Dodaj do ulubionych

Malaga i okolice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 07:12
Co warto zwiedzić w Andaluzji?
Mam na myśli zarówno historię ( zabytki) jak i przyodę, krajobraz, ciekwae
miejsca.
Obserwuj wątek
    • Gość: kremen Re: Malaga i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:51
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=17498912
    • leila78 Re: Malaga i okolice 23.05.05, 11:06
      zobacz:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=21959949
      oraz moje zdjęcia z podróży z krótkimi opisami:
      spaces.msn.com/members/asiskoo/
    • Gość: AWA Re: Malaga i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:43
      Własnie wróciłam z tych okolic. Wiec koniecznie polecam miejscowość Ronde.
      Miatecdzko położonena wzógrzu z dwoma przepieknymi mostami. Zobaczyc warto
      równiez Granadę. Ciekawym miejscem jest Alhambra.
      Warto równie wybrać się na wycieczkę do Giblartaru. Ciekawym maistem jest tez
      nerja to miastaeczko upcze szczxególnie wieczorem. Na gównym palcyku wstep
      muzyków i tańce. A co cikawe w okolicach Nerj jest bardzo interesujaca jaskina
      z nawiekszym stalagmitem w świecie robi naprawdę imponujące wrażenie. Jaskinai
      jest bardzo duża. Interesujaca dla wszytskich, którzy zajmują się jaskiniami.
      Ta jaskina jest położona jakieś 3 km od Nerj. Wstep to koszt ok. 5 - 6 Euro.

Podrawiam AWA
      • Gość: re Re: Malaga i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:23
        Pisałam szybko więc stąd te błędy. Ale i tak dziękuję za informację pomimo
        ewidentnej złośliwości z Twojej strony?
    • Gość: amelka Re: Malaga i okolice IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 07.06.05, 10:23
      jesli moge cos podpowiedziec jako mieszkanka Andaluzji od roku...Polecam Kadyks obiema rekami. To cudowne miasto, ludzie, okolice. Fakt, trzeba mowic po hiszpansku i to dobrze zeby sie nimi w pelni cieszyc, ale i tak ich serdecznosc nie ma sobie rownych i zawsze daje ci odczuc ze jestes mile widziana.
      Jak juz jedziesz z Malagi w kier. Kadyksu to koniecznie stolica wiatrow co glowy urywaja, czyli Tarifa, tu mieszkam wlasnie i pracuje notabene w turystyce, wiec jesli chcesz sobie poczytac szcegolowo co i jak, zajrzyj na www.tarifainfo.com albo www.costasur.com. Juz pomalu sie pojawia cos po polsku...Pozdrawiam
      • Gość: Zina Re: Malaga i okolice IP: *.tvp.pl 09.06.05, 15:47
        Za 7 dni lece na 2 tygodnie do miejscowosci Torrox. Czy tam jest Fajnie???
        Hotel nazywa sie santa rosa ale bardziej mi chodzi o samą okolice
        Dajcie znać jak ktoś tam był
        Pzdr
        Zina
        • Gość: keana76 Re: Malaga i okolice IP: 212.145.115.* 09.06.05, 17:00
          Oj, oj Santa Rosa..... Ale okolice piekne! Najlepiej wynajac auto i przejechac
          Andaluzje!!!! Jaden z ciekawszych regionow w Hiszpani. W przewodnikach
          znajdziesz mnostwo informacji - moje typy to RONDA!!!!!, Frigiliana,
          Antequerra - z tych mniej znanych. Przygotuj sie na UPALY!!!!!
        • Gość: awa Re: Malaga i okolice IP: *.chello.pl 09.06.05, 23:33
          Mam nadzieje, zę nie jesteś wymagającym turysta, bo hotel nie jest jakiś super.
          Za pokoje od strony morza trzeba dodatkowo zapłacić. Mam nadzieję, że będzie
          juz działał basen ten w hotelu obok. Bo jak ja była niestety basen był
          nieczynny. Hotel jest położony w niewielkiej miejscowości, która jest mało
          atrakcyjna dlatego warto wypozyczyć samochód. To taka mała mieścina. Można także
          podróżować autobusami. Jęsli chodzi o Malagę to co 30 min lub co godzina jezdzą.
          Bilet kosztuje ok. 1 - 1,5 Euro. Można skorzystać z tych firm. które znajdziesz
          w hotelowej recepcji. Ceny są jeszcze przystępne.

Zaletą hotelu jest dość sympatyczna obsługa. Niestety jeśli chodzi o śniadania
          to są dość monotematyczne. W każdym razie brak całkowicie zieleniny.

Jęsli chodzi o Malagę warto odwiedzić muzeum PIcassa. Jest bardzo interesujace.
          Ma też dużo eksponató. Wstęp kosztuje ok. 8 - 10 Euro.

Warto tez zobaczyć Firigole.

Jeśli nastawiasz się na jakieś szalone życie noce to napewno nie w tej
          miejscoeowści.

Powodzenia. AWA
          • Gość: espan Re: Malaga i okolice IP: *.chello.pl 10.06.05, 15:48
            jaka plaza jest Torrox i zejscie do morza bo z tego co mozna zobaczyc na
            zdjeciach to wyglada wszystko dosc ponuro tzn. piach ciemny i jeszcze
            ciemniejsza woda ale to moze zludzenie ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka