Dodaj do ulubionych

Wybory samorzadowe 2006

17.07.06, 07:27
Biorac pod uwage dwa powazne, wewnetrzne konflikty wojta Sypniewskiego z
mieszkancami Niemcza, jego szanse na kolejna kadencje maleja.
Do tych dwoch spraw, nalezaloby dorzucic:
- brak uregulowania komunikacji z Bydgoszcza
- przeciagajace sie prace nad budowa szkoly i basenu w Osielsku

Doceniam osiagniecia na plaszczyznie gospodarnosci samorzadowej, jednak wobec
nowych wyzwan byc moze potrzebne jest nowe, swiezsze spojrzenie na problemy,
z ktorymi bedzie zmagac sie gmina.
Obserwuj wątek
    • chri625 Re: Wybory samorzadowe 2006 17.07.06, 13:22
      Nie mogę się zgodzić z tym zdaniem ! O jakich "poważnych "konfliktach"
      pisze "osielsko"? , a ponadto podejrzewam ,że gdyby zainteresowany/a bywał/a
      na zebraniach wiejskich lub słuchał co się na nich mówi to o wszystkich tych
      sprawach by nie pisał.Ja jestem zadowolona ,że mieszkam w tak zarzadzanej
      gminie i nie chciałabym tzw. innego spojrzenia.Te jest dobre,tak uważam.
    • sant.ander Re: Wybory samorzadowe 2006 17.07.06, 22:19
      A czy jest w gminie jakis powazny kontrkandydat?
      Poza tym tez ciekawi mnie o jakich powaznych konfliktach mowisz? Autobus i co
      jeszcze?
      Z niecierpliwoscia czekam na wybory i zapowiedzi jakie uslyszymy od kandydatow.

Pozdrawiam
    • shelbygt500 Re: Wybory samorzadowe 2006 18.07.06, 07:35
      Jeszcze nie było takiego człowieka, który dogodziłby mieszkańcom Niemcza. Być
      może nie wszyscy, ale w większej ilości niż w innych miejscowościach Niemcz
      zamieszkują ludzie niesamowicie kłutliwi i problemowi, którym nic się nie
      podoba. Znam oczywiście inny typ mieszkańców Niemcza, ale zła opinia ciągnie
      się za Niemczem u wszystkich którzy mieli bliższy kontakt z grupą mieszkanców.
      Więc nawet gdyby zaistniał jakikolwiek konflikt pomiędzy nimi a wójtem to żadna
      sensacja.
      Basen będzie, ale nie da się załatwić wszystkich formalności (strasznie
      ciągnąca sie procedura przetargowa, najpiew projektowa, póżniej na wykonawstwo,
      odwołania od prztargów, rezygnacje wykonawców, ogólnie polski standard), oraz
      wybudować tak dużego obiektu w ciągu pół roku czy roku. A co do komunikacji
      polecam:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20312&w=42620404
      • sant.ander Re: Wybory samorzadowe 2006 18.07.06, 09:59
        Mowisz, ze slynne "Panie z Mickiewicza" zrobily nam taka renome ;) ? Z
        pozostalymi mieszkancami jest znacznie lepiej, nie ulegajamy wiejskim stereotypom ;)
        • shelbygt500 Re: Wybory samorzadowe 2006 18.07.06, 12:23
          Jak pisałem wcześniej mam kilku znajomych z Niemcza, którzy są naprawde miłymi
          ludżmi, ale niestety jest też spore zagęszczenie ludzi takich jak słynne panie
          z Mickiewicza czy państwo z Reymonta. Jednak wracająć do tematu postu uważam,
          że gmina razwija się w bardzo szybkim tempie i nie mamy powodów do narzekania
          na aktualne władze (chyba, że komuś nie podoba się kolor kostki brukowej, albo
          nowy asfalt przy jego posesji - przykłady z Niemcza :)) Pozdrawiam
        • alekskolo Re: Wybory samorzadowe 2006 18.07.06, 12:25
          Nie przesadzajmy - nikt nie mówi,że wójt jest zły. Spory zdarzają się nawet w
          najlepszym związku!!! Przecież wiadomo, że w takiej dużej gminie nie łatwo
          wszystkich pogodzić i zadowolić. Najważniejsze, że możemy spokojnie porozmawiać
          i przedstawić swoje problemy! Dopóki chcemy ze sobą rozmawiać - nie moze być źle!
      • semeon Re: Wybory samorzadowe 2006 20.07.06, 15:27
        Kolego jak już komuś przyganiasz to przynajmniej staraj się to czynić w sposób
        racjonalny i uważaj na błędy, gdyż, w tym przypadku, przypomina się słynne
        powiedzenie: "przyganiał kocioł garnkowi". "KŁUTLIWY" mieszkaniec Niemcza.
    • osielsko Re: Wybory samorzadowe 2006 18.07.06, 18:05
      osielsko napisał:

> Biorac pod uwage dwa powazne, wewnetrzne konflikty wojta Sypniewskiego z
      > mieszkancami Niemcza, jego szanse na kolejna kadencje maleja.
      > Do tych dwoch spraw, nalezaloby dorzucic:
      > - brak uregulowania komunikacji z Bydgoszcza
      > - przeciagajace sie prace nad budowa szkoly i basenu w Osielsku
      >
      > Doceniam osiagniecia na plaszczyznie gospodarnosci samorzadowej, jednak wobec
      > nowych wyzwan byc moze potrzebne jest nowe, swiezsze spojrzenie na problemy,
      > z ktorymi bedzie zmagac sie gmina.

Jezeli cos mi sie nie podoba to o tym pisze. Uwazam, iz zaniedbano te dwie
      sprawy, ktore z mojego punktu widzenia sa istotne. Od kilkunastu lat istnieje
      temat regulacji polaczen Bydgoszcz - Osielsko i temat ten do tej pory nie
      zostal zamkniety.Gmina sie rozwija, coraz wiecej dzieci dojezdza do szkol. Busy
      sa przeladowane do granic rozsadku. Mam czekac na wypadek wyladowanego ludzmi
      busa, aby w koncu ktos zauwazyl problem dojazdow dla tych, ktorzy nie maja
      samochodow???

Kwestia szkoly: pamietam na spotkaniach byla mowa o szybkiej realizacji
      inwestycji, a tymczasem same kwestie z realizacja projektu! zostaly opoznione o
      rok.

Doceniam wszystkie osiagniecia Wojta i mam dla niego wielki szacunek. Jednak
      mam prawo do wyrazenia swojej opinii, nawet jezeli jest ona krytyczna.
    • skarpety_soltysa Re: Wybory samorzadowe 2006 04.08.06, 00:19
      Mieszkańcy Niemcza chyba się przeceniają!!!!!
      Gmina Osielsko to nie sam Niemcz ale kilka innych sołectw gdzie mieszkają
      wyborcy, KTÓRZY DOCENIAJĄ PRACĘ SYPNIEWSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!
      Panie Wójcie trzymamy kciuki!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka