pupik2 07.03.06, 08:46 czy ktoś może był w tym hotelu? bardzo proszę o jakieś informacje na jego temat oraz czy w pobliżu hotelu jest ładna plaża z jasnym piaskiem? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bah77 Re: Lanzarote - hotel Sun Island 07.03.06, 14:08 Na szczęście, obok tych ślicznych plaż (rez. Papagayo) w pobliżu Playa Blanca nie postawiono jeszcze żadnych hoteli! A tu masz m.in. info o odległości z Twojego hotelu do plaż: tiny.pl/mlx4 Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupik2 Re: Lanzarote - hotel Sun Island - do bah77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:02 dziękuję Ci bardzo bah77 za te informacje. Widzę, że sporo Wiesz na temat Kanarów. Mam więc jeszcze kilka pytań - jeśli można: czy Twoim zdaniem z dwuletnim dzieciakiem powinniśmy wybrać hotel lub apartament na Fuerteventura, czy na Lanzarote? Chcemy wypożyczyć samochód i pojeździć trochę po wyspie lub obu wyspach, ale ze względu na małą zależy nam, żeby przy hotelu/apartamencie, w którym się zatrzymamy była ładna plaża. Ja nawet bardziej skłaniam się ku Fuerteventura, ale oferta jest dość mała i zwykle bardzo droga.... Czy mógłbyś polecić mi jakieś fajne miejsce noclegowe na Fuerteventura (albo Lanzarote)? Mam nadzieję, że nie pogniewasz się na tą ilość pytań. Naprawdę będę bardzo wdzięczna za informacje. pozdrawiam, pupik2 Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Lanzarote - hotel... 08.03.06, 21:05 > żeby przy hotelu/apartamencie, > w którym się zatrzymamy była ładna plaża. Nie wiem jak (choć się domyślam), ale TUI postawiło swoje 2 ogromne hotele RIU wprost na pięknych wydmach Parku Corralejo: www.tui.pl/strony/51452.php Na Fuerte przeważnie mocno wieje, choć jest słonecznie. O zwiedzaniu pisaliśmy niedawno: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=31977376&v=2&s=0 Na Lanzarote nie wolno tak szpecić wybrzeża. Playa Blanca to w/g mnie b. dobry wybór - przecież chcecie wypożyczyć auto. Na LZ trochę mniej wieje, jest bardzo słonecznie. Warto zrobić sobie 2-dniową wycieczkę na FV. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2868799&a=28613010 Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bah77 Re: Lanzarote - hotel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 14:14 dziękuję Ci bardzo za informacje! Unikam wielkich hoteli, jak ognia. Mam do nich bardzo negatywny stosunek - wszystko, co w krajobrazie nie wtapia sie w zieleń, tylko nad nią góruje traci moje zainteresowanie. Co dopiero takie blokowiska na wydmach! Coś strasznego. Twoje informacje są dla mnie bardzo cenne (przy okazji uświadomiłam sobie, że moje pytanie nie było do końca przemyślane)! Mam tylko jeszcze jedno i mam nadzieję już ostatnie pytanie: czy masz może jakąś przetartą ścieżkę na sam przelot na Lanzarote lub Fuerteventurę - najlepiej z Warszawy? Wczoraj znalazłam ładne apartamenty i pomyślałam, że jakby udało mi się zneleźć tani przelot to byłaby to dla mnie optymalna wersja! Dziękuję za cierpliwość i pozdrawiam, pupik2 Odpowiedz Link Zgłoś