Dodaj do ulubionych

Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide?

28.12.06, 10:34
Pytam, bo u mojego synka odkąd od 1,5 roku jest na wziewach, w gardle
przerost candidy "bardzo obfity". Co za tym idzie, tak sie zastanawiam, czy
te comiesieczne infekcje nie od tego grzyba aby? Co myślicie? No dobija mnie
to na maxa!!! Nie wiem na co mam dziecko uczulone, bo nie moge zrobic testów.
Zeby je zrobic, musze odstawic leki, a jak odstawiam, maly natychmiast chory!
I do tego candida!! Szlag mnie jasny trafia z bezsilnosci. Do tej pory
myslalam, ze synek jest pod opieka dobrego lekarza. Ale czy jesli choruje co
miesiac, od 1,5 roku nie mial odstawionych wziewow, nie mial do tej pory
testow, to czy na pewno jest pod dobra opieka? Dziewczyny, ja juz nie mam
sily...... Mam nadzieje, ze u Was nastroje lepsze niz u mnie. Zycze Wam
wszystkim duzo zdrowka dla Was i dzieciaczkow, i oby rok 2007 byl lepszy od
2006. Pozdrawiam Was cieplutko, Marysia
Obserwuj wątek
    • juliette79 Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 28.12.06, 11:19
      Marysia !!!! ja syna nie badałam....i chyba nie będę....
      zaufałam teraz jednej sprawie....i Tobie też polecam:)
      uszy do góry!!!!!!!!
      • pibrokmarys Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 28.12.06, 15:04
        No wiem Kasiu, wiem. Czekam na Irenke z niecierpliwoscia :-)
        • lena691 Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 28.12.06, 16:13
          Ja nie robilam takich badań, natomiast zrobiłam (po poczytaniu postów) na
          badanie na robaki. I nic nie ma, ale laborantka powiedziała żeby za 3tyg.
          jeszcze raz. wolałam sprawdzić bo mały zgrzytał zębami w noocy i brzuszek go
          pobolewał. Przeszło mu, więc nie wiem czy się czego nie najadał. A co do
          zgrzytania zębów to powiedziano mi, że dzieci tak też odreagowują emocje. Co do
          grzyba to sama nie wiem, gronkowaca mu tylko szukali i nic nie znaleźli.

Pozdrawiam i życzę dużo, dużo szczęścia i zdrowia
    • malasko Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 28.12.06, 20:50
      nie wiem jak to jest u dzieci ale u mnie walka z candida zaowocowała
      odstawieniem sterydów przy astmie, narazie kilka miesięcy super jesli chodzi o
      płuca, oskrzela, ani jednego ataku.
    • alin9 Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 28.12.06, 20:52
      Marysiu ja nie robiłam tych badań.Moja córa też bierze wziewy na stałe(na razie
      rok).Próba odstawienia skończyła się spastycznie.Robiłam tylko
      posiew-czysty.Starszaki mają gronkowca i lekarza,który na to nie zwraca
      uwagi.Było powiedziane że jak zaczną się kłopoty z gardłem to zadziałamy.Mamy 5
      infekcji gardłowych za sobą i nic.Przeleczyć czy nie?To już trzeci lekarz ale
      nadal nie taki.pozdrawiam.
      • pibrokmarys Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 29.12.06, 09:20
        No własnie... u nas obok candidy tez gronkowiec, ale 2 lekarzy twierdzi, zeby
        to zostawic, bo gronkowca każdy ma... No moze i ma, ale jesli infekcje sa tak
        czeste, a dzieciak nie chodzi do przedszkola i kontakt z wirusami ma naprawde
        ograniczony do minimum, to czy jednak ten gronkowiek z ta candida tu nie
        mieszają? Najgorzej, ze lekarze to bagatelizują. Twierdzą, ze tak czesto
        choruje, bo jest alergikiem!! A moze jest alergikiem, bo zasiedlają go "obcy"?
        Tylko który lekarz to wyleczy, jeśli żaden nie widzi problemu? Cały czas się
        zastanawiam czy robie wszystko, żeby synkowi pomóc, może mogę zrobić coś
        jeszcze? Ale skąd, na Boga, ja mam to wiedziec..? Oczywiscie nie oczekuje od
        Was odpowiedzie, tak tylko sobie sama popłakuję w rękaw...
        • lena691 Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 29.12.06, 10:29
          A i dobrze sobie popłakiwać. Mam podobny problem z tymi chorobami. Piotruś
          siedział w domu, a też wstawał chory miesiąc w miesiąc. Poszedł do przedszkola
          i tak samo było. Wypisałam go i od 2 mcy miał tylko katar i trochę kaszlał. A
          tak co miesiąc antyb. Może warto jeszcze do kogos iść - sama nie wiem co robić
          z tym dzieckiem moim.
          • tlumacz29 robaki a nasiona dyni 29.12.06, 11:35
            A wiecie, co znalazłam w necie na robaki? Nasiona dyni. Wyczytałam w poradniku
            ziołoleczniczym, że świeże (nie suszone) nasiona dyni wytruwają różne robaki, a
            ludziom nie szkodzą. Kłopot w tym, że nie wiem dokładnie, czy te nasiona, czyli
            chyba pestki dyni mam normalnie obrać. Poza tym teraz trudno o świeżą dynie.
            Suszonych pestek pełno.
            To tyle mojego co-nieco. Marzena. Kupa pracy mnie czeka, i nie zdążę świętować
            NOwego Roku.
    • doizy Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 01.01.07, 22:35
      skutkiem ubocznym sterydów wziewnych to grzybica, dlatego zalecają po każdej
      inhalacji dokładne płukanie jamy ustnej i umycia buzi jeżeli styka się z
      maseczka
    • doizy Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 01.01.07, 22:36
      co do pytania, badałam nic nie wyszło, badałam też robale itp.
      • ekiara Re: Czy badałyście u swoich dzieciaczków candide? 02.01.07, 13:03
        Można spróbować leczenia naturalnego. Nawet jak nie ma candidi, to dobrze jest
        wspomóc od czasu do czasu organizm. Świetny jest Aloes, Citrosept, czosnek,
        można tez spróbować homeopatii. Niestety jest duże prawdopodobieństwo nawrotów,
        bo grzybica przewodu pokarmowego jest skutkiem ubocznym leczenia sterydami czy
        antybiotykami. I nawet po wyleczeniu po kilku miesiącach zaczyna się to samo :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka