adzata14 02.01.12, 13:15 Mam pytanie co do tej miejscowości. Jeśli ktoś kiedykolwiek był proszę o pomoc. Chodzi mi o sam wygląd, atmosferę, plaże.. Jest to miejsce do spacerów? A byl ktoś w Hotelu Bllaucel albo Blaumar? PROSZĘ O POMOC :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: solito Re: Costa Brava- Blanes IP: *.114.23.95.dynamic.jazztel.es 28.02.12, 23:15 Witam! mieszkam w Blanes,jest tu gdzie spacerowac ,to piekne miasteczko ,z portem , ogrodem botanicznym, sklepy,plaza jest wszystko ,wymarzone miejsce na spokojne wakacje , a jak chcesz sie bawic to obok jest lloret de mar ,pelne zycia noca. Hotel Blaucel,jest nowym hotelem ,blaumar ma juz swoje lata ale jest po remoncie. Jak masz wiecej pytan ,odpowiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: Costa Brava- Blanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:55 A czy możesz coś powiedzieć o Malgret de Mar? daleko do Blanes? Odpowiedz Link Zgłoś
dociekliwy_0 Re: Costa Brava- Blanes 06.03.12, 11:33 Gość portalu: asda napisał(a): daleko do Blanes? jakieś całe 7 km... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Costa Brava- Blanes IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 12:37 dzien dobry, jestem wolontariuszem Fundacji Mam Marzenie, dla naszego Marzyciela organizujemy wyjazd do delfinarium. Wyjazd planuje zorganizowac nastepujaco :przylot do Girony, nocleg w Gironie, przyjazd do Blanes, wizyta w delfinarium (Marineland), powrot na nocleg do Girony. I tu moja wielka prosba. Nie moge znalezc o ktorej jest autobus powrotny z Blanes do Girony (znalazlam o 15.30 ostatni, ale to troche za wczesnie). Z gory dziekuje za pomoc. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Costa Brava- Blanes IP: *.ip.netia.com.pl 09.03.12, 16:14 z Blanes do Girony można dostać się chyba pociągem - będzie łatwiej...(??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Blanes - Aeroport Girona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.12, 19:20 Zobacz rozkład /www.sagales.com/pubdocs/2651_girona-blanes-2012-02-08.pdf. i dopasuj do swoich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Blanes - Aeroport Girona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.12, 19:23 www.sagales.com/index.php?Origen=cp315&Desti=20&secc=cerca tamta strona sama sie nie otwiera więc kliknij Girona - Blanes -"Horaries" i powinno sie otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
adzata14 Re: Costa Brava- Blanes 11.03.12, 12:15 Dziękuję za odpowiedź. Zarezerwowałam noclegi w hotelu Blaucel. :) Mam jeszcze kilka pytań, i wykorzystam to że jest Pan/Pani z Blanes :) Czy hotel jest fajny, znajdę jakieś miejsce parkingowe? :D A co jeśli chodzi o miasteczko, sklepy, atrakcje? Nie chodzi mi o dyskoteki, bo to już nie te lata :) Chodzi mi o plażę i samo miasto, mieszkańców. I jak najlepiej dostać się do Barcelony? Pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Costa Brava- Blanes IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.03.12, 17:25 z Blanes jest połączenie koleją do Barcelony i do Girony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Costa Brava- Blanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.13, 12:32 witam, potrzebuję pomocy jesli chodzi o poyt w Santa susana chciałabym z tego miejsca zwiedzic w ciągu jednego dnia Blanes i girine, jak to zrobic mam na mysi komunikację i ceny, na mail gwiazdeczka_0507@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bieta63 Re: Costa Brava- Blanes 04.05.14, 23:16 Witam, proszę o opinię o hotelu Costa Brava w Blanes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Hotel Costa Brava- Blanes IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.14, 20:12 ma dobre opinie, jest nowoczesny, czysty, jak na 2 ** to tylko zależy od ceny. Portali oceniających hotele jest mnóstwo. Ja do Blanes bym nie pojechała .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caliente Re: Costa Brava- Blanes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.14, 09:49 Sama w tym hotelu nie byłam, ale patrząc na opinie wygląda w porządku :) www.holidaycheck.pl/hr/0d3b992a-7538-3f67-b965-533a0692971d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Costa Brava- Blanes IP: 5.174.123.* 07.05.14, 18:57 przecież nie o ten hotel pyta koleżanka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caliente Re: Costa Brava- Blanes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.14, 15:34 Jak to nie o ten.. Przecież napisała "A byl ktoś w Hotelu Bllaucel albo Blaumar?" Podesłałam chyba link do Blaumara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Costa Brava- Blanes IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.14, 19:57 to przeczytaj o jaki hotel pyta bieta63....To wspólny wątek a zaczynają go rzeczywiście te hotele ale z wpisem z 2012 roku...Zawsze trzeba patrzeć na ostatnie daty, które są aktualne by nie mnożyć wątków. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa11144 Re: Costa Brava- Blanes 12.03.12, 18:43 Polecam zobaczyć w blanes Ogród Botaniczny Marimurtra Odpowiedz Link Zgłoś
espa2012 Re: Costa Brava- Blanes 23.08.13, 20:17 Oprócz Marimurtra warto jeszcze zobaczyć Pinya de Rosa (jeździ z dołu ten sam busik...) Trochę zdjęć z tych ogrodów na mojej stronie TUTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Costa Brava- Blanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 23:45 Witam, czy był ktoś na kampingu Solmar z vacansolei w tym roku? czytałam kilka opinii ale starych.Miałabym kilka pytań, jaki jest dojazd z lotniska Barcelona -Gerona, jak daleko jest z dworca kolejowego do kampingu, gdzie mozna zrobic zakupy , i tak ogólnie jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travellerka Re: Costa Brava- Blanes IP: *.toya.net.pl 18.10.13, 09:00 Blanes ma piękną, długa i szeroką plażę. Z okolicznych atrakcji warto się wybrać do ogrodu botanicznego Marimurtra. Znajduje się on na wzgórzu, dzięki czemu widoki na morze i klify zapierają dech :-) Polecam również zrobić sobie dłuższy spacerek lub podjechać busikiem do ogrodu Pinya de Rosa - tam prawie same kaktusy ale widoki też cudne. Ogólnie miejscowość jest dość spokojna, nie ma tylu dyskotek co w sąsiednim Lloret de Mar. Blanes ma przyjemny bulwar wysadzany palmami, ciągnący się wzdłuż morza, a i miejsca na spacery pod dostatkiem :-) Na moim blogu staram się umieszczać na bieżąco zdjęcia i relacje z przebytych podróży: travellerka.blogspot.com/ Zapraszam :-) Pozdrawiam Travellerka Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin80 Re: Costa Brava- Blanes 18.05.14, 00:07 witajcie, nie ukrywam że nie przeszkadzają mi imprezowe miejsca, więc spytam czy w Blanes jest gdzie wyjść wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś