jak wygląda plaża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 08.06.07, 11:43 Acharavi to typowy proangielski kurort. Czyli droga, a wokol duzo knajp, barow i innych rozrywek. To zdecydowanie bardziej bardziej rozrywkowa miejscowość niż AG. Z 2 strony nawet w połowie nie jest tak urokliwa jak AG Pagi... Plaza jest tam typowo patelniowa. Czyli szeroka, piaszczysta i na kilka km. Pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 11:18 AG jest zdecydowanie bardziej urokliwym miejscem niz Acharavi...jest to natomiast spokojna wioska turystyczna.W całym AG jest 16 tawern ,2 discobary,kręgielnia,sporty wodne i to w zasadzie cała rozrywka.W tym roku rozpoczeła sie budowa promenady ale czy ja zakoncza?? Kto to wie!! Myslę,ze to dobre miejsce biorąc pod uwagę,ze faktycznie do Sidari z mnóstwem rozrywek i sklepów jedzie się ok 10 min samochodem lub 15 skuterem...Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 09.06.07, 11:57 Budują promenadę? Świetna inicjatywa;) Rozumiem, że od północnej linii plaży do południowej, czy do bajorka? Pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 13:13 No zaczeli od południowej ale jak daleko dojadą to nie wiem :) Muszę się zorientowac ale wg mnie pomysł fajny :) :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 09.06.07, 14:28 No to trzymam kciuki. Może do tego czasu jak wrócę na wyspę będzie już po czym podreptać:) Pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 213.17.180.* 11.06.07, 08:17 Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Mam jeszcze pytanko ;-) Piszecie że można dojechac do pobliskich miejscowości samochodem lub skuterem. a istnieje jeszcze inna opcja dojazdu tj rower (wypożyczony), autobus? Czy autobusy jeżdzą tylko w dzień a wieczorem nie? Czy jest w ogóle w Agios Georgios jakiś przystanek? A ile kosztuje wypożyczenie skuterka i jakie dokumenty trzeba posiadać? W życiu nie jeździłam czymś takim ;-)Dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 11.06.07, 11:11 Tak, można wypożyczyć rower w Agios Georgios, chyba że się coś zmieniło. Niemniej była taka możliwość. Koszt wypożyczenia to jakieś 6-8 Euro za rower na cały dzień. Tylko uważaj na to wzniesienie przy AG, w kierunku Sidari. Ja tam prawie zawału dostałem. Ktoś bez zaprawy nie powinien pod nie podjeżdżać:) Ogólnie jazda rowerem po AG nie jest łatwa dla osób bez odpowiedniego przygotowania. Jest dużo stromych podjazdów. Można oczywiście podprowadzać pod nie rower, ale nie wszystkich to cieszy. Ja na rowerze wybrałem się właśnie do Sidari:) Żeby wypożyczyć skuterek trzeba mieć prawo jazdy (najlepiej plastikowe). Koszt wypożyczenia to około 11-16E na dzień. Nie znam precyzyjnej ceny z 07, ale pomiędzy 10-20 euro trzeba liczyć, z naciskiem na okolicę 15E. W wiosce jest jedna wypożyczalnia aut i skuterków. AT ma u nich chody, więc na pewno Ci pomogą, a może nawet i jakaś promo cena będzie... Skuterek to taki większy rower z silniczkiem. Masz gaz. Masz włącznik. Masz hamulec. Siadasz i jedziesz;) Autobusy jak najbardziej odchodzą z AG. Przystanek jest przy hotelu Belle Helene. Niemniej autobus zatrzymuje się też często na wysokości Atheny, gdzie jest drugi (nieformalny) przystanek. Autobusem można dojechać do Kerkiry (stolicy). Problemem jest tylko to, że jest 1 autobus do i 1 z. 3 jedzie już bez powrotu. Jadąc autobusem ma się w stolicy około 5-6H. Pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.chello.pl 12.06.07, 20:58 Bardzo jestem Ci wdzięcznia za wszystkie rady, pisałeś zebym dała znać jeśli będę zainteresowana zdjęciami. No to jestem :-) poproszę o kilka na eire81@poczta.onet.pl ale tych zrobionych w samej wiosce, zdjęcia plaży znalazłam w google - przepiękne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bali22 Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.chello.pl 13.06.07, 12:55 ja też bardzo proszę o jakieś zdjęcia agios georgios pagaijeśli można oczywście. i jeżeli ktoś jest posiadaczem zdjęć apartamenów helene innych niż w katalogu bto też bardzo prosze humi22@wp.pl a niech tam plarze i może też z chącią oglądne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 13.06.07, 12:59 Witam. Za jakąś godzinkę coś podeślę;) Apartamentów Helene nie mam. Podobno jest czysto, tylko sprzęty niezbyt nowe. Co jest i tak niezłym wynikiem jak na tanie apartamenty:) Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: 80.54.0.* 13.06.07, 15:25 Link z fotkami poszedł na skrzynki jakąś chwilę temu... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:29 Wg najswiezszych informacji chodnik(promenada) zrobiona juz jest do "bajorka"..pewnie Marcin pamiętasz to miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Promenada IP: 80.54.0.* 15.06.07, 11:22 Jop, pamiętam. Idą jak burza;) Jak jeszcze ten dirtowy odcinek przerobią to już nie trzeba będzie skakać po kładkach po nocy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 22:26 plaża ok,woda najzimniejsza na całej wyspie w zatoce agios georgios.mieścina cicha ,spokojna,brak sklepików z pamiątkami,(moim zdaniem dziura)byłem zakwaterowany w studio summer time.atlas tours pisze że do plaży jest 350 m ,a wrzeczywistości jest650m, drogą główną,stromą 30/stopni nachylenia.Bez wypożyczenia skutera lub innego pojazdu mechanicznego dojście do studia summer time z plaży jest uciążliwe.(kontakt skype, gonsiorpila.cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezydent z Korfu Re: Kto był na Korfu z Atlastours? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 09:41 Atlas pisze,ze jest 400m i tyle jest +- 50,pisze więc o stromym zejsciu do plazy z tych apartamentów(mam akurat katalog przed soba) Jezeli potrzebowałes sklepików z pamiatkami to na wczasach to faktycznie zle trafiłes.Co do zimnej wody to faktycznie zdarzają sie zimne prądy ale naprzykład w Paleokastritsy jest to czestrze zjawisko.fakt,ze AG to nie jest kurort w stylu Ipssos,Sidari czy Kavos ale do tej pierwszej miejscowosci 10 min skuterkiem a wypoczynek zdecydowanie lepszy.Proponuje czytac dokładnie ofertę bo oprócz informacji o zimnej wodzie(zjawisko nieprzewidywalne)reszta jest opisana zgodnie z prawdą.Nic nie piszesz natomiast o przepięknym widoku z tych apartamentów basenie na terenie i klimatyzacji w cenie! A to tez wazne informacje :) ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś