Dodaj do ulubionych

świńska grypa

IP: 90.156.121.* 01.08.09, 20:59
www.rynekzdrowia.pl/Choroby-zakazne/Grecja-wszyscy-beda-szczepieni-przeciw-nowej-grypie,9372,22.html

A co z turystami?
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: świńska grypa IP: *.aster.pl 01.08.09, 21:07
      a co ma byc?
      • asteraki Re: świńska grypa 02.08.09, 09:27
        wg greckiej TV szczepienia beda gotowe najszybciej 14 wrzesnia, a turystow one
        nie dotycza.
        • dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 10:28
          W sumie to Grekom się nie dziwię. Taka masa ludzie przewija się przez Helladę że
          ryzyko zarażenia się zwiększa ;)
          Dobrze że dbają o swoich obywateli.
          • ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 11:26
            A ja się dziwię. Poważnie. Szczepić 100% populacji na chorobę, którą można spokojnie przechorować i której śmiertelność jest mniejsza niż zwykłej grypy?
            • dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 12:44
              Podzielam twoje zdanie, lecz jeśli już ktoś organizuje taką akcję to nic tylko -
              brawo ! ;)
              • ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 13:23
                Brawo? Na grypę która znana jest w medycynie od 30 lat? Radze poczytać nt. masowych szczepień podczas wybuchu zachorowań na świńską grypę w Fort Dix w USA w 1976 roku.
                • dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 14:17
                  Ano Brawo.
                  czy słyszałeś by w PL ktoś kiedyś coś takiego zaproponował ?
                  To świadczy o tym że tam chyba nie wszyscy wszystkich mają w d... ;)
                  • ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 14:26
                    widze, że nie zrozumiałeś aluzji więc podpowiem - masowe szczepienia wyrządziły więcej szkody niż pożytku więc się z niego szybciutko wycofano. Ale wypowiedzi Prezydenta Forda w tam czasie były niemal w stylu a'la Ziobro ("już nikt w tym kraju przez te grypę zabity nie będzie..." czy jakoś tak;)
                    Nikt mi nie powie, że historia nie lubi się powtarzać...
                    • dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 17:05
                      No dobra ;) .... jako że ponoć jestem Homo Sapiens, po tym co napisałeś
                      przeczytałem w necie troszkę by wiedzieć o czym rozmawiamy ;) muszę stwierdzić
                      że masz rację ;)
                      Przyznaję to bez dwóch zdań ;)
                      • ozlem Re: świńska grypa 02.08.09, 18:51
                        Osobiście mam wrażenie, że wzorem Greków, Brytyjczyków i historii;) nasi też już wpadli, że na grypie można by poprawić rządowy wizerunek... taki masowy program szczepien to jest dopiero coś!

NFZ juz zaczął zbierać kasę tnąc gdzie się da...
                        • dslr Re: świńska grypa 02.08.09, 19:04
                          Ha - ja nawet pójdę dalej
                          Ta cała pandemia tej grypy ogólnie zdaje się być rozdmuchana na pompowanie kasy.
                          Skoro na nią umiera mniej ludzi niż na zwykłą grypę (tak też napisałeś - a ja
                          się z tym zgadzam) to po co podnosić stan zagrożenia na 6 - ano proste - easy
                          money ;)
                          • Gość: mmm Re: świńska grypa IP: *.aster.pl 03.08.09, 10:29
                            a tu jest nawet artykuł:
                            anglia.interia.pl/wasze-artykuly/wasze-artykuly/artykul/szczepionka-smierci,24348
    • swinka.piggy Re: świńska grypa 03.08.09, 12:08
      W kwietniu tych relacji z historycznych wydarzen re swinska grypa w roku 1976 w mediach anglojezycznych bylo cale zatrzesienie. Autorzy przescigali sie zeby je jak najzabawniej przedstawic, choc pewnie ludziom w tamtych czasach wcale nie bylo do smiechu. Tu jest jedna z moich najulubienszych:

www.salon.com/env/feature/2009/04/28/1976_swine_flu/
      I tez smialbym sie nadal gdybm sie nie dowiedzial, ze tak samo jak w roku 1976 firmy farmaceutyczne zostaly niedawno 'idemnifikowane' od ewentualnych roszczen pacjentow z powodu powiklan po zastosowaniu nieprzebadanej szczepionki....
    • asteraki Re: świńska grypa 04.08.09, 11:52
      z ptasia grypa tez byl szal,a zarobily na tym tylko firmy farmaceutyczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka