Gość: E.M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 18:30 Proszę o podpowiedż jak wygląda trasa Patra Saloniki.Na mapie ładna autostrada a jak jest w realu ?. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e Re: Droga Patra-Saloniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 15:15 hm wychodzi że nikt z forumowiczów tej trasy nie pokonywał,to może choć ktoś coś wie o odcinku z Aten do Salonik? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Droga Patra-Saloniki 05.05.09, 15:35 Ano autostrada... koło Larissy trochę w budowie, na kawałku idącym przez góry masywu Olimpu to zwykła dwupasmówka ale to tylko kawałek. Przejazd z Peloponezu do Salonik kosztuje ok. 20euro na rogatkach. Generalnie jeśli zamierzasz przejechać tą trasę szybko w jeden dzień to innej nie ma.. ale jeśli zamierzasz po drodze coś oglądać to ja osobiście polecam nie jechać autostradą tylko kopnąć się przez góry Parnasu zwiedzając po drodze Delfy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.M. Re: Droga Patra-Saloniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 21:18 Do simon_r dzięki dobra myśl zwłaszcza że o 6 rano mamy zjazd z okrętu w Patrze i do następnego dnia do popołudnia czas.A mógłbyś coś bliżej o tej trasie przez góry? Bo jakichś wielgachnych wzniesiueń to moje autko nie kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Droga Patra-Saloniki 06.05.09, 15:11 Wzniesienia są wielgachne i kręte... wyjeżdża się dobrze ponad 1000m w góry ale nawet TIR'y dają radę. Trzeba tylko uważać na kozy :)) Ale moim zdaniem warto nawet za cenę przygrzania sprzęgła i trochę większego zużycia klocków... zresztą obejrzyjcie GALERIĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś
daktyl241 Re: Droga Patra-Saloniki 14.05.09, 11:54 Witam, Czy możesz mi powiedzieć jak dokładnie wygląda rezerwacja miejsca na okręcie do Patry ? ile to mniej więcej kosztuje? skąd będziesz płynąć? ja planuję z wenecji wracać przez grecję, właśnie do Patry są rejsy. A stamtąd pociągiem do Aten - jeżeli ktoś ma jakieś informację co do tych pociągów to też byłabym wdzięczna. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Droga Patra-Saloniki 05.05.09, 16:56 Chyba cała ta trasa to autostrada, prawda? Nie wiem tylko jak z objazdem Aten bo drogi Patra-Saloniki w całości jako takiej nie pokonywałam, ale Patra - Ateny tak i tu autostrada, potem (innym razem) Ateny - Saloniki i też autostrada. Tak z ciekawości Simonie pytam: jest możliwy objazd Aten czy trzeba przez miasto (koszmar weweos)? Pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Droga Patra-Saloniki 06.05.09, 15:24 Jadąc z Koryntu na północ w ogóle do Aten się nie wjeżdża... odwrotnie zresztą też :)) Cały czas jest autostrada która miejscami ma nawet 5 pasów w jedną stronę.. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Droga Patra-Saloniki 05.05.09, 16:59 A teraz jeszcze tak sobie pomyślałam, że moze to w ogóle przejazd nie przez Ateny, bo np z autostrady mostem Rio-Antirio i z tamtej strony do autostrady Ateny-Saloniki... Podpowiedz se parakalo, bo lubię wiedzieć skoro nie wiem :-))) Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Droga Patra-Saloniki... 06.05.09, 09:40 E.M., zapewne pytasz o trasę Patra - Ateny - Saloniki? Na odcinku Patra - Korynt jest płatna, nieprzyjemna droga szybkiego ruchu, dalej - autostrada, oprócz odcinka w okolicy Lamia. Osobiście wybrałbym jednak szybszą i ciekawszą trasę: Patra - most w Rion - Delfy - Lamia - Saloniki. Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Droga Patra-Saloniki... 06.05.09, 15:27 Delfy - Lamia to trasa krótsza i ciekawsza i też bym ją wybrał... ale czy szybsza??... hhhmmm..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Droga Patra-Saloniki... 06.05.09, 17:56 > ale czy szybsza??... hhhmmm..:)) Mnie droga przez Gravia pewnie zajęłaby bardzo dużo czasu, bo jak miałbym powstrzymać się od robienia fotek? ;) Choć trzeba (a raczej można) trochę zboczyć do Delf, a potem wjechać na przełęcz 850 m npm, to jednak jest to o 200 km krócej. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.M. Re: Droga Patra-Saloniki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 17:41 Dzięki wielkie za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś