Dodaj do ulubionych

Majorka 2+1 w weekend majowy

15.03.12, 11:58
Witam forumowiczów.

Zapoznałem się z wcześniejszymi postami, częściowo odpowiadały na moje wątpliwości, ale może ktoś podzieli się wiedzą ze swojego podobnego doświadczenia.
Wybieramy się (2+dziecko dwuletnie) na Majorkę Ryanair-em 27/04-7/05 (10 dni).
Z tego co wyczytałem to polecane, spokojne okolice to: Alcudia, S'Illot, Santa Ponca, Cala Vinas

Chcielibyśmy wynająć apartament (najlepiej sypialnia+pokój dzienny+aneks/kuchnia).
1. Czy ktoś może polecić sprawdzony?
2. Czy w ogóle jest możliwa rezerwacja na 10 dni nie płacąc za 2 tyg (jeszcze takiego nie znalazłem)?
3. Chciałbym wynająć auto na kilka dni, aby pozwiedzać. Chyba, że za cały okres nie wyjdzie dużo drożej. Z tego co widzę w tym okresie w głównych wypożyczalniach w tym okresie są czynne biura tylko na lotnisku. Jak wynajmowałem kiedyś to wypożyczałem sobie auto na lotnisku a oddawałem blisko mojej miejscowości. Może ktoś ma do polecenia lokalną firmę wynajmującą, ale mającą także biuro przy lotnisku?

Z góry dziękuję za chociaż częściowe odpowiedzi na moje pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: nina104 Re: Majorka 2+1 w weekend majowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 12:28
      Zawsze lub prawie zawsze korzystam z apartamentów Homelidays, zazwyczaj nie ma problemu rezerwacją na dowolna ilość dni. Bierz pod uwagę apartamenty z opiniami
      www.homelidays.co.uk/EN-Holidays-Rental/110_Search/SearchList.asp?MODEAFFICHAGE=NONE&TYPE=APPAR%2c+STUDIO%2c+AGRI&NBPERSONNES=3&ADR_PAYS=ES&ADR_LOCALISATION=ES+ISLASBALEARES+MALLORCA&noregion=Not+available&IDX_LOCALISATION=58&DESTINATION=&JOURDEBUT=27&MOISANNEEDEBUT=04%2f2012&JOURFIN=07&MOISANNEEFIN=05%2f2012&PK=
      wybór jest naprawdę duży
      • Gość: nina Re: Majorka 2+1 w weekend majowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 12:35
        Co do samochodu to polecam Argusrentacar, mają bogatą ofertę, bez wpadek jak dotychczas a i ceny rewelacyjne. Wypozyczenia i zwrot w różnych miejscach możliwy do rezerwacji.
    • aviel Re: Majorka 2+1 w weekend majowy 15.03.12, 14:10
      witam, w pazdzierniku bylam w Peguerze, bardzo spokojna miejscowosc w malej zatoczce (nie ma fal, moj nastoletni syn byl rozczarowany) . Pokoj rezerwowalam przez booking com (placisz na miejscu), moja zaufana strone, kilanascie hoteli zabukowanych przez ta strone, nigdy zadnego problemu. Auto mozesz wynajac na miejscu, tylko po okazaniu prawa jazdy, zadnych blokad na karcie, itp. najtansze 25 Euro/ za dzien, 3 dni chyba ok 50-60 Euro.
      • grekan Re: Majorka 2+1 w weekend majowy 16.03.12, 00:10
        Skorzystaj ze strony angielskiej: onthebeach.com
        tutaj kazdy moze zaplanowac dowolny pobyt z przelotem lub tylko hotel/ SC,BB,HB.All/ na dowolna ilosc dni i wykupic on-line. W tym terminie np. 10-dniowy pobyt w hotelu Deya w Santa Ponsa/apartament z kuchnia/ dla 2+1 kosztuje 150£/ ok. 750 zl. bez wyz. /W tym przypadku za dziecko nie placi sie. 25km od lotniska, blisko plazy.Jest duzy wybor hoteli, rowniez w kurortach innych , o ktore ci chodzi.
        • Gość: Kasia 27 Re: Majorka 2+1 w weekend majowy IP: 178.73.48.* 16.03.12, 08:50
          A po co ma wchodzić na angielską stronę,skoro może załatwić to w Biurze naszym polskim które organizuje wyjazdy na Majorkę. wszystko masz w cenie za półdarmo np tu travelnet
          • grekan Re: Majorka 2+1 w weekend majowy 16.03.12, 14:49
            Czytaj ze zrozumieniem! Oni chca tylko apartament bez przelotu i bez wyzywienia. Moga to zalatwic w domu. A propos travel senior- co sie dzieje z kwota 150 euro, ktore rzad hiszpanski dofinansowuje, aby bylo taniej dla seniorow, emerytow?!Tygodniowy pobyt powinien byc o 600zl tanszy a jego normalna cena przewyzsza wiele ogolnodostepnych ofert. Poza tym to sa oferty poza sezonem, a wiec powinny byc w cenie ok. 1000zl z dofinansowaniem.Biura nabijaja sobie kabze, chyba nikt ich nie rozlicza z teo dofinansowania, czy to nie jest przekret?
            • jot.be Re: Majorka 2+1 w weekend majowy 16.03.12, 15:31
              Po co ma czytać?
              Przecież to jest post-reklama.....

Pozdr
    • Gość: monik Re: Majorka 2+1 w weekend majowy IP: *.gemini.net.pl 16.03.12, 23:08
      my bylismy w okolicach s'arenal. Niedaleko lotniska dobry dojazd, fajna plaża i wszystko to co jest potrzebne na urlopie. Apartamentu nie polecę, bo był mniejszy niż ten, którego szukasz. Samochód fajna sprawa. Dzięki niemu zwiedziliśmy całą wyspę. Rezerwowalismy przez taka stronę Majorka - informacje i zero zastrzeżeń. Polecam
    • rhoex Re: Majorka 2+1 w weekend majowy 18.04.12, 14:23
      dzięki wszystkim za odpowiedzi,

podsumowując to wybrałem Alcudię, hotel zarezerwowany przez booking.com
      samochód wynajęty na całe 10 dni, w Hertz'u współpracującym z Ryanair'em (zniżka).

Pozostaje mi tylko do roztrzygnięcia jeszcze jedna rzecz.
      Wynajęcie samochodu kosztowało 94 EUR a fotelik dziecięcy 70 EUR.
      I taką też rezerwację zrobiłem. Jednak widzę, że w Ryanair jest możliwość nadania fotelika dziecięcego jako bagaż w wys. 10 EUR w jedną stronę.
      Zastanawiam się, czy gra jest warta świeczki. Z jednej strony i tak przywiozę bagaże (i ewentualnie fotelik) pod same wejście do budynku lotniska (a później skorzystam z wózka bagażowego) z drugiej czy się 'męczyć' z dodatkowym bagażem.
      Nie jest to już taki najmniejszy fotelik tylko fotel z podłokietnikami itp.
      Za wzięciem swojego przemawia także doświadczenie z Grecji, gdzie jedyny dostępny fotelik w wypożyczalni nie był zachęcający (brudny, nieprzyjemnie pachnący - pewnie po wymiotowaniu przez poprzedników)....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka