Gość: Sencha IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 18.12.03, 13:05 Kochani, Czy ktoś z Was był lub słyszał coś o hotelu Tenerife Tour w Candelarii? Jadę w styczniu do tego właśnie hotelu. Pozdrawiam, aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mateusz Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.chello.pl 18.12.03, 13:24 Temat ten był już wymieniony. Zerknij parę postów niżej, może znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Którego stycznia wylatujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 18.12.03, 13:27 Właśnie dogrzebałam się do tamtych postów i jestem załamana. W zasadzie brak pozytywów nt. tego hotelu. Kurcze, a miałam możliwość wyboru. Ecco mnie troszkę zniechęciło bliskością lotniska na południu. Byłam kiedyś w hotelu położonym blisko lotniska i wolałam tego błędu nie powtórzyć. A tu widzę, że spodziewać się mogę zawilgoconych, nadgryzionych przez korniki mebli, niedomykajacych się drzwi tarasopwych i włamań ;((( Mam nadzieję, że po takim nastawieniu będę mile zaskoczona na miejscu. Rozumiem, ze walczyć trzeba o pokój w budynku głównym. lecę 3 stycznia ;) Mam ogromną ochotę na słońce i ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.chello.pl 18.12.03, 16:08 Przez chwilę też zastanawiałem się nad tym hotelem ze względu na wyjątkowo niską cenę i położenie nad samym oceanem, ale: - dla mnie ważniejszy jest zachód słońca nad Atlantykiem, a w Tenerife Tour wschodów nie zobaczę (śpioch ze mnie); - hałas samolotów; - nieciekawa okolica; - biuro Holiday Travel ze skróconym pobytem praktycznie 13dni ze względu na nocny lot; a to, co cytujesz już w ogóle jest odstraszające, choć nie wiem czy tak jest w rzeczywistości. Masz okazję się przekonać na własnej skórze, to po powrocie potwierdzisz, bądź zaprzeczysz tym informacjom. Ja w dalszym ciągu poszukuję czegoś dla siebie niekoniecznie z biura podróży, może być coś zupełnie prywatnego, apartament, bungalow, mały domek. Tak na marginesie najlepsze połączenie charterowe jest o 7:00 rano w soboty i z niego będę chciał skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 18.12.03, 17:10 Niestety lecę o 23.30 więc... cóż... ale podobno innych połączeń nie ma. Zaraz po powrocie dam znać co i jak z hotelem. Chyba że wpadnę do kafejki internetowej na miejscu ;) Komentarze nt. tego hotelu znalazlam na forum. Zobacze na miejscu jak jest. Nie jestem bardzo wymagająca. Ma być czysto i bezpiecznie. A na miejscu będę z pewnością kręcić codziennie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Hotel Tenerife Tour IP: 80.51.29.* 18.12.03, 16:25 Hej Sencha! Nie obawiasz sie o pogodę-hotel leży na północy, a tam bywa różnie-tak słyszałem.Sam myslę o Teneryfie w styczniu i zastanawiam sie nad hotelem Punta Del Rey i troszkę obawiam się tej północy. A może Ty masz lepsze wieści?Oby tak!Pozdrawiam!M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 18.12.03, 17:06 O pogodę się tak bardzo nie martwię, będę raczej poruszać się po wyspie więc pewnie po zwiedzeniu północy będę skakać na Południe. Sprawdzam na razie regularnie pogodę na Teneryfie i ciągle jest zachęcająca. Zresztą po naszej codziennej pogodzie to z pewnością będzie ok. Chciałabym tylko mieć pewność co z tym hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
sandia Re: Hotel Tenerife Tour 19.12.03, 16:37 Czesc, informacje o TT, ktore przytaczasz pochodza ode mnie. Tak w tym hotelu bylo mniej wiecej rok temu. Byc moze od tego czasu podniesli standard. Wiem,ze planowali remonty i ulepszenia,jednak czego by nie zaczeli, to nie mogli tego doprowadzic do konca,bo wciaz zmieniali sie szefowie hotelu. Zaden nie kontynuowal planow poprzedniego,tylko wprowadzal swoje nowosci. Nie bylam tam juz dosc dawno i nie wiem kto teraz "dowodzi", ani jak wyglada obecna sytuacja ze standardem pokoi. Mam nadzieje,ze moje opowiesci beda tylko zapisem stanu (zlego) z przeszlosci i ze teraz obiekt jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
zarzycka_aga Re: Hotel Tenerife Tour 19.12.03, 16:45 Oby!!! Zależy mi na tym by było czysto i bezpiecznie a resztę przeżyję. Raczej w hotelu będę tylko spać a cały dzień będę łazikować ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Hotel Tenerife Tour 03.01.04, 08:47 Trochę mnie wystraszyły opinie, choć ktoś był zachwycony. Błagam napiszcie, czy to dobry hotel dla 2-letniego szkraba? Musi być koniecznie brodzik!!! Pani w biurze podróży twierdziła, że jest ale po ostatnim wyjeździe z Neckermannem (w katalogu napisali, że jest brodzik, a go nie było, miał być plac zabaw, a była popsuta stara huśtawka i rozlatująca się żeliwna ślizgawka!) wolę być czujna. Może poradzoicie coś innego? Na pogodzie mi nie zależy, byle nie wiało mocno, no i musi być trochę piasku w pobliżu (na robienie bab!) Dzięki za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemkar Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.toya.net.pl 04.01.04, 18:58 Byłam w tym hotelu w grudniu. Jeżeli chodzi o brodzik to jest. Ale woda w basenie jest bardzo zimna. Dziecko tam się nie potapla. Z tak małym dzieciakiem nie masz tam czego szukać. Nie ma placu zabaw.Wręcz powiedziała bym że jest niebezpiecznie. Hotel położony jest na stromiźnie, tzn, chodniki są dosyć strome, więc wjazd na górę wózkiem do restauracji z niżej położonych pokoi będzie nie lada wyczynem. Z pokoju wychodzimy na chodniczek tarasik niczym nie ogrodzony, same schody , w dół nad basen i krok dalej do oceanu. To ja jestem tą zachwyconą osobą. Za 4,5 tys. zł. w 3 osoby !!!! Bajka. Hotel naprawdę niczego sobie, ale dla DOROSŁYCH!!!!! pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemkar Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.toya.net.pl 04.01.04, 19:00 zapomniałam napisać, że najbliższy piaseczek na baby jest na plaży las Teresitas 20 km dalej. pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.mech.pg.gda.pl 05.01.04, 10:03 Na wakacje z dzieckiem polecam Ci hotel Park Club Europe. Jest w ofercie TUI. Może w innych biurach też. Jest to ośrodek w stylu wioski typu family ze specjalnymi atrakcjami dla dzieci. Na terenie ośrodka jest kilka basenów i brodzików (podgrzewanych). Przy basenach jest plaża z białym piaskiem. Jeden basen jest z małą zjeżdżalnią. Jest ładny plac zabaw. Jest też świetny miniklub, ale to raczej dla trochę starszych dzieci. Fajnym hotelem dla rodzin z dziećmi jest też hotel RIU Adeje. Odpowiedz Link Zgłoś
philomene Re: Hotel Tenerife Tour 09.01.04, 18:43 Bylismy w TT. Obok hotelu znajduje sie duza fabryka z dwoma kominami. Jezeli ktos jest zainteresowany moge przeslac zdjecie. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camyk Re: Hotel Tenerife Tour / Do: philomene IP: *.chello.pl 09.01.04, 19:02 Poproszę o tę fotkę na adres: camyk@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Hotel Tenerife Tour IP: 5.5.* / 80.58.19.* 10.01.04, 19:18 Od 4 stycznia jestem na Teneryfie w hotelu Tenerife Tour, pytajac o ktory zainicjowalam watek. Hotel jest sredniej klasy bez rewelacji, ale ma kilka zalet. Bungalowiki sa zatopione w zieleni i to duza przewaga nad Punta del Rey, ktory jest po sasiedzku. Baseniki sa jak na stronie hotelu, maja lodowata wode. Generalnie ciesze sie z wyboru choc o luksusach trudno mowic. jedzenie jest szczegolnie kiepskie na sniadanie . Parowki w smaku nie przypominaja naszych, codzienie zestaw ten sam, jajecznica lub jajo sadzone, jajko na twardo, fasolka po bretonsku (powiedzmy), `pomidory, marmolady, ser zolty, musli, mleko,owoce jak z puszki, masa pysznych pomidorow, kilka rodzajow niezjadliwych wedlin. Kolacje duzo lepsze. Polecam pomidory w ilosciach hurtowych i oliwki. Pysznosci. Poza tym byl juz krolik, kurczak z ryzem, zeberka, ryby i in. wybor jest ok. osoby nie jedzace miesa moga miec problem. siedziec 2 tyg w Las Caletillas ok 2 km od Candelarii to pomylka dlatego polecam wypozyczenie auta. Oasis, ktorym wspolpracuje Ecco dostarczylo znajomym uto z 2 godz opoznieniem. my zdecydowalismy sie na autko z wypozyczalni wspolpracujacym z hotelem. nie bylo kaucji ale umowa po hiszpansku. Przemily pan z wypozyczalni mowi, jak wiekszosc tu, jedynie po hiszpansku a angielski uzywa w formie: you accident you pay 120 km you 140 km accident you pay. Generalnie jesli przestrzegasz znakow nie ma obaw. jesli Cie zlapia lub masz wypadek to Twoja broszka i ubezpieczenie tego nie pokrywa. cena za wypozyczenie Citorena Saxo na 2 dni to 57 eur. najlepiej wziac od razu na tydzien. drogi sa rewelacyjne. miejsc do zobaczenia tyle, ze nie sposob sie nudzic. Ceny w knajpach: przystawki od 1,5 eur do 8, dania glowne od 8 w gore. pogoda rewelacyjna choc turnus, ktory dzis wylecial do Polski mial w swoim pierwszym tyg pobytu troche deszczu, mase chmur i brak slonca. Ja jestem zachwycona, bo pogoda super. Autobusy jezdza jak chca wiec lepszym rozwiazaniem jest auto. My zaprzyjaznilismy sie tu z druga para i malenkim saxo jezdzimy w czworke. Nawet na El Teide wjechalismy w takim komplecie. Dzis autobusem pojechalismy na Las Teresitas bodaj najladniejsza plaze na wyspie i zajelo nam to w obie strony ok 2,5 godz (20 km). Wyloty z Wawy z reguly sa opoznione. my mielismy 3 godz opoznienia. Dzis grupa wyleciala 45 min po czasie. W samolocie daja posilek i napoje. Nie wiem czy jeszcze wejde na forum, bo mamy mase rzeczy jeszcze na najblizsze dni ale polecam Teneryfe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camyk Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.chello.pl 19.01.04, 12:24 Właśnie obejrzałem fotkę przesłaną od -philomene- (za co dziękuję), przedstawiającą zapyziałe otoczenie T.T., a w tle bliskie sąsiedztwo jakiejś fabryki z wielkimi kominami. Naprawdę współczuję tym, co pokonali wielogodzinną podróż by spędzić urlop w tanim hotelu, ale jakże stresującym otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Hotel Tenerife Tour IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 19.01.04, 14:24 Też się w pierwszej chwili zdołowałam! Ale po dwóch tygodniach spędzonych w Tenerife Tour nie mam powodów do narzekań. Za tę cenę (2500 zł/os + 2 posiłki) było ok. Basen z morską wodą wygląda załośnie a w pozostałych woda lodowata ale nie po to jechałam na Teneyfę by leżeć nad basenem. Poza tym można znaleźć bardzo sympatyczne plaże w zależności od preferencji. CO do fabyryki i kominów. Faktycznie w zasięgu wzroku sa i kominy. Jednak nie ma to wpływu na TT. Widoki masz raczej w stronę oceanu a nie na boki. Poza tym w tym rejonie - Las Caletillas, jest wiele hoteli, apartamentowców mimo bliskości tej fabryki m. in. Punta Del Rey. W TT fatalne są śniadania. Kolacje ok. Oczywiście to znów rzecz gustu. Polecam wyspę. Jest piękna. Fantastyczna Masca, Teide, Punta del Teno, Pasmo Anaga..... Urokliwe miasteczka Orotava, La Laguna, Garachico, Icod, Widokowo cudowne Los Gigantes. Odpowiedz Link Zgłoś