kah777 12.05.09, 12:55 Jeżeli ktoś był w tym hotelu bardzo proszę o wszelkie wskazówki i porady dotyczące hotelu i okolicy. Co warto zwiedzić w tym rejonie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biomj Re: Akrathos Chalkidiki 12.05.09, 14:15 W rejonie hotelu zwiedzanie -to tylko ew. rejs wzdluz plw. Athos i rejs na wysepke Amoulliani. W szerzej rozumianym rejonie (zalezy jak szeroko) uszeregowane wg odleglosci: wykopaliska przy drodze do Salonik niedaleko przed zjazdem na Kasandre(zapomnialam nazwy) , jaskinia w Petralonie, Saloniki, Vergina, Olimp, Meteory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susie80 Re: Akrathos Chalkidiki IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 17:12 Wprawdzie nie miałam okazji mieszkać w tym hotelu ale jakieś 100m dalej. Otoczenie Akrathosa bardzo zadbane i ładne, duży basen, zadbana plaża i własny bar na plaży z leżakami i parasolami. Do Akrathosa chodziłam też na drobne zakupy - mają dobrze zaopatrzony minimarket. W w ciągu ostatnich dwóch tygodni mieszkali tam głównie Niemcy. Jeżeli chodzi o okolice to tak jak napisała osoba przede mną: w bliskiej odległości wyspa Amouliani (urocza), Ouranopoli (typowo turystyczne miasteczko) z którego można wybrać się na rejs i z morza obejrzeć niektóre klasztory na terenie do Republiki Mnichów. Trochę dalej (jakaś godzina drogi autobusem) jest ładna miejscowość Arnea - można pospacerować uliczkami wśród odnowionych domków i kamieniczek oraz napić się źródlanej wody na głównym placu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: Akrathos Chalkidiki 12.05.09, 17:46 Dzięki bardzo za odpowiedzi. A nie wiecie może jak wygląda wycieczka do Aten? Męcząca? Mam zamiar się wybrać. Doradźcie mi też ile euro zabrać ze sobą na 2 tyg. z opcją All incl. na 2 osoby dorosłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Akrathos Chalkidiki IP: *.chello.pl 12.05.09, 20:08 Do Aten na wycieczke z Chalkidiki dajcie sobie spokoj to 700 km ,dalej niz z Krakowa do Gdanska. W tamtyn roku coś było raz w tygodniu do Aten za 45 eur /tak pamietam/ 2 noce jazdy a miedzy nimi bieganie w ukropie po ulicach miasta.Ja byłem na takowej, ale z Riviery ,i kobitki duża + mała padły o 14 godz w dniu zwiedzania. Przy opcji ALL jednym starczy 200 eur innym 1000 jest mało. Ale z doświadczenia i opowiadań wiem że wystarczy normalnej parze 30 eur na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: Akrathos Chalkidiki 12.05.09, 20:59 Faktycznie warto przemyśleć kwestię tej wycieczki :-( Nie zachęca to co napisałeś, ale myślę, że masz rację. Trochę mi szkoda tych Aten :- ( Ps. Z Hurghady do piramid w Gizie też jest 600 km. i nie było tak źle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś