Dodaj do ulubionych

Tossa - jaka plaża

IP: 195.205.24.* 21.03.07, 10:51
Witam
Wybieram sie z rodziną do Tossa de Mar. Ponieważ jade z malymi dziećmi bardzo
ważna jest dla mnie jakość plaży a przede wszystkim czy dno opada łagodnie.
Jeśli ktoś moze mi pomóc w tej sprwaie to bardzo proszę. Ewentualnie prosze o
info o innych miejscach na Costa Brava z plażami bezpiecznymi dla dzieci.
Obserwuj wątek
    • xulu Re: Tossa - jaka plaża 21.03.07, 11:14
      witaj sam w tossa de mar nigdy niebylem mozesz cos poogladac tutaj
      • Gość: pch Re: Tossa - jaka plaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:15
        A co wiesz o plaży w L'Estartit. Chetnie dowiem sie też czegoś o
        miejscowosciach L'Escala i L'Estartit - jakie ceny wyzywienia, co zobaczy itp.
        • bah77 Re: Costa Brava - plaża... 21.03.07, 19:18
          Pch, wybrałaś ładny odcinek wybrzeża CB:

# L'Escala:

Plaża powinna Ci odpowiadać:

www.rentalia.com/beaches/file.cfm/ref/3157.htm

travel.webshots.com/photo/1085416020032709609mtabMi

www.info-spain.co.uk/costa.brava/lescala.php

> co zobaczy

www.info-costa.co.uk/costa.brava/ampurias.php

# L'Estartit:

www.rentalia.com/beaches/file.cfm/ref/3222.htm

bah77
    • Gość: awoki Re: Tossa - jaka plaża IP: *.web4you.one.pl 26.03.07, 23:21
      Byliśmy w ubiegłym roku z 7 latkiem w Tossie, naprawdę super miejsce. Spokojnie,
      sennie jak dla nas bajka. Plaże dostępne są niejako trzy główna na lewo od zamku
      dość długa, gwarna, malutka malownicza do której zejście jest ze Starego Miasta
      i na krańcu głównej znajduje się mała zatoczka i to wydaje się być idealne
      miejsce dla dziecka. Choć trzeba je mieć na oku gdyż miejsc naprawdę płytkich
      jest niewiele. Gdybyś potrzebowała dodatkowych informacji służę... Tossa to
      naprawdę dobry wybór ;-)
    • Gość: Jackowski Re: Tossa - jaka plaża IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.03.07, 15:23
      W Tossie byliśmy z żoną i córką kilka lat temu. Miejscowość urokliwa, plaża
      urokliwa, ale: (a) piasek raczej z gatunku gruboziarnistych, (b) w większości
      miejsc grunt bardzo szybko opada, zatem małe dzieci bawią się na samym brzegu.
      Jak dla małych dzieci, ze znanych mi miejsc na Costa Brava polecam S.Agaro koło
      Sant Feliu de Guixols. Tam jest taka niezbyt duża plaża w zatoczce, podobno
      jedna z najładniejszych na Costa Brava + widokowo ok + dość łagodnie opadające
      dno. Ale generalnie charakter wybrzeża na C. Brava jest taki, że już niedaleko
      od brzegu robi się głęboko.
      • xulu Re: Tossa - jaka plaża 31.03.07, 20:06
        >>Ale generalnie charakter wybrzeża na C. Brava jest taki, że już niedaleko
        od brzegu robi się głęboko. >>

z wyjatkiem plazy w "miasteczku" L'Escala
        • monia515 Re: Tossa - jaka plaża 02.04.07, 14:21
          Wg mnie wszystkie plaże, do których przybijają stateczki turystyczne nie mają
          łagodnego dna. Byłam w Lloret i w Tossie- zaraz przy brzegu jest dość gwałtowny
          spadek. Ale nie aż taki głęboki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka