czekoladkamilka1 07.07.09, 22:29 Tak z ciekawości pytam wybiera się ktoś może w sierpniu do w/w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hapej Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos IP: *.solidex.com.pl 30.07.09, 08:53 Witam Wszystkich Wybieram się w sierpniu (wylot 10/08/2009) z Żoną i dwoma moimi synami na Rodos do Kiotari do Hotelu Miraluna Kiotari Bay. Uprzejmie proszę o opinie -czy Ktoś właśnie wrócił z tego hotelu. Jest OK? Czy faktycznie te 4* i All jest na wysokim poziomie. Jakie jest jedzenie. Czy baseny są czyste, zadbane i jest miejsce (nie ma tłoku) przy leżakach? Okolica jest trochę "ustronna" więc czy proszę o infomację, czy nie było to dla Państwa problemem? Może Ktoś ma jakieś własne zdjęcia (z góry dziękuję za link) - te ze stron www wygładają ładnie - ale jak jest naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hapej Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos IP: *.solidex.com.pl 30.07.09, 08:55 Zapomniałem dopisać - lecimy z biurem Grecos - macie jakieś uwagi do obsługi przez nich? Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos 31.07.09, 20:18 Daj koniecznie znac jak wrocisz(mozesz napisac na maila gazetowego) jak bylo bo ja lece z synkiem i z mezem 03.09 na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hapej Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos IP: *.solidex.com.pl 05.08.09, 11:24 Przepraszam, że nie sprostowałem, ale na drugi dzień po moim wpisie - żona wybrała Colossos Beach w Faliraki - lecimy 14/08 - Kiotari wydało nam się za daleko od lotniska i mieliśmy obawy (nie wiem czy słuszne?) do Grecosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladka milka 1 Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos IP: *.stk.vectranet.pl 04.08.09, 12:31 Witaj ja również lecę z synem (9lat) ale 06.08. Podobno hotel super - a w szczególności ten statek piracki ze zjeżdżalniami. My nastawiamy się głównie na windsurfing na Prasonisi. Pozdrawiam i do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 13:31 Byłam w tym hotelu na przełomie czerwca i lipca. Wrócilismy zadowoleni. Standard pokoi średni, ale nie to było najważniejsze. Jest to duży kompleks z kilkoma basenami. Jeżeli jedziecie z dziećmi to nie będą się tam nudzić. Są cały czas animacje dla dzieci niestety nie po polsku, ale we włoskiej grupie animatorów jest dziewczyna polskiego pochodzenia i można z nią rozmawiać po polsku. Jedzenie smaczne i dużo, jak brakowało czegoś to donosili. Faktycznie hotel jest na odludziu, jednak nie odczuwaliśmy specjalnie potrzeby wychodzenia gdzieś dalej... za gorąco :) Poza tym wypożyczylismy samochód na terenie hotelu, cena była na tej samej marce o 20 euro niższa (fotelik dla dziecka gratis) niż oferował rezydent z Grecosa, a warunki ubezpieczenia takie same. Przez trzy dni objeździlismy cała wyspę. Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem ponieważ sama jechałam z wielkimi obawami, a było naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos 05.08.09, 11:03 To ja mam kilka pytań:-)))Czym sie roznia standard room od family room??bo my mamy family,ktory byl drozszy i zastanawiam sie jaka jest roznica.Czy trzeba rezerwowac wczesniej lezaki na basenie(nie znosze tego robic)czy jest ich wystarczajaco duzo?czy istnieje mozliwosc przedluzenia pokoju(nie wyobrazam sobie z koczowac 12 godzin z dwulatkiem od 12 do 24 w nocy:-)??a jesli nie to ja i tak sie z pokoju nie ruszam,trudno:-)czy w pokojach jest czajnik?Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:47 Też mieliśmy family - to były dwa nieduże pokoje (jeden przejściowy), w pokoju nie ma czajnika, ale wrzątek jest cały czas dostepny w drink barze lub snack barze (też bylismy z dwulatkiem). Na basenie wyglada to tak, że jak chcesz mieć miejsce np przy brodziku to trzeba zarezerwować - to praktykują głównie Niemcy juz wczesnym rankiem i to jest minus. Jest też plus ponieważ to dotyczy basenu przy recepcji a na terenie osrodka są jeszcze inne fajne baseny i my tam przychodziliśmy ok. 11 i lokowalismy się koło brodzika bez problemu. (moim zdaniem te baseny były lepsze niz ten główny). Możliwość przedłużenia pokoju jest, ale o tym mozna dowiedzeć się dzień wcześniej, w zależnosci od ilości gości hotelowych. Życzę udanych wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos 05.08.09, 20:48 Dzieki Gabi za szybka odpowiedz,chyba juz wszystko wiem.A i tak najwazniejsze jest pozytywne nastawienie:-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggga Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 20:27 czy ktoś może wylatuje z Krakowa 25 sierpnia o godz.00:10 do tego hotelu? nie chciałabym żeby okazało się że są tam sami obcokrajowcy Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos 12.08.09, 09:31 Ja niestety musialam zmienic termin wylotu na 10.09 do 24.08.Jestem jednak wlascielka biura agencyjnego i z systemu rezerwacyjnego eximu i grecosa wynika,ze miejsc w tym hotelu zostalo bardzo malo.Podejrzewam,ze na wrzesien sprzedadza wszystkie alotmenty do miraluny:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamasmykow Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos 20.08.09, 10:54 Witaj, a mozesz mi powiedziec czy bedziecie pływac sami czy korzystac z jakiejs szkółki? My z męzem tez sie nastawiamy na windsurfing i chetnie skorzystamy z Waszych doswiadczen. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: Miraluna Kiotari Bay - Rodos 08.09.09, 10:36 Właśnie sie powoli pakuje bo 10.09 o 08.10 lecimy:-)))Sezon sie juz konczy,ale i tak napisze wrazenia po powrocie,moze komus to pomoze w nastenym roku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś