saretta 30.09.08, 15:55 proszę o wszystkie info na temat tej wyspy...czy ktos z was był, jak wrażenia, jak dojechać i jaki hotel polecacie? dziękuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiek31 Re: Mykonos? 30.09.08, 23:49 My na Mykonos byliśmy 2 lata temu przez 3 dni, hotel mieliśmy niedaleko stolicy wyspy także mogliśmy robić sobie nocne piesze przechadzki:) Płaciliśmy 60 euro/doba/pokój 2 osobowy bez śniadań. Polecam wypożyczenie pojazdu i objazd wyspy. Popłynęliśmy też na Delos - naprawdę warto. Co do cen na Mykonos to nie odbiegały od cen na innych wyspach (mam na myśli jedzenie w barach). Po 3 dniach na wyspie a dokładnie w stolicy nadal gubiliśmy się w uliczkach - niesamowite wrażenie. Bardzo przystojni mężczyźni, niestety w większości nie zwracali uwagi na płeć przeciwną. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: Mykonos? 01.10.08, 13:43 a mogłabys mi padać nazwę tego hotelu w którym byliście...i jak tam dotarliście ( czy samolotem czy promem z jakiegos miasta i cena przykładowa rejsu) dzieki, mój mail: extaaasy@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pg179 Re: Mykonos? 02.10.08, 10:38 ja byłem tu: www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g189430-d206791-Reviews-Anemos-Mykonos_Cyclades.html Jako że to było parę lat temu no i w sezonie płaciłem 60 E/noc bez śniadania, ale w październiku jest już sporo taniej. Prom z Pireusu płynie ok 6 godz i kosztuje koło 30E/os lub z Rafiny (miejscowość na wsch od Aten, niedaleko lotniska około 20E/os Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: Mykonos? 02.10.08, 11:06 o to dość tanio płaciłeś...ja jestem na etapie szukania jakiegos hotelu i prawie wszystkie mają pokoje po ponad 100 euro...obawiam się że koszt dwutygodniowego pobytu będzie nie do przełknięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
pg179 Re: Mykonos? 02.10.08, 12:23 Nie zeybym uprawiał jakąś reklamę, ale kilka razy zdarzyło mi się korzystać z pomocy tego biura: zanko-travel.gr/_12k.htm To jest Polskie biuro w centrum Aten. Oni tam mają różne hotele, a także bilety promowe na wszystkie linie, morze coś Ci pomogą. Napisz do nich maila, a na pewno coś znajdą. Ja właśnie przez nich załatwiałem to mykonos właśnie w takiej cenie mimo tego że w hotelu na cenniku była ona sporo wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: Mykonos? 02.10.08, 15:34 a powiedź mi pg179 czy te apartamenty są fajne? jak palaża? i czy daleko od cenrum rozrywkowego? i gdzie żeś się stołował i czy drogo wyszło, no i czy nie ma z tym problemu? i jak ogóle wrażenia o Mykonosie...podobno tam zatrzęsienie Włochów... Odpowiedz Link Zgłoś
pg179 Re: Mykonos? 02.10.08, 16:25 Apartamenty jak dla mnie byly ok. Pokój tak z 15m2 z małym balkonem, czystą!!! łazienką 2 łóżkami które spokojnie można było złączyć, klimatyzacja, TV sat i mały aneks kuchenny z żeliwną kuchenką kilkoma garnkami, jakimiś sztućcami i małą lodówką. Nie jest to może Hilton, ale moim zdaniem wystarcza, najważniejsze ze jest czysto. Do plaży jest bardzo blisko. Do miasta jest jakieś 30 min piechotą. Oczywiście jeździ też autobus, jest taxi, ale ja polecam wypożyczenie skutera, najlepszy i najszybszy środek transportu. Jeżeli chodzi o jedzenie to w tawernach nie jest tanio. Dobra kolacja dla 2 osób + "kilo" winka :) jakieś 30E. Jest też w pobliżu mały market w którym można kupić wszystkie podstawowe produkty spożywcze i alkoholowe. Co do rozrywki to specjalnie się nie interesowałem. Mykonos jest wyspą gejów i do tego trzeba się przyzwyczaić zarówno na plaży jak i wieczorami w tawernach. Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: Mykonos? 02.10.08, 16:59 zastanawiam się czy daleko jest z ornos beach do paradise beach...a to biuro które polecasz fajne, szybko odpisali i zaproponowali zorganizowanie wyprawy...odradzili mi jednak pobyt w sierpniu...mam nadzieję ze wszystko wypali... Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Mykonos? 02.10.08, 20:25 My również planujemy odwiedzić Mykonos w przyszłym roku, jako że planujemy skoczyć również na Amorgos, Santorini i na tydzień na Kretę, pewno spędzimy na Mykonos ze 2-3 dni. 60 EUR za pokój to faktycznie drogo, ale czego się nie robi by spędzić choć troszkę czasu na rajskiej wyspie :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Mykonos? 04.10.08, 02:35 Hotele na Myconos mozesz wykupic/zarezerwowac/ : w google znajdz RESERWATIONS EUROPE, nastepnie kliknij ONLINE HOTELS FROM 21EURO, stad kliknij na fotke Myconos i znajdziesz wiele hoteli i apart. glownie ze sniadaniami.W maju 2009 2tyg. dla dwoch osob cena juz 553 do 559 euro, a wiec niedrogo.Przelot z promem mozna zmiescic do 1000zl/os., czyli dla dwoch osob ok.4000 zl.W przyp. taniego lotu do Aten,koszt bylby o 1000 zl. nizszy. Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: Mykonos? 04.10.08, 17:06 dzięki za info!ja się poprostu zakochałam w tej wyspie ale mój chłop narzeka że jedzenia trzeba bedzie szukać...a żeby tak znaleźć jakis hotel w pełnym wyżywieniem, jednak to jest duże udogodnienie...może ktoś z was zna i może jakiś sprawdzony polecic...dzieki! dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Mykonos? 04.10.08, 20:06 Majac hotel ze sniadaniem, najmniejszym chyba problemem beda pozostale posilki.W kazdym z tych hoteli jest bar, restauracja, a wiec bez problemu o kazdej porze mozna cos zjesc.Ponadto warto posilac sie w roznych miejscach i kosztowac specjaly kuchni greckiej.W zasadzie wszystkie hotele maja wliczone w cene tylko sniadanie.Mozna pokusic sie o wykup wczasow z czeskiego biura podrozy/w Polsce posredniczy Rybnik, maja Myconos ale wyloty z Ostrawy lub Brna czy Pragi; jest organizowany transfer z Katowic/. Odpowiedz Link Zgłoś