Dodaj do ulubionych

Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 21:56
Proszę o informacje czy ktoś był w tym hotelu?
Obserwuj wątek
    • megalonissos Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman 14.01.08, 17:34
      Byłam na przełomie lipca/sierpnia w ubiegłym roku. Moją opinie/nr 2/ możesz
      przeczytać na www.ocenyhoteli.pl. Mimo drobnych uchybień hotel mogę polecić
      osobom, które nastawione są na zwiedzanie. Obok jest wypożyczalnia samochodów,
      rowerów i innych pojazdów. Rozrywka w odległym o ok. 3km Kos/ w nocy autobusy
      nie kursują, w ciągu dnia połączenia b.dobre.
    • Gość: eva.1961 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 18:34
      Dzięki za informację. Czy mogłabyś coś powiedzieć na temat
      ewentualnego hałasu samochodów, skuterów. Jak byłam na Krecie to
      była masakra od 5 rano. Zależy mi na względnym spokoju. Czy
      wszystkie pokoje mają balkony, bo gdzieś przeczytałam, że nie
      wszystkie? I czy mocno wieje?
      • megalonissos Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman 14.01.08, 19:12
        Nie wiem co się dzieje ale piszę już trzeci raz. Co do balkonów to na 100! nie
        wiem ale chyba nie wszystkie mają. Kiedy oglądałam hotel od strony drogi
        cieszyłam sie, że wykupiłam z bocznym widokiem na morze. Co prawda nad dachami
        zabudowań ale morze było widać, także piękne zachody. Hałas od drogi mi nie
        przeszkadzał , bardziej szum klimatyzacji dlatego nad ranem otwierałam drzwi-
        cykady i piejący kogut to miłe dla mnie dźwięki. Z mankamentów- dwa razy po
        południu nie było w pokoju prądu ale awarie usuwane były w ciągu kilkunastu
        minut i drugim razem skutecznie, była zepsuta suszarka i brak drugiej szklanki
        do picia- powinnam to zgłosić. Wiatr byl niewielki. Moje wspomnienia możesz
        przeczytać na www.grecja.home.pl
        • Gość: eva.1961 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 21:34
          Dziękuję
    • jedrzej60 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman 17.01.08, 22:49
      Bylem w nim w 2006 roku na przelomie czerwiec lipiec.Hotel bardzo
      dobry za niezla cene.Pokoje duze z oknem na cala sciane,tv i
      lodowka.Czysto nie pamietam aby zona sie skarzyla.Jadalnia
      piekna.Jadalismy glownie na dworzu pod palmami.Jedzenie bardzo
      dobre,wspaniale przybrane.Animacje i sport srednie ale mozna
      korzystac z basenow i animacje we wszystkich 4 hotelach
      Iberostara.Basen przy Hipocratesie swietny.ciepla woda,lezakow moc i
      te piekne palmy nad Toba.Okolica wiejska.Same hotele ale w poblizu
      fajna grecka tawerna.Dobry dojazd do miasta Kos autobusem za ok 1
      eur.W DRUGA STRONE 10 MIN I JESTES PRZY CIEPLYM ZRODLE.Jedyny
      mankament to kiepska plaza.Jesli kapiel w mozu jest prioritetem to
      zmien hotel.Ja mialem wspaniale wczasy
      • Gość: eva.1961 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 19:51
        Dziekuje za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie, czy wiesz jak
        rozmieszczone są pokoje z widokiem bocznym na morze i bez widoku na
        morze. Patrzę na widok hotelu na "google earth" i nie chciałabym
        mieszkać od strony drogi. Jak byłam na Krecie w Retymnonie to miałam
        pokój od strony drogi i od 5 rano jeździły skutery, samochody i
        śmieciara horror. Chciałabym tego uniknąć. Acha wiem już że plaża
        jest kamienista i to mi nie przeszkadza, ale z kąpielą w morzu chyba
        nie ma problemu?
        • Gość: jedrzej 60 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.acn.waw.pl 08.02.08, 22:22
          Droga ruchliwa jest miedzy hotelem a morzem.Droga bezposrednio przy
          hotelu jest droga wewnetrzna .tylko dla pojazdow 4 hoteli i dla aut
          wypozyczonych.Zamknieta jest szlabanem.Ruch malenki.Mialem pokoj z
          widokiem na gore.Bylo cichutko.I taki pokoj Ci polecam.
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: 80.54.0.* 08.02.08, 23:06
            Tym bardziej, że jak trafisz pokój na niższym piętrze, to widok na morze będzie raczej podły. Wiele osob pisze o tym, że widać wtedy bardziej drzewa nż morze;) Zreszta widziałem zdjęcia z takim widokiem, na sieci. Stosunkowo dobry widok na wodę jest z najwyższych pięter. Takie zdjęcia też miałem okazję widzieć. Nie jest to co prawda rewelacja, ale sympatycznie wyglądają zachody.

Ja zdecydowałem się na pokój "bez bocznego widoku", właśnie z powodu małej szansy, że ten widok będzie mi dane obejrzeć;) Dobrze wiedzieć, że nie będzie to owocować większym hałasem, bo szczerze mówiąc tego się spodziewałem.

Pozdrawiam
            Marcin
            • Gość: eva.1961 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 20:39
              Dzięki za informacje. Już zrobiłam rezerwację i mam nadzieję, że
              jest to dobry wybór.
              • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: 80.54.0.* 09.02.08, 23:44
                Przeanalizowałem wszystkie możliwe opcje względem miasta Kos. Włącznie z hotelami całkowicie niedostępnymi w PL i ciężko dostępnymi nawet za granicą. Wychodzi na to, że nie ma lepszych opcji. Oczywiście poza 5* z kompleksu Iberostara. Ewentualnie może próbować też czegoś w drugą stronę, czyli w kierunku Tigaki, ale to żadna różnica już.

Dla mnie głównym kryterium była odległość od miasta. Potem standard i cena. W samym mieście nie ma niestety dobrych hoteli i przyzwoitym standardzie. Fajny jest Aktis bodajże, ale nie ma basenu i trzeba spacerkować kawałek do siostrzanego hotelu:/

Pozdrawiam
                Marcin
                • Gość: niuniu11 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 17:35
                  My wybieramy się na Kos w czerwcu tego roku :) mamy do wyboru
                  Iberostar hippocrates i Iberostar Kipriotis Panorama (wbrew pozorom
                  ceny sa podobne). tyle, że nie wiem, jak Wam, ale mi się bardziej
                  podoba w Hipocratesie, jest zielono, bardzo kameralnie...a ta
                  panorama to taki typowy hotel dla vipów :D coby najlepiej połozyli
                  się na środku w pomarańczowych spodenkach i mówili "patrz na mnie z
                  kilometra" . My woli bardziej kameralnie, spokojnie, jedziemy
                  odpocząć,a nie po to, żeby wszyscy z ulicy mogli się na nas gapić,
                  jak lezymy na lezaku :/
                  Basen mają w Panoramie może i większy, ale dla mnie to, co dookoła
                  basenu, tez sie liczy, a tam jest tak "sucho" że na prawde... ponad
                  wszystko wybieram Hippocratesa ;) chociaż chętnie opinie wasze
                  poczytam. Pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: 80.54.0.* 03.03.08, 11:11
                    Basen ma tu drugorzędne znaczenie, bo oba hotele są blisko siebie, a goście Hippocratesa mogą korzystać z bazy Panoramy;) Czyli będąc gościem Hippo, możesz sobie pójść na tamtejszy basen i nie powinno być żadnych problemów. Hippo jest najstarszym hotelem z zespołu więc stąd ten największy ogród. Niestety przez to nie jest też tak świezy, jak inne, ale z tego, co czytałem i oglądałem jest ok.

Pozdrawiam
                    Marcin
                    • Gość: niuniu11 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:18
                      A tu Cię zaskoczę :) Będąc nawet gościem Panoramy, nie można
                      korzystać z basenu, czy ogrodu Hippocratesa. Tak mnie poinformowała
                      znajoma z neckermana. Też się zdziwiłam.... bo po cichu na wizyty w
                      tym tez pięknym ogrodzie liczyłam. Nie można mieć wszystkiego
                      jednak. Postawiłam na Panorame , z polecenia, chociaz nadal nie
                      jestem przekonana :/ zobaczymy, wrażenia na pewno opisze ;)
                      pozdrawiam
                      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: 80.54.0.* 03.03.08, 20:05
                        Bardzo dziwne to, co piszesz, bo oba hotele nalezą do podsieci Kipriotis i w bardzo wielu miejscach (nawet na stronie Iberostara, coś mi się wydaje) piszą, że można korzystać z udogodnień hoteli tej sieci. Jeszcze to sprawdzę do wieczora. Na pewno zagraniczni goście pisali, że można. Właśnie Panorama jest w sieci Kipriotis też. Kilka innych hoteli Iberostara (z tego kompleksu) nie należy do niej i z nich nie można. Być może twoja znajoma się myli lub myli nazwę hotelu. A co jest lepsze w Panoramie wg. niej? Pytam z ciekawości.

Pozdrawiam
                        Marcin
                        • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: 80.54.0.* 03.03.08, 21:00
                          Wygląda na to, że trzeba byłoby się tu pytać w NN oficjalnie. Co chyba zrobię. I tak to w moim interesie:) Zachodni goście popisują, że można z Panoramy korzystać. Może nikt im nie mówił, że nie można i korzystali:) Na stronie Iberostara nic nie piszą.

Pozdrawiam
                          Marcin
                          • Gość: niuniu11 Re: Kos Hotel Iberostar Hippocrates Neckerman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 19:09
                            No właśnie dziwne to jest, bo wiem, że na krecie jest tez sieć
                            Iberostara i można korzystac z basenów, ogrodów wszystkich hoteli z
                            tej sieci, a na Kos to niestety nie :/ ale jesli nie można tylko
                            teoretycznie, to nic straconego ;)
                            co lepszego? Ponoć jest to nowszy hotel, więc nowsze ładniejsze
                            pokoje, co z resztą widac na zdjęciach od urlopowiczów. Do tego jest
                            wysoko połozony, ładny widok na tureckie wybrzeże ;) ciężko o niego
                            z niższych pięter hipocratesa. Jest podobna cena, wahałam się, ale
                            nie żałujemy wyboru. ps. pocieszam sie, że palemki rosną ok 20cm na
                            rok :) więc te 4 obok basenu, powinny już powoli puszczac liście ;)
                            hihihihi, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka