Dodaj do ulubionych

Sobotni lot na Teneryfę

IP: *.chello.pl 18.11.03, 12:46
Czy to prawda, że w soboty o godz. 7.00 rano startuje samolot z Warszawy na
Kanary, zabierając na pokład klientów trzech konkurencyjnych biur podróży
takich jak: Scan Holiday, Neckermann, Tui?
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażyna Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.mech.pg.gda.pl 18.11.03, 13:06
      Nie wiem czy tak jest w soboty o 7, ale ja leciałam 4 października na Gran
      Canarię i samolot był właśnie wyczarterowany prze te 3 biura. A jakie to ma
      znaczenie?
      • Gość: Mateusz Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 18.11.03, 14:19
        To dowód krytycznego zubożenia społeczeństwa, a dla mnie większe ryzyko w
        oczekiwaniu na ofertę Last Minute.
        • karotka11 Re: Sobotni lot na Teneryfę 18.11.03, 19:29
          Tak, te biura czarterują lot. Ja byłam ze Scanu, wróciłam 1 listopada.
          • Gość: mateusz Model Samolotu na Teneryfę o 6:30 w soboty IP: *.chello.pl 30.12.03, 22:02
            Jakim samolotem leciałaś (ile rzędów w środku 2,3)?
            • Gość: mateusz Re: Model Samolotu na Teneryfę o 6:30 w soboty IP: *.chello.pl 30.12.03, 23:18
              czy ktoś się orientuje jaki model kursuje rejsem LO6107 / LO6108 ?
              • Gość: Krzysztof Re: Model Samolotu na Teneryfę o 6:30 w soboty IP: 80.51.29.* 30.12.03, 23:36
                Z tego co wiem, to czartery lotowskie obslugiwane sa przez Boeinga 737, czyki
                uklad siedzen 3 + 3. Jeżeli byłby to wiekszy samolot,w co watpie, tzn 767, to
                uklad siedzen bylby 2+3+2. Ale prawie napewno bedzie to 737, czyli 3+3.
                • Gość: mateusz Re: Model Samolotu na Teneryfę o 6:30 w soboty IP: *.chello.pl 31.12.03, 11:32
                  p. Magda z Call Center ze Scanu Holiday Travel informuje, że rejs LO6107 /
                  LO6108 obsługuje Boeing 747-400 (Jumbo).
                  Nie chce mi się w to wierzyć, przecież LO nie posiada w swoim parku takiej
                  maszyny! Prawdopodobnie zakręciło się dziewczynie w głowie z przesilenia
                  starym rokiem i tak naprawdę miała na myśli 737-400, a to jest zdecydowana
                  różnica. Ale może to ja się mylę?
                  • Gość: Mariusz Re: Model Samolotu na Teneryfę o 6:30 w soboty IP: 80.51.29.* 31.12.03, 12:10
                    Hej! Pani Magdzie napewno sie pomyliło. Lot na 100% nie mi i chyba szybko nie
                    będzie miał B 747. Największe maszyny jakie ma lot , to B 767, które lataja na
                    trasach transatlantyckich(Kanada, USA). Tak więc zostaje tylko B 737 w różnych
                    odmianach, tan 737-300, -400, -500.
                    Pozdrawiam!M
                    • Gość: mateusz Re: Model Samolotu na Teneryfę o 6:30 w soboty IP: *.chello.pl 31.12.03, 14:37
                      Ku ścisłości, jest to B737-400 z Logo Air Polonia (miedzylądowanie w Lyonie i
                      na Gran Canarii.
                      • Gość: mateusz Re: Model Samolotu na Teneryfę o 6:30 w soboty IP: *.chello.pl 05.01.04, 11:25
                        albo LOT
        • Gość: Grażyna Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.mech.pg.gda.pl 19.11.03, 15:41
          To prawda. W ubiegłym roku, kiedy ja leciałam na Teneryfę, cały samolot był
          czarterowany tylko przez TUI. Ale może znajdziesz coś dla siebie. Ja byłam na
          Gran Canarii też z oferty last minute w super hotelu Gran Hotel Costa Meloneras
          (www.ghcmeloneras.com). A na Teneryfie poelcam hotel RIU Arecas (oferta last
          minute z TUI)
          • Gość: Mateusz Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 19.11.03, 16:13
            Dzięki Grażyna za sugestie co do hotelu. Na Teneryfie jest ok. 120 hoteli +
            rezydencje, pensjonaty i apartamenty (podobnie na GranCanarii), więc
            praktycznie nie ma problemu;)Poruszyłem ten temat, gdyż statnio szykując się
            do zimowych wakacji, zebrałem 'garść' informacji od BP świadczących usługi na
            rynku polskim i doszedłem do wniosku, że drastycznie spadł obrót turystyczny w
            kierunku Wysp Kanaryjskich. Teraz trzy BP giganty, posiadające gęstą sieć
            własnych salonów firmowych, do tego jeszcze należy doliczyć większą pajęczynę
            biur agencyjnych, franchaisingowych wysyłają razem jeden samolot w tygodniu.
            (sobota 7:00). Czegoś takiego jeszcze nie było.
            • Gość: Grazyna Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.mech.pg.gda.pl 24.11.03, 09:34
            • Gość: Grazyna Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.mech.pg.gda.pl 24.11.03, 09:38
              Jak Polacy dalej będą tak latać to Neckermann i TUI pójdą w ślady VINGA i
              wycofają się z naszego rynku. I z kim będę mogła pojechać bezpiecznie na urlop?
              Zostaną tylko wyloty z Niemiec.
    • sandia Re: Sobotni lot na Teneryfę 19.11.03, 15:56
      Samolot zabiera jeszcze klientow Orbisu.
      • Gość: Mateusz Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 19.11.03, 16:15
        sandia, leciałaś może ostatnio?
        • Gość: camyk Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 19.11.03, 16:32
          Potwierdzam - klienci Orbisu, TUI, Neckermanna, ScanHolidaya lecą tym samym
          samolotem o 7:00.
          • Gość: ania Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: 213.186.69.* 21.11.03, 18:37
            Gość portalu: camyk napisał(a):

> Potwierdzam - klienci Orbisu, TUI, Neckermanna, ScanHolidaya lecą tym samym
            > samolotem o 7:00.

A czy ktos moglby mi napisac..ile kosztuje bilet w obie strony?
            • Gość: camyk Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 21.11.03, 20:10
              ok. 1300zł właśnie tym charterem.
              • Gość: styro Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: 5.5.* / 80.58.19.* 22.11.03, 02:54
                www.forum.hiszpania-online.com/viewtopic.php?t=512
                W calym pazdzierniku na Kanary wyjechalo z Polski 719 osob a z malutkich czech
                ponad 5000 jak to mozliwe?
                • Gość: benio737 Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 12.12.03, 01:03
                  jak to mozliwe?
                  bardzo proste
                  u nas kanary to wydatek dość spory, egipt tunezja są o wiele tańsze.
                  a czesi mają biuro Fischer i tydzien na kanarach to 300 euro. tak wiec cena
                  rózni się od naszych, dlatego wiecej Czechów lata na Kanary

• Gość: On Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: 81.18.207.* 05.01.04, 22:00
      Mateusz , dobrze , ze nie spotkalem Ciebie na teneryfie w zeszlym roku i mam
      nadzieje ze nie spotkam Ciebie w tym roku bo chyba masz strasznie najebane w
      pisance
    • Gość: On Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: 81.18.207.* 05.01.04, 22:01
      Mateusz , dobrze , ze nie spotkalem Ciebie na teneryfie w zeszlym roku i mam
      nadzieje ze nie spotkam Ciebie w tym roku bo chyba masz strasznie nasrane w
      pisance
    • Gość: bas Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.crowley.pl 06.01.04, 22:08
      czesc, jest jeszcze eccoholiday www.eccoholiday.com/ - lataja czarterem
      w soboty o 23.30; chwala sie, ze czarteruja caly samolot - moze warto
      sprawdzic:))
      • Gość: flightins Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 22:32
        Gdzie te czasy , gdy na Gran Canarie leciało się B767 LOTu bez żadnego
        cholernego międzylądowania........
        • Gość: mateusz Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 19.01.04, 16:34
          Wychodzi na to, że podróż potrwa całe 8 godzin i 40 minut z dwoma
          międzylądowaniami (Lyon i Gran Canaria) od 6:35 do 14:15 czasu miejscowego.
          Jako, że jestem fascynatem Flight Simulatora 2004, wiem, że lot B737-400 non-
          stop EPWA-GCTS powinien trwać ok. 4 godzin. A zatem kolejne 4 z hakiem
          przeznaczone są na postoje. Ciekawe jak to wygląda? Czy przez 2godz. postoju w
          Lyonie, Gran Canarii trzymają pasażerów w samolocie, czy w hali tranzytowej?
    • Gość: gabi Re: Sobotni lot na Teneryfę IP: *.com.pl / *.com.pl 26.01.04, 19:04
      z ecco holiday nie ma zadnego miedzylodowania cały samolot to eccoholiday!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka