mirabell0 30.06.09, 15:26 Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego hotelu i miejscowości Malia? Będę wdzięczna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida13.online Re: Meropi Aparthotel, Malia, Kreta 26.08.09, 23:42 Zdecydowanie odradzam hotel - brak ciepłej wody, brak światła na balkonie, beznadziejna klimatyzacja i zbywający recepcjonista! Odpowiedz Link Zgłoś
mirabell0 Re: Meropi Aparthotel, Malia, Kreta 01.09.09, 20:49 Teraz to już i ja to wiem, niestety... Na szczeście po pierwszej nocy zostaliśmy przeniesieni do innego hotelu. Rezydent zadziałał sprawnie, dzięki czemu nasze wakacje należały do udanych... A sam hotel Meropi to kilka budynków znacznie różniących się standardem i Ci, co mają szczęście moga trafić do pokojów bardzo przyzwoitych, świeżo po remoncie, z nowymi meblami i wyposażeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
ida13.online Re: Meropi Aparthotel, Malia, Kreta 03.09.09, 19:10 Ja, niestety, trafiłam na sympatycznego rezydenta, ale tylko tyle...nawet nie wiedziałam, że mogłam zażądać zmiany hotelu - a miałam takie prawo, o czym Orbis poinformował mnie po powrocie!!! Pokój był przy basenie - miły, ale niemieckie imprezy do 2-giej w nocy, to nie to, czego oczekuję na wakacjach w Grecji :( Odpowiedz Link Zgłoś
mirabell0 Re: Meropi Aparthotel, Malia, Kreta 03.09.09, 21:38 W takich sytuacjach trzeba ostro negocjować i żądać wywiązania się z umowy. Aczkolwiek braku hałasu nikt nie gwarantuje w umowie, więc pewnie niewiele dałoby się zrobić... Nasz pokój baaardzo odbiegał od opisu w katalogu, więc rezydent nie miał wyjscia. Dodam jeszcze, że ok. 15 osób znalazło się w takiej sytuacji jak my. Wszystkim zaproponowano albo zupełnie inny hotel albo ew. pokoje w lepszej części Meropi. A tak na marginesie, to Malia nalezy do najbardziej rozrywkowych miejscowości na Krecie. Teraz przyjmniej wiadomo, czego unikać na przyszłość, jeśli się chce odpocząć... Odpowiedz Link Zgłoś
ida13.online Re: Meropi Aparthotel, Malia, Kreta 05.09.09, 15:03 W Grecji byłam już 4 raz, ale na Krecie po raz pierwszy i powtórzę stare powiedzenie, że podróże kształcą :)Nigdy więcej z pierwszej chwili - nie dość, że pieniędzmi obracają, to jeszcze wpłacają w ostatniej chwili, dlatego są przesunięcia. Dowiedziałąm się, że właściciele hoteli tak robią z ostatnimi rezerwacjami. Skoro wpłacałam w listopadadzie, to zawaliło biuro. Ale już nie ma co rozpamiętywać, tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość. A moją ulubioną stronę Grecji odnalazłam, chociaż niestety w namiastce. Odpowiedz Link Zgłoś
am71 Re: Meropi Aparthotel, Malia, Kreta 14.09.09, 15:45 Byliśmy w tym hotelu ze znajomymi przez tydzień. Hotel jest super położony w Malii - bardzo, bardzo rozrywkowe miejsce, blisko jest do barów , klubów i knajpek. I dużo tego typu miejscówek. Fakt, to nie jest raczej miejsce dla osób z małymi dziećmi. Ale my tak chcieliśmy i koleś w biurze podróży dokładnie tak nam zaproponował, także wiedzieliśmy że tak będzie. Super lokalizacja pod kątem plaży - piaszczysta i chyba w okolicy najładniejsza. Nie wiem jak inne plaże na Krecie , ale ta była fajna. Jest co robić w okolicy i gdzie połazić, bo Malia jest dość długa i się ciągnie wzdłuż brzegu morza. Dużo było Angoli i Belgów. Podobno dla nich Malia to kultowe miejsce na krecie. Jeśli chodzi o sam hotel to pokoje mieliśmy duże jak na dwójki nie wiem czy my tak trafiliśmy ale były ok , a jedzenie było naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś