Dodaj do ulubionych

Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie

IP: 212.244.81.* 25.02.08, 21:38
w zwiazku z obecną i chyba przyszłą sytuacją.
Zasatnawiam się nad Rumunia- Bułgarią lub Włochy + prom ostatecznie Chorwacja - Czarnogóra - Albania - mój faworyt , bo nigdy nie byłem w Albanii. Jakieś rady ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewamalgorzata Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.08, 23:57
      Przede wszystkim - w który rejon Grecji się wybierasz. Jeśli
      północna lub środkowa - wariant rumuńsko - bułgarski. Jeśli
      Peloponez - pewnie praktyczniej i wygodniej będzie przez Italię. O
      wariancie albańskim się nie wypowiadam bo go nigdy nie
      przetestowałam.
      • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 26.02.08, 00:55
        Pojade 3 raz na Riwiere Olimpijską , więc Rumunia-Bulgaria najbardziej pasuje.
        Gdzie ewentualnie spać po drodze ? Jak długo się jedzie tą trasą , czy duże kolejki przy wjeździe do Grecji?

Niewątpliwym plusem Albańskiej drogi jest możliwość częściowego chociaż zwiedzenia tego kraju, no chyba , że Tusk nie poprze Kosova :-)
        • pathfinder.1 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 26.02.08, 08:16
          Boisz się jechać (nie wiem czemu) przez Serbię a nie boisz przez
          Albanię ? Nie gniewaj się ale to trochę dziwne. Sprawa Kosova nie ma
          tu większego znaczenia. Po co straszyć ludzi i siać zamęt. W Albani
          to dopiero możesz mieć kłopoty z miejscowymi.
          Co do trasy przez Bułgarę i Rumunię to pokonałem ją 2 lata temu
          kiedy te kraje nie były jeszcze w UE i jechało się elegancko :)
          żadnych problemów, widoki piękne, ludzie życzliwi, tyle tylko że z
          tamtejszą policją możesz mieć przeboje jak złapią cię za prędkość.
          Na granicach żadnych problemów. Wjechałem do Rumuni od strony
          Oradeii i potem dalej. 3 kierowców na zmianę bez noclegu, zresztą
          zawsze tak jeździmy - bez problemu, czasem jakiś dłuższy postój.
          Jedź spokojnie i nic się nie martw. Co do Serbii też nie masz się
          czego obawiać bo jak widac na forum jakoś niewiele takich wątków
          więc inni myślą podobnie :))
          pozdrawiam
          • m.c.r Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 26.02.08, 08:22
            W kwestii Serbii - zapewne do lata coś się wyklaruje, ale w tej chwili nawet
            MSWiA zaleca wyjątkową ostrożność.
          • artur251 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 26.02.08, 10:10
            Jaką trasę przez Rumunię i Bułgarię polecasz dla punktu docelowego na Halkidiki ?
            • Gość: lukasz Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:21
              dopisuję sie do pytania artura251, z uwagi na sytuację w Serbii może
              ktoś dałby namiary na trasę przez Rumunię i Bułgarię. Czy jest
              możliwe przejechać przez przez oba te kraje (Ru i Bg) zakładając, że
              wyjadę z granicy węgiersko-rumuńskiej o świcie? Tak zawsze
              wyruszałem z granicy węgiersko-serbskiej i wieczorkiem tgo samego
              dnia miałem rozbity namiot nad morzem egejskim. Pozdrawiam
              ep_lukasik@op.pl
              • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 26.02.08, 11:27
                To nie ja sieje zament , tylko nasze Ministerstwo :-)
                Co do drogi przez Albanie , słyszałem (z drugiej ręki) , że pięknie i spokojnie. Wcale nie boje się się tej drogi , 2 lata temu jechalem przez Kosowo i Mitrowice Kosowskie i też było spoko - do spotkania z naszymi żołnierzami . Ich opowieści troszku nas wystraszyły i zmykaliśmy stamtąd prędziutko :-)
                Co do noclegu i czasu jazdy przez Rumunie - Bułgarie- czekam na odpowiedź. Niestety jestem jedynym kierowcą , więc wypadałoby się gdzieś kimnąć.
                Wiem , że w Rumunii jest pięknie byłem - widziałem , natomiast nie jechałem tamtędy do Grecji.
          • Gość: Krzysztof Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.3s.pl 26.02.08, 15:33
            Bzdury!!!Jazdy przez Albanię nie należy się bać.Jedynym mankamentem
            tej trasy jest czas przejazdu, ale za to ile można zwiedzić.
            • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 26.02.08, 16:17
              Jak zwykle , ktoś coś słyszał i coś tam wie. Podaj jakieś szczególy drogi przez Albanie. Czas przejazdu , motele itp. .
              • lennox Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 09:27
                Z tego co się orientuję to żeby jechac przez Albanie musicie
                przejechać przez Serbię i nieważne czy od strony Chorwacji (wyjątek
                prom z włoch ale to bez sensu bo można płynąc od razu do Grecji). A
                z Bułgarii kierować się na Macedonię i dalej na Albanię to już
                kompletna bzdura. Generalnie niech niektórzy zastanowią się o co im
                w końcu chodzi ? Czy chcą przejechać przez Rumunię i Bułgarię (bez
                problemu, jak tu ktoś napisał, jechałem i było wszystko git) albo
                przez Italię promem. Po kiego wała czepiacie się Albanii, kiedy sami
                mówicie że nie chcecie jechac przez Serbię bo się boicie -
                przefruniecie ? ludzie zastanówcie (NIEKTÓRZY) się o co wam chodzi a
                potem zaśmiecajcie forum.
                • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 27.02.08, 09:51
                  Kolego nie zaśmiecam forum , tylko pytam , czy jest możliwośc ominięcia Serbii jadąc np. Chorwacja-Czarnogóra-Albania-Grecja. Trasa musi być piękna. Jechałem 2 lata temu z Kosowa przez Czarnogore do Chorwacji niestety w nocy i wiem , że wiele widoków mnie omineło.

Tak jak napisałem w 1 poście szukam jak tu nie jechać przez Serbie do Grecji. Jak znasz inną trase to napisz czasy , motele i jakieś inne informacje , a nie zaśmiecaj forum :-)

PS
                  Aleś wymyślił Bułgaria-Macedonia-Albania :-)
                  • lennox Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 10:44
                    Gość portalu: napisał:
                    Kolego nie zaśmiecam forum , tylko pytam , czy jest możliwośc
                    ominięcia Serbii jadąc np. Chorwacja-Czarnogóra-Albania-Grecja. >

Gość portalu: roso:
                    Aleś wymyślił Bułgaria-Macedonia-Albania :-)

Po pierwsze kolego - "aleś wymyślił" trasą Chorwacja-Czarnogóra-
                    Albania-Grecja ominąć Serbię - zerknij sobie do mapy lub atlasu że
                    to niemożliwe, chyba że przefruniesz.

Pod drugie - to nie ja wymyśliłem, czytaj uważnie co kto pisał.
                    Jak ktoś pisze o przejeździe przez Albanię całkowicie omijając
                    Serbię to tylko tak (choć to idiotyzm - tak jak napisałem i tu znowu
                    czytaj uważnie) choć można przepłynąć z Italii (tak też napisałem
                    ale nie doczytałeś lub nie zrozumiałeś. W razie wątpliwości polecam
                    altlas lub mape europy a potem dyskusję.
                    • Gość: max Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.mmj.pl 27.02.08, 11:09
                      Popieram.
                      Jak ktoś nie wie że Czarnogóra jest częścią Serbii i jeszcze
                      twierdzi że tamtędy jechał to już jest cyrk :D
                      Roso - i got 5 on it :D:D:D:D:D
                      • lennox Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 11:31
                        dzięki za poparcie :D
                        w sumie pisze że to noc była to mógł nie widzieć do jakiego kraju
                        wjeżdża :))
                      • Gość: ewama Do maxa i lennoxa - nie ośmieszajcie się:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 14:52
                        > Jak ktoś nie wie że Czarnogóra jest częścią Serbii i

Jak ktoś nie wie, że czarnogóra nie jest częścią Serbii to niech się
                        nie ośmiesza zabierając glos w tej kwesti. Niech sobie kupi gazety
                        albo aktualny atlas, albo nową encyklopedię.
                        • lennox Re: Do ROSO vel EWAMA - używaj jednego nicku ! 27.02.08, 17:51
                          Jak widać adres IP ten sam - po co ściemniasz :D:D
                          • ewamalgorzata Re: Do ROSO vel EWAMA - używaj jednego nicku ! 27.02.08, 17:54
                            Ja zawsze używam jednego nicka - tylko nie zawsze chce mi się
                            logować.
                            Uważam, że dałeś ciała z tą Czarnogórą, wyśmiewałes się z kogoś bez
                            sensu - i generalnie rzecz biorąc - powinieneś przeprosić.
                          • ewamalgorzata Re: Do ROSO vel EWAMA - używaj jednego nicku ! 27.02.08, 17:57
                            lennox napisał:

> Jak widać adres IP ten sam - po co ściemniasz :D:D
                            Nie wiem, na co patrzysz i jak rozumiesz adres IP skoro widzisz ten
                            sam - ale najwyraźniej wiedze na ten temat masz podobną jak na temat
                            geografii współczesnej Europy.
          • Gość: Łukasz serbia lub rumunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 12:21
            Co roku jeżdżę przez Serbię i mam nadzieję, że i w tym roku tak
            będzie. Jeśli nie, to chyba zdecyduję się na Rumunię, chociaż wydaje
            mi się, że z uwagi na gorsze drogi w Rumunii i Bułgarii będzie to
            dłuższa droga (czasowo) niż przez Serbię. Wjeżdżając do Serbii
            zawsze jadę za jakimś Turkiem, który zazwyczaj wolno nie jedzie,
            więc mam ochronę od radarów serbskiej policji aż do Niszu, gdzie
            Turcy skręcają na Bułgarię. No i tutaj zaczyna się problem, gdyż
            odcinek między Niszem a granicą macedońską leży blisko Kosowa. Jak
            macie jakieś pomysły - dajcie znać. ep_lukasik@op.pl
            • Gość: roso Re: serbia lub rumunia IP: 212.244.81.* 28.02.08, 18:43
              Ale tu nie chodzi o Kosowo - tam nas kochają :-)
    • artur251 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 13:46
      Może wracając do tematu, ktoś napisze coś konkretnego oprócz tego "kto
      nie/zaśmieca forum", kto kogo nie/zrozumiał...
      • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 14:02
        artur251 napisał:

> Może wracając do tematu, ktoś napisze coś konkretnego oprócz tego "kto
        > nie/zaśmieca forum", kto kogo nie/zrozumiał...

Popieram

Czarnogóra to osobne państwo ze "swoją" walutą i przejściem granicznym do Albanii , więc omijam Serbie.
        No i nie rozumiem dlaczego idiotyzmem nazywasz przejazd przez Albanię , no chyba ,że byłeś i potrafisz coś sensownego w tym temacie napisać.
        Tym wywodem kończę swoje wypowiedzi w temacie chyba , zobacz tu , czy tam , syszałem i inne.

Czekam na konkretne propozycje innej drogi do Grecji.

Prom przerabiałem przy aucie i 4 osobach w kajucie wewnętrznej (tańszej) to koszt wg. cen w necie ok. 600-700 E. Dla mnie za drogo.

• artur251 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 14:25
          Ten prom to na jakiej trasie ?
          Może jakaś strona z cenami?
          • roso122 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 14:36
            trasa Wenecja-Igoumenica

strona z cenami i trasami
            www.zanko-ferries.gr/pl/index/index.html
        • Gość: luca Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 14:39
          Panowie, chciałbym przypomnieć ze w maju 2006 r. w wyniku referendum
          zadeklarowano zerwanie dotychczas istniejącej federacji(Serbii i Czarnogory), a
          w czerwcu proklamowano jej niepodległość. Zatem, krótko mowiąc Serbia to Serbia,
          a Czarnogóra to Czarnogóra
          • roso122 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 14:51
            Proponuje nie kontynuować tego wątku , ale dzięki , że wyjaśniłeś co niektórym w głowie :-)
            • lennox Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 17:53
              A ja bym prosił kolege Roso, Rosso122 i Ewawa żeby przestał
              rozmawiać sam ze sobą podszywając się że to kilka osób :D :D:D:D:D
              Oki skończmy już ten temat - zgoda. :) Przyznaje - nie miałem racji.
              • roso122 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 18:30
                Odnośnie nicków roso i roso122 to ja. Nie chciało mi się logować i tego nie ukrywam - lennox nie wiem co palisz , ale rzuć to - nie masz nic sensownego do powiedzenia na temat dojazdu to daj sobie spokój z tym tematem .

Za skończeniem tematu Serbii - Czarnogory koniec zasugerowałem dawno.

Nadal czekam na wypowiedzi odnośnie tematu - dojazdu.
                • Gość: Krzysztof Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.3s.pl 27.02.08, 19:17
                  W 2006 roku wracałem przez Albanię. Fajna, ciekawa trasa tylko, że
                  wolna.Wjechałem do Albanii jakoś na ranem, potem przejazd przez
                  Albanię(Gjirokaster,Fier,Lushnje,Durres,Tirana,Shkoder), Potem
                  Czarnogóra(Podgorica,Niksic), nocleg w Bośni i na drugi dzień do
                  Polski za jednym razem.Pozdrawiam
                • ewamalgorzata Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 19:19
                  roso122 napisał:

> Nadal czekam na wypowiedzi odnośnie tematu - dojazdu.
                  Sprawdź jeszcze ceny i linie na www.ferries.gr. Nie sprawdzałam
                  wariantu na kontynent,ale prom Venecja - Korfu wyszedł mi 288 E za
                  dwie osoby i samochód. Strasznie duża róznica w porównaniu z kwotą,
                  którą podałeś.
                  Btw: uparty jesteś na tą Riwierę ? Może wybierajac wariant promowy
                  rozważ jednak jakąś wyspę Jońską?
                  • roso122 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 19:34
                    Krzysztof - dzięki za info o Albanii.
                    To najbardziej prawdopodobny wariant naszej tegorocznej podróży - przynajmniej na Albanie najbardziej jestem napalony.

Ewamalgorzata - jakie linie?
                    Miejsca w kabinie czy na pokladzie?

Pzdr
                    Robert
                    • ewamalgorzata Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 19:47
                      Zabij, nie pamiętam - Minoan albo Anek, chyba Anek. Miejsca
                      oczywiście na pokładzie - przy czym naprawdę nikt ci nie każe
                      podczas takiej podróży siedzieć cały czas na dworze - jest mnóstwo
                      miejsc, gdzie można spokojnie usiąść, bary itp.
                      Prom z Wenecji oglądałam, bo najbliżej w końcu. Na razie robiłam
                      wstępne rozeznanie tylko, nie szukałam najtańszego jakoś
                      intensywnie. Aha, podana cena to w obie strony, przy czym
                      samochód "normalnych" rozmiarów, nie jakiś bus, czy choćby terenówka.
                      Zamarzyło mi się jakoś to Korfu..a dotarcie tam, póki co, jak
                      oglądam ceny biletów lotniczych (może będą jeszcze jakieś rozsądne
                      promocje) samochodem - nie jest przesadnie drogim rozwiązaniem,
                      nawet przy dwóch osobach w nim zaledwie - bo jak policzę, że
                      zaoszczędzę na wypożyczeniu samochodu na miejscu - cenowo wychodzi
                      całkiem rozsądnie.
                    • Gość: Krzysztof Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.3s.pl 27.02.08, 20:21
                      W tym roku też wracam przez Albanię.Do Grecji płynę promem z Ancony
                      (kajuta 4 os).Polecam Superfast Ferries mają teraz promocję,jeśli
                      zarezerwujesz do końca marca płacisz 40% mniej.Mają
                      przedstawicielstwo w Wałbrzychu, załatwisz wszystko przez telefon
                      bez prowizji.Pozdrawiam
                      • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 27.02.08, 21:54
                        qrcze wedł. moich wyliczeń uwzględniając 40% zniżki to i tak prawie 500 E . Pozostaje przejazd przez Rumunie-Bułgarie lub Chorw.-Czarnog.-Albanie.
                        • Gość: Krzysztof Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.kwsa.pl 27.02.08, 22:22
                          Za cztery osoby plus auto zapłaciłem 1440 zł. czyli trochę mniej niż
                          500 Euro.Pozdrawiam
                      • m.c.r Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 23:48
                        Cena superfastu z rabatem 40% jest i tak wyższa niż Anek czy Minoan, poza tym (w
                        każdym razie przy połączeniach Ancona-Igoumenitsa) ich promy wypływają w jakichś
                        dziwnych godzinach.
                        • Gość: Krzysztof Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.kwsa.pl 28.02.08, 04:29
                          Jak komu pasuje.Ancona 13.30-Patras 11.30.Mi pasuje.
                          m.c.r. pozdrawiam, masz moje zdjęcia ze Spartii.
                          • pathfinder.1 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 28.02.08, 08:08
                            Gość portalu: Krzysztof napisał(a):

Za cztery osoby plus auto zapłaciłem 1440 zł. czyli trochę mniej niż
                            500 Euro.Pozdrawiam

Witam
                            Krzysztof - czy to jest kwota w obie strony ? czy tylko w jedną ?
                            Pzdr
                            • Gość: Krzysztof Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: *.3s.pl 28.02.08, 18:46
                              Niestety jest to cena w jedną stronę.
                          • m.c.r Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 28.02.08, 09:07
                            Mam, mam :-) dzięki nim znalazłem Vigle bez błądzenia po mieścinie.
                            Ja w tym roku zdecydowałem się na ANEK. Z Ancony wypływa o 16 (dzięki temu będę
                            mógł wyjechać do Włoch późnym wieczorem dnia poprzedniego). Minoan odpływa
                            godzinę później, ale jest o 20EUR droższy. Superfast nie pasował mi ani
                            godzinowo (nie zdążę na niego) ani cenowo - był zdecydowanie najdroższy (licząc
                            z 40% rabatem).
                            • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 28.02.08, 10:07
                              m.c.r Jaka cena i za ile osób , na pokładzie czy kajuta ?
                              Pzdr
                              • m.c.r Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 28.02.08, 21:13
                                2 osoby + auto, pokład. Ceny masz na anek.gr i minoan.gr
                                • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 28.02.08, 21:34
                                  Stąd ta cena kolega wyżej i ja mówimy o 4 osobach i kajucie.
                                  Pzdr
                                  • m.c.r Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 28.02.08, 21:59
                                    Sprawdziłeś ceny?
                                    • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 28.02.08, 23:39
                                      Wszystkie oscylują w granicach min. 500E do ponad 800E(wedł.cenników w necie) - kajuta , 4 osoby i samochód.
                                      Pozostaje mi droga przez Rumunie-Bułgarie , a miałem tamtędy wracać (zawsze wracam inną drogą - takie zboczenie :-) )

Pzdr
                • lennox Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 27.02.08, 19:33
                  roso122 napisał:
                  Odnośnie nicków roso i roso122 to ja. Nie chciało mi się logować i
                  tego nie ukrywam - lennox nie wiem co palisz , ale rzuć to - nie
                  masz nic sensownego do powiedzenia na temat dojazdu to daj sobie
                  spokój z tym tematem .

Czy ja coś palę ? wypraszam sobie takie chamskie sugerowanie - może
                  ty to robisz i myślisz że inni też. Zresztą czytając twoje wyziewy
                  to faktycznie nie mam już nic do powiedzenia.

• lennox Oki Sorki wszystkich 27.02.08, 20:44
                    Dobra - przyznaje wygłupiłem się z tą Czarnogórą. Sorki wszytskich -
                    byłem pewny że mam rację - ale jednak nie.
                    Pzdr
                    • roso122 Re: Oki Sorki wszystkich 27.02.08, 21:13
                      Na pokładzie już płynąłem do Brindisi i moje dzieci powiedziały - nigdy więcej :-) .
                      Szukam czegoś z kabiną.
                      Krzysztof ile płacisz za ten luksus :-)
    • artur251 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 02.03.08, 21:48
      A wracając do tematu - może jakieś pomysły ?
      • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 03.03.08, 17:20
        No właśnie . Nadal prosze o jakieś info o innych drogach - odległości , czasy , opis trasy przez Albanie i np. przez Rumunie - Bułgarie.
        Pzdr
        • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 05.03.08, 16:31
          Qrcze ponad 50 wpisów i tylko 3-4 na temat. :-(
        • Gość: roso Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 212.244.81.* 05.03.08, 16:31
          Qrcze ponad 50 wpisów i tylko 3-4 na temat. :-(
          • Gość: wyborca Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie IP: 194.105.132.* 06.03.08, 14:21
            trochę mi to przypomina organizację z siedzibą przy ul. Wiejskiej w stolycy,
            dużo gadania - głównie nie na temat. Do Grecji wyjeżdżam pod koniec maja - trasa
            przez Serbię opracowana , a tu ZONK !!! Na razie nie mam żadnej alternatywy -
            może do tego czasu sytuacja się uspokoi ???
            • artur251 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 06.03.08, 21:03
              Może...
    • promy24 Re: Szukam alternatywy dla dojazdu przez Serbie 07.10.19, 10:34
      Gdybyś potrzebował aktualnych informacji o połączeniach:
      Zajrzyj na promy24.com - co prawda portal opisuje promy dla transportu, jednak informacyjnie nie różnią się one za bardzo dla pojazdów osobowych.
      Zachęcam do skorzystania z MAPKI -gdzie znajdziesz wszystkie dostępne połączenia promowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka