Dodaj do ulubionych

samochód na Krecie

IP: 217.96.78.* 21.07.03, 12:09
Jakie dokumenty trzeba zabrać ze sobą, żeby wypożyczyć samochód na Krecie?

P
Obserwuj wątek
    • Gość: panek Re: samochód na Krecie IP: 195.117.38.* 21.07.03, 13:05
      Zwykłe prawko.
    • Gość: Pawel Re: samochód na Krecie IP: 217.96.11.* 21.07.03, 13:08
      JA ( BYŁEM W CZERWCU ) WYPOŻYCZYŁEM NA STARE PRAWO JAZDY ( WYDANE W 1983 R. ) .
      sPISAL NAZWISKO, NR DOKUMENTU I TO WSZYSTKO . TYLE ZE BYLA TO WYPOŻYCZALNIA
      POWIĄZANA W PEWIEN SPOSÓB Z HOTELEM W KTÓRYM MIESZKAŁEM, WIĘC WIEDZIELI KIM
      JESTEM, MIELI MNIE NA MIEJSCU. ALE SPOKOJNIE PASZPORT + PRAWO JAZDY WYSTARCZY.
      NIE ZASTAWIALEM ZADNEGO DOKUMENTU.
    • Gość: piotr Re: samochód na Krecie IP: *.swic.dialup.inetia.pl 21.07.03, 17:45
      A jakiejś karty kredytowej lub kasy okazać nie trzeba?
      • Gość: zibi Re: samochód na Krecie IP: *.proxy.lucent.com 21.07.03, 18:05
        tylko prawko. po co masz pokazywac karte czy pieniadze? placisz na wjezdzie, a
        auto i tak jest ubezpieczone. pamietaj aby na umowie bylo napisane ze jes
        ubezpieczenie AC.
    • Gość: esscort Re: samochód na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 21:01
      jeżeli nie masz gotówki, to najczęściej można zapłacić kartą, ale raczej
      kredytową (wypukłą) - taką, żeby można ja było przeciągnąć przez ręczny
      terminal. Raczej nie wierz w wypozyczalnie powiązane z hotelem. Piloci
      najczęściej opowiadają jakieś brednie o nieuczciwych wypozyczalniach "na
      mieście" i żeby korzystać z ich pośrednictwa, bo mają z tego "działkię". Więc
      sprawdź wcześniej ceny. Jeżeli wypozyczalnia rekomendowana przez pilota nie
      jest droższa od tej za rogiem (prawie za każdym rogiem jakaś wypozyczalnia
      jest), to pewnie że weź auto od pilota (niech sobie zarobi), ale jeżeli pilot
      ceni drożej - to bierz auto z miasta.
    • Gość: grodek Re: samochód na Krecie IP: *.studiokwadrat.com.pl 22.07.03, 12:59
      Prawo Jazdy i nic więcej. Nie ma znaczenia czy jest stare czy też nowe. Jeżeli
      chodzi o kartę kredytową to nie jest potrzebna do niczego.
    • 2lilka Re: samochód na Krecie 23.07.03, 13:58
      Czasami warto poszukąć naprawdę dobrej wypożyczalni ,dobrej nie znaczy drogiej
      lecz oferującej więcej.W Ammoudarze obok Heraklionu polecam wypożyczalnię z
      obsługą w języku polskim.( przed elektrownią za Midasem )To był duży plus ,bo
      mimo znajomości angielskiego w wypożyczalnich greckich do końca nie byłam
      pewna czy rozmawiamy o tym samym czy tylko udają Greka.Wypożyczyliśmy
      nowiutkiego Atosa z klimatyzacją bez limitu kilometrów na 2 dni plus trzeci
      dzień gratis.Mapki i dobre rady gratis.Zwiedziliśmy wyspę we wszystkich
      kierunkach.Jadąc na Priveli doceniliśmy klimatyzację i zamknięte auto- droga
      była w tumanach białego kurzu ,aż żal było patrzeć na turystów w otwartych
      autach terenowych ze spieczonymi łysinkami.Przed wyjazdem zostało nam trochę
      kasy dostaliśmy jako "stali" klienci auto na 2 dni w cenie
      jednego.Pozdrowienia dla Pani Danki z wypozyczalni!!!!
    • Gość: Kreska Re: samochód na Krecie IP: 193.109.115.* 24.07.03, 09:19
      Na Krecie nie ma zadnego problemu z wypozyczeniem samochodu. My zdecydowalismy
      sie w zeszlym roku na wypozyczalnie polecona przez pilota i bylismy bardzo
      zadowoleni. Malo nas to koszztowalo, wzielismy Atosa z klim. i naprawde bardzo
      milo sie podrozowalo. A jest co zwiedzac i ogladac. Polecam wszystkie trasy
      widokowe, jakie tylko znajdziesz na mapie. I zwlaszcza poludniowo-zachodnia
      czesc wyspy.A jesli chcesz zaplacic karta, to wylacznie wypukla (zadne maestro
      czy visa electron, bo uzywaja zwykle maszynki recznej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka