Gość: iwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 08:32 czy ktos ma informacje o hotelu astir beach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:48 Przeczytałam dostępne w necie i przewaga pozytywnych. Jak jest naprawdę napiszę po powrocie, a wyjeżdżamy 12.06. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 08:19 super dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 10:54 Wróciliśmy 19.06. Urlop bardzo udany,jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem. Central był punktualny jak szwajcarski zegarek. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_gosia Re: astir beach 24.06.08, 12:15 Chętnie dowiem się czegoś więcej. Ostatnio myślę albo nad Astir albo nad Althea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 13:40 Też rozważałam Althea, ale ostatecznie nie żałuję wyboru. Althea jest koło Chanii, a odloty Orbis ma tylko z Heraklionu więc transfer to ze 2 godziny minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_gosia Re: astir beach 24.06.08, 13:47 Z jednej strony masz rację ale z drugiej co znaczą dwie godziny w odniesieniu do pobytu przez dwa tygodnie. Jeżeli hotel i okolica będą tego warte to jestem w stanie przetłuc się te dwie godziny w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 14:33 W naszym przypadku 2 godziny do warszawy, 2 godziny na okęciu, 2/45 lot,1 godz odprawa+ walizki, czas transferu ma znaczenie, zwłaszcza że latamy na tydzień i z dzieckiem. Jeżeli wylot macie do warszawy to wyjazd z Althea pewnie około 4. Myślę że hotele są porównywalne jakościowo więc dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_gosia Re: astir beach 25.06.08, 10:50 Też muszę dojechać do Wawy 120 km, z tym, że lecę na dwa tygodnie i bez dziecka. W każdym razie dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: astir beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 20:04 wybieramy się z mężem i rodzinką do astir w sierpniu, bylabym wdzięczna za więcej informacji o hotelu, basenie i okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 10:36 Hotel jak w opisie, polecam pokoje od wschodniej strony (najmniej się nagrzewają)klima raczej mało wydajna w czerwcu nie była nam potrzebna. W pokojach z centralnym widokiem na morze może przeszkadzać hałas animacji wieczornych. Jedzenie smaczne i pod dostatkiem. Baseny na zdjęciach wydają się być znacznie większe, w rzeczywistości są nie duże, na szczęście kąpało się bardzo mało osób, ale w sezonie może być ciasno.Morze rzut beretem, więc po rozłożeniu się na leżakach przy basenie lub na plaży (6 euro)można kąpać się i tu i tam bez zmiany "lokalizacji leżakowej." Okolica spokojna ale są sklepy, tawerny, wypożyczalnie. Centrum oddalone o około 800m. Warto obejrzeć akwarium jest większe niż to na Rodos. Jak masz konkretne pytania to postaram się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: astir beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 20:22 Wielkie dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie dotyczące pokoi. Jedzie z nami dziecko, które jest alergikiem, w związku z tym chciałabym wiedzieć, czy w pokoju są kafelki, czy jakieś wykładziny, na zdjęciu w katalogu, kafelki, ale czy faktycznie? A jak daleko jest do tego akwarium, czytałam, że dość blisko, podobno też dość blisko jest fajny aquapark? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 08:33 Na podłogach jest terakota. Do akwarium 1 kilometr, my z 6 latkiem przeszliśmy na piechotę bez problemu. Do akwaparku nie daleko , orbis organizuje tam wycieczki, lokalne biura też. Najlepiej chyba zdecydowanie samemu wyporzyczyć autko i pojechać.Za citroena c3 płaciliśmy 25 euro za pierwszy dzień, 20 za drugim razem a wyporzyczaliśmy 2x po jednym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: astir beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 19:40 Wielkie dzięki. Na pewno wybierzemy się do akwarium i do aquaparku pewnie też, bo nasz młody tego nie odpuści, ale faktycznie pojedziemy sami, a nie przez biuro.Raz jeszcze, dzięki, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_gosia Re: astir beach 25.06.08, 11:03 Mam jeszcze jedno pytanie. Heraklion to nabliższy większy ośrodek? Ile kosztuje dojazd z Astir np do Heraklionu i do której godziny kursują autobusy? Jeżeli nie autobusy to w jakiej cenie są taxówki? Razem z mężem lubimy wieczorne wypady do miejsc raczej tętniących życiem, dlatego wybierając hotel zwracamy uwagę również na taką rzecz. Ostatnio dwa razy byliśmy w Egipcie, gdzie taxówki są tanie jak barszcz. To będzie nasze pierwsze zderzenie z Grecją, dlatego chciałabym być przygotowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: astir beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 11:21 Bliżej jest Hersonisos, jeżeli lubicie dyskoteki i nocne życie to tylko tam. Nie mam pojęia o autobusach i cenach taxi bo wypożyczaliśmy samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: astir beach IP: 62.29.169.* 25.06.08, 17:12 hotel jest ok ja wrocilem 3 tygodnie temu jedzenie jest dobre zwlaszcza obiadokolacje- szwedzki stol do tego masz desery, lody itp sniadani moze troche gorsze ale to jak kto woli basen nie jest ogromyn -rzeczywiscie ale w porownaniu do innych to i tak duzy lezaki na plazy po 6e (parasol i 2 lezaki) do iraklionu jest blisko jakies 15-20km koszt autobusem to 5,20 za 2 osoby w jedna strone moge polecic jeszcze wyporzyczalnie sam moto, auto star- jakos tak nas za 6 dni kosztowal 125 euro! i faktycznie nikt sie nie martwil o to ze samochod jest zarysowany czy wgnieciony wiec nie sluchajcie laski z orbisu ktora bedzie was tym straszyc i poleci wam super hiper matiza 1,0 za 48e na dzien! skandal takze wycieczki faktulatywne sie nie oplacaja wyjazd do knososs kosztuje w orbisie bodaj 35e na jedna osobe cxyli 70e plus wstep my pojechalismy sobie w niedziele do heraklionu (podjezrdza na sam dworzec) i z dworca jest autobus pod same knossos -koszt calkowity przejazdu to 15 euro! no i w niedziele wstep byl wolny - w pozostale dni chybz po 6-8 euro tak samo jest z pozostalymi wycieczkami a wracajac do hotelu to my jestesmy b zadowoleni- sprzataczka przychodzila codziennie -klima troche rzezila to fakt ale dalo sie przezyc:) pozdraiwam maniek jakbysice mieli jeszcze jakies pytania to sluze pomoca Odpowiedz Link Zgłoś