Dodaj do ulubionych

Rodos - naturystyczne plaże

IP: 89.202.236.* 10.08.08, 12:15
Znacie jakieis ciekawe miejsca na Rodos, gdzie nie obowiazuja żadne
stroje aby moc zazywac kapieli zarowno slonecznych jak i wodnych.
Jeli ktos tam byl to prosze o jakiekolwiek informacje
Obserwuj wątek
    • nuta15 Re: Rodos - naturystyczne plaże 10.08.08, 17:33
      Część plaży Tsambika .
      • Gość: Ela Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: 62.87.178.* 10.08.08, 18:27
        W Faliraki jest na pewno - byłam, widziałam.
        • Gość: nud Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: 89.202.236.* 10.08.08, 20:16
          Elu, a moglabys powiedziec cos wiecej na temat tejze plaży? Tzn, czy
          tloczno, czy wszyscy nudysci, czy to blisko od jakiejs miejscowosci,
          czy blisko sa jakies tawerny, jak sie tam dostac z lotniska? No
          wlasnie, a to daleko od lotniska?
          Pozdrawim i dzieki za namiary
          • Gość: Ela Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: 62.87.178.* 11.08.08, 11:30
            Plaża ta znajduje się na połudnowym krańcu Faliraki. Od głównej plaży oddziela ją mały porcik i jeszcze jedna zatoczka z plażą dla "tekstylnych". Są tam leżaki i parasole i jedna tawerna. Tłoku nie ma. Od lotniska to jakieś chyba 15 km może odrobinę więcej - dokładnie nie wiem ale z Rodos do Faliraki jest ok 12 km a lotnisko jest właśnie w Rodos (tyle, że nie w centrum.... :-) ). Dostać się tam najlepiej autkiem lub jeszcze łatwiej: po prostu mieszkać w Faliraki. Pozdrawiam!
            • Gość: nud Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: 89.202.236.* 11.08.08, 21:42
              wiekie dzieki Elu za opinie. A czy moglabys mi podac jakies namiary
              na hotel (po przystepnej w miare cenie) wlasnie w podblizu tej plazy?
              Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za opis sytuacji.
              • Gość: Ela Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: 62.87.178.* 12.08.08, 15:33
                Niestety w tej kwestii nie mogę pomóc... Ja jechałam przez biuro podróży (zresztą o mało pochlebnych opiniach na tym forum bo z TRIADY), mieszkałam w Matinie (ok 500 m do tej plaży) i byłam baaaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona. Nie interesowałam się innymi hotelami ale jakieś są bliżej, chyba Gondola (ale czy to fajny hotel to nie wiem). Skieruj pytanie do Neronki (autoway). Ona wie sporo i może doradzić. Pozdrawiam!
                • Gość: nud Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: 89.202.236.* 12.08.08, 16:19
                  Elu, w jaki sposob znalesc Neronke? Ja jestem
                  poczatkujacym "informatykiem" i nie mam pojecia jak to zrobic.
                  Napisales: "autoway". Co to znaczy?
                  Dzieki za wszelka zyczliwosc.
                  nud
                  • Gość: Ela Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: 62.87.178.* 12.08.08, 17:08
                    Neronka często zagląda na to forum. Może rozpocznij wątek "pytanie do Neronki". Albo po prostu wpisz w google "autoway" i znajdziesz ich firmę (wynajem samochodów) i kontakt z nią. Powodzenia. Ja też czasem potrzebuję pomocy i różnej wiedzy i dzięki forum ją mam...
    • bah77 Re: Rodos - naturystyczne plaże... 07.03.09, 18:23
      Kapitan Barefoot poleca następujące plaże naturystyczne na Rodos:

www.barefoot.info/dodecanese/rhodes.html

Świetnie prezentuje się Plaża Agios Georgios.

Czy był tam ktoś?

Pzdr

bah77
      • dokb Re: Rodos - naturystyczne plaże... 07.03.09, 21:01
        Plaża generalnie pusta, ze względu na odległość od głównej drogi dostępna raczej
        dla zmotoryzowanych. Piaszczysta - wydmy. Lubiana przez surferów - przychylne
        wiatry.
    • grekan Re: Rodos - naturystyczne plaże 07.03.09, 23:02
      Atutem plazy naturystycznej w Faliraki jest jej wielkosc/ok.150m/,
      piaszczysta, jest prysznic ze slodka woda,za plaza rownolegle do niej
      znajduja sie krzewy i drzewa, gdzie mozna sie schronic w cieniu.W
      tavernie mozna wypic zimne piwo, przekasic.Mnie sie
      podobalo/2007rok/.
      • Gość: zeus Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 23:20
        Plaza N w Faliraki jest jedyna legalna na Rodos.
        Plazowanie na pozostalych plazach tej wyspy moze skaczyc sie mandatem.
        Generalnie Grecja nie jest rajem dla naturystow.
        To kraj ludzi w duzym stopnu podporzadkowany religii i tradycyjnym zasadom.
        Wybierz Chorwacje.
        • Gość: zeus Re: Rodos - naturystyczne plaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 00:31
          Powinno byc.
          skonczyc sie
          Za duzo tego.
          Wylaczam to pudlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka