killinghand
09.06.09, 20:31
Witam, obiecywałem kilku osobom że się podzielę opinią na temat w/w hotelu. No to tak na szybko: generalnie jesteśmy z żoną zadowoleni.
Byliśmy tam 7 dni z opcją all inc. Hotel zadbany i stale "dopieszczany". Zasłużone 4*, obsługa na wysokim poziomie. Jedzenie pyszne. Pokoje czyste, widać że niedawno były odnawiane. Codziennie sprzątane (choć pościel nie wymieniana codziennie). Za to ręczniki zawsze wymieniane. Wszystkie pokoje w budynku głównym mają taras/balkon. Widok z większości pokoi na morze i tą zatokę Trianta. Bar, hol i restauracja ciekawie urządzone. Równie ładnie przed hotelem jak i na tarasie wychodzącym z baru w budynku hotelu. Basen czysty, sprzątany codziennie, chociaż mógłby być większy. Głębokość od 1,4 do 3 metrów. Przy basenie poolbar. Podawane napoje, alkohole, lody, drinki (osobiście zasmakował mi san francisco), przekąski obok, samemu można podchodzić i brać co dusza zapragnie. W barze przy basenie pracują młode dziewczyny z polski więc spokojnie można się dogadać w rodzimym języku :) leżaków przy basenie raczej nigdy nie brakowało. Były poranne rezerwacje ale kto przyszedł dopiero po obiedzie też gdzieś znalazł miejsce. Animacje, generalnie nie zauważyłem aby były jako takie (porównując z seagulem w hurgadzie), był co prawda chłopak z dziewczyną ale raczej nie mieli dużo pracy (oraz dużo chętnych do zabawy). Ale co się dziwić, 70% to towarzystwo >50.
Nie wiem co tu jeszcze opisać, co do wyżywienia to (dla all) dostępne w barze wszystkie rodzime alkohole, cola, sprite, orange, soki (podobne do tych z kartonu), piwo, wino białe i czerwone, pyszne lody nestle dawane na gałki. W restauracji generalnie zawsze coś innego, chociaż były pozycje obowiązkowe, które powtarzały się zawsze, tj. kebap, frytki i przepyszna pizza, która to zrobiła furorę :) a gość który je robił naprawdę szacun dla niego. Oprócz tego lokalne potrawy oraz tak jak w każdym chyba hotelu kącik z warzywami/sałatkami, owocami, słodyczami itp. Ale te lody to dla mnie były wyczesane.
W hotelu oprócz grupki polaków bardzo dużo niemców, sporo anglików, francuzi, słyszałem także gdzie niegdzie włoski, także inne języki których nie jestem pewien. Aha, morze, jest po drugiej stronie ulicy, przejście pod ulicą, plaża kamienisto żwirowa, generalnie woda przy brzegu mętna, raczej odpychająca niż zachęcająca do kąpieli, do tego dochodzą skandaliczne ceny za leżaki i parasol 7e. Nie dziwię się, że stały cały czas puste.
Przed hotelem przystanek autobusowy, sklep z biżuterią, ogólny market także z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, bary itp.
Hotel według mojej opinii na pewno dla osób szukających ciszy i spokoju. Stąd też znaczna przewaga starszego pokolenia, rodzin z dziećmi oraz młodych par szukających ustronnego miejsca dla siebie.
Nie wiem co tu jeszcze opisać, jeżeli ktoś miałby jakieś pytania to można na maila: killinghand@go2.pl to odpiszę lub tutaj w tym wątku, proponowałbym aby hotel dodać na forum do rankingu hoteli.
Aha, co do biura Grecos, bo widzę że ludzie na forum się dopytują to nie mam nic do zarzucenia. Rezydenci Agnieszka oraz Bartek byli w porządku.
Co do wycieczek fakultatywnych to mogą być różne opinie, mnie tam jednak się podobały. Byliśmy w Lindos, na Symi oraz w Marmaris (Turcja). Nie ma tam zbyt dużo zabytków (cholera i znów porównuję do Egiptu :) ale na wycieczki spokojnie można jechać. Rodos zwiedziliśmy na własną rękę. Problemów nie było.
Na spotkaniu informacyjnym we wtorek wszystko było wyjaśnione. Jedynie odlot z wyspy był nieciekawy bo pobudka o 4.00 rano.
Jak mi się jeszcze coś ważnego przypomni to napiszę tutaj.
Gdybym miał jechać jeszcze raz na Rodos i plaża nie była by priorytetem to zdecydowanie wybrałbym ten hotel i szczerze mogę go polecić.
Pozdrawiam