Dodaj do ulubionych

Bezprawna opłata za SERBIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 22:16
Greckie biuro TRAMP TRAVEL w swojej chciwości zapomniało się całkowicie i
żąda bezsadnych i pobieranych bezprawnie opłat za "przejazd przez terytorium
Serbii". Każą nam płacić 25€ za beznadziejny i skromny posiłek wart najwyżej
5€. Jest to zmowa organizatorów aby zedrzeć z nas maksymalnie dużo i nas
nabrać.
Drodzy greccy właściciele TT. NIE JESTEŚMY IDIOTAMI !!!! Nie pozostawimy tego
bez echa. Nagłośnimy to gdzie się da. Skierujemy pisma do odpowiednich organów
Dla zainteresowanych wyjaśnienem zasadności pobieranych opłat prosimy o
kontakt z biurem TT.
ANDI
Obserwuj wątek
    • Gość: Zb Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: 217.98.54.* 28.06.03, 10:39
      Mam pytanie, czy przy przejeżdzie przez Serbię obowiązuje wiza?
      • Gość: Anka Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.07.03, 20:12
        Opłata za przejazd przez Serbię nie jest tak do końca bezzasadna. Wiem bo
        niedawno sprawdzałam w Polskiej Izbie Turystycznej, jedno jest pewne - wizy są
        obowiązkowe. Jedynie ich cena wzbudza pewne zdziwienie bo w każdym biurze
        podróży jest inna kwota. Sama niedawno wracałam z Grecja z Trampem i w Paralii
        doszło do okupacji autokaru z powodu tych wiz. Rada dla Trampa - nie byłoby
        żadnych problemów gdyby przed wyjazdem biuro określiło dokładną kwotę wizy, bo
        rzeczywiście posiłki które otrzymaliśmy w Serbii nie były najlepsze.
    • Gość: Radosny Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 13:45
      Totalone bezprawie z tymi opłatami
    • Gość: Gru Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 09:14
      Uważam to za skandal. Dziwi mnie to, że takie coś można w tym ktaju czynić
      ludzimo bez konsekwencji i bezkarnie. SKANDAL!!!
    • Gość: Antek Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 09:31
      Widocznie jest to sposób biura TRAMP TRAVEL na zwiększenie swojego dochodu.
      Dolicza tą opłatę do swoich dochodów. O ile więcej by kosztowały wczasy gdybuy
      to doliczyć do ceny. Czy wtedy ich cena jest konkurencyjna? Wątpię. To jest
      właśnie sposób TRAMPA na wyciąganoie kasy od naiwnych ludzi!!! HE HE HE
      Dziwię się też tym którzy kupują taką imprezę a potem narzekają. Patrzcie co
      kupujecie

Antek
      • Gość: Christian Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.kat.forthnet.gr 05.07.03, 14:13
        policzcie sobie ile kosztuje przejazd z innych biur ok
        wczasy z trampem nie sa obowiazkowe jak sie komus to nie podoba to moze jechac
        z Neckermanem prawda? przeciez jest wolny rynek. moze za darmo trzeba by bylo
        zaczac wczasy robic?
    • Gość: Antek Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 15:10
      Christina ty pewnie jesteś na ich garnuszku. Oczywiście, że wczasy z Trampem
      nie są obowiązkowe. Ale nie można okłamywać ludzi, że opłata za przejaz przez
      Serbię jest obowiązkowa a tym bardziej posiłki są obowiązkowe. Jest to zwykłe i
      ordynarne OSZUSTWO. NIE MA OBBOWIĄZKOWYCH POSIŁKÓW. Pamiętjacie o tym i nie
      dajcie się robic w konia, a tym bardziej grekom.
      Antek - Kraków
      • Gość: Christian Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.kat.forthnet.gr 06.07.03, 22:52
        Drogi przedmówco,
        tramp to moja największa konkurencja co nie przeszkadza mi go szanowac jako
        kogos kto umozliwia ludziom za małe pieniądze odwiedzenie grecji. prosze sobie
        skalkulować ceny innych biur. facet ma polityke jaka ma jedni narzekaja inni
        jadą. przynajmniej nikomu to nie zalega. Posiłek na trasie jest integralna
        częscia imprezy, która się wykupuje i nalezy ona do czegos co sie nazywa
        kultura podruzowania. I nie am co robic jakiejs atmosfery grozy ani szukac na
        siłę sensacji. Jak ktos chce to jedzie, nie chce nie jedzie. przecięz to
        proste. Sa inne tanie biura jak skarpa czy bratniak. Można z nimi jechać. I
        potem sie skarzyc że się z kolei niegdzie nie stawało na obiad. dlatego tkos
        madry różnicuje oferte turytyczna bo jeden nikomu niedogodzi. oszustwo to
        grube słow. I cóz to za oszustwo jak wszytscy o tym wiedzą i co za robienie w
        konia jak ludzie w to wchodza dobrowolnie?

a props garnuszków to ja pracuje u siebie .
        Pozdrawiam i zycze troszkę rzyczliwości i optymizmu przynajmniej w lecie :-)
        • Gość: Antek Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 09:34
          Gość portalu: Christian napisał(a):

Drogi Christianie, obywatelu HELLADY. Cieszę się, że znasz nasz język. Pewnie z
          czasów wychowywania się w Polsce. To cieszy. Martwi mnie natomiast to, że
          obiektywny ty wcale nie jesteś a na dodatek oszukujsze ludzi. Ja wiem, że ty i
          twój konkurent, który też jest grekiem będziecie się bronić wspólnie. Ale TY
          bronisz oszustwa. A czemu bronisz? Bo cos z tego masz !!!!
          Kultura podróżowania OBYWATELU HELLADY polega na tym, że JA SAM DECYDUJĄ NA
          JAKI POSIŁEK I ILE CHCĘ WYDAĆ. A o ile wiem ten posiłek jest ordynarnie
          narzucony.
          Więc straja się choć trochę zblizyć do prawdy a nie być ZAKŁAMNYM.
          Aha, nikt dobrowolnie w to nie wchodzi. To jest narzucone. Wcześniejc to się
          nazywało wizą serbską a teraz "opłatą za przejazd przez serbię". I to jest
          oszukiwanie ludzi. Jakie polskie biuro ma tą opłatę. ŻADNE. Tylko greckie biura
          działające w polsce jak TRAMP TRAVEL i ANDRELIX. Czyżby chciwość i chęć
          większego zarobku powodowało uciekanie sie do oszukańczych metod jak wmawianie
          ludzio opłat za posiłki. A swoją drogą to taki posiłek kosztuje ok. 4 EURO. A
          pobierają 25 EURO
          Brak mi słów na oszustwa greckich biur i głupotę ich klientów.
          • Gość: M Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 13:43
            Mam przed sobą katalog Tramp Travel wydany jeszcze zimą, a obowiązujący na lato
            2003.
            I jest tutaj napisane - przy każdej ofercie - :
            "ceny imprezy autokarowej nie zawierają - oplaty za przejazd przez Serbię -
            25euro /w cenie 2 posilki/ - platne obowiązkowo na granicy....."
            Nie ma żadnego oszustwa, przestańcie walczyć z upiorami.
            Wybieracie taka ofertę, to płacicie za to co jest podane. Zwróćcie uwagę, że
            niektóre biura mają np. nocleg tranzytowy - czy powiecie "ja nie chcę noclegu,
            więc nie płacę?!"
          • Gość: Christian Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.kat.forthnet.gr 08.07.03, 02:18
            Bluzgac antek tylko umiesz i pyskować.
            proponuje podpalic hipermarkety bo tam towary tansze sie kladzie tak ze je
            slabo widać, obalic rząd bo oszukał wyborców i podłozyć bombę pod maszty
            radiowe bo media manipulują....
            • Gość: Christian Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.kat.forthnet.gr 08.07.03, 02:34
              to co jest obowiazkowe ustala biuro moga byc obowiazkowe posilki bo ktos
              wykupuje wyzywienie albo nie bo ktos woli apartament, Moge tez byc obowiazkowe
              wycieczki ale ludzie to zawsze kwestia wyboru. Jest w polsce przeciez kilkaset
              biur. sa takiec o maja darmowy posilek na trasie ale za hotel sie placi o 500
              zl wiecej, bo czesc z tego idzie na posilek to to by bylo chyba oszustwo. W
              grecji sie staje na jedzenie bo podobnie jak w innych cywilizowanych krajach
              nikt nie je konserw w autobusie bo tylko powoduje smrod i balagan.
          • Gość: malgosia300@buziac Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 17:20
          • Gość: malgosia300@buziac Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 17:25
            Antek, Antek, Antek czy żona albo dziewczyna ci się z grekiem bzyknęła, czy
            może cię nie stać na wyjazd. Czy może jesteś po prostu palantem.
            Twoje imie na to wskazuje.
            Chyba robisz specjalnie złą reklamę dla tego biura, czy może ty jesteś na
            garnuszku konkurencji. Idz się wypałuj może ci to pomoże albo... znajdz sobie
            przystojnego greka i się zabaw. Choć kto by z toba chciał.

A inne biura pobierające opłate to Triada, Rego Bis, Bratniak szukaj dalej...
    • Gość: anka Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 13:24
      nie ma co panikowac.ja bylam w kilku biurach-i jesli jedziesz przez serbie-
      zawsze
    • Gość: Monika Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: 217.30.152.* 12.07.03, 22:33
      2 miesiące temu zdecydowałam się na wyjazd do Grecji samochodem. Z prasy
      dowiedziałam się, że przejazd przez Serbię wymaga wykupienia wizy za
      kilkadziesiąt Euro. Z tego między innymi powodu (drugim był przejazd przez
      niepewne kraje)wykupiłam przejazd promem z Włoch do Grecji. Na początku
      czerwca prasa poinformowała, że w związku z dużym naciskiem naszego
      Ministerstwa, Serbia zniosła jakiekolwiek wizy dla Polaków. Ale cóż, bilety na
      prom już kupione...
      • Gość: Piort Opłata za SERBIE IP: *.man.polbox.pl 16.07.03, 11:44
        W ubiegłym roku pojechałem do Grecji przez b. Jugosławię i płaciłem na granicy
        t.z.w. propustnicę po 6,5 € od osoby, ale głownym kosztem była opłata za
        autostradę. Za samochód campingowy VW LT-28D musiałem w sumie zapłacic prawie
        80 € w każda stronę. Po powrocie sprawdziłem w necie i wyszło że pobierali o
        wiele za dużo. Ale jak ma się zachowac kierowca? Na pierwszej bramce daja ci
        tylko kwitek, a opłata jest dopiero przy zjeździe z autostrady i trudno się
        kłócić. Ma ktoś radę? Przjeazd przez Macedonię był dużo tańszy, na rogatkach
        zadowalali się 0,5 € do łapy. A Grecja piękna, przyjazna turystom i cierpiaca z
        powodu utrudnień przjazdu przez b.Jugosławię. W tym roku też chciałem jechać do
        Grecji od 1 czerwca, ale gdy wprowadzono te wizy po 55 € to pojechalismy do
        Chorwacji, a o zniesieniu wiz dowiedziałem się dopiero po powrocie.
      • Gość: MACIEK Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 01:10
        cześć Moniko,czy możesz udzielić mi bliższych informacji na temat Twojego planu
        jazdy do Grecji i ewent.kosztów ? Jechałem 3 lata temu sam. przez Rumunię i
        bułgarię,teraz planuję dotrzeć tam inaczej.macko_sz@op.pl
    • Gość: A. Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.com.pl 15.07.03, 21:06
      Troszkę sie z tymi wypowiedziami nie zgadzam. Owszem, ogłoszono, że nie ma
      wizy, ale tak faktycznie to zastanówcie sie ludzie za co płacimy. Za
      bezpieczny przejazd!!! Niestety Serbowie sa pazerni i tak faktycznie to biura
      na tej wizie nie zarabiaja. Wszędzie chodzi o kase. Zarabiją restauracje z
      marnymi posiłkami, zarabiaja przewoźnicy-Serbowie-opiekunowie, którzy
      przejeżdzają z autokarami. Myślę, ze tak faktycznie samej wizy to nie bedzie,
      ale na pewno beda opłaty za przejazd, co prawda juz nie tak wysokie.
    • Gość: Milian Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 21:20
      Niby płacisz za bezpieczy przjejazd? a czy kierowcy TT śpią. Zastanów sie.
      A opłaty za przejazd przez Serbię mają klineci oddzielnie płacić. KPINA
      To za co się płaci kupując ofertę z przejazdem autobusem. Jak tak dalej pójdzie
      to będziemy TRAMPOWI płacić w cenie podstawowej tylko za miejsce w autobusie a
      DODATKOWO:
      1. za paliwo
      2. za klimatyzację
      3. za pilota - SORRY u nich tylko jeżdża kierowcy - piloci już nie jeżdża bo
      im szkoda na nich pieniędzy. Po co mają klienci mieć lepiej - za to przecież
      nie płacili.
      Więc drogi A nie pi...ol że jest w TRAMPIE OK bo jest to granda i wyciąganie
      kasy od naiwnych.
      Milian kolega Gorana
      • Gość: Christian Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 00:12
        Drogi przedmówco z imienia sądząc Jugosławianinie, z łaski swojej racz nie
        robić tu przytyków nikomu z powodu bezpodstawnych opłat. Bo wyscie latami z
        polskich biur je zdzierali jak bandyci. tramp jest opcją .Jest mozliwośc
        wyboru. Wasze władze nam wyboru nie zostawiły albo haracz w jugosławi albo w
        rumuni
    • Gość: Milian Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 17:27
      I co obywatelu UE Greku CHRISTAINIE. Udajesz greka????
      Ha ha ha ha ha
      • Gość: rybka999@gazeta.pl Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 17:34
        Milan, Goran inne cudaki, a każdy myśli ze może sobie tu na forum jaja robić.
        Drogi Goranie tobie chodzi po prostu o obsługiwanie grup za 25 Euro, drogi
        Milanie trochę z ciebie Antka. Więc może chcecie sobie wokół trampa sensacje
        zrobić???
        Tak czy nie kochani. Wy myślicie że debili macie przed sobą.
        A ja chcę tę opłatę płacić jeśli mogę jechać za 599 zł do Grecji. Mam cię
        Milanie, Gopranie,Antku w głębokim poważaniu. Róbta co chceta !!!!!!!!!!!! A i
        tak niewiele możecie z waszymi umysłami.
    • Gość: Jack Re: Bezprawna opłata za SERBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 19:43
      Rybka999 lub Małgosia300 - a może jeszcze sobie inną ksywkę wymyslicie.
      Sprawdziłem wasze stałe IP i wiem skąd stuakcie. Wstyd!!!!
      Nie będę tego tu pisał. Niech to zostanie między nami.
      Wszyscy tu mają rację i ci co mówią ze jest to świństwem i ci co uważają, że
      nik nikog nie zmusza do zakupu ofert TT.
      Ale też wielkim chamstwem jest to skąd stukacie.
      Jack
      PS
      I proszę tutaj mniej naconalizmu oraz więcej szacunku do osób o odmiennych
      poglądach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka