IP: 195.116.20.* 14.03.11, 10:24
Czy ktoś mógłby polecić jakiś eurocamp w okolicy costa brawa, lub w okolicy Barcelony.
Obserwuj wątek
    • zupelnie-bezsensu Re: Eurocamp 15.03.11, 07:36
      standard campingów eurocampu jest zbliżony do siebie a twoje pytanie bardzo ogólne. na costa brava jest kilka campingów i nie piszesz czy zależy ci żeby było blisko barcelony, blisko morza, udogodnienia dla dzieci, jedziesz pod namiot czy przyczepy (nie wszędzie namioty są).
      • Gość: GOŚĆ Re: Eurocamp IP: 195.116.20.* 15.03.11, 08:25
        Dobrze więcej szczegółów.
        Zależy mi na bliskości Barcelony. Najlepiej żeby był jakiś dogodny dojazd.
        Namioty nie są konieczne, mogą być domki, wiem, że są droższe, ale zawsze to wygodniej, chociaż patrząc na zdjęcia to sama nie wiem, czy jest różnica.
        Fajnie byłoby gdyby w okolicy było kilka dyskotek, bo jedziemy z ekipą troszkę poszaleć.
        Co jeszcze? Może jest jakiś który jest dobrą bazą wypadową. Chciałabym np. zobaczyć park kaktusów w Blanes, i może popłynąć wzdłóż wybrzeża, byłąm kiedyś w Tossa de mare i bardzo mi się tam podobało.
        Dzięki za odpowiedz. Faktycznie patrzyłam że te eurokampy są podobne, ale ten dogodny dojazd do Barcelony jest dla mnie najważniejszy.
        • zupelnie-bezsensu Re: Eurocamp 15.03.11, 10:11
          Ja mieszkałam w La Siesta w Calella de Palarfugell. Dojazd do Barcelony autokarem www.sarfa.com albo autobusem do Flaca i stamtąd pociągiem. Koszt ok. 15 euro/os/w jedna stronę. My ostatecznie wybraliśmy dojazd samochodem. Jak policzyliśmy ceny biletów na pociąg, autobus i komunikację miejską w samej Barcelonie wyszło nam że podobnie zapłacimy za parking i będziemy mobilni na miejscu (parking ok. 2-3 euro/h) i w miarę szybki dojazd autostrada, jednak trzeba te 1,5h liczyć spokojnie.
          Camping w Calelli jest ok. 10 min pieszo od morza. Sama Calella jest naprawdę bardzo urokliwa, skaliste wybrzeże , piękne widoki. Powiedziałabym raczej że jest spokojnie, byliśmy w czerwcu przed sezonem letnim i raczej wielkich dyskotek nie było, ale powiem szczerze że nie szukaliśmy. Do ogrodu w Blanes (piękne miejsce) dojechaliśmy też samochodem.

• Gość: GOŚĆ Re: Eurocamp IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 19:28
            Dzięki za odpowiedź:-)
            Byłam w Calleli na wczasach jakieś 5 lat temu:-), faktycznie jest ładnie i blisko. Teraz pora na bardziej spartańskie warunki, a przede wszystkim samodzielny wyjazd.
            Ale ten autobus to drożyzna. Lepszy samochód -faktycznie.
            • zupelnie-bezsensu Re: Eurocamp 16.03.11, 20:20
              a byłaś kiedykolwiek w eurocampie? bo daleko im do spartańskich warunków ;) wszystkie mają dosyć wysoki standard. namioty są wygodne, spore, kuchnia z pełnym wyposażeniem, śpi się na łóżkach a nie materacach. a przyczepy w ogóle są super. wiadomo jest różnica w cenie spora ale jak cena rozkłada się na wilka osób to nie wychodzi źle.
              ceny pociągu i połączenia do Barcelony możesz sprawdzić na stronie renfe czyli hiszpańskie PKP albo sarfa.com -autokary.
              • Gość: GOŚĆ Re: Eurocamp IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 20:46
                Dzięki wielkie .
                Nie byłam na eurokamp'ie, ale patrząc na fotki widać, że całkiem przyzwoicie:-). Te namioty są super, już nie mówiąc o bungalowach, droższe, ale fajne. W sumie w zeszłym roku jechałam do hostelu, żeby byc w centrum miasta(Rzym), teraz chcę troszkę od niego odpocząć:-), także Barcelona tak ale tylko przejazdem:-)
          • dociekliwy_0 przejazd Calella-BCN 16.03.11, 21:41
            > rem www.sarfa.com albo autobusem do Flaca i stamtąd pociągiem. Koszt ok. 15 eur
            > o/os/w jedna stronę.

Nie wiem jak to obliczaliscie, ze wyszla Wam taka astronomiczna kwota za osobe w jedna strone, lecz Calella lezy w strefie 4, jezdzi tam FGC i cena biletu w jedna strone to: 4,05 euro, mozna kupic T-10 w cenie: 28,70, co latwo obliczyc, ze przy grupie wychodzi 2,87 euro za przejazd w jedna strone. Z T-10 moze korzystac wiecej niz jedna osoba.
            • Gość: Gość Re: przejazd Calella-BCN IP: 195.116.20.* 17.03.11, 07:19
              O dociekliwy bardzo dziękuję za dodatkowe informacje. Napewno przyda się tani transport:-)
              Czy oprócz Calleli macie inne propozycje? Porównam i zdecyduję.
              • dociekliwy_0 Re: przejazd Calella-BCN 17.03.11, 07:52
                To jest pytanie czy zalezy i jesli tak to dlaczego na kempingach Eurocampu?

Jakosc kempingow w Katalonii jest dosc podobna, prawie wszystkie sa na niezlym poziomie wraz z basenem i zapleczem, ceny mobil homeow sa porywnywanlne a i niejednokrotnie tansze od tego co oferuje Eurocamp.

Pare razy nocowalem tutaj i miejsce moge polecic: www.campingsitges.com/

Rok temu bylem tutaj i jak najbardziej w porzadku, kemping przy samej plazy: www.camping3estrellas.net
                • zupelnie-bezsensu Re: przejazd Calella-BCN 17.03.11, 22:33
                  faktycznie ciekawe te campingi, które polecasz.
                  • dociekliwy_0 Re: przejazd Calella-BCN 18.03.11, 07:20
                    na tych kempingach bylem i jestem zadowolony.

W razie czegos moge podeslac troche fotek z okolic, jakbys cos to pisz na mejla gazetowego.
            • zupelnie-bezsensu Re: przejazd Calella-BCN 17.03.11, 07:54
              calella i calella de palafrugell to dwie różne miejscowośći. calella o której piszesz jest zdecydowanie bliżej barcelony i faktycznie jedzie tamtedy pociąg.
              • dociekliwy_0 Re: przejazd Calella-BCN 17.03.11, 07:59
                > calella i calella de palafrugell to dwie różne miejscowośći. calella o której p

aaa, faktycznie moj blad i przeoczylem "de palafrugell", to jest miejscowosc powyzej Girony i stamtad faktycznie moze byc i na pewno jest znacznie drozej,

to przepraszam za wprowadzenie zamieszania

• Gość: GOŚĆ Re: przejazd Calella-BCN IP: 195.116.20.* 17.03.11, 09:20
                  Dzięki za linki ;-)
                  Dwie miejscowości do wyboru, to już coś. Chyba jednak ta z pociągiem będzie dla mnie lepsza.
                  Pozdrawiam
                  • zupelnie-bezsensu Re: przejazd Calella-BCN 17.03.11, 10:51
                    nie ma wyboru jesli chodzi o eurocamp bo jest tylko w calella de palafrugel. w calelli w której jest pociag niestety eurocampu nie ma.
        • Gość: marcinoit Re: Eurocamp IP: 89.107.243.* 17.03.11, 09:50
          eurocamp zdecydowanie nie jest dobrym miejscem dla chcacych poszalec.
          • Gość: GOŚĆ Re: Eurocamp IP: 195.116.20.* 17.03.11, 15:16
            Hmm a to mnie zmartwiliście. W końcu wyjdzie na to że wynajmniemy jakis tani hostel gdzieś na obżerzach Barcelony.;-/ ale to znów zwiększy koszty. Muszę pomyśleć.
            Czyli albo dobry, tańszy dojazd, ale droższy hostel, albo tańszy eurocamp i droższy dojazd.

• dociekliwy_0 Re: Eurocamp 17.03.11, 16:07
              > Czyli albo dobry, tańszy dojazd, ale droższy hostel, albo tańszy eurocamp i dro
              > ższy dojazd.

nie do konca, tak jak wczesniej pisalem, dlaczego tak sie uparles na kemping, ktory ma podpisana umowe z Eurocampem.

jedz na dowolnie inny kemping, blizej BCN a wczesniej online sobie zarezerwuj bungalowy - przeciez warunki mieszkania sa podobne.

Eurocamp wspolpracuje z kempingami, lecz nie jest ich wlascicielem ani tez monopolista, fakt ze w naszym kraju maja dobry marketing to sie zgadza, lecz kempingow w okolicy o takim samym standardzie masz ogromna ilosc.
              • Gość: GOŚĆ Re: Eurocamp IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 17:45
                dociekliwy
                racja:-) ostatnio mam ciężkie myślenie:-)
                zaglądnęłam na linki, fajne te campingi, coś się wybierze, poszperam jeszcze.
                • dociekliwy_0 Re: Eurocamp 18.03.11, 09:30
                  dokladnie, kempingow w okolicy jest sporo, zas kolejka FGC za pare euro do BCN szybko sie dostaniesz.

Te linki co podawalem sa przeze mnie przetestowane, jesli chcesz jakies fotki z okolic to daj znac na mejla gazetowego i podesle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka