pudzianek2 14.12.06, 19:50 CHUCK NORIS ZE STRAŻY GMINNEJ W OSIELSKU WRAZ ZE SWOIM NOWYM "KOMPANEM" POLUJE NA ULICZKACH OSIEDLOWYCH ZA POMOCĄ FOTORADARU Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melgibson.patrio Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 15.12.06, 07:31 Dzięki za informację ! Jak będziesz wiedział gdzie stoją daj cynę ! Odpowiedz Link
chri625 Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 15.12.06, 08:56 pudzianek2 napisał: > CHUCK NORIS ZE STRAŻY GMINNEJ W OSIELSKU WRAZ ZE SWOIM NOWYM "KOMPANEM" > POLUJE NA ULICZKACH OSIEDLOWYCH ZA POMOCĄ FOTORADARU Może to i dobrze !? Faktycznie na Bydgoskiej ,Kolonijnej kierowcy jeżdżą za szybko , sama też nie jestem bez winy ale dotąd mi się udało Odpowiedz Link
polon2101 Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 16.12.06, 21:53 Czy udało Ci się już przejechać człowieka? Odpowiedz Link
osielsko_skinhead Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 16.12.06, 18:31 Heh... :-) Dobrze, że wolno spaceruję... ale pewnie, idąc po zakupy mogę przekroczyć dozwoloną prędkość. :o Odpowiedz Link
dmu Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 06.02.07, 10:36 Narzekacie na straż gminną a sami zgłaszacie problemy którymi ma się zająć. Stawanie na ulicy bo trzeba coś odebrać z poczty bez zwracania uwagi na innych użytkowników drogi, stawanie na chodnikach tak że piesi nie mogą przejść chodnikiem a przechodzą ulicą a obok jest wolny parking, przejeżdżanie przy szkole w pełnym pędzie gdy dzieciaki wychodzą ze szkoły to kilka z bezmyślnych zachowań kierowców. Chyba bym się denerwował gdyby straż nie zajęła się palantami jeżdżącymi na zakazie wjazdu albo utrudniającymi ruch drogowy. Myślę również że to od każdego z nas zależy jak się zachowa strażnik. Z tego co słyszałem na zebraniu w gminie niektóre pojazdy na naszych wąskich uliczkach zbliżały się do prędkości dźwięku, ale to nie jest ważne dla niektórych dopóki kogoś nie rozjadą. Odpowiedz Link
z_niemcza Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 06.02.07, 20:05 Popieram "dmu",który słusznie zauważa problem wynikający niejednokrotnie z bezmyślności ( czasami nawet z głupoty ) kierowców ! Parkowanie,gdzie popadnie nie świadczy dobrze o nas wszystkich kierowcach, którzy czasami również chodzimy pomiędzy źle zaparkowanymi autami ! Chciałbym również zwrócić uwagę na samochody zaparkowane podczas mszy w Osielsku ! O zgrozo jak tak można !!! Pytam Was kierowcy : KTO WAM DAŁ PRAWO JAZDY !!! W Niemczu również są takie miejsca w których codziennie kilku,a nawet kilkunastu kierowców łamie przepisy i nie pozwale komunikacji publicznej korzystać z zatoczek dla nich przeznaczonych. Na ulicy ks.Mrossa samochody zaparkowane niemal na skrzyżowaniu z ul.Bydgoską to już od pewnego czasu "norma". Pozdrawiam Wszystkich jeżdżących i chodzących. Ps.A czasami tak nie wiele trzeba................. Odpowiedz Link
diko333 Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 10.02.07, 12:52 Moga sobie lapac:) wg sadu:) robia to bezprawnie:) Ostatnio pewien Pan wygrał sprawę ze Strażą Miejska:) Odpowiedz Link
gracz7231 Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 12.02.07, 17:19 Ale na sląsku ! A nie w kujawsko pomorskim ! A dodATKOWOWO ZAJRZYJ SOBIE DO USTAWY O Sm ! tO JUŻ NIE BĘDZIE CI TAK WESOLO ! Odpowiedz Link
dmu Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 19.02.07, 13:08 Czytam opinie niektórych i myślę, że łamanie przepisów to nie przejaw braku wyobraźni lub chwilowego zapomnienia, ale zwykła złośliwość. Może, więc zaczniemy parkować na środku ulicy i udowodnimy straży gminnej, że wszystko jest OK a prawnie nic nam nie zrobią. Ja myślałem, że w Osielsku będę mieszkał z ludźmi życzliwymi, którym wspólnie zależy na bezpieczeństwie i porządku a tu część chce pokazać, że ma rację szkodząc innym mieszkańcom. Ja przynajmniej staram się być życzliwym, bo to przynosi więcej pożytku, więc jeśli czasem zrobię coś głupiego to uwagi innych przyjmuję z pokorą i się na nich nie obrażam. Odpowiedz Link
sauber1 Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 14.02.07, 16:50 atibalo napisał: > wygrał - przed zmianą ustawy o SM . A jakie to ma znaczenia dla Nas czy wygrał, czy przegrał, ważne że było zamieszanie wokół sprawy, morał z tego - "trawa jest zielona" Odpowiedz Link
gracz7231 Re: UWAGA NA STRAŻ GMINNĄ 16.02.07, 12:20 To jego wygrana i słuszność sprawy ,gratulacje,!ale z tego co wiem ustawa była ostatnio zmieniana chyba w 2003 roku (więc jej przepisy nadal obowiązują )a i w niedługim czasie też chyba będzie nowelizowana i nie tylko ona bo i o policji ,ruchu drogowym itd. Ja w każdym razie zawsze staram sie zwalniać jak widzę czerwoną skodę z Bydgoszczy i srebny czy tez jak kto woli szary samochód z Osielska. Do sądu mi sie nie spieszy ,i nikomu tego nie życzę.Pozdrowionka. Odpowiedz Link