Gość: magda IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 14:43 Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć nt. tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: chryssana beach IP: *.ptedom.pl 23.07.09, 15:31 Hotel wart polecenia: czyściutki, zadbany, miła obsługa i dobre jedzenie. Nie ma tłoku. Fajny, duży i czysty basen, zawsze wolne leżaki. Spokój i cisza. Położony jest trochę na uboczu, przy kamienistej plaży. Plaża niezapiękna ale jest prysznic ze słodką wodą i darmowe leżaki a do tego cudowne morze. 5 minut od hotelu biegnie droga Chania - Kissamos którą jeżdżą autobusy w obu kierunkach oraz dwa sklepy. Kolymbari, gdzie znajduje się kilka fajnych tawern przy nabrzeżu, jest niecały kilometr od hotelu. Okolica może mało rozrywkowa jeśli ktoś jej szuka, ale wystarczy wsiąść w autobus lub wypożyczyć autko i w 15-20 minut być w zatłoczonym Platanias lub w 30 minut dojechać do Chanii. Z hotelu blisko jest też by skoczyć samochodem na przepiękne plaże w Falassarnie i Elafonisi lub popłynąć na Balos i Gramvousę. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: chryssana beach 23.07.09, 23:12 To i ja dodam też coś od siebie (na świeżo bo wróciłem z niego dosłownie kilka dni temu). Hotel faktycznie jest położony nieco na uboczu. Otaczają go łąki i pola uprawne a co za tym idzie panuje w nim niesamowity spokój pozwalający na zupełny odpoczynek od miejskiego zgiełku. Oczywiście coś za coś ... pustkowie w okolicy oznacza równocześnie brak atrakcji. Plaża bez krętactwa słaba, bardzo kamienista raczej do przejścia jedynie w obuwiu, chociaż mi udawało się po niej chodzić na bosaka a w zasadzie potykać niczym kulawy pies. To chyba jedyne minusy jakie jestem w stanie zapisać na jego konto. A teraz plusy. Obiadokolacje ... moim zdaniem po prostu rewelacja ... kilka dań do wyboru w większości opartych na greckim jedzeniu i co najważniejsze zazwyczaj bardzo smacznych. Napoje oczywiście płatne ... szczególnie godny polecenia świeżo wyciskany sok z pomarańczy, po który my sięgaliśmy prawie każdego wieczora. Śniadania monotonne (kontynentalne) ... dla zmęczonych godne samodzielnego urozmaicenia, ale nie spotkałem się również z sytuacją "walki o pokarm", gdyż wszelkie braki są dosyć sprawnie uzupełniane. Obsługa, tak jak wspomniała moja przedmówczyni, bardzo miła. Przy recepcji znajduje się darmowy kącik internetowy. Przed hotelem całkiem spory basen, który rozmiarami wykracza duża ponad niektóre przyhotelowe przerośnięte jakuzzi pyszniące się mianem basenów. Pokoje urządzone skromnie (w greckim stylu), czyste, wyposażenie sprawne, łazienka z prysznicem. Pokoje sprzątane codziennie (za wyjątkiem niedziel), pościel wymieniana bodaj co trzy dni, ręczniki mniej więcej co drugi dzień. W każdym pokoju dostępna jest bezpłatnie klimatyzacja. Goście w hotelu to w większości w 2/3 Grecy pozostałe osoby to Polacy + inne narodowości które zawitały w nim przejazdem. Moim zdaniem hotel wart polecenia. Jeśli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania to z chęcią odpowiem. PS. Oczywiście wszystko to co napisałem musisz przecedzić przez sito własnych wymagań, które w moim przypadku nie są zbyt wygórowane i jadąc do chryssany nie oczekiwałem w tym hotelu kamerdynera podsuwającego krzesło lub zawsze oczekującego na moje przywołujące skinienie. Odpowiedz Link Zgłoś
naranja85 Re: chryssana beach 24.07.09, 08:52 zo_h, napisz jeszcze proszę o samej miejscowości Kolymbari, czy plaża jest tam ładniejsza niż przy samym hotelu? Co znajduje się w centrum miejscowości? czy są wypożyczalnie samochodów, rowerów, biura organizujące wycieczki? Czy jest przystanek autobusowy w pobliżu hotelu? i jak wygląda droga z hotelu do centrum Kolymbarii? Przepraszam za natłok pytań, ale mnie też bardzo interesuje ten hotel!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: chryssana beach 24.07.09, 09:52 Kolimbari to wioska która nie została jeszcze w sposób znaczący dotknięta przemysłem turystycznym. W centrum z tego co zauważyłem jest tylko jedna wypożyczalnia samochodów (w okolicy hotelu w zasięgu spacerowym znajdziesz jeszcze kolejne 2). Biur organizujących wycieczki nie zanotowałem w pamięci ... bo sam ich nie szukałem. Wypożyczalni rowerów nie widziałem. Drogę z Chryssany do Kolimbari można odbyć na dwa sposoby, albo idąc cały czas plażą, albo schodząc z plaży na drogę która biegnie obok niej. W centrum miejscowości znajdziesz kilka sennych sklepów w stylu mini super market, sklepiki z tradycyjnymi produktami oraz kilka knajpek o różnym standardzie począwszy od tradycyjnych prostych ouzeri a skończywszy no całkiem sympatycznych tawernach. W miejscowości znajduje się również większy sklep sieci IN.KA. Niedaleko od hotelu przy skrzyżowaniu z główną drogą jest przystanek KTEL w centrum Kolimbari również jest przystanek. Plaża w samej miejscowości niestety nie odbiega znacząco od plaży przy Hotelu i my nie korzystaliśmy ani z tej przy hotelu ani w Kolimbari. Odpowiedz Link Zgłoś
naranja85 Re: chryssana beach 24.07.09, 09:56 zo_h, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź!!!! Myślę, że zarówno hotel jak i sama mijscowość będą mi odpowiadać! Odpowiedz Link Zgłoś