Dodaj do ulubionych

Wyspy Kanaryjskie - listopad

IP: 217.153.15.* 11.07.03, 13:48
Planujemy urlop na Wyspach Kanaryjskich w listopadzie.
Czy ktoś może mi polecić na którą wyspę, jaka jest pogoda ( czy nie za ciepło)
fajny hotel etc - jedziemy z półtoraroczną córeczką.

Dzięki i pozdrawiam,

Obserwuj wątek
    • Gość: anakonda Re: Wyspy Kanaryjskie - listopad IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 00:36
      Najlepsza jest Teneryfa. Pogoda będzie idealna (zresztą jak wszystko w tym
      miejscu;), ciepło i przyjemnie, bez rekordów temperaturowych.
      • Gość: Marta Re: Wyspy Kanaryjskie - listopad IP: 217.153.15.* 15.07.03, 12:53
        Dzięki - a czy możesz polecić jakieś konkretne miejsce?
        • Gość: anakonda Playa de las Americas IP: *.dialup.medianet.pl 20.07.03, 01:53
          albo Costa Adeje, czyli południe wyspy, bo tam są lepsze plaże i pogoda też.
          Niezłe hotele to: Esmeralda, Iberostar Torviscas Playa, Gran Hotel Costa Adeje
          i pewnie wiele innych, których nazw nie pamietam, a miejsce jest cywilizaowane
          bardzo i mają wysokie standardy. Pogoda murowana. W październiku mieliśmy ok
          25 -30 st, a sezon na wyspach trwa cały rok.
    • Gość: Jolanta Re: Wyspy Kanaryjskie - listopad IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.07.03, 08:19
      W listopadzie może być wieczorem chłodno! W hotelach nie ma ogrzewania. Trzeba
      się upewnić czy czynny będzie w listopadzie basen przy hotelu.
      Byłam we wrześniu na GC temperatury powyżej 25 stopni nie było.
      • Gość: Marta Re: Wyspy Kanaryjskie - listopad IP: 217.153.15.* 15.07.03, 12:54
        Czy to specyfika tylko GC czy też na innych wyspach też jest chłodniej?
        • Gość: Jolanta Re: Wyspy Kanaryjskie - listopad IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 16.07.03, 07:18
          W katalogach Neckermanna sa podawane temperatury dla prezentowanych regionów
          (temperatury: noc, dzień, woda w poszczególnych miesiącach). Wczoraj
          sprawdzałam dla GC w listopadzie w nocy jest chyba max 11 stopni. Pamiętam, że
          jak byłam, to pilotka opowiadała, że przyjeżdżający w grudniu są trochę
          rozczarowni - zimna woda, chłodno. Klimat Kanarów jest wyjątkowy - łagodzący
          (upały i zimno)wpływ oceanu. Widok GC może działać depresyjnie - brak zieleni,
          Teneryfa jest zielona i nie tak egzotyczna, ale nie ma takiej plaży jak w
          Maspalomas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka