olinek211 21.08.08, 12:29 Witam. Czy ktoś był w tym hotelu? Jeśli tak, to jakie wrażenia z pobytu? Lecimy za parę dni . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joan Re: Georgioupolis hotel Vantaris Beach IP: *.leszczyny.net 21.08.08, 18:39 Wczoraj wrocilam z tego hotelu.Ale to nie jest hotel dla Polakow.Nasza nacja jeste tam traktowana jak goscie z trzeciego swiata.Szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek211 Re: Georgioupolis hotel Vantaris Beach 21.08.08, 19:41 Przeraziłaś mnie. A możesz coś więcej napisać na ten temat, dlaczego nie dla Polaków? Z jakiego biura lecieliście? Bo my ze Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Re: Georgioupolis hotel Vantaris Beach IP: *.leszczyny.net 23.08.08, 07:37 Wszystkiego pewnie nie dam rady opisac wiec moze tylko to co najbardzije mnie razilo.Przede wszystkim czulam sie w tym hotelu nie jak na Krecie ale jak w Niemczech.Juz przy wejsciu glownym powitala mnie niemiecka flaga wiszaca obok greckiej.Obsluga zwraca sie do Ciebie tylko po niemiecku.To nic,ze ty do nich po angielsku oni rozumieja ale odpowiadaja po niemiecku.Moze jedynie dwie, trzy osoby z recepcji znaly angielski na tyle,ze mozna sie bylo dogadac.A przeciez w hotelu bylo kilka rodzin polskich, wloskich,rosyjskich i francuskich.Ale jezyk niemiecki byl jezykiem obowiazujacym.Na terenie hotelu jest maly sklepik-codziennie swieza prasa oczywiscie tylko w jezyku niemieckim, innej nie uswiadczysz, sa ksiązki oczywiscie niemieckie i zadne inne.Dziwie sie Kretenczykom,ze tak liza d...Niemcom.Przeciez w czasie drugiej wojny Niemcy wielu z nich w straszny sposob wymordowali a wioski doslownie zrównali z ziemią.Ale wracajac do hotelu Vantaris Beach.W recepcji i barze hotelowym byly ustawione wielkie Tv i non stop lecial Eurosport z olimpiada...oczywiscie po niemiecku.W pokojach oczywiscie sa telewizory ale wszystkie programy sa niemieckie i moze jeden grecki.Acha i jeszcze jeden ruski.Na tym koniec.Najbardziej wkurzal mnie barman i barmanki.On w ogole nie podchodzil do polakow moglas stac przy barze a on patrzyl na Ciebie jak przez szybe albo odwracal sie tylkiem i wrzucal kostki lodu do kubelka co bardzo go absorbowalo.Mozesz byc pewna,ze jesli podejdziesz do baru razem z Niemcem on bedzie pierwszy obsluzony a nie Ty nawet jesli jestes kobietą.No ale jestes polska kobieta niestety....Zreszta barman czesto byl wstawiony, palil i pil przy gosciach co widzialam na wlasne oczy.To tyle co mi sie od razu narzuca w kwestii dyskryminacji.Uwag co do hotelu innych mam rowniez mnostwo ale musialabym pisac i pisac.Moze tak ogolnie jesli macie dzieci to beda sie nudzic.Zero animacji,zero zabaw z dziecmi, jest brodzik o wielkosci kaluzy i maly plac zabaw.Basen hotelowy rowniez maly ale za to gleboki...dla tych co potrafia plywac.Tak wiec pozostaje plaza.Wieczorami zycie hotelowe zamiera.Niemcy okupuja stoliki przy barze i pija grajac w karty albo w kosci.Raz w ciagu pobytu byl wieczorek grecki...W sumie jest to hotel dla emerytow albo mlodych par zajetych soba...Pokoje zadbane, jedzenie dobre, piekny ogrod ale w ogrodzie i przy basenie niespodzianka...prawie caly czas unosi sie bardzo nieprzyjemny zapaszek...Bylam w roznych hotelach i uwazam ze te cztery gwiazdki to przesada.W kazdym razie ja wrocilam rozczarowana, moje dziecko rowniez.Acha lecialam ze Scana.Mialam wykupiona opcje all inclusiv i pokoj z bezposrednim widokiem na morze...z pokojem tez byly problemy...ale moze wam sie spodoba i wrocicie zadowoleni...czego wam zycze i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Georgioupolis hotel Vantaris Beach IP: *.aster.pl 21.08.08, 19:47 Gość portalu: Joan napisał(a): > Wczoraj wrocilam z tego hotelu.Ale to nie jest hotel dla > Polakow.Nasza nacja jeste tam traktowana jak goscie z trzeciego > swiata.Szkoda kasy. Poprzyj to konkretnymi argumentami, bo w tej chwili twoj post wygląda jak ta historyjka o Angolach, ktorzy złozyli pozew o odszkodowanie od biura podróży, bo w hotelu do którego pojechali byli NIemcy... Byłam w tym hotelu ze scanem rok temu i żadnej dyskryminacji mnie jako Polki nie zauważyłam.... ALe fakt, obsługa nie mówi po polsku więc może w tym jest problem...? Odpowiedz Link Zgłoś