Dodaj do ulubionych

chryssana beach

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 14:43
Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć nt. tego hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: chryssana beach IP: *.ptedom.pl 23.07.09, 15:31
      Hotel wart polecenia: czyściutki, zadbany, miła obsługa i dobre jedzenie. Nie ma
      tłoku. Fajny, duży i czysty basen, zawsze wolne leżaki. Spokój i cisza. Położony
      jest trochę na uboczu, przy kamienistej plaży. Plaża niezapiękna ale jest
      prysznic ze słodką wodą i darmowe leżaki a do tego cudowne morze. 5 minut od
      hotelu biegnie droga Chania - Kissamos którą jeżdżą autobusy w obu kierunkach
      oraz dwa sklepy. Kolymbari, gdzie znajduje się kilka fajnych tawern przy
      nabrzeżu, jest niecały kilometr od hotelu. Okolica może mało rozrywkowa jeśli
      ktoś jej szuka, ale wystarczy wsiąść w autobus lub wypożyczyć autko i w 15-20
      minut być w zatłoczonym Platanias lub w 30 minut dojechać do Chanii. Z hotelu
      blisko jest też by skoczyć samochodem na przepiękne plaże w Falassarnie i
      Elafonisi lub popłynąć na Balos i Gramvousę. Polecam.
    • zo_h Re: chryssana beach 23.07.09, 23:12
      To i ja dodam też coś od siebie (na świeżo bo wróciłem z niego dosłownie kilka
      dni temu). Hotel faktycznie jest położony nieco na uboczu. Otaczają go łąki i
      pola uprawne a co za tym idzie panuje w nim niesamowity spokój pozwalający na
      zupełny odpoczynek od miejskiego zgiełku. Oczywiście coś za coś ... pustkowie w
      okolicy oznacza równocześnie brak atrakcji. Plaża bez krętactwa słaba, bardzo
      kamienista raczej do przejścia jedynie w obuwiu, chociaż mi udawało się po niej
      chodzić na bosaka a w zasadzie potykać niczym kulawy pies. To chyba jedyne
      minusy jakie jestem w stanie zapisać na jego konto. A teraz plusy. Obiadokolacje
      ... moim zdaniem po prostu rewelacja ... kilka dań do wyboru w większości
      opartych na greckim jedzeniu i co najważniejsze zazwyczaj bardzo smacznych.
      Napoje oczywiście płatne ... szczególnie godny polecenia świeżo wyciskany sok z
      pomarańczy, po który my sięgaliśmy prawie każdego wieczora. Śniadania monotonne
      (kontynentalne) ... dla zmęczonych godne samodzielnego urozmaicenia, ale nie
      spotkałem się również z sytuacją "walki o pokarm", gdyż wszelkie braki są dosyć
      sprawnie uzupełniane. Obsługa, tak jak wspomniała moja przedmówczyni, bardzo
      miła. Przy recepcji znajduje się darmowy kącik internetowy. Przed hotelem
      całkiem spory basen, który rozmiarami wykracza duża ponad niektóre przyhotelowe
      przerośnięte jakuzzi pyszniące się mianem basenów.
      Pokoje urządzone skromnie (w greckim stylu), czyste, wyposażenie sprawne,
      łazienka z prysznicem. Pokoje sprzątane codziennie (za wyjątkiem niedziel),
      pościel wymieniana bodaj co trzy dni, ręczniki mniej więcej co drugi dzień. W
      każdym pokoju dostępna jest bezpłatnie klimatyzacja.
      Goście w hotelu to w większości w 2/3 Grecy pozostałe osoby to Polacy + inne
      narodowości które zawitały w nim przejazdem.
      Moim zdaniem hotel wart polecenia.
      Jeśli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania to z chęcią odpowiem.

PS.

Oczywiście wszystko to co napisałem musisz przecedzić przez sito własnych
      wymagań, które w moim przypadku nie są zbyt wygórowane i jadąc do chryssany nie
      oczekiwałem w tym hotelu kamerdynera podsuwającego krzesło lub zawsze
      oczekującego na moje przywołujące skinienie.
      • naranja85 Re: chryssana beach 24.07.09, 08:52
        zo_h, napisz jeszcze proszę o samej miejscowości Kolymbari, czy
        plaża jest tam ładniejsza niż przy samym hotelu? Co znajduje się w
        centrum miejscowości? czy są wypożyczalnie samochodów, rowerów,
        biura organizujące wycieczki? Czy jest przystanek autobusowy w
        pobliżu hotelu? i jak wygląda droga z hotelu do centrum Kolymbarii?

Przepraszam za natłok pytań, ale mnie też bardzo interesuje ten
        hotel!!!!
        • zo_h Re: chryssana beach 24.07.09, 09:52
          Kolimbari to wioska która nie została jeszcze w sposób znaczący dotknięta
          przemysłem turystycznym. W centrum z tego co zauważyłem jest tylko jedna
          wypożyczalnia samochodów (w okolicy hotelu w zasięgu spacerowym znajdziesz
          jeszcze kolejne 2). Biur organizujących wycieczki nie zanotowałem w pamięci ...
          bo sam ich nie szukałem. Wypożyczalni rowerów nie widziałem. Drogę z Chryssany
          do Kolimbari można odbyć na dwa sposoby, albo idąc cały czas plażą, albo
          schodząc z plaży na drogę która biegnie obok niej.
          W centrum miejscowości znajdziesz kilka sennych sklepów w stylu mini super
          market, sklepiki z tradycyjnymi produktami oraz kilka knajpek o różnym
          standardzie począwszy od tradycyjnych prostych ouzeri a skończywszy no całkiem
          sympatycznych tawernach. W miejscowości znajduje się również większy sklep sieci
          IN.KA.
          Niedaleko od hotelu przy skrzyżowaniu z główną drogą jest przystanek KTEL w
          centrum Kolimbari również jest przystanek.
          Plaża w samej miejscowości niestety nie odbiega znacząco od plaży przy Hotelu i
          my nie korzystaliśmy ani z tej przy hotelu ani w Kolimbari.
          • naranja85 Re: chryssana beach 24.07.09, 09:56
            zo_h, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź!!!! Myślę, że zarówno hotel
            jak i sama mijscowość będą mi odpowiadać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka