uasiczka 06.04.04, 08:04 złożyłam wniosek o kartę kredytową visa electron ale doszły mnie słuchy że electron nie jest honorowana - i że lepiej robić visę classic. macie jakieś doświadczenia w tym temacie? zmieniać wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelopa.pitstop Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic 06.04.04, 11:26 Obie sa rownie przydatne. W wiekszosci miejsc placilam Classic ale np na niektorych stacjach benzynowych nie chcialo jej zaakceptowac a za to przyjeli bez problemu Electron co mnie nawet zaskoczylo. Zalezy do czego ma byc ta karta. DO wyjmowania kasy z bankomatu czy do placenia wszedzie. Penelopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic IP: *.wroclaw.mm.pl 06.04.04, 12:27 Jeżeli chodzi o kraje strefu Euro, to lepsze są karty systemu mastersard, gdyz rozliczane sa wlasnie w euro i unikasz podwojnego przewalutowania(tzn z euro na dolary i z dolarow na zlotowki). Jezeli chodzi zas o karty visa, to znacznie praktyczniejsza i akceptowana w wiekszej ilosci punktow jest visa classic.Pozd!M Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic 06.04.04, 12:54 wyrabiam w mbanku i unich jest tak samo - tzn rozliczają w euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STYRO Re: Do Hiszpanii Visa Electron czy Classic IP: 5.5.* / 80.58.19.* 06.04.04, 16:38 Od 6 lat place glownie visa electron i nigdy nie bylo problemow. Szczerze mowiac wiecej daje mi problemow VISA Classic niz Electron, nie musisz sie nieczego obawiac.... Pamietaj aby zawsze miec przy sobie dokument tozsamosci placac w sklepach itp. - wymagaja - w barach, restauracjach itp glownie nie sprawdzaja.... Pozdrawiam z Teneryfy STYRO Zapraszam na www.polishpub.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
golfiarz63 Re: Visa Electron czy Classic 07.04.04, 11:22 kto mi wytlumaczy co to jest Visa Electron, Visa Classic czy poprostu karta kredytowa Visa a na odwrocie bank i kraj, ktory ja wydal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Visa Electron czy Classic IP: *.wroclaw.mm.pl 07.04.04, 15:40 Hej! Visa Clasic ma wypukłe literki ( i cyferki też:)) i jest obsługiwana przez terminale elektroniczne, jak i nie, tzw, "żelazka" i na tym polega jej wyższośc nad Visa Electron, która obsługiwana jest tylko elektronicznie.Pozd!M Odpowiedz Link Zgłoś