Dodaj do ulubionych

NIEUDOLNOSC big blue

17.06.03, 15:49
Wykupiłam wycieczke pod koniec kwietnia , zapłaciłam całość.
Termni dakłdnego wylotu miał byc znany pod konic maja .
Dziaiaj jest 17.06 i zmiana godziny wylotu z Gdańska jest co kilka godzin.
W piatek poinformowano mnie iz wylot jest o 23.45w czwartek - 19.06 .
W dniu 16.06.2003 poinformowano przyszłych wczasowiczów - iz wylot jest o
21.45 .
A we wtorek - 17.06 dowiedziałam sie wylot jest jednak o23.45.
Przeczytałam wszystkie posty na FORUM o BIG BLUE ale nie wyobrazaałam sobie
iz mozna byc tak traktowanym.
Obserwuj wątek
    • Gość: lilo Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 19:55
      gdybys dobrze przeczytal umowe wiedzialbys, ze dokladna data wylotu jest
      podawana na tydzien przed wyjazdem
      • Gość: Iza Re: NIEUDOLNOSC linii lotniczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 18:47
        Wczoraj wracałam regularnymi liniami lotniczymi Swiss z Rzymu przez Genewe do
        Warszawy. Przed wylotem z Genewy okazało się że lot do Warszawy jest odwołany.
        Nie usłyszeliśmy słowa przepraszam. Przebukowali nas na inny lot i koniec.
    • gingerus Re: NIEUDOLNOSC big blue 18.06.03, 08:21
      nie chodzi mi o podanie dokładnego terminu wylotu tydzień przed , tylko o
      codzienne zmiany godziny wylotu. Gdzie każdego dnia dzwonia i podaja inna
      godzine .
      I co to jest normalne w biurach podróży ???????
      Jakos mi sie nie wydaje !!!!!!!!!!! Ponieważ pierwszy raz sie spotykam by co
      innego mówiono w tym samym dniu w biurze BigBlue w Gdyni na UL. świetojańskiej
      np. że wylot jest w dniu 18.06 a w biurze BigBlue w Jeleniej Górze na pytanie
      o wylot z Gdańska dostaje informacje iz jest 19.06.
      to według ciebie tez jest normalne
      Chyba nie chciałbys być tak traktowany !!!!!!!!!!!!!!11
      • Gość: loczki Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:28
        czesto takie sytuacje wynikaja nie z winy biura tylko linii lotniczych.
    • Gość: Anka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.zzgnig.com.pl 18.06.03, 12:27
      Wszystkie biura zabezpieczają się i w umowie jest napisane, że godziny wylotu
      mogą się zmieniać. Oczywiście jest to zrozumiałe, bo nie są to loty rejsowe ale
      czartery. Ciekawe jest to, że leciałam z TUI w zeszłym roku - tydzień przed
      wylotem dostałam do domu bilety lotnicze, voucher do hotelu etc. i nic już się
      nie zmieniło.
      Prawda jest taka, że porządne biura nie pozwalają sobie na robienie takich
      numerów, tam się szanuje klienta - ale to niestety dużo (nawet zbyt dużo)
      kosztuje.
    • Gość: Agi Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: diablo.nsl* / 192.168.201.* 18.06.03, 13:15
      Ja wlasnie wrocilam z Grecji i cos wiem na temat zmiany godziny wylotu. Nie
      chce straszyc, ale na lotnisku spokojnie mozna sie nastawic na kolejna zmiane
      godziny wylotu. Tutaj jednak nawala LOT i to na calej lini. Z moich doswiadczen
      oni zupelnie nie nadazaja z obsluga. Ponoc w kwietni, maju jakos sobie radzili,
      ale teraz jest tam konkretne zamieszanie. Malo samolotow a duzo chetnych.
      Nam takze sie zmienialo jak w kalejdoskopie, a na sam koniec po odprawie
      bagazow, przyszlo nam czekac extra 1h w srodku nocy, ze o powrocie juz nie
      wspomne...
      Dla jasnscie korzystalam z innego biura, ktore jak widac takze mialo problemy z
      prorokowaniem (bo do tego sie to sprowadza)
      • Gość: elik Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 17:57
        dokładnie tak samo wracałam z Grecji na początku czerwca już po odprawie
        okazało się, że samolot LOT jeszcze nawet nie przyleciał z Warszawy, czekaliśmy
        ponad godzinę w środku nocy.
    • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.otenet.gr 22.06.03, 11:32
      A moæe przez zupeøny przypadek orientowalas sié slonko ile kosztuje bilet do
      Grecji??? Wiec jesli kupujesz tani pobyt to czyms to musi byc
      spowodowane.odpowiedz jest prosta-czarterem- a nawala LOT My zostalißmy
      przydzieleni ze znajomymi do innych samolotow przez obsluge lotniska a nie
      biuro podrozy.Nim kogos skrytykujesz pomysl- to naprawde nie boli.
    • Gość: ZOFIA Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.media 26.06.03, 12:31
      dziwi mnie tylko,iz siedząc na walizkach w nerwach, czakajac na potwierdzenie
      godziny wylotu forujesz złe opinie o biurze, masz czas aby przeglądać forum.
      Ja na kilka godzin, czy też dni przed wylotem miałam zupełnie inne sprawy na
      głowie.Podziwiam.....
      • Gość: big blue Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 12:48
        Nie wszyscy mają sraczkę przed wyjazdem ...
    • Gość: dorota Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 21:09
      Info dla tych, którzy lecą na Kretę 28.06.03 z Big Blue (wylot z W-wy).
      Godzina wylotu przesunięta z 5.00 rano na 14.50.
      • Gość: malina Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:20
        To drobiazg w internecie na swojch stronach podają, że lot do Heraklionu w dniu
        28 czerwca ma być o 17.15
        • Gość: !! Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:34
          do Chanii sa dwa samoloty o 5:00 i 14:50 a do Heraklionu o 17:15. ludzie
          doinformujcie sie!!
    • Gość: lilu Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:39
      podawanie godzin odlotow tak pozno zwiazane jest z tym , ze biuro chce
      wykorzystac jak najefektywniej wszystkie wolne miejsca w samolotach i to
      pewnie innych biur , ktore odstepuja je po nizszych cenach..sama bym tak
      zrobila- odczekac do ostatniej chwili i odkupic wolne miejsca od innego biura
      po nizszej cenie.Wszyscy beda zadowoleni.
      • Gość: malina Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:48
        Przyjmuję odpowiedź, ma to sens i jeśli wpływa na cenę to popieram.Bez sensu
        jest gdy jedno biuro wysyła pół samolotu i za kilka godzin drugie tak samo.
        Przecież za puste miejsca ktoś musi zapłacić. Dobra organizacja drogą do
        sukcesu.
    • Gość: andrzej Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 22:24
      odpowiadam Dorocie i Malince.. zbiorka o 14,50 w sobote wylot o 17,15.. taka
      informacje mam z biura, jako uczestnik wylotu..
      • Gość: malina Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 22:34
        Andrzej ,ale ja lecę w czwartek.
        • Gość: big blue Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 23:54
          Wszyscy będziecie mieli szczeście jak w ogóle polecicie. A - i jak by na
          miejscu okazało sie, że coś nie tak z hotelami to się nie przejmujcie - macie
          to w cenie Waszego biura.
          • Gość: lilu Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 00:13
            przemawia przez Ciebie cynizm albo zazdrosc , ze inni jada i moga sie z tego
            cieszyc a ty nie.Siedzisz i myslisz jakby tu zniechecic albo zdenerwowac
            innych.Fe,to nieladnie...
          • Gość: spoko Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 09:54
            to nie cynizm, to wyrachowanie, smród obcego agenta czuc od razu...
            jak am cos do zaproponowania do konkretny hotek z cena.. a nie opluwac biuro, a
            w zasadzie rzesz wyjezdzające i w iwekszości zadowolone z pobytu, powtarzam z
            pobytu .. a nie organizacji wysyłajacej..
            • Gość: big blue Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 10:45
              Gość portalu: spoko napisał(a):

> to nie cynizm, to wyrachowanie, smród obcego agenta czuc od razu...
              > jak am cos do zaproponowania do konkretny hotek z cena.. a nie opluwac biuro,
              a
              >
              > w zasadzie rzesz wyjezdzające i w iwekszości zadowolone z pobytu, powtarzam z
              > pobytu .. a nie organizacji wysyłajacej..

O KURCZE ! TAK SIĘ PODNIECIŁ ZE MU ZDOLNOŚĆ PISANIA ODEBRAŁO. CZY KTOŚ MOŻE TO
              PRZETRANSFEROWAĆ NA POLSKI ?
              • Gość: mar. Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 19:36
                Ten gościu .... to jakiś kretyn. Dajcie mu spokojnie pierdzielić bzdury.
              • Gość: el_la wykorzystanie czarteru IP: *.hydroprojekt.com.pl 28.06.03, 09:48
                Zgadzam się z przedmówcami: wracałam zczwartku na piątek (z Rodos). Leciały dwa
                samoloty: APN i LOT - wypełnione do ostatniego człowieka. 20 osobom (chętnym
                oczywiście) Big Blue zafundowało kilkudniowy pobyt w hotelu 3*+ z HB i
                wypełniło sobie następny czarter (niedzielny).
                Tak więc samolot zapchany w 100%. A kiedyś leciałam z Scana hyba to mieliśmy
                3/4 samolotu do własnej dyspozycji.
                Pozdrawiam
                e.
                • Gość: el_la Re: wykorzystanie czarteru IP: *.hydroprojekt.com.pl 28.06.03, 09:49
                  oczywiście nie hyba a chyba
                  przepraszam
                  e.
              • Gość: bielik Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 14:15
                Gość portalu: big blue napisał(a):

> Gość portalu: spoko napisał(a):
                >
                > > to nie cynizm, to wyrachowanie, smród obcego agenta czuc od razu...
                > > jak am cos do zaproponowania do konkretny hotek z cena.. a nie opluwac biu
                > ro,
                > a
                > >
                > > w zasadzie rzesz wyjezdzające i w iwekszości zadowolone z pobytu, powtarza
                > m z
                > > pobytu .. a nie organizacji wysyłajacej..
                >
                > O KURCZE ! TAK SIĘ PODNIECIŁ ZE MU ZDOLNOŚĆ PISANIA ODEBRAŁO. CZY KTOŚ MOŻE
                TO
                > PRZETRANSFEROWAĆ NA POLSKI ?

czy ty miałeś trudne dzieciństwo????? rodzice zamykali cię w szafie albo coś
                takiego????
        • Gość: Beata Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.acn.pl 29.06.03, 13:19
          Malinka, a Ty jeszcze nigdzie nie polecialas? Siedzisz juz 2 miesiące w
          internecie i chyba masz mape przed soba. Widac cie w każdym wątku,.
          A co do samolotów. Własnie wróciłam z Egiptu, ludzie biadolili, ze Big Blue
          przesunał imw dniu wylotu godzine. mieli leciec o 6 rano. przyjechali na
          lotnisku, a tu niespodzianka wylot o 21. nawet do nich nie zadzwonili. Byli z 2
          dzieci. Nasi znajomi, więc informacje pewne. My już takich problemów z Triada
          nie mielismy. Wrócilam wczoraj. samolot był pusty. 25 osób+obsługa. Rewelacja.
          Wszyscy poszli spac. każdy miał swój rząd do dyspozycji + pół samolotu.
          Na miejscu w Egipcie kraza plotki o bankructwie Big Blue. Gadaja o tym
          recepcjonisci w hotelu (5 gwiazdek Sheraton), gadaja o tym rezydenci z innych
          biur. Cos w tym musi byc. Ostroznie. Triada nas obsłuzyła super. A tak sie
          bałam z nimi leciec. Jestem bardzo zadowolona. Wszystko na 5+.
          • Gość: M Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.chello.pl 29.06.03, 14:46
            A ciekawe jeszcze co na temat Big Blue mówią najstarsi arabowie...
            • Gość: Beata Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.acn.pl 29.06.03, 15:02
              oj mówia, mówia
              • Gość: lilu Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 17:26
                ile zaplacilas za wyjazd i na ile dni
              • Gość: beti Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 14:47
                byłam na Krecie z Big Blue w zeszłym roku,zobaczyłam co to za biuro,bo
                wcześniej nie wiedziałam, i więcej z jego usług nie skorzystam.
                To,że ceny mają takie a nie inne pewnie tłumaczy wiele spraw.Ale te ceny nie są
                wcale tak niskie,żeby uważać,że mogą się już w ogóle nie liczyć z klientem,bo
                mało zapłacił!!!!To jest cena za konkretna usługę i muszą ją wykonać
                profesjonalnie.Ludzie,którzy tu bronią partaczy chyba nie są obiektywni...
                A na łączeniu czaterów zarabia biuro i nie ma to wpływu na cenę wycieczki!!!To
                chyba logiczne???
                I jeśli ktoś wykupił w Ammoudarze hotel Handakas- szczerze odradzam.
            • Gość: mm Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 15:13
              Gość portalu: M napisał(a):

> A ciekawe jeszcze co na temat Big Blue mówią najstarsi arabowie...

MÓWIĄ,ŻE TO ZŁODZIEJE Z POLSKI JAKICH ŚWIAT NIE WIDZIAŁ A NIEJAKIE "M" TO ICH
              NAJLEPSZE ŻRÓDŁO AGENTURY, KTÓRE DA SIĘ POCIĄC ZA PROMOWANIE NAJGORSZYCH BIUR
              PODRÓŻY W POLSKIM INTERNECIE ( ALE CZEGO SIĘ NIE ROBI DLA KASY, SZCZEGÓLNIE
              JEZELI NAJDALEJ W ŚWIECIE BYŁO SIĘ W KOLUSZKACH ).
          • Gość: malina Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 16:14
            Ja już smaruję się olejkami.
            • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 10:53
              Malinko i kup tabletki karotenu bo olejki nic nie pomogą....upał aż miło (w
              cieniu 35 stopni) a jaka woda mmmmm... 26 gradusków..
              Pozdrawiam i miłego wypoczynku.
              • Gość: malina Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 13:08
                Dziś poznałam godz wylotu i smaruję sie podwójnie. Co do upałów to nie ma
                sprawy. W ubiegłym roku przeżyłam na Krecie ponad 40
                • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 13:55
                  Muszę Cię uprzedzić że jeśli jedzieci większą ekipą to po bileciki przy
                  odprawie bagażu stańcie razem...my ze znajomymi lecieliśmy dwoma (oddzielnie!!)
                  samolocikami...Oczywiście nie wieszam psów na Big Blue..bo to sprawka LOT-
                  u ..No i w końcu wiem skąd te zawirowania z wylotami..My lecieliśmy z Orbisem
                  który sprzedawał wycieczki prawie 2 razy drożej a nami biednymi żuczkami
                  zapychał dziury...:-) Ale nic to...wolałam przehulać zaoszczędzoną w ten sposó
                  kasę...
                  Więc wracając do tematu...nim wyruszysz z domku jeszcze raz zadzwoń
                  bezpośrednio do organizatora (nie do agenta)i potwierdź godzinę wylotu...
                  pozdrawiam i życzę Ci .....słońca i sprawnej klimatyzacji...
                  • Gość: malina Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 15:16
                    Dzięki za radę, ale to chyba niemożliwe, bo wszyscy są na jednej umowie. juz
                    dzwonię by się upewnić.
                    • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 15:37
                      Kotuś , starają się dopasować nazwiskami.. to nie była rodzina więc nie
                      wiedzieli..ale nr lotu na umowie z biura był identyczny i u nich i u nas..LOT
                      wydrukował na biletach inny..(te 2 samoloty leciały jednoczesnie, tak więc w
                      Heraklionie na lotnisku się spotkaliśmy)
                      • Gość: Ola Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 10:05
                        Tyle ze na tych przesunieciach lotu troche marnuja cudzy czas, nie mowiac o
                        kasie. Po piewrsze dla mnie istotne jest - mowili ze wyloty do Heraklionu sa 3-
                        4 nadranem, przed wylotem uslyszalam ze bedzie to poznym popoludniem-wieczorem
                        (juz jeden dzien w plecy, na Krecie jestesmy 21-22, osczedzaja na dobie
                        hotelowej). Powrot niby dla zrownowazemia wieczorem, ale z pokoju hotelowego
                        musisz sie wyniesc do 12 albo doplacic za pol dnia i za klimatyzacje.
                        Robia wiec w balona na 1 dobie hotelowej.
                        Owszem, hotel byl bdb, wyzera na maksa, czysto, ale w przyszlym roku 2 razy sie
                        zasranowie zanim z nimi polece...oczewiscie jak nie upadna do tej pory..
                        • Gość: grasss Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.03, 12:46
                          z jednym sie nie zgodze: oszczędność na dobie hotelowej. myślisz ze jeżeli
                          przylatujesz na krete o 21 to dopiero od tej godziny liczą za pokój???
                          chyba zartujesz sobie. doba liczona jest ( na CAŁYM ŚWIECIE (CYWILIZOWANYM))
                          od 10 rano do 12 dnia nastepnego.no chyba ze mówisz o jakis wczasach w
                          czeczeni albo jakims innym egzotycznym miejscu........
                          • vivawawa Re: doba hotelowa 03.07.03, 13:50
                            zgadza sie co do doby hotelowej - każdy hotel ma ustalone godziny niezależnie
                            od rozkładu lotów
                            sam widziałem, jak goście z anglii w dobrym greckim hotelu o godz. 12, swoje
                            bagaże złożyli w wyznaczonym miejscu koło recepcji i do czasu transferu na
                            lotnisko wypoczywali przy hotelowym basenie

w takiej sytuacji polacy siedzieliby przy bagażach i narzekali, zamiast
                            korzystac z urlopu - tak było np. na Rodos
                            ja natomiast zapytałem się w recepcji czy można pozostać w pokoju do godz. 18 i
                            za opłatą korzystałem z pokoju do czasu transferu na lotnisko

• Gość: Betinka Re: doba hotelowa IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 11:42
                              My mieliśmy koniec doby o 12-tej a wyjazd z hotelu o 20-tej...i nawet przez
                              myśl mi też nie przyszło narzekać....zawsze warto pożegnać się z plażą...co do
                              wypowiedzi Oli i oszczędzania czasu...czy zauważyłaś że np od soboty do soboty
                              jest 8 dni?? a 7 nocy...więc wszystko jest ok....więc jeśli Ci uszczkną z
                              pierwszego i ostatniego to naprawdę nie jest powód do załamywania rąk..
                              Tak w ogóle ...wszyscy wracający z Grecji...czy nie zauważyliście że Grecy nie
                              robią z byle błahostki problemu???? Może to dlatego dłużej żyją a nie tylko
                              dzięki diecie śródziemnomorskiej???
                              Naprawdę warto jest poszukać więcej powodów do radości( szklanka zawsze jest do
                              połowy pełna a nie do połowy pusta)...bo nie jest przyjemnością popatrzeć za
                              granicą na wiecznie gderających rodaków
                              pozdrawiam serdecznie
                              • Gość: Ola Re: doba hotelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 12:44
                                Nie chodzi mi tyle o marnowanie czasu ostatniego dnia co o kwestie brania
                                urlopu-dla mnie jest roznica, czy biore na 1 dzien wiecej czy na mniej
                                • Gość: Betinka Re: doba hotelowa IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 13:14
                                  Ja teraz już zawsze biorę dłuższy urlop niż planowany wyjazd.W ubiegłym roku BB
                                  przedłużyło mi pobyt o 5 dni a ja nie skorzystałam bo musiałam wracać do pracy:-
                                  (- ale zdaję sobie sprawę że dla niektórych jest to problem
    • gingerus Re: NIEUDOLNOSC big blue 07.07.03, 09:38
      Własnie wróciłam - GINGERUS- przeczytałm wasze odpowiedzi na mój post-
      jeżeli uwazacie , że to takie fajne denerwowac sie to sami jedzcie z BIG BLUE-
      bo w dniu odlotu poinformowano nas o dzodzinie 15 , że zbiórka jest o 19 na
      lotnisku nie jak było powiedziane dzień wczesniej o 21. Najgorze w tym iz
      warowalismy na tym lotnisku do 23 .
      to tez jest normalne.??????????????????????????????????????????
      Big blu miało nam wydłuzyc pobyt zamian za przesunięcie z dnia 18.06 na 19.06
      tak powiedział mi Pan Adam który dzwonił z Jeleniej Góry i co - Gów....
      Na dodatek dostalismy tylko 13 objadów a zapłaciłam za 14.
      jak tak lubicie jeżdzic Big Blue - to prosze bardzo
      Masochiści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      Chcesziec sraczke przed wyjazdem kozystaj Z Big Blue!!!!!!!!!!!!!!!!
      • bms01pl Re: NIEUDOLNOSC big blue 08.07.03, 00:13
        gingerus napisała:

> Własnie wróciłam - GINGERUS- przeczytałm wasze odpowiedzi na mój post-
        > jeżeli uwazacie , że to takie fajne denerwowac sie to sami jedzcie z BIG
        BLUE-
        > bo w dniu odlotu poinformowano nas o dzodzinie 15 , że zbiórka jest o 19 na
        > lotnisku nie jak było powiedziane dzień wczesniej o 21. Najgorze w tym iz
        > warowalismy na tym lotnisku do 23 .
        > to tez jest normalne.??????????????????????????????????????????
        > Big blu miało nam wydłuzyc pobyt zamian za przesunięcie z dnia 18.06 na
        19.06
        > tak powiedział mi Pan Adam który dzwonił z Jeleniej Góry i co - Gów....
        > Na dodatek dostalismy tylko 13 objadów a zapłaciłam za 14.
        > jak tak lubicie jeżdzic Big Blue - to prosze bardzo
        > Masochiści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        > Chcesziec sraczke przed wyjazdem kozystaj Z Big Blue!!!!!!!!!!!!!!!!

to co w takim razie powiesz o bardzo dobrej i sprawdzonej ponoć przez wielu z
        forumowiczów firmie tui, która w zeszłym roku "zapomniała" przesłać do jednego
        z hoteli na istrii (chorwacja) rezerwacji dla mnie, mojej żony i naszych
        przyjaciół? czy nie uważasz, że przejechanie samochodem połowy europy tylko po
        to, żeby się dowiedzieć, że nie ma cię na hotelowej liście może przyprawić o
        większy zawrót głowy? na szczęście udało nam się wybrnąć z kłopotów, niemniej
        jednak nie rozumiem, jak w obliczu tego, co napisałem, można narzekać, że
        dostało się 13 zamiast 14 obiadów, chociaż w ofercie big blue stoi jak wół, że
        pierwszy i ostatni dzień są przeznaczone na transfer z i do polski?

pozdrawiam serdecznie i życzę następnym razem wczasów w hiltonie za tę samą
        cenę, bartek.
        • Gość: el_la Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.hydroprojekt.com.pl 08.07.03, 08:41
          A bo to jest polski turysta. Czasami przypomina mi to przedszkole. A to obiad
          niedobry, a to komary latają, a to papieru ktoś dwa dni nie sprzątnął spod ich
          drzwi, a to autobus ma za blisko fotele i nogi trudno zmieścić itp itd A do
          rezydentów jak do pani przedszkolanki, wszędzie razem i za rączkę. Np. w tym
          roku jedna pani się chandryczyła, że rezydentka musi przyjechać i zapytać się o
          numer pokoju, do którego mieliśmy się przenieść po opuszczeniu naszych
          (ostatniego dnia), bo ona nie będzie żebrała w recepcji o tę informację.
          Szczęśliwie ktoś się zapytał, recepcjonistka wydała klucz i nie było tematu. A
          w zeszłym roku ktoś - przy mnie - dzwonił z awanturą do agata, że nie może
          wejść na kolację, bo nie ma długich spodni a agent go nie uprzedził, że w
          czterogwiazdkowych są juz takie wymagania. Agaent mu doradził, żeby wyszedł da
          jakiegoś sklepu i po prostu kupił - i pan się uspokoił. Jakoś mu takie
          rozwiązanie nie przyszło do głowy.
          e.
    • gingerus Re: NIEUDOLNOSC big blue 08.07.03, 11:47
      Oczywiscie - zycze wam wszystkim udanych wakacji i nastepnym razem długo sie
      zastanowie jak cokolwiek napisze.
      Chciałam pomóc tym którzy jada by byli przygotowani na różne niespodzianki i
      sie wyluzowali, bo szykanowana jestem , że nie podoba mi sie zmienianie godzin
      codziennie przed wylotem , skwaszona rezydentka , brak posiłków za które sie
      zapłaciło, czekanie przez cztery godziny na lotnisku , !!!!!!!!!!
      Nie podoba mi sie to i mam prawo zaprotestowac , poniewaz cały czas podróżuje
      i wnerwiaja mnie takie sprawy.
      Ale jak czytam niektóre odpowiedzi na posty to nie dziwie sie iz mamy tak w
      karaju i jestesmy traktowani w innych krajach - bo takim popieprzonym narodem
      jestesmy! Nikt nikomuj nie pomoże - tylko mu na złośc zrobi!!!!
      Nikt nikomu pomóc nie moze , bo dlaczego ten ma mieć lepiej .
      Dziekuje wszystkim tym którzy pisali wszystkie informacje na temat Krety ,
      poniewaz bardzo mi pomogły i mam cicha ndzieje , że pomogą moje info innym.
      Życze wszystki bardzo udanych , szalonych , gorących wakacji !!!!!
      Bawcie sie dobrze i wracajcie z usmiechem na twarzy .
      Poniewaz mam dość skwaszonych typów.
      Kreta jest piekna a wy zasługujecie by miec takie wakacje jak wam sie
      marzyły !!!
      pozdrawiam wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 11:57
        Gingerus, kobieto wyluzuj!!! Jeśli jedziesz na Kretę i zachwycasz się
        obecnością jak największą ilością hałaśliwych imprez w okolicy a podnicają Cię
        desery w kształcie motyla a nie doczytałaś się że Kato Gouves jest naprawdę
        okolicą na wyciszenie się to wystawiasz opinię samej sobie więc nie dziw się
        komentarzom. Mnie Kreta kojarzy się z ich tradycyjnym jedzeniem, nieszczęsnym
        dżemikiem (który trawię tylko tam)i niesamowitym spokojem okraszonym dźwiekami
        cykad. I tym się napawam- Ty po prostu pomyliłaś kraje więc nie wiń biura za
        to!!! Przed wyjazdem do innego kraju przydałoby się troche poczytać o jedzeniu,
        zwyczajach i przeczytać dobrze ofertę..nic więcej
        pozdrawiam i życzę udanych wyborów
        • Gość: malmar1 Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 12:15
          Czy dla Ciebie nienormalne jest to,że Gingerusowi podoba cie rozrywkowe życie w
          Hersonissos, a normalne że Big Blue delikatnie mówiąc jest źle
          zorganizowany /co miałem okazje doświadczyc już przed wyjazdem, nie wim gdzie
          lece, a poza to się będę ciszył jeśli wogóle polecę/???
          • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 13:35
            Nie dziwi mnie to wcale...jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki..ale w
            ofercie wyraźnie jest napisane jaka okolica co oferuje....więc dlaczego ferować
            wyroki na podstawie swojej nieudolności i niedoczytania?
            dlaczego wykupiłes ofertę BB skoro wiedziałeś że to tak kiepskie biuro????
            Co do imprez....sorry ale właśnie dzieki takim turystom Kreta przestanie mieć
            swój klimat i to akurat mnie przeraża...ale o gustach się nie dyskutuje
            • Gość: malmar1 Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 16:24
              > dlaczego wykupiłes ofertę BB skoro wiedziałeś że to tak kiepskie biuro????
              > Co do imprez....sorry ale właśnie dzieki takim turystom Kreta przestanie mieć
              > swój klimat i to akurat mnie przeraża...ale o gustach się nie dyskutuje
              Oferte wykupiłem-myslałem że dla świetego spokoju -w styczniu. Ofertę czytałem
              bardzo dokładnie,opisy okolicy itd. I po co skoro 10 dni przed wyjazdem BB
              zmienia mi spokojną Sitię na Hersonissos. Co do parków wodnych itp atrakcji
              turystycznych- z punktu widzenia moich dzieci nie interasują ich ruiny
              np.knossos/mam nadzieję, że na razie/, cykady, chlebik z kreteńskim dżemikiem.
              One cieszą się jak mają 5 rodzajów lodów, ciastka w kształcie
              motylka,zjeżdżalnie na basenie itp, a generalnie jak się coś dzieje. Myślę,że
              dlatego musi się znaleźć miejsce i na spokoją Sitię i na dyskotekowe
              Hersonissos. Pozdr.MMarek
              • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 10:32
                No i Cię rozumiem:-)Za rok też zabieram dzieci...więc na pewno odpada 14 dni,
                możliwe że też będę szukała tych lodowych motylków;-) ale tak po cichu mam
                nadzieję,że zarażę ich miłością do Grecji...
                pozdrawiam cię serdecznie
        • bms01pl Re: NIEUDOLNOSC big blue 08.07.03, 15:26
          betinka, daj już spokój, są ludzie tak wpatrzeni w siebie i w swoje nieomylne
          sądy, że każdy przejaw obiektywizmu będa traktowali z buta. i żadna opinia nie
          jest w stanie zmienić ich nastawienia, bo oni po prostu zawsze mają rację.

ja też jechałem na kretę z wielką obawą, podgrzewaną non-stop przez tego
          rodzaju wszystkowiedzących. na miejscu okazało się, że oferta big blue w kilku
          punktach faktycznie rozmija się z rzeczywistością, doszedłem jednak do wniosku,
          że za te pieniądze i tak nic lepszego nie dostanę, a nie jestem typem wiecznie
          utyskującego pierdoły który musi się zawsze zdać na interwencję rezydenta, a
          sam to może jedynie barmana obsobaczyć za zbyt zimną herbatę ("a przecież
          zapłaciłem za czternaście dni w ofercie all inklusive!!!") albo coś w tm stylu.

no i jeszcze słówko do naszej nieocenionej gingerus - obiektywne rady i
          wskazówki to jedno, a wyrażanie na każdym kroku niezadowolenia z zastanej na
          krecie rzeczywistości, od rezydentów poczynając a na taksówkarzach kończąc, to
          lekkie przegięcie. i nie wiem, czy tego typu opiniami naprawdę pomagasz
          wybierającym się tam ludziom, choć rozumiem, że intencje masz szczere. może jak
          lekko ochłoniesz to i obiektywizm wróci?

pozdrawiam, bartek.
    • gingerus Re: NIEUDOLNOSC big blue 08.07.03, 14:03
      tak podobało mi sie zaciszne kato Goves z pięknym kościółkiem - cykady i szum
      morza i także podobało mi sie Hersonisos i łażenie po knajpach, zajadanie sie
      moja ulubioną MUSAKĄ .
      Tobie sie nic nie podoba i wszystkich krytykujesz.
      I tak dokładnie nie wiem o co ci chodzi.
      Traktuje forum jako kopalnie wiedzy a ty jako dokopanie kazdemu- jedz gdziesz
      na wakacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 15:44
        Właśnie widzę że NIC nie rozumiesz...Jestem bardzo zachwycona i wkurzył mnie
        Twój komentarz na poziomie"debilne biuro"...A to że płaciłaś 10 E za taXówkę to
        też Twój problem a nie obiektywny komentarz.
        Jeśli traktujesz forum jako źródło informacji to wysil się na odrobinę
        obiektywizmu a nie wszystkich i wszystko szkalujesz...a potem twierdzisz że
        jesteś zachwycona....
        • Gość: jajo Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 17:21
          Dzięki Betinko , za głos rozsądku, obawiam się, że nie napiasłaś dość wprost,
          czego Gingerus nie rozumie i czego pewnie nie zrozumie ;-)
          Dlatego co by nie być zakrzyczanym ...
          oraz ku pokrzepieniu wiary w umiejętność oceny zdarzeń przez naszych rodaków,
          oddaję głos za rozsądkiem i umiarkowaniem w ferowaniu sądów przez Betinkę.

z partyjnym pozdrowieniem
          • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 10:39
            dzięki za pokrzepienie, partyjny kolego- i tak już nie chce mi się tłumaczyć o
            co mi w ogóle chodziło...może dlatego tak zaatakowałam Gingerus, że dzieki
            takim krzykaczom od marca do czerwca zastanawiałam się czy pojadę na Kretę czy
            też nie ;-)
            Na miejscu miałam się okazję przekonać że nikt wszystkim nie dogodzi a inne
            nacje nie mają tyle problemów....
            Ciebie też cieplutko pozdrawiam
            • Gość: PRZEM Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: 213.17.193.* 09.07.03, 15:44
              Gość portalu: Betinka napisał(a):

> dzięki za pokrzepienie, partyjny kolego- i tak już nie chce mi się tłumaczyć
              o
              > co mi w ogóle chodziło...może dlatego tak zaatakowałam Gingerus, że dzieki
              > takim krzykaczom od marca do czerwca zastanawiałam się czy pojadę na Kretę
              czy
              > też nie ;-)
              > Na miejscu miałam się okazję przekonać że nikt wszystkim nie dogodzi a inne
              > nacje nie mają tyle problemów....
              > Ciebie też cieplutko pozdrawiam

WIĘC MOŻE ZAMIAST SIEDZIEĆ TO JEDŹ, WRÓC I WTEDY UDZIELAJ D"DOBRYCH RAD"
              • betinka8 Re: NIEUDOLNOSC big blue 10.07.03, 10:51
                następny , który opuścił naukę czytania w podstawówce!! Wyraźnie napisałam od
                marca do czerwca---bo właśnie wtedy byłam dwa tyg. na Krecie z biurem big
                Blue>teraz mamy lipiec
                pozdrawiam i nie wrzeszcz!
            • przemek52 Re: NIEUDOLNOSC big blue 10.07.03, 12:18
              Gość portalu: Betinka napisał(a):

> dzięki za pokrzepienie, partyjny kolego- i tak już nie chce mi się tłumaczyć
              o
              > co mi w ogóle chodziło...może dlatego tak zaatakowałam Gingerus, że dzieki
              > takim krzykaczom od marca do czerwca zastanawiałam się czy pojadę na Kretę
              czy
              > też nie ;-)
              > Na miejscu miałam się okazję przekonać że nikt wszystkim nie dogodzi a inne
              > nacje nie mają tyle problemów....
              > Ciebie też cieplutko pozdrawiam

chyba masz kobieto problem z pamięcią cytat: "od marca do czerwca zastanawiałam
              się czy pojadę na Kretę czy też nie ;-)" :)
              rozumiem że decyzja zapadła nagle hi hi
              a tak swoją drogą szkoda że tam nie zostałaś-chociaż kto by z tobą wytrzymał
              życzę mniej jadu a więcej uśmiechu :)

• Gość: Kalina Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.crowley.pl 10.07.03, 12:49
                Jakoś dziwnie wszyscy odbiegli już dawno od tematu.
              • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 14:26
                Mój drogi Przemku, jestem na ogół usmiechnietą i zadowoloną ze szczegółów
                kobietą.Denerwuje mnie jednakże parę rzeczy i jest to m.in. błędna
                interpretacja mych słów i na tej podstawie osądzanie mnie...a to własnie
                zrobiłeś. Wyrwałeś moją wypowiedź dot. pewnego wątku: rzeczywiście tak
                napisałam lecz sens był taki że zastanawiałam się nad wyjazdem bo biuro podobno
                każdego dnia plajtowało (na forum)- a ja miałam własnie w marcu opłacony wyjazd
                (dlatego od marca do czerwca). Gdybyś pokusił się o przeczytanie moich
                wczesniejszych wypowiedzi z pewnością olśniłoby Cię i nie pluł jadem we mnie by
                potem dziwić się mojemu...
                z życzeniami bardziej przemyślanych ocen
              • Gość: Betinka Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 14:29
                przemek52 napisał:
                > > Na miejscu miałam się okazję przekonać że nikt wszystkim nie dogodzi a inn
                > e
                > > nacje nie mają tyle problemów....
                > >
                zresztą ten cytat mówi o sensie poprzedniego zdania...
                więc z moją pamięcią jest wszystko ok.
                tyle gwoli wytłumaczenia
    • Gość: zbig Re: NIEUDOLNOSC big blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 13:59
      oto i cala charakterystyka B.B.
    • Gość: malina Re: Do Betinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 10:58
      Wróciłam, olejki pomogły, choć słońce paliło. Widzę,że Ty dzielnie walczysz.
      • Gość: Betinka Re: Do Betinki IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 11:39
        I jak??? zadowolona??? pisz szybko o swoich wrażeniach...:-)
        pozdrawiam cie serdecznie
        • Gość: malina Re: Do Betinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 09:20
          Nie jestem strzaskana na mahoń. Ten odcień nazwałabym złotym brązem. W Grecji
          stosuję filtr 35 i opalanie pod parasolem. Było miło, BB bez zarzutu, a Grecy
          przemili. Mogliby tylko zmienić godziny lotów( BB, nie Grecy). A Rodos? Inne
          niż Kreta, nie mogę powiedzieć lepsze ,czy gorsze, po prostu inne. Oczarowała
          mnie starówka w Rodos, niezbyt zachwyciło za to Lindos. Spostrzeżenia po
          wyjeździe pozytywne. Po za jedną babą której nie odpowiadały warunki (Bo to
          dziura) reszta ludzi wybrała chyba dobrze. Przy wyjeździe od naszego hotelu
          zaczeło się zbieranie ludzi i widziałam,że im bliżej centrów rozrywki tym było
          więcej rozbawionego młodego towarzystwa. Ja z założenia wybieram hotelik mały
          bez dyskotek, ale za to bliżej tej prawdziej Grecji. Piłam ouzo, zagryzałam
          fetą i słuchałam greckiej muzyki.
          • Gość: Betinka Re: Do Betinki IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 15:05
            i za tym już tęsknię.a to dopiero za rok:-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka