roka3 30.06.03, 23:40 Chcę z mężem i rocznym dzieckiem lecieć na wyspę na M. Śródziemnym. Co polecacie? Szukam piaszczystej plaży i względnych warunków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M0nia Re: Na jaką wyspę? IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.37.* 07.07.03, 16:38 Podciagam watek. Tez szukam jakiejs uroczej wysepki. Nie zatloczonej turystami. Chce poleciec samolotem z Polski do np. Aten, dostac sie promem czy samolotem na wysepke. I zadnego biura turystycznego. Mam wstret do wszystkich posrednikow. Myslicie ze w sezonie trudno bedzie znalezc nocleg (niedrogi)? Mam tylko jakies 8 dni do dyspozycji. Licze na Wasza pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Na jaką wyspę? IP: *.gda.osk.pl / 192.168.50.* 10.07.03, 17:29 my z miom chłopakiem polecielismy do aten i z tamtąd na Cyklady w zasadzie na oślep wybralismy 3 wyspy: Sefifos, Paros, Santorini Jezeli chodzi o Santorini to faktycznie warto zobaczyc (moim zdaniem zwłaczcza Czerwona Plażę!!) ale nie na cale wczasy bo nie ma tam az tylu atrakcji zeby zrekompensowac ceny. choc cena campingu byla porownywalna Serifos to wyspa dla tych co nie przepadaja za masowa turystyką. nie jest szcegółowo opisywana w przewodnikach. na pocz. bylismy zdziwieni tym spokojem , ale dla tych co chca po prostu wypoczac, polezec na nie zatloczonej plazy (polecam Livadiaka) poczytac w spokoju, nie przpłacac w restauracji. to polecam. my mieszkalismy na campingu z basenem, lodówką do użytku, oczywiscie prysznice, równiez sklepik, i pralka(płatna) za dobe za dwie osoby płacilismy 30zł w przeliczeniu( bylo to wakacje przed wprowadzeniem Euro wiec teraz moze byc troszke drozej) no i bylo to we wrzesniu. Paros jest wyspa większa z kilkoma miasteczkami. my mieszkalismy w centrum Paros za camping płacilismy równiez ok 30zl. w sumie bylo to dobra odmiana po spokojnym Sefifosie. lecz nie jest to tez wyspa tzw. imprezowa. mozna wypozyczyc skuter (za dwa dni ok 50zl)lub samochod (nie znam ceny:() i w ten sposob zwiedzic wyspe : miasteczko Nafplio (!) Golden Beach (przereklamowana) polecam rowniez wycieczke promem na Andiparos (!) aby zwiedzic tamtejsza grote no to chyba na razie tyle info chyba ze cos mi sie jeszcze przypomni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Podleśna Re: Na jaką wyspę? IP: *.ynet.pl 10.07.03, 18:09 Ja również polecam wyspę Paros (Cyklady) mój brat tam był i bardzo miło wspomina wakacje, jeśli umiecie angielski polecam napisać do Debbi, świetna dziewczyna, bierze tanio za noclegi, ma bardzo ładny pensjonat i daje multum zniżek. Oto jej strona www.stefano.gr/ Pozdrawiam i życze udanych wakacji. Marta www.hellada.sns.pl Odpowiedz Link Zgłoś