Gość: gona IP: 90.156.121.* 01.08.09, 20:59 www.rynekzdrowia.pl/Choroby-zakazne/Grecja-wszyscy-beda-szczepieni-przeciw-nowej-grypie,9372,22.html A co z turystami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asteraki Re: świńska grypa 02.08.09, 09:27 wg greckiej TV szczepienia beda gotowe najszybciej 14 wrzesnia, a turystow one nie dotycza. Odpowiedz Link Zgłoś
dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 10:28 W sumie to Grekom się nie dziwię. Taka masa ludzie przewija się przez Helladę że ryzyko zarażenia się zwiększa ;) Dobrze że dbają o swoich obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 11:26 A ja się dziwię. Poważnie. Szczepić 100% populacji na chorobę, którą można spokojnie przechorować i której śmiertelność jest mniejsza niż zwykłej grypy? Odpowiedz Link Zgłoś
dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 12:44 Podzielam twoje zdanie, lecz jeśli już ktoś organizuje taką akcję to nic tylko - brawo ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 13:23 Brawo? Na grypę która znana jest w medycynie od 30 lat? Radze poczytać nt. masowych szczepień podczas wybuchu zachorowań na świńską grypę w Fort Dix w USA w 1976 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 14:17 Ano Brawo. czy słyszałeś by w PL ktoś kiedyś coś takiego zaproponował ? To świadczy o tym że tam chyba nie wszyscy wszystkich mają w d... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 14:26 widze, że nie zrozumiałeś aluzji więc podpowiem - masowe szczepienia wyrządziły więcej szkody niż pożytku więc się z niego szybciutko wycofano. Ale wypowiedzi Prezydenta Forda w tam czasie były niemal w stylu a'la Ziobro ("już nikt w tym kraju przez te grypę zabity nie będzie..." czy jakoś tak;) Nikt mi nie powie, że historia nie lubi się powtarzać... Odpowiedz Link Zgłoś
dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 17:05 No dobra ;) .... jako że ponoć jestem Homo Sapiens, po tym co napisałeś przeczytałem w necie troszkę by wiedzieć o czym rozmawiamy ;) muszę stwierdzić że masz rację ;) Przyznaję to bez dwóch zdań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 18:51 Osobiście mam wrażenie, że wzorem Greków, Brytyjczyków i historii;) nasi też już wpadli, że na grypie można by poprawić rządowy wizerunek... taki masowy program szczepien to jest dopiero coś! NFZ juz zaczął zbierać kasę tnąc gdzie się da... Odpowiedz Link Zgłoś
dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 19:04 Ha - ja nawet pójdę dalej Ta cała pandemia tej grypy ogólnie zdaje się być rozdmuchana na pompowanie kasy. Skoro na nią umiera mniej ludzi niż na zwykłą grypę (tak też napisałeś - a ja się z tym zgadzam) to po co podnosić stan zagrożenia na 6 - ano proste - easy money ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: świńska grypa IP: *.aster.pl 03.08.09, 10:29 a tu jest nawet artykuł: anglia.interia.pl/wasze-artykuly/wasze-artykuly/artykul/szczepionka-smierci,24348 Odpowiedz Link Zgłoś
swinka.piggy Re: świńska grypa 03.08.09, 12:08 W kwietniu tych relacji z historycznych wydarzen re swinska grypa w roku 1976 w mediach anglojezycznych bylo cale zatrzesienie. Autorzy przescigali sie zeby je jak najzabawniej przedstawic, choc pewnie ludziom w tamtych czasach wcale nie bylo do smiechu. Tu jest jedna z moich najulubienszych: www.salon.com/env/feature/2009/04/28/1976_swine_flu/ I tez smialbym sie nadal gdybm sie nie dowiedzial, ze tak samo jak w roku 1976 firmy farmaceutyczne zostaly niedawno 'idemnifikowane' od ewentualnych roszczen pacjentow z powodu powiklan po zastosowaniu nieprzebadanej szczepionki.... Odpowiedz Link Zgłoś
asteraki Re: świńska grypa 04.08.09, 11:52 z ptasia grypa tez byl szal,a zarobily na tym tylko firmy farmaceutyczne Odpowiedz Link Zgłoś