Gość: Madzia IP: *.chello.pl 18.06.03, 21:55 Proszę o opinię na temat biura Tramp Travel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walasz Re: TRAMP TRAVEL 19.06.03, 12:19 Byłem z tym biurem w zeszłym roku w Grecji. Powiem szczerze było znośnie ale mogło być lepiej.Za cenę 1700zł w tym 2 osoby dorosłe + dziecko da się przeżyć. Byłem w miejscowości PLATAMONAS. Podaj gdzie się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: TRAMP TRAVEL IP: *.chello.pl 19.06.03, 14:25 Myślałam o miejscowości Asprovalta (Halkidiki). Wiesz może coś na jej temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 15:03 Niestety nie tak jak pisałem byłem w PLATOMONAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: TRAMP TRAVEL IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 07:25 bardzo słabe biuro.standard niezgodny z katalogiem.troche brudno i zepsute sprzęty w pokojach np. brak klamek, no i te wstrętne karaluchy-serio.więcej z nimi nie jadę.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: TRAMP TRAVEL IP: *.chello.pl 21.06.03, 20:45 Ja również proszę o informację na temat tego biura (organizacja, apartamenty, wycieczki fakultatywne) Odpowiedz Link Zgłoś
lisica2 Re: TRAMP TRAVEL 25.06.03, 09:09 Gość portalu: Turysta napisał(a): > Ja również proszę o informację na temat tego biura polecam www.google.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: TRAMP TRAVEL - w tym roku IP: *.chello.pl 03.07.03, 08:46 Czy ktoś może był już z tym biurem w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
supertomek25 Re: TRAMP TRAVEL - w tym roku 14.07.03, 21:21 W tym roku byłem z Tramp Travel w Grecji. Było zajebiście, naprawdę. Za 669 zł mieszkałem w Grecji 14 dni, w apartamentach bardzo fajnych 300 m od plaży. Zakupiłem na miejscu jedzenie za 225 zł bo dziewczyna nie chciała gotować. Ale gdzie mógłbym się wyżywić za prawie 50 Euro - NIGDZIE a na pewno nie w Unii Europejskiej. Ludzie zapominacie co macie! Grecja za 600 zł ???????????? Od kiedy ? Ja podróżuję dużo zawsze wczasy na miejscu. Mam pogodę, plażę i dobre jedzenie. Za pieniądze, które tutaj nie starczają na miesiąc. Zwariowaliście boście dawno wysokich cen nie mieli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRU Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 09:16 Zapraszam na wątek BEZPRAWNA OPŁATA ZA SERBIĘ. Poczytajcie sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 15:12 A obchodzi to kogoś?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: TRAMP TRAVEL IP: 217.98.47.* 06.07.03, 16:54 Byłam z tym biurem w zeszłym roku w Platamonas, ogólnie fajnie tylko.....jeżeli jedziesz autobusem to niestety kierowcy autobusów przywożą turystów i zaraz wracają z następną turą więc mało prawdopodobne, że są wypoczęci. Poślizg jednego z autokarów w dotarciu na miejsce wyniósł 5 godzin- granice,a co do pobytu to wszysko było by fajnie gdyby nie niezawsze kompetentni rezydeńci , ale bez nich można żyć!!!!Nie polecam natomiast wykupywania w autokarze, jak proponują kierowcy wycieczek fakultatywnych, organizowane przez miejscowe biura podróży i nawet to samo ale na miejscu chyba w Leptokarii są o około 35-40% T A Ń S Z E !!!!!!!!! Aha i wieczór grecki który nam zorganizowali był dennawy i nie wart swojej ceny, "na mieście "za te pieniądze można lepiej poszaleć. Nie jestem zblazowaną turystką jeżdziłam z wieloma biurami a także na własną ręke to polecam tak średnio ,ale gruntownych potknieć podczas tego pobytu nie było!!!!MIŁYCH WAKACJI!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carli Re: TRAMP TRAVEL IP: *.ilim.poznan.pl 07.07.03, 08:38 Mam prośbę czy ktos może napisać mi cos więcej na temat swojego pobytu w Grecji z Trampem. (jakie warunki mieszkaniowe, wyzywienie, połozenie hoteli/apartamentów,itp. ) Bardzo proszę i z góry dziekuję PS. Mam zamiar wybrać się z nimi w tym roku do Grecji, jeszcze nie wiem, w jakie miejsce, ale obiecuję ze swojej strony ze jak wrócę to wszystko dokładnie opiszę. Pozdrawiam Carli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRU Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 10:23 Wejdź na wątek BEZPRAWNA OPŁATA ZA SERBIĘ. Poczytaj o TT i 25 EURO opłaty za coś, co powinno być twoim wyborem. A jest narzucone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: TRAMP TRAVEL IP: 217.98.47.* 07.07.03, 11:33 Gość portalu: carli napisał(a): > Mam prośbę czy ktos może napisać mi cos więcej na temat swojego pobytu w Grecji > > z Trampem. (jakie warunki mieszkaniowe, wyzywienie, połozenie > hoteli/apartamentów,itp. ) > CO DO HOTELI to kaczej wszystko zgadza się z ofertą ogólnie są troszkąę oddalone od centrum , apartamenty raczej w samych sercach miasteczek, należy jednak pamiętać że ogólnie standart hoteli tzw turystycznych w Grecji jest niższy niż w reszcie "UNII",Hotelom to oddalenie nawet wychodzi na zdrowie głownie ze względu na większe plaże itd.....CO do jedzenia bywa różnie mój hotel był ok , byłam w Platamonas w SUN Beach, jedzenia było dużo i różnorodne i w postaci nielimitowanego bufetu ale raczej w greckim stylu na co niektórzy narzekadi , dla mnie było OK, natomiast wiem od ludzi z innych hoteli, że były problemy tzn. śniadanka kontynentalne czyli bułeczka i dżemik , a obiadokolacje serwowane w postaci wyniczonych porcjii i ani grama więcej i to za okazaniem otrzymanych bonów beznich ani rusz troszkę jak w stołówkach za czasów PRL-u, ale to zależało od hotelu i ceny za pobyt w nim, powodzenia!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lisica2 Re: TRAMP TRAVEL 07.07.03, 11:36 Gość portalu: aga napisał(a): > Byłam z tym biurem w zeszłym roku w Platamonas, ogólnie fajnie tylko.....jeżeli jedziesz autobusem to niestety kierowcy autobusów przywożą turystów i zaraz > wracają z następną turą więc mało prawdopodobne, że są wypoczęci. 80% biur w ten sposób jeździ na Riwierę. > Nie polecam natomiast wykupywania w autokarze, jak > proponują kierowcy wycieczek fakultatywnych, organizowane przez miejscowe biura podróży i nawet to samo ale na miejscu chyba w Leptokarii są o około 35-40% T A Ń S Z E !!!!!!!!! Ciekawe co mówisz. TT ma jedne z najtańszych wycieczek fakultatywnych. Sama na miejscu korzystałam z ich usług, bo byli tańsi niż biuro, z którego jechałam na wczasy. No chyba, że porównujesz to tych niezliczonych wycieczek np. do Aten nieklimatyzowanymi autokarami i bez polskiego przewodnika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: TRAMP TRAVEL IP: 217.98.47.* 07.07.03, 16:37 > > > Nie polecam natomiast wykupywania w autokarze, jak > > proponują kierowcy wycieczek fakultatywnych, > organizowane przez miejscowe biura podróży i nawet to > samo ale na miejscu chyba w Leptokarii są o około 35-40% > T A Ń S Z E !!!!!!!!! > > Ciekawe co mówisz. TT ma jedne z najtańszych wycieczek > fakultatywnych. Sama na miejscu korzystałam z ich usług, > bo byli tańsi niż biuro, z którego jechałam na wczasy. > No chyba, że porównujesz to tych niezliczonych wycieczek > np. do Aten nieklimatyzowanymi autokarami i bez polskiego > przewodnika... > Przeczytaj to co napisałam owszem te wycieczki które sprzedają na miejscu w Grecji, chyba w Leptokarii są tańsze ,ale te oferowane w autobusie lub jeszcze w Polsce przynajmniej w moim przypadku, było to w zeszłym roku w sierpniu były droższe, powównywałam ceny i to nie tylko ja ale wszyscy z mojego hotelu!!!!!! Naprawgę potrafie liczyć!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRU Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 17:59 Wejdź na wątek BEZPRAWNA OPŁATA ZA SERBIĘ. Poczytaj o TT i 25 EURO opłaty za coś, co powinno być twoim wyborem. A jest narzucone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: TRAMP TRAVEL IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.07.03, 20:00 Właśnie nie dawno wróciłam z Grecji z Olimpic Beach z wczasów z Trampem. Ogólnie mówiąc organizacja wyjazdu pozostawia wiele do życzenia, szczególnie jeśli chodzi o autokary i wypoczynek kierowców! Ale sami kierowcy przesympatyczni a na miejscu atmosfera wspaniała. Tak więc były to moje najlepsze wakacje! PS. Nie martwcie się jednak, bo inne biura podróży (często renomowane) nie są wcale lepsze!! To opinia turystów, których spotkałam w Grecji a którzy wyjechali z innymi biurami podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carli Re: TRAMP TRAVEL IP: *.ilim.poznan.pl 08.07.03, 08:21 Dzieki za wszystkie informacje Znalazłam w necie ofertę TT na wakacje 14 dni w Grecji na Rivierze w hotelu *** z przelotem samolotem, nie jest co prawda sprecyzowana nazwa hotelu, to coś jakby TRAF w Triadzie (gwarantują standart). Muszę iść dzisiaj do biura i się wszystkiego dowiedzieć. Samolot bardziej mi pasuję gdyż szkoda mi czasu na przejazdy autokarem - za krótki urlop. Co do opłat za przejazd przez Serbię to nie wydają mi się one jakimś specjalnym oszustwem (po prostu trzeba je zapłacić i koniec) W Triadzie i wielu innych biurach do ceny też doliczaja pełno dodatkowych opłat i nikt nie mówi że to naciągacze. Jak się nie podoba to mozna wyjechać z innym biurem. Pozdrawiam Carli PS. Jak coś jeszcze wam się przypomni o TT to napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: TRAMP TRAVEL IP: *.chello.pl 13.07.03, 22:57 Czy ktoś może był z tym biurem w tym roku? (proszę o opinie) Odpowiedz Link Zgłoś
rybka999 Re: TRAMP TRAVEL 14.07.03, 21:30 Ja w tym roku byłam z Tramp Travel. Ogólnie bardzo pozytywnie. Niska cena, dobre żarcie, wygodny autokar marki Setra, ładna pogoda w Grecji. Organizacyjnie pozytywnie, klienci z innych biur trochę byli zaskoczeni że za tak niską cenę mamy takie fajne wczasy. Rezydentki w porządku. Tylko jeden mankament... Banda rozwrzeszczanych Polskich turystów takich spod budki z piwem, co to wybrali się raz od święta na wyjazd i myślą że świat zwojowali. Współczuję, a chodziło tylko o to że nie ma gotowanych ziemniaków tylko frytki. Wstyd. Czułam się jak ktoś niższej kategorii za sprawą naszych "braci" i wszyscy się śmiali. Wytjazd Ci polecam szczególnie Leptokarię albo Paralię. Tam jest najfajniej. Ja we wrześniu jadę jeszcze raz i na pewno z tym biurem. Pa Pa miłego pobytu. Ps pozdrów Nikosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: TRAMP TRAVEL IP: *.chello.pl 21.07.03, 21:12 Czy może był ktoś z tym biurem na Halkidiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekosz Re: TRAMP TRAVEL IP: 195.20.110.* 15.07.03, 10:08 Tramp Travel - dobre oferty dla ludzi niewymagających. Osobiście mnie raziło to, że kierowcy są przemęczeni kursując bez dłuższego wypoczynku między Polską a Grecją. Raz kierowca ze zmęczenia zjechał na przeciwległy pas. Dobrze, że nikt akurat wtedy nie jechał. Do tego zamiast obiecanych 29-30 godzin jazdy - 35. Przestoje na granicy, gubienie drogi w obie strony nie nastraja najlepiej do jazdy. Do tego nasz autokar mial jedynie nawiew zamiast klimatyzacji. Przejazd w samo południe przez Węgry, gdzie było 40st. w słońcu jest jednym z najgorszych wakacyjnych przeżyć. No i standardem jest zakaz używania toalety w autobusie, ponieważ "opróżnianie kosztuje"! Apartamenty typu Zeus w Leptokarii, gdzie mieszkałem, są znośne jak na taką niską cenę. Tutaj nie mogę biuru nic zarzucić. Gorzej z organizacją wycieczek fakultatywnych - bałagan organizacyjny, spóźnienia, wszystko w biegu, okrawanie programu to standard. Generalnie - cena OK, apartamenty OK, organizacja tragiczna, bezpieczeństwo i komfort jazdy - kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milian Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 21:25 ALE TU JEST MIÓD dla TRAMPA. Zapraszam na wątek o BEZPRAWNA OPŁATA ZA SERBIĘ - wątek o TRAMP TRAVELU MIlian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IREK Re: TRAMP TRAVEL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.03, 13:47 PROSZĘ O OPINIĘ:CZY BARDZIEJ OPŁACA SIĘ WYKUPIĆ WYCIECZKĘ FAKULTATYWNĄ Z TRAMP, CZY W PARALI OFERUJĄ TAŃSZE CENY Z POLSKOJĘZYCZNYM PILOTEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACK Re: TRAMP TRAVEL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.03, 13:50 CZY BYŁ KTOŚ W PARALI W HOTELU MOUSES BEACH, ODPISZCIE HELP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOHN Re: TRAMP TRAVEL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.03, 13:53 PROSZĘ NAPISZCIE CZY OPŁACA SIĘ WYKUPIĆ WYCIECZKĘ FAKUL.Z BIURA CZY NA MIEJSCU. JADĘ DO PARALI Z TRAMP I NIE WIEM CO SIĘ OPŁACA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 09:13 Jest to biuro robięcę "byle co". Za małe peiniądze otrzymasz mało. Dla biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: TRAMP TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 20:31 Oni chyba już zwineli interes. Syłyszałem to Odpowiedz Link Zgłoś