Dodaj do ulubionych

Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic

06.04.04, 08:04
złożyłam wniosek o kartę kredytową visa electron ale doszły mnie słuchy że
electron nie jest honorowana - i że lepiej robić visę classic.
macie jakieś doświadczenia w tym temacie? zmieniać wniosek?
Obserwuj wątek
    • penelopa.pitstop Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic 06.04.04, 11:26
      Obie sa rownie przydatne. W wiekszosci miejsc placilam Classic ale np na
      niektorych stacjach benzynowych nie chcialo jej zaakceptowac a za to przyjeli
      bez problemu Electron co mnie nawet zaskoczylo.
      Zalezy do czego ma byc ta karta. DO wyjmowania kasy z bankomatu czy do placenia
      wszedzie.

Penelopa.
    • Gość: Mariusz Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.04, 12:27
      Jeżeli chodzi o kraje strefu Euro, to lepsze są karty systemu mastersard, gdyz
      rozliczane sa wlasnie w euro i unikasz podwojnego przewalutowania(tzn z euro na
      dolary i z dolarow na zlotowki). Jezeli chodzi zas o karty visa, to znacznie
      praktyczniejsza i akceptowana w wiekszej ilosci punktow jest visa classic.Pozd!M
      • uasiczka Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic 06.04.04, 12:54
        wyrabiam w mbanku i unich jest tak samo - tzn rozliczają w euro
        • Gość: STYRO Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic IP: 5.5.* / 80.58.19.* 06.04.04, 16:38
          Od 6 lat place glownie visa electron i nigdy nie bylo problemow. Szczerze
          mowiac wiecej daje mi problemow VISA Classic niz Electron, nie musisz sie
          nieczego obawiac.... Pamietaj aby zawsze miec przy sobie dokument tozsamosci
          placac w sklepach itp. - wymagaja - w barach, restauracjach itp glownie nie
          sprawdzaja....

Pozdrawiam z Teneryfy

STYRO

Zapraszam na www.polishpub.net/
          • golfiarz63 Re: Visa Electron czy Classic 07.04.04, 11:22
            kto mi wytlumaczy co to jest Visa Electron, Visa Classic czy poprostu karta
            kredytowa Visa a na odwrocie bank i kraj, ktory ja wydal ?
            • Gość: Mariusz Re: Visa Electron czy Classic IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.04, 15:40
              Hej!
              Visa Clasic ma wypukłe literki ( i cyferki też:)) i jest obsługiwana przez
              terminale elektroniczne, jak i nie, tzw, "żelazka" i na tym polega jej wyższośc
              nad Visa Electron, która obsługiwana jest tylko elektronicznie.Pozd!M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka