adams123 26.09.04, 13:08 Kto korzystał z rejsów na Teneryfie ? Jaką firmę polecicie ? Jak kształtują się ceny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saipan Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 18:47 3 godzinny rejs katamaranem Freebird Two kosztowal ok 30 eur (nie pamietam dokladnie), natomiast 5 godzinny Freebird One 46 eur. Katamarany odplywaja 2 razy dziennie z Puerto Colon. Osobiscie polecam dluzszy rejs, poniewaz dodatkowo masz mozliwosc podziwiania Los Gigantes i Masce od strony oceanu. Bilety na statek bez problemu kupisz w porcie, albo w malych kioskach oferujacych wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 18:50 Na ich stronie wyczytałem, że w cenie jest otwarty bar ...;-) ? Co tam serwują ? Odpowiedz Link Zgłoś
saipan Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 18:52 Atmosfera na statku byla super, weszlismy na poklad jako jedni z pierwszych przez co mielismy mozliwosc udania sie na gorny poklad (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). skad byl super widok i dobrze bylo widac delfiny niezaleznie od tego z ktorej strony plywaly. Kapitan umilal nam podroz opowiadaniem o Gigantach. W cene wliczony byl posilek i napoje bez ograniczen (woda min, cola, mirinda, szampan, sangria, piwo) Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 18:54 wow, no to pięknie ;-) Czyli warto wykupić bilety Freebird !!! Kupowałeś na miejscu w jakimś biurze ? A może warto wczesniej zarezerwować ? Odpowiedz Link Zgłoś
saipan Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 18:54 Posilek: ziemniaczek, bulka, jakas wedlina, spagetti. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 18:59 A nie wiesz czy oni także organizują transfer z hotelu tak jak inne firmy ? Czy to jest w cenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
saipan Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 19:04 Warto, na pewno warto. Caly czas leciala muzyczka. Ja kupilam bilety u rezydenta, lecialam z neckermannem, ale jak szlismy do portu to sami nas zaczepiali i oferowali bilety na rozne statki miedzy innymi Freebird. Jak juz pisalam w costa adeje i Playa las.. jest pelno malych punktow gdzie mozna kupic bilety, a ceny sa tekie same jak u rezydenta. Na stateczku grala muzyczka, bardzo nam sie podobalo. Powiedzieli nam ze na 90% zobaczymy walenie a 30 delfiny, ale udalo sie zobaczyc i jedno i drugie. Na statku czasem cos opowiadaja w jezyku niemieckim, angilskim i francuskim. Kapitan zasuwal po angielski. Super bylo nie wiem jak jest na innych statkach, ale na tym nam sie baaaaardzo podobalo az ci zazdroszcze ze to wszystko przed toba. Pozdrowienia, udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
saipan Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 19:05 My mieszkalismy niedaleko wiec nie bylo problemu. Trudno mi powiedziec czy organizuja jakis dojazd. Moze biuro podrozy z ktorym jedziesz? A jezeli nie to komunikacja miejska A w ktorym miejscu bedziesz (hotel, miejscowosc)? Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 19:10 Bede w Playa... w hotelu Tropical Playa. Ale spoko - jakoś damy sobie radę z dojazdem. Oni chyba z Puerto Colon odpływają, wiec trafimy. Napewno wykupimy ten dłuższy rejs 4,5 godzinny. Jeśli piszesz, że wszędzie można kupić bilety to nie będzie problemu. Wielkie dzięki za info. A byliście może gdzieś na flamenco ? Odpowiedz Link Zgłoś
saipan Re: Delfiny na Teneryfie 26.09.04, 19:15 No to z Playa mozna nawet pieszo dojsc. Tak masz racje odplywaja z Puerto Colon. A co do flamenco to niestety nie bylismy. Odpowiedz Link Zgłoś