Gość: Widok 9 IP: 195.117.228.* 02.03.01, 13:59 DJ, Zauważyłem, że zniknęły nasze adresy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dj Re: UWAGA 02.03.01, 14:05 Gość portalu: Widok 9 napisał(a): > DJ, Zauważyłem, że zniknęły nasze adresy :) Chwilowo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widok 9 Re: UWAGA IP: 195.117.228.* 02.03.01, 14:41 DJ, fajny masz serwis. A teraz priv. czy trochę nie rażą Ciebie mięcha rzucane w tekstach? Bo jak dla mnie to w wielu wypowiedziach aż roi się od niego. Może ludzie jacyś nerwowi się w Polsce porobili, albo o naukach z przedszkola zapomnieli? Kliknij co sądzisz.;) Miłego dnia Ci życzę Odpowiedz Link Zgłoś
dj Re: UWAGA 02.03.01, 15:28 Gość portalu: Widok 9 napisał(a): > DJ, fajny masz serwis. A teraz priv. czy trochę nie rażą Ciebie mięcha rzucane > w tekstach? Bo jak dla mnie to w wielu wypowiedziach aż roi się od niego. Może > ludzie jacyś nerwowi się w Polsce porobili, albo o naukach z przedszkola > zapomnieli? Kliknij co sądzisz.;) Dzięki. Nie rażą mnie miecha rzucane w tekstach, bo takich tekstów nie czytam. Oczywiście trudno omijać takie teksty całkowicie. Tego się nie da. Ale czy potrafisz uniknąć usłyszenia miecha w radiu czy telewizji? Nie potrafisz. Tak samo nie unikniesz go na forum. Taka jest specyfika otwartych dyskusji i takie niestety są ludzkei charaktery, że nie potrafią się powstrzymać i piszą tak a nie inaczej. Oczywiście możemy cenzurować takie wypowiedzi, filtrować przekleństwa przy użyciu słownika ale po co? Co to zmieni? Od dyskutowania w sposób kultularny są listy dyskusyjne (zakładane przy pomocy oprogramowania typu listserv) a nie fora, takie jak to, służące - moim zdaniem - bardziej komentowaniu niż dyskutowaniu. Jak ktoś chce kultularnie dyskutować może sobie założyć listę dyskusyjną, zaprosić do niej ludzi a dyskusje moderować (wpuszczać maile dopiero po ich przeczytaniu). Tu nie miało by to sensu, bo podstawa to komentowanie na bieżąco pojawiających się w portalu informacji. Nie irytuje Cię jak piszesz komentarz w Onet.pl a widzisz jego publikację dopiero po kilku godzinach zc nawet następnego dnia? Musisz szukać go potem w gąszczu innych, jeśli chcesz znaleźć odpowiedzi. To jest bez sensu (tymbardziej że Onet.pl cenzuruje wypowiedzi także pod względem politycznym czego sam doświadczyłem). Jedyne co pozostaje to apelować do ludzi, żeby przestrzegali netykiety i nie pisali wulgaryzmów czy też nawet maili które nic do dyskusji nie wnoszą. Po co bowiem? Czy pisanie na forum to dla kogoś jest jakieś odreagowanie? Nie lepiej pójść na spacer? > Miłego dnia Ci życzę Wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widok 9 Re: UWAGA do wszystkich IP: 195.117.228.* 02.03.01, 15:47 Dziękuję DJ za te słowa. A cieszę się także z tego, że byłeś tak miły i obszernie odpowiedziałeś (najdłuższa Twoja wypowiedź jak do tej pory). Dziękuję. A do wszystkich brzydko piszących GOŚCI: czytajcie i uczcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: UWAGA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.01, 23:07 dj napisał(a): > Oczywiście trudno omijać takie teksty całkowicie. Tego się nie da. Ale czy irytuje Cię jak piszesz > komentarz w Onet.pl a widzisz jego publikację dopiero po kilku godzinach zc nawet > następnego dnia? Musisz szukać go potem w gąszczu innych, jeśli chcesz znaleźć > odpowiedzi. To jest bez sensu (tymbardziej że Onet.pl cenzuruje wypowiedzi także > pod względem politycznym czego sam doświadczyłem). > A z tym sie nie zgodze - dopuszczanie chamstwa na widok publiczny nic dobrego nie daje. IMHO lepiej filtrowac wszystko niz pozniej "awaryjnie" zdejmowac jakies watki, bo jakis nawiedzony z Chicago posunal sie za daleko. Wierzyc - znaczy kontrolowac, jak mawial nasz "wielki" rodak Feliks Edmuntowicz Dzierzynski Odpowiedz Link Zgłoś
dj Re: UWAGA 02.03.01, 18:20 Gość portalu: Widok 9 napisał(a): > DJ, Zauważyłem, że zniknęły nasze adresy :) No to już wróciły odrobinę uszczuplone :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga25 Re: Cypr 10.08.01, 13:48 wiadomość do zet. Co to za biuro Majlen? gdzie mieści się jego siedziba. W wa- wie?możesz napisać kilka szczegułó: nazwa hotelu, miejscowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogonek Re: Cypr IP: *.radio.com.pl 23.08.01, 14:38 Witaj Malgosiu, jesli jeszcze szukasz informacji o Cyprze, napisz do mnie pod adresem: palkowska@radio.com.pl. Goscilam parokrotnie (i to nie koniec) na tej cudnej Wyspie i moge sluzyc wieloma informacjami. Pozdrowienia :-)) Odpowiedz Link Zgłoś