airmax1 30.03.05, 17:40 hej.. czy ma ktos z was w niemczu net od innego dostawcy niz TPSA i Elnet? bardzo prosze o informacje, bo mam zamiar zrezygnowac z neo. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sant.ander Re: INTERNET W NIEMCZU 30.03.05, 21:20 Masz w Niemczu Neostrade i chcesz z niej zrezygnowac :-/ Co najmniej dziwne, musieli Ci mocno zajsc za skore. Ostatnio w skrzynce znalazlem ulotke jakiegos radiowego internetu od firmy maksymilianowo.net. Ale radiowka to badziew, w kazdym razie wszyscy ktorych znam narzekaja. Innych opcji chyba nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link
airmax1 Re: INTERNET W NIEMCZU 30.03.05, 22:58 no wlasnie tez dostalem ta ulotke o necie z maxymilianowa.. dzwonilem do kolesia i oczywiscie wychwalal , ze jak dotad nie bylo zadnych problemow;) ale skoro mowisz ze to syf.. to faktycznie bede musial zostac przy neo:/ nie podoba mi sie ta opcja bo teraz podrozalo a ja nic nie dostaje w zamian:/ bule prawie 120 zl za 320kb/s i jeszcze te smieszne limity:/ myslalem ze znajdzie sie jakas alternatywa.. Odpowiedz Link
sant.ander Re: INTERNET W NIEMCZU 31.03.05, 15:54 Z tego co sie orientuje mozesz bezplatnie przejsc na 512, a to kosztuje 122 zlote miesiecznie, cena dobra. Za radiowke zaplacilbys cos kolo 100 za 256 kb/s. Mowilem bardziej o telefonie radiowym od tepsy niz o internecie radiowym. Wiem ze lacza radiowe zrywaja czasem polaczenia i sa czule na pogode, dlatego nie ufam tej technologii. Ogolnie to ja raczej nie dolaczam sie do narzekajacych na tepse, nie sa idealni, ale na rynku nikt nie oferuje lepszych uslug. Jesli chce Ci sie kombinowac to zrezygnuj z tej Neostrady i zamow sobie nowa, dostaniesz pierwsze dwa miesiace gratis i nowy modem <przy 512> ;-). Pozdrawiam Odpowiedz Link
telesystem Re: INTERNET W NIEMCZU 17.05.05, 08:28 Jeśli chcesz mieć w miarę dobry internet to pozostaje Ci TP lub Elnet. technologie po kablu są pewniejsze i nie zawodzą a radio lubi się często wieszać. Zajmowałem się tym i nie polecam ... Odpowiedz Link
sant.ander Re: INTERNET W NIEMCZU 22.11.05, 23:21 Bardzo szkoda, ze nikt z UG nie chce wziac udzialu w naszych dyskusjach. Ostatnio slyszac o inicjatywach wladz jakiejs polskiej gminy, naszla mnie mysl czy Osielsko mogloby pomyslec o projekcie powszechnego i taniego dostepu do Internetu stworzonego przy udziale gminy. Nie wiem jak dokladnie sie to odbywalo, ale mozna by dotrzec do tamtej miejscowosci i skorzystac z ich doswiadczen. Pozdrawiam Odpowiedz Link
airmax1 Re: INTERNET W NIEMCZU 23.11.05, 23:39 noo.. fajnie by bylo jakby jakis operator sie osielskiem i okolicami zainteresowal.. ma nastapic "uwolnienie petli abonenckiej" wiec teoretycznie bedzie jakis wybor.. jeszcze lepiej jak by siec osiedlowa powstala. rozgrywki w Q albo CS niemcz kontra osielsko:))) wymiana pliqw i inne zalety:> Odpowiedz Link
osielsko Re: INTERNET W NIEMCZU 24.11.05, 13:37 Mam neo z TpSA i nie narzekam. Faktem jest, iz gdyby pojawila sie jakas kablowa alternatywa, zapewne cenowo zyskaliby na tym koncowi klienci. Odpowiedz Link
osielsko Re: INTERNET W NIEMCZU 24.11.05, 13:26 Sprawa nie jest taka prosta. Jest wiele obostrzen a system nie jest taki tani.Koncowki abonenckie to koszt okolo 300USD, wiec to rozwiazanie raczej nie jest "powszechne". Wchodza w gre rowniez licencje na uzytkowania pasma i inne rzeczy, co do ktorych, do konca nie mam wiedzy. Zasieg takiego rozwiazania to promien okolo 50km w zaleznosci od mocy nadajnika. Oznaczaloby to, ze i Bydgoszcz bylaby objeta ta usluga. Odpowiedz Link
airmax1 Re: INTERNET W NIEMCZU 24.11.05, 20:21 no w sumie tez nie moge narzekac na neo. przez poltora roku tylko raz zdarzyla mi sie awaria tydzien temu. ale mino to wolalbym za te 71zl miec 1 mb a nie 256:> Odpowiedz Link
sant.ander Re: INTERNET W NIEMCZU 24.11.05, 22:07 Ja tez mam neostrade, wywalczona w ciezkiej walce z Blekitna Linia :) Spisuje sie niezle, chociaz mialem kilka awarii, wszystkie z winy Tepsy. Ogolnie nic lepszego sie w Osielsku nie dostanie. @osielsko czy Ty wiesz moze cos wiecej o akcji tej miejscowosci o ktorej mowilem? Znaczy gdzie to jest, jak to zrobili i po ile :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
osielsko Re: INTERNET W NIEMCZU 25.11.05, 08:28 Tak wiem. Generalnie sa dwie miejscowosci w Polsce objete usluga WiMax. Pierwsze to B.Biala, drugie to mala miejscowosc /nie pamietam nazwy/. Jako trzeci punkt w Polsce szykuje sie Gdansk. Osobiscie rozeznawalem temat tej uslugi, nie mam jednak czasu, aby zajac sie ta sprawa w sposob biznesowy. Zmartwieniem jest jednak zbyt duza cena koncowki abonenckiej.Koszt zwrotu bylby dlugi przy sporych inwestycjach. Jest duzo mitow i legend odnosnie tej uslugi, typu: powszechny, tani, duzy zasieg itd. Nie jest to do konca prawda. Niezmienia to faktu, iz ta usluga to przyszlosc tzw: szerokopasmowego dostepu do sieci. Odpowiedz Link