Gość: Przemek IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.08.07, 08:41 Witam, Czy Kretę aktualnie nękają pożary? Przemek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimamo Re: Kreta - pożary? 27.08.07, 09:24 Gość portalu: Przemek napisał(a): > Witam, > > Czy Kretę aktualnie nękają pożary? nie niE nIE NIE NIEEEEEEE, nie nękają i nie będą nękać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kreta - pożary? IP: 80.54.0.* 27.08.07, 10:14 Uffff. W końcu jakaś walka z wszechpaniką. Potwierdzam, to co napisano wyżej. Wróciłem kilka dni temu, kawałek wyspy zjechałem. Dymu nie zauważyłem. Niemniej w sieci czytałem już takie bzdury o pożarach na Krecie, że oczy na wierzch wychodzą. Niektórzy się chyba tak realizują... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f po pierwsze - na Krecie mało jest miejsc, ktore 27.08.07, 11:53 moga sie palić solidnie - lasy zastapiono tysiac lat temu oliwkami, kozy i owce dokonczyly dziela. Palą sie czasem stoki z krzewinami suchymi, ale to godzina i juz. Po drugie - na Krecie nie ma terenów państwowych, które mogłybyb byc atrakcyjne dla developerów i nieruchomosci - wszytsko jest w rękach prywatnych klanów i rodzin. Oprócz nagich szczytów - a prosze bardzo sie budować:-) Po trzecie - każdy podpalacz, jakby jakis był i miał co podpalać, z powyższych przyczyn, nie wyjechałby żywy z Wyspy. Zaręczam. Oczywiśćie zdarzaja sie błyskawiczne pozary, nawet dramaty ze spalonym domem, szałsem itp, ale to nie skala biednej kontynentalnej Grecji i jej wspaniałymi :-((( lasami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka_siulek Re: Kreta - pożary? IP: *.ipartners.pl 27.08.07, 12:38 Witam serdecznie...media podają że Kreta jest zagrożona...lecimy z mężem 29 sierpnia z Warszawy na Kretę. Jestem trochę spanikowana, na szczęście wczraj wieczorem otrzymaliśmy wiadomość od zaprzyjaźnionego małżeństwa, mieszakjącego na Krecie,iż na Krecie nie pali się, jest ogłoszony stan wysokiego ryzyka pożarowego i jest zakaz wchodzenia w niektóre miejsca m.in do Wawozy Samaria. dzwoniłam również do biur podróży, czy odwołują bądź przekładają swoje zorganizowane wycieczki, ponieważ my jedziemy indywidualnie...bardzo miła pani wyjaśniła mi, że na Krecie jest spokój i wszytskie wycieczki odbywają się zgodnie z planem...czyli jedziemy. Panika i strach jest napewno, ale póki nie ma infromacji o bezpośrednim niebezpieczeństwie - lecimy!!! Czy ktoś może leci w tym samy terminie...Warszawa - Chania...29 sierpnia?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiazet76 Re: Kreta - pożary? 27.08.07, 14:16 my lecimy w tym samym terminie z Warszawy do Chanii, też jesteśmy zdenerwowani i zaniepokojeni całą sytuacją. Pani z biura również potwierdziła nam, że na Krecie wszystko odbywa się normalnie i że nie ma zagrożenia. Lecimy z W-wy o 17:25 (Eurocypria) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka_siulek Re: Kreta - pożary? IP: *.ipartners.pl 27.08.07, 14:50 Witam Cię Sylwia :))) My lecimy w środe tj 29.08 z Warszawy, ale ok 6 nad ranem liniami Centralwings. Bardzo się obawiamy jednakże staramy się zachować zdrowy rozsadek i słuchać tego co mówią inni, dowiadywałam się także w liniach lotniczych o jakiekolwiek informacje, jak na chwilę obecną loty odbywają się normalnie. Mam nadzieję, że szczęśliwie dotrzemy na miejsce i że będą to mimo tego wszystkiego udane wakacje. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes Re: Kreta - pożary? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 17:00 Polecicie i spędzicie wspaniałe wakacje! Media nakręciły cały ten temat do niebotycznych rozmiarów. Oczywiście tragedia się wydażyła straszna w kilku wioskach, które były zasiedlone na terenach, gdzie rozumny człowiek nigdy by nie pobudował chaty. Nie dość ,że bida ,brak środków aby uciekać to jeszcze wiatr zrobił swoje. Ja jeżdżę autem co roku do Grecji i kilka razy widziałem pożary. Raz uciekałem. W Grecji to normalka. Przeżyłem również trzęsienie ziemi w Grecji. To była jazda!!! Odpowiedz Link Zgłoś