Dodaj do ulubionych

Toples na Krecie

IP: *.pkobp.pl 22.08.08, 11:58
Czesc! Lece w przyszlym tygodniu na Krete i chcialabym sie dowiedziec jak jest
z opalaniem. Czy nie ma zadnego problemu z opalaniem sie toples i w stringach?
Bylam na Kanarach i tam to normalka, jak na Krecie patrza na takie rzeczy? Nie
chce miec glupich sladow od kostiumu ale nie chce tez miec problemow na plazy
czy przy hotelu bo sie to komus nie spodoba. Jade z chlopakiem oczywiscie.
Obserwuj wątek
    • jacek1f bez problemu. n/t 22.08.08, 13:35

• Gość: Podróżnik Re: bez problemu. n/t IP: *.acn.waw.pl 22.08.08, 13:51
        Z moich obserwacji na Krecie w tym roku wynika, że topless opala się może 3%
        kobiet, przeważnie w zaawansowanym wieku.
        Nie jest to na Krecie powszechne, aczkolwiek spotykane i nikt nie zwraca na to
        specjalnej uwagi.
    • prawdziwy_jaari65 Re: Toples na Krecie 22.08.08, 14:22
      Nikt na Krecie, a byłem na wielu plażach, nie będzie na Ciebie
      patrzył wrogo. Topless jest ogólnie przyjęty, Grecja naprawdę nie
      jest jakimś ortodoksyjnym zaściankiem Europy. Wchodzisz na plażę,
      zdejmujesz stanik i wszystko. Nikt nie zwróci Ci uwagi o ile
      będziesz zachowywała się naturalnie. Jeżeli chcesz opalać się
      całkowicie nago powinniście jednak pomyśleć o bardziej ustronnych
      miejscach, można wszędzie takowe znaleźć.
      • gringo68 Re: Toples na Krecie 22.08.08, 14:29
        topless widuje się na Krecie czy w Grecji, aczkolwiek niezbyt często
        i to głownie w wydaniu turystów a Nirmiec czy Skandynawii zwykle w
        zaawansowanym wieku...

Greczynki raczje nie, prawdopodobnie ze względu na uwarunkowania
        kulturowe, greckie społeczeństwo jest jednak mocno konserwatywne...

stringi??? dżizas, to było modne 5-6 lat temu....
        • Gość: Ola_mu Re: Toples na Krecie IP: *.pkobp.pl 22.08.08, 14:33
          Ladnie opalona pupa jest zawsze w modzie :P a nie potem wyrownywac na solarium.
          Tnz. mlode dziewczyny w moim wieku opalaja sie w stanikach??? Nic nie chca
          pokazac chlopakom? :P
          • prawdziwy_jaari65 Re: Toples na Krecie 22.08.08, 17:53
            Na miły Bóg ludzie odróżnijmy dwie podstawowe sprawy. Greczynki i
            owszem nie opalają się topless - w ich kręgach kulturowych jest to
            jeszcze źle odbierane. Inną jednak rzeczą jest topless wśród
            turystek - i nieprawda że z krajów skandynawskich i z Niemiec
            wyłącznie.Jeżeli wszystkie te przepiękne dziewczyny opalające się
            nago np. na plaży w Elafonissi to osoby w zaawansowanym wieku, to
            szczerze współczuję braku obiektywizmu!

Olu - śmiało opalaj się topless - nikt Ci tego nie zabroni, nikt nie
            będzie zwracał na Ciebie uwagi i najważniejsze...napewno nie
            będziesz jedyna dziewczyną z nagim biustem na plaży.
            Odwagi - mamy XXI wiek :-)
            • Gość: Kornelia 1994 Fajnie IP: *.c0.msk.pl 02.10.13, 13:41
              Ależ żaden problem! Ja od 14 roku życia opalam się niemalże wyłącznie bez stanika na plażach na południu Europy, które nawiedzam jak jestem na koloniach letnich. Owszem...może ktoś powie, że głupia jestem, ale cóż...każdy ma swoje gusta i guściki, a mój dość duży rozmiar piersi jak na swój wiek wówczas mi kompletnie nie przeszkadzał. Nadal mi nie przeszkadza, a to, że koledzy mówią mi "Ślicznotka z ciebie", to tylko popycha mnie do tego nada.
          • akodz Re: Toples na Krecie 24.08.08, 00:59
            Plaże greckie to nie Kołobrzeg czy Pobierowo :-), za opalanie bez stanika nikt
            tam żadnej panny nie będzie po sądach ciągał. Z tego, co zauważyłem, nie ma
            żadnych reguł co do tego, kto i w czym się opala - przypisywanie takiego czy
            innego stroju plażowego turystom jakiejś określonej narodowości czy kategoriom
            wiekowym zwyczajnie mija się z celem...
            W stroju, nazwijmy to "częściowym", opala się w Grecji całkiem sporo polskich
            turystek w różnych przedziałach wiekowych, czego obecni na tym forum talibowie w
            życiu nie potwierdzą ;-)...
            Odbiegając nieco od tematu - w jednym z wątków dyskutowano tu zaciekle o tym,
            jakie kąpielówki wypada nosić teraz na plażach panom, a jakie są niemodne. W
            trakcie swojego ostatniego urlopu zwróciłem na to uwagę i zauważyłem tylko tyle,
            że młodsze osoby noszą luźne kalesony do kolan (sugerując się zapewne tym, co
            widzieli na firmach made in USA), a starsi mężczyźni wolą coś, co określa się tu
            jako "trójkąty". Generalnie nikt się jakimiś tam modami nie przejmuje, każdy
            nosi to, co mu wygodnie, i to niezależnie od narodowości, i to jest chyba jedyna
            reguła :-). Z tych też względów zalecałbym dyskutantom lekkie wyluzowanie, bo
            napinanie się w dyskusjach na takie tematy jest ciut śmieszne ;-)...
            • Gość: Ola_mu Re: Toples na Krecie IP: *.pkobp.pl 25.08.08, 14:56
              Dzieki chlopaki. Dobrze ze nie beda jedyna z golym biustem na plazy. No wlasnie
              wiem ze na zachodzie nikomu to nie przeszkadza, ale na Krecie nie bylam i nie
              wiedzialam jak tam podchodza do tego. Teraz spokojnie moge spakowac tylko dol
              kostiumu :P Dzieki.
              • funia_only Re: Toples na Krecie 25.08.08, 15:27
                Dołu tez nie pakuj!
                Dopiero chłopaki będą zachwycone! ;-)
                I zero pasków od kostiumu...
              • Gość: Aletka Re: Toples na Krecie IP: *.aster.pl 25.08.08, 21:55
                Czesc,
                wróciłam w środę z Krety z Kissamos, byłam z przyjaciólką i córką,
                opalałyśmy się topless i nie było problemów (fakt że byłyśmy jednymi
                z niewielu osób na plaży ale jednak. Faktem jest że wzbudzałyśmy
                zainteresowanie ale nikt jakoś się szczególnie nie gapił (no może
                poza Grekami, widać nie mają tego na codzień :)). więcej kobiet
                topless widziałam na Elafonisi.
                Także jeżeli nie widzisz problemu w tym ze możesz być np. jedyna,
                śmiało się tak opalaj.
                pzdr
        • Gość: xxxx Re: Toples na Krecie IP: *.chello.pl 22.08.08, 19:27
          He he he i to pisze ktoś kto chodzi po plaży w trójkątach i walczy na forum, że
          to jedyna właściwa forma,
          dżizas trójkąty to były modne w latach 70ych, ha ha ha.
          O modzie grimgo68 to się lepiej nie wypowiadaj, bo nie wiesz co to.
          buhahahahahaha.
          • gringo68 Re: Toples na Krecie 22.08.08, 20:31
            misiu, ja modą damską zawsze się przejmuję, męską mniej, w
            przeciwieństwie do ciebie, bo jak widzę bardzo cię interesuje w co
            opakowane są męskie przyrządy...

powodzenia pod prysznicem, hehe...

a panienki eksponujące swoje wdzięki na lewo i prawo jakoś jednak
            mnie nie ekscytują, co najwyżej ich cena...
            • Gość: prinz Re: Toples na Krecie IP: 89.202.236.* 24.08.08, 08:06
              Najlepiej zatem udac sie na plaże naturystyczne, których na Krecie
              nie brakuje. Nikt tam na Ciebie nie patrzy krzywo, każdy chodzi
              tylko we własnej skorze i nie przejmuje się jakie gatki czy staniki
              ma zakladac. A przy tym wypoczywa maksymalnie. Dopoki nie zaczalem
              uczeszczac na takie plaze pomyslalem ze to musi byc bardzo
              krepujace. Nic podobnego, juz pierwszego dnia po zdjeciu
              niepotrzebnego materialu poczulem sie wspaniale, wyluzowany, zadnego
              skrępowania. Ponadto bylem zaskoczony przyjazna atmosfera na takiej
              plazy. Od tamtego czasu organizujac wakacje wybieram miejsca gdzie
              sa w poblizu tego typu plaze. Na Krecie tez takie sa. Byłem
              widzialem, wiem.
              • Gość: jz Re: Toples na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 11:20
                Faktycznie. Plaze N sa na Krecie choc jest ich nie tak wiele. Ale to ze wzgledu
                na rosnaca liczbe turystow "tekstylnych". Potwierdzam rowniez fakt lepszej
                amosfery panuiacej na tych plazach. Dziewczyny i kobiety jestescie plcia piekna
                i wolno wam korzystac ze slonca w stroju dowolnym z jedna uwaga. Tawerny, bary
                czy jakie kolwiek wyjscia poza plaze wymagaja stroju kompletnego. Co do facetow.
                Zakladajcie luzne gatki. To zasada estetyki przyjeta przez kulturalnych ludzi na
                calym swiecie.
                • Gość: prinz Re: Toples na Krecie IP: 89.202.236.* 24.08.08, 12:32
                  A jesli ja nie nosze wogole gatek bo opalam sie wlasnie na plazach
                  naturystycznych to znaczy ze jestem nikulturalny?
                  Ponadto uwazam ze mozna nosic gatki obcisle i byc kulturalnym i
                  wygladac jak najbardziej estetycznie, a mozna roznie dobrze
                  paradowac w luznych i nie miec nic wspolnego z gustem,
                  przyzwoitoscia i estetyka.
                  Wszystko zależy od okolicznosci.
                  Poza tym nie wiem dlaczego mialbym sie wstydzic mojego ciala skoro
                  tak zostalem stworzony. To ze w Stanach przyjąl sie taki sposob
                  ubierania na plaży nie znaczy ze jest idealny i nalezy go kopiowac
                  wszedzie; byc może wynika z hipokryzji, nie wiem bowiem czy
                  amerykanie to tacy znowu purytanie.
                  Konczac chce podkreslic ze moim zdaniem wszystko zalezy od
                  okolicznosci i sytuacji. A do stwierdzenia tego Pan Bog dal nam
                  rozum.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: jz Re: Toples na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 13:36
                    Czytaj uwaznie. Uwaga o gatkach dotyczyla wylacznie plaz tekstylnych. Do
                    naturyzmu nic nie mam. Sami kiedys z przyjemnoscia korzystalismy z tej formy
                    wypoczynku. Obecnie jednak w naszym kraju ruch ten zostal opanowany przez osoby
                    i innej orientacji seksualnej,swingow i podgladaczy. Oczywiscie nie jest to
                    regula i nie dotyczy wszystkich. Jednak fakt jest faktem.
                    • Gość: jz Re: Toples na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 13:45
                      Dodam. W twoich slowach odczytalem egocentryzm. Zwracaj uwage na innych. Nie
                      wszystkim tekstylnym odpowiada widok odciskajacych sie przez slipy meskich
                      genitalii. Jak wspomnialem tylko kobiety nosza miano plci pieknej.
                      • Gość: prinz Re: Toples na Krecie IP: 89.202.236.* 24.08.08, 14:21
                        Zgadzam się z Toba w 100% ze nie wszsytkim tekstylnym odpowiadaa
                        widok odcisnietych męskich genitaliów. Ale taki argument może slużyc
                        właściwie do każdej sprawy. Komuś może sie nie spodobać coś innego w
                        moim wygladzie czy w stroju i dlatego ma byc to argument za następna
                        zmiana. W koncu nie dogodzimy nigdy wszsytkim. Poza tym ze kobiety
                        nazywamy płcią piękną nie znaczy to że wszsytkim musi odpowiadac ich
                        plażowy stroj, np. majteczki dosc głeboko wycięte. Czy to jednak
                        znaczy że maja takowych nie nosić bo komus się to nie podoba?
                        Kto idzie na plaże raczej powinien być otwarty na różnego
                        rodzaju "zaskoczenia". Jest to jedno z niewielu miejsc gdzie
                        publicznie odsłaniamy większość naszego ciala(na plażach
                        naturystycznych całość), więc nie rozumiem za bardzo tych co się
                        gorszą bo zobaczą odciśnietego w slipach męskiego członka. Zobacz
                        jak ubierają się np. meżczyxni którzy tańcza w balecie. Tam widać
                        wiecej niż na plaży a jednak jest to sztuka i piękno i nikt sie
                        chyba nie gorszy gdy oglądając jakiś balet widzi dośc wyraxnie
                        odbite kształty męskiego przyrodzenia.
                        Ale zastrzegam jest to moja opinia i absolutnie nie narzucam jej
                        nikomu. Kazdy ma swoj sposób postrzegania swiata. Ja mam akurat taki
                        i dzięki temu niewiele rzeczy mnie zaskakuje a na plaży nie bardzo
                        przejmuję sie w jakich gatkach kto chodzi. To mam byc czas na
                        odpoczynek, a nie na stres zwiazany z przejmowaniem sie "co ludzie o
                        mnie powiedza". Moze dlatego tez zwykle wybieram plaże naturystyczne.
                        Szanuje jednak zdanie innych i zawsze jestem gotowy na dyskusje i
                        poważne argumenty.
                        Pozdrawiam i dzieki za chęc podzielenia sie swoimi spostrzezeniami i
                        przemyśleniami.
                        • deoand Re: Toples na Krecie 02.10.13, 16:31
                          To polskie damy . które bronia swoich 200 gramów tłuszczu jak niepodległości opalaja sie topless na Krecie - a to ci sensacja .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka