Dodaj do ulubionych

Lanzarote - hotel Sun Island

07.03.06, 08:46
czy ktoś może był w tym hotelu? bardzo proszę o jakieś informacje na jego
temat oraz czy w pobliżu hotelu jest ładna plaża z jasnym piaskiem? z góry
dziękuję
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Lanzarote - hotel Sun Island 07.03.06, 14:08
      Na szczęście, obok tych ślicznych plaż (rez. Papagayo) w pobliżu Playa Blanca
      nie postawiono jeszcze żadnych hoteli!

A tu masz m.in. info o odległości z Twojego hotelu do plaż:

tiny.pl/mlx4

Pzdr

bah77

• Gość: pupik2 Re: Lanzarote - hotel Sun Island - do bah77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:02
        dziękuję Ci bardzo bah77 za te informacje. Widzę, że sporo Wiesz na temat
        Kanarów. Mam więc jeszcze kilka pytań - jeśli można: czy Twoim zdaniem z
        dwuletnim dzieciakiem powinniśmy wybrać hotel lub apartament na Fuerteventura,
        czy na Lanzarote? Chcemy wypożyczyć samochód i pojeździć trochę po wyspie lub
        obu wyspach, ale ze względu na małą zależy nam, żeby przy hotelu/apartamencie,
        w którym się zatrzymamy była ładna plaża. Ja nawet bardziej skłaniam się ku
        Fuerteventura, ale oferta jest dość mała i zwykle bardzo droga.... Czy mógłbyś
        polecić mi jakieś fajne miejsce noclegowe na Fuerteventura (albo Lanzarote)?
        Mam nadzieję, że nie pogniewasz się na tą ilość pytań. Naprawdę będę bardzo
        wdzięczna za informacje. pozdrawiam, pupik2
        • bah77 Re: Lanzarote - hotel... 08.03.06, 21:05
          > żeby przy hotelu/apartamencie,
          > w którym się zatrzymamy była ładna plaża.

Nie wiem jak (choć się domyślam), ale TUI postawiło swoje 2 ogromne hotele RIU
          wprost na pięknych wydmach Parku Corralejo:

www.tui.pl/strony/51452.php

Na Fuerte przeważnie mocno wieje, choć jest słonecznie.
          O zwiedzaniu pisaliśmy niedawno:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=31977376&v=2&s=0

Na Lanzarote nie wolno tak szpecić wybrzeża.
          Playa Blanca to w/g mnie b. dobry wybór - przecież chcecie wypożyczyć auto.
          Na LZ trochę mniej wieje, jest bardzo słonecznie.
          Warto zrobić sobie 2-dniową wycieczkę na FV.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2868799&a=28613010

Pozdrawiam

bah77
          • Gość: do bah77 Re: Lanzarote - hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:14
            dziękuję Ci bardzo za informacje! Unikam wielkich hoteli, jak ognia. Mam do
            nich bardzo negatywny stosunek - wszystko, co w krajobrazie nie wtapia sie w
            zieleń, tylko nad nią góruje traci moje zainteresowanie. Co dopiero takie
            blokowiska na wydmach! Coś strasznego. Twoje informacje są dla mnie bardzo
            cenne (przy okazji uświadomiłam sobie, że moje pytanie nie było do końca
            przemyślane)! Mam tylko jeszcze jedno i mam nadzieję już ostatnie pytanie: czy
            masz może jakąś przetartą ścieżkę na sam przelot na Lanzarote lub
            Fuerteventurę - najlepiej z Warszawy? Wczoraj znalazłam ładne apartamenty i
            pomyślałam, że jakby udało mi się zneleźć tani przelot to byłaby to dla mnie
            optymalna wersja! Dziękuję za cierpliwość i pozdrawiam, pupik2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka