Dodaj do ulubionych

Teneryfa - super hotel?

IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 14:10
Planuję wyjazd na Teneryfę, ale zanim wybiorę hotel chciałabym zaczerpnąć
waszej opinii. Przede wszystkim: które miejsce jest najlepsze na wyspie?
gdzie jest najładniejszy piasek? no i który hotel najlepszy i blisko plaży?
(nie biorę pod uwagę ogromnych betonowych bloków). Jeszcze interesuje mnie
ogromny (lub kilka)basen....
Roapatruję ewentualnie Gran Canarię (wiem, że piasek tam jest ciemny)
Z góry dziękuję za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aa Re: Teneryfa - super hotel? IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 01.10.03, 15:00
      Na Teneryfie piasek też jest ciemny. Jest tylko kilka plaż z nawiezionym
      piaskiem z Sahary, tyczy się to zarówno Teneryfy jak i Gran Canarii.
    • meganee Re: Teneryfa - super hotel? 01.10.03, 18:49
      Polecam hotel Jacaranda w Costa Adeje na Teneryfie..bylo super.. (neckermann)
      • mojito Bardzo dobry hotel na Teneryfie. 01.10.03, 20:34

Witaj,
        Rozwaz Hotel Taburiente
        tel: 922 27 60 00, fax 922 27 05 62,
        e-mail: hotel-taburiente@teleline.es,
        Calle Doctor Jose Naveiras 24 A.
        Bardzo dobry hotel z basenem, sauna i przeroznosciami.
        Pozdrowienia,
        mojito.
    • Gość: sunshine Re: Teneryfa - super hotel? IP: 134.146.212.* 02.10.03, 11:45
      Polecam Północ - okolice Puerto de la Cruz. W zeszłym tygodniu wróciłam z 2-
      tygodniowego pobytu na Teneryfie. Byliśmy z TUI. Hotel nazywał się Parque San
      Antonio - przepiękny ogród, komfortowe pokoje, miła obsługa, bardzo smaczne
      posiłki. Północ Teneryfy jest rewelacyjną bazą wypadową. Polecam wyspę, hotel i
      turoperatora.
    • Gość: Terrakota Gran Hotel Costa Meloneras- super hotel ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 23:38
      Polecam Gran Hotel Costa Meloneras na Gran Canarii w Maspalomas. Jest
      rewelacyjny, świetne jedzenie, profesjonalna obsługa, gigantyczny ogród, g
      fantazyjnych basenów z podgrzewaną wodą (moim zdaniem ok 26-30 st.C), sejfy
      kodowane, więc nie nosisz kluczyka, styl pałacowy, wszystko wypielęgnowane,
      bezpośrednio przy oceanie, 3-4 minuty do wydm - 7,5 km szerokiej piaszczystej
      (żołty miękki piasek) plaży !. Byłam z Neckermannem, jadę za rok, szczerze
      polecam.
      Strona hotelu: www.ghcmeloneras.com
      • Gość: Terrakota Wyjaśnienie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 22:48
        5 basenów, przepraszam za pomyłkę.
      • Gość: Grażyna Re: Gran Hotel Costa Meloneras- super hotel ! IP: *.mech.pg.gda.pl 13.10.03, 20:11
        To prawda. Właśnie wróciłam z tego hotelu (11.10.2003). Hotel przepiekny.
        Połozony na terenie około 8 ha. Jeden z lepszych na Wyspie. Niestety byłam tam
        tylko tydzień, ale tak jak raczej nie mam zwyczaju wracac do tych samych miejsc
        (z wyjątkiem Meksyku) to tam z przyjemnością pojadę jeszcze raz. Może podczas
        karnawału? Przez tydzien nie zdążyłam skorzystać ze wszystkich atrakcji jakie
        oferuje hotel. Położony jest w ekskuzywnej, nowej dzielnicy Maspalomas i
        Meloneras. Zdecydowanie lepszej niz Playa del Ingles dla ludzi poszukujących
        spokojnego wypoczynku. W ofercie ze znanych w Polsce biur ma go tylko TUI i
        Neckermann.
    • Gość: nisat Re: Teneryfa - super hotel? IP: 80.51.254.* 05.10.03, 11:45
      Polecam Fanabe costa Sur w Adeje - co prawda nie ma własnej plaży
      ale ma fajny basen i jest czysty .
      Jeśli chcesz mogę Ci przesłać dokładny opis wraz z miniprzewodnikiem po Teneryfie mojego autorstwa /napisany dla rodzinki , która jechała po nas/.
      Co do wyboru Gran Canaria czy Teneryfa to zdecydowanie Teneryfa
      • Gość: STYRO Re: Teneryfa - super hotel? IP: 5.5.* / 80.58.19.* 06.10.03, 20:35
        Hoteli w Puerto de la cruz jest od cholery i troche - z pewnoscia sobie cos
        wybierzesz - ja bym zaryzykowal na twoim miejscu i przyjechal bez rezerwacji -
        jesli wybierasz sie w ciagu nastepnych tygodni - pozniej moze byc ciezko....

Pozdrawiam z Tenerife
    • Gość: kajka Re: Teneryfa - super hotel? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 18:23
      polecam Puerto Palace w Puerto de la Cruz, znajduje się obok Parque San
      Antonio, dzielnica La Paz, ok.10-15 minut od oceanu
      • Gość: ogonek2 dzięki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.11.03, 20:07
        dziękuję za wszystkie porady. wybrałam Teneryfę hotel Guayarmina Princess ze
        Scan Holidays. Właśnie wróciłam i jestem zachwycona....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka