Dodaj do ulubionych

Roda de Bera cemping playa Bara

20.07.09, 14:02
chcę się tam wybrać i mam pytań kilka: czy lepiej tam wybrać się
autem czy samolotem 2 osoby?
czy w okolicy jest jakiś tani sklep typu LIDL lub DIA? i jak tam
jest z komunikacją miejską. będę bardzo wdzięczna za wszelkie
info...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 89.107.243.* 20.07.09, 15:43
      to moim zdaniem, jeden z najlepszych kampingow w Hiszpani.
      bardzo wygodny dobrze utrzymany ze wszystkim co do odpoczynku
      potrzebna. polecal bym auto. zawsze wieksza swoboda. na kempingu
      jest sklep wcale nie taki drogi, a po 2 stronie ulicy naprzeciwko
      wjazdu na kemping jest duzy market( nie pamietam jakiej sieci)
      troche tanszy. poza tym mozna podjechac do okolicznych miasteczek 5-
      10 km widzialem carrefur,a . Owoce najlepiej kupowac w malych
      miejskich fruteria(ch) lub na targu.
      • stopczyk22 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 20.07.09, 20:08
        dzięki serdeczne :-) o to mi chodziło. pozdrawiam
        • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 89.107.243.* 20.07.09, 20:41
          nie ma sprawy . bylismy tam w tym roku. po raz kolejny zreszta :)
          jesli potrzebujesz jakis dodatkowych informacji sluze :)
          • stopczyk22 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 21.07.09, 09:49
            to jeśli tak to napisz mimoże na e-maila gazetowego, wszystko co
            może być przydatne na temat miejscowości okolic, plaży, jak z
            pociągami lub innymi środkami lokomocji. Ja byłam kilka lat temu w
            Blanes i pamiętam że z tamtąd śmigliśmy pociogniem po okolicach,
            wygodnie niedrogo i nie było kłopotu gdzie auto zostawić np w
            barcelonie. Czy byliście może w port aventura bo ja byłam ale równe
            10 lat temu... i choć jestem duża to chciałaym tam pojechać. co
            warto zobaczyć w okolicy prócz Barcelony. I najwżniejsze: jak
            jechaliście z polski do chiszpanii bo my jesteśmy z Łodzi. Mam
            nadzieję że nie przegiełam z pytaniami. pozdrawiam
            • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 89.107.243.* 23.07.09, 20:10
              a jaki to mail??
              chetnie odpowiem na pytania . bylismy w rod kilka razy. ale zawsze
              aute wiec moje informacja na temat komunikacji publicznej sa skape.
              • stopczyk22 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 24.07.09, 08:58
                stopczyk22@gazeta.pl
                z góry wielkie dzięki
              • Gość: katka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 84.40.154.* 03.11.09, 13:17
                ja też wybieram się tam w przyszłym roku. myślę o tym czy nie pojechać
                samochodem - możesz mi coś o tym napisać? jaki był mniej wiecej koszt, jak długo
                jechaliście (z którego miejsca z Polski) i którędy.
                z góry dziękuję
                mój mail: kat_k@o2.pl
                • capacity Re: Roda de Bera cemping playa Bara 03.11.09, 21:44
                  dziękuję za tak wyczerpuącą odpowiedź, wczasy na czerwiec już
                  zamówione-oczywiście w Roda de bara. Myślę i mam nadzieję że będzie
                  super. Jedynym problemem do rozwiązania pozostaje transport, co
                  roku też do Hiszpani był to samochód, ale teraz zastanawiamy sie
                  nad samolotem, porównywałem ceny i koszty wychodzą bardzo podobne a
                  sporo czasu i zmęczenia możemy zaoszczędzić.
              • Gość: Iwona Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.13, 18:57
                mogę prosić o kontakt, jadę do Playa Bara we wrzesniu 2014r, może otrzymam jakieś cenne uwagi?
                • Gość: xyz Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 08.11.13, 22:48
                  GG 45432955.
                • gantolak0 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 14.01.14, 16:12
                  Witam ja tez jade z rodzina na camping RODA de BARA koniec sierpnia poczatek wrzesnia 2014,,,moze nam sie uda spotkac....
                  • Gość: Wlodi Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 12:08
                    Zaplanowaliśmy rodzinny pobyt na kempingu: 24.05 - 06.06.
                    Jedziemy z dwójką dzieci (5 + 1,5 roku).
                    Planujemy lot z Poznania... jeśli ktoś w tym czasie planuje pobyt proszę o kontakt:
                    wlce@wp.pl
                  • Gość: Viola Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 14.05.14, 11:58
                    Witam! wybieram się z rodziną i dziećmi na ten sam camping w podobnym terminie.tj.(23-30 sierpień).Napisz proszę czy jedziecie tak jak my samochodem . pozdrawiam.
                  • Gość: Jarek Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 95.44.110.* 08.07.14, 22:30
                    Witam , my jedziemy w tym samym terminie moze sie spotkamy. Mamy nadzieje na super wakacje? Pozdrawiam Jarek
                    • Gość: gantolak Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.karoo.KCOM.COM 13.08.14, 17:04
                      Witam bedziemy na campingu Playa Bara od 30 sierpnia do 7 wrzesnia 2014 z 2 dzieci 10 i 6 lat,,,,prosze pisac kto bedzie w tym samym czasie to bedziemy sie integrowac bedzie razniej,,,,gantolak@googlemail.com,,,pozdrawiam
                      • Gość: jasgrzeg Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.14, 12:20
                        Witam będziemy na campingu Playa Bara od 4-20 września 2014 ,maluch 3 latka, czy jest jeszcze ktoś kto będzie w tym samym czasie. Pozdrawiam
            • Gość: moris Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.abc.com.pl 18.09.09, 13:30
              Hej, planujemy mieszkać z Blanes - mógłbyś się podzielić
              informacjami co odwiedziłeś jeżdzac pociągami z Blanes właśnie.
              Zastanawiamy się czy jest to dobre miejsce wypadowe do zwiedzania,
              czy tez lepiej podróżować przenosząc się z namiotem i plecakami.
      • Gość: Piotr Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.09.09, 21:56
        Witam. Napisz mi proszę czy przypadkiem koło kempingu nie przebiega linia
        kolejowa? piotr.zie@wp.pl
        • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:11
          linia przebiega między kampem a plażą
          • kluska222 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 20.09.09, 19:29
            Jeśli Twoje pytanie dotyczy hałasu, to pociągu w ogóle nie słychać.
            W nocy bardziej słyszalne są odgłosy samochodów, choć droga jest
            dalej niż tory.
            • Gość: Piotr Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 195.164.0.* 25.09.09, 08:10
              Dzięki za odpowiedź. Na campie PLAYA MONTROIG pociąg jeździ przez sam środek
              campingu!!! W dzień i kilka razy w nocy też. Jeżeli ktoś ma rezerwację w
              Eurocamp na tym campie to niech się dobrze zastanowi.
              • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 12:17
                nie wiem jak na playa montroig ,ale na la torre del sol też linia kolejowa
                przecina kamping na pół i naprawdę zupełnie to nie przeszkadza ,kwestia
                ustawienia osłon i roslinności wokół nasypu kolejowego ,dużo bardziej słychać drogę
                • Gość: Piotr Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 195.164.0.* 02.10.09, 12:42
                  no niestety ale na playa montroig słychać te pociągi. Chętnym prześle film.
                  • Gość: hell Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 11:04
                    Witam mógłbyś przesłać ten film? Czypodać Ci email?
                    Pozdro
                    • Gość: Piotr Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 195.164.0.* 06.10.09, 11:16
                      podaj @
                      • Gość: megan Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.nat0.sta.nsm.pl 11.10.09, 13:10
                        "Hiszpania to lubię" mogę prosić o kopie wiadomosci do
                        rowniez do mnie. megan5555@wp.pl
                        • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 89.107.243.* 11.10.09, 15:44

> "Hiszpania to lubię" mogę prosić o kopie wiadomosci do
                          > rowniez do mnie. megan5555@wp.pl
                          a jaka konkretnie wiadomosc cie interesuje?? :)
                          nie bylo mnie przez dluzszy czas wiec troszke stracilem watek .
                          ale chetnie podziele sie swoja skapa wiedza na temat hiszpani.
                          • megan5555 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 12.10.09, 21:07
                            Hej
                            Chodzilo mi o inf. o campingu Playa Bara i okolicy, ale dzis
                            zdecydowalam się jednak na Costa Brava. Poszarpane wybrzeze i male
                            zatoczki chyba mi bliższe.
                            Niestety nie ma tak takiego ladnego campingu :(
                            Wiesz coś może o campingu Mas St. Josep lub Valldaro? Dzięki i pozdro
                          • capacity Re: Roda de Bera cemping playa Bara 25.10.09, 19:41
                            "Hiszpania to lubię" czy byłbys tak miły i napisał w jakiej
                            odległości znajduje się plażą, czy da radę to pokonac z dziecmi na
                            piechotę, i jak sa usytuowane mobilhomy z Eurocampu, najbardzie mnie
                            interesuje odległośc do basenu i na plaze. I jeszcze jedno pytanie,
                            odnosnie basenów, czy w okresie przedsezonowym tj.poczatek czerwca
                            wszystkie baseny sa czynne, bo w ulotce jest ze od 20 czerwca ale
                            jakoś mi się nie chce wierzyc. Z góry dzięki za info.
                            • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.124.220.10.dyn.user.ono.com 26.10.09, 19:58
                              plaza jest jakies 400 m od bramy kempingu. bez problemu mozna te odleglosc pokonac z dziecmi , choc to zalezy od wieku dzieci :)
                              z 4 latka nie mialem problemu a 1 latek jechal w wozku. co do usytuowania mobilhomow to trudno powiedziec bo w ciagu kilku lat naszych wizt tam ich polozenie sie zmienialo. generalnie namioty i mobilhomy sa umiejscowione "po lewo" od bramy wiazdowej. niedaleko do
                              amfiteatru i w nieduzej odleglosci od basenu od 5 do 10 min spacerowym krokiem. wyjscie nad moze jest po 2 stronie kempingu trzeba wiec sie przespacerowac prawie przez caly kemping. jesli mnie pamiec nie myli cala wyprawa nad moze spacerkiem to jakies 20 min.
                              w tym roku bylismy w sezonie wiec wszystkie baseny byly otwarte. w ubieglych latach zawsze przed sezonem glowne bazeny zawsze czynne , boczny basen ze zjezdazalniami okresowo byly zamykane. zalezy w jakim wieku sa dzieci ale glowny kompleks basenowy powinien wystarczc. proponuje odwiedzic strone wlasna kempingu.
                              www.barapark.es
                              przyznaje ze nie jestem do konca obiektywny w ocenie tego kempingu:) bo jest to nasz ulubiony kemping w Hiszpani i wlasnie w tym miejscu zaczela sie nasza przygoda z Tym Krajem.

• capacity Re: Roda de Bera cemping playa Bara 05.11.09, 14:54
                                dziękuję za tak wyczerpuącą odpowiedź, wczasy na czerwiec już
                                zamówione-oczywiście w Roda de bara. Myślę i mam nadzieję że będzie
                                super. Jedynym problemem do rozwiązania pozostaje transport, co
                                roku też do Hiszpani był to samochód, ale teraz zastanawiamy sie
                                nad samolotem, porównywałem ceny i koszty wychodzą bardzo podobne a
                                sporo czasu i zmęczenia możemy zaoszczędzić.
                                • Gość: w. Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.chello.pl 04.01.10, 13:22
                                  Hej ! mam pytanie;] jak z tego kempingu mozna dostac sie do Barcelony? chodzi mi
                                  glownie o transport miejski. z góry dzieki za odpowiedz:)
                                  • Gość: ebe Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 12:56
                                    A Ja zapytam co można zwiedzić i odwiedzić w tej okolicy oprócz
                                    Barcelony-tam już byliśmy,w Porcie Aventura też byliśmy,ale mamy w
                                    planach ponownie odwiedzić-super zabawa,no i Monserat mamy w planach
                                    po raz pierwszy,jakoś omijaliśmy tą atrakcję! Co jeszcze polecacie?
                                    Chcemy zwiedzić coś nowego!Targ owocowy jest?W jakie dni i jaka
                                    miejscowość? A może dokladne namiary ktoś ma? Jak dojechać bo z tym
                                    znalezieniem targu zawsze są problemy! Zapytam jeszcze czy namioty
                                    na tym kampingu blisko są sanitariatów? Jakie stanowiska mają
                                    namioty?Czy ładne i odgrodzone od siebie?Jedziemy 22.08.-6.09. 2010r.
                                    • Gość: mags Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.247-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.05.10, 20:15
                                      Witam!

Czy na ten kamping mozna sie dostac miejskim transportem z lotniska
                                      Reus?
                                      Na stronie kampingu oferuja taxi za 54eur...to chyba duzo?
                                      Czy jest jakis moze autobus bezposredni do Terragony? Moze stamtad
                                      lepiej wziac taxi...albo z lotniska bedzie taniej?

A moze znacie tanie wypozyczalnie aut?

Z gory wielkie dziekuje!
                                      • Gość: ebe Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 22:03
                                        Czy nikt już nie zagląda na to forum? Pytałam o stanowiska dla
                                        namiotów na tym kampingu,jakie atrakcje w okolicy? Co zwiedzać,a
                                        nawet Mnie interesuje czy jest papier toaletowy w WC bo jak nie to
                                        trzeba zabrać z Polski kilka rolek.Gdzie targ owocowy i w jakie dni?
                                        Dzięki za info:
                                        • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.10, 23:30
                                          namioty ale z której firmy ? a o papier raczej się nie martw przynajmniej na
                                          podstawie lat poprzednich .Jedziemy w tym samym terminie my kolejny raz bo w
                                          hiszpani to naprawdę niezły kamp .pozdrawiam
                                          • ebe-10 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 07.05.10, 21:30
                                            Mamy namioty Eurocampu na Playa Bara, a ze stronki kampingu widać że
                                            ładny,na takim pięknym jeszcze nie byliśmy chociaż podobało Mi się w
                                            Alcossebre na Playa Tropikana bo też piękny camping,ale malutki i
                                            spokojny,z dala od miasta.Nic się tam nie działo,w miasteczku też
                                            cisza.Byliśmy jeszcze na innych kampingach w Hiszpani,ale to odrębny
                                            temat.Też jedziecie sierpień -wrzesień na Playa Bera?Z chęcią
                                            dowiem się więcej o tym kampingu-Pozdrawiam!
                                            • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.124.213.132.dyn.user.ono.com 08.05.10, 00:15
                                              to nasz ulubiony kamping :) co chcesz wiedziec? co nieco napisalem juz w czesniej w tym watku
                                      • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.124.213.132.dyn.user.ono.com 06.05.10, 21:32
                                        Taxi z lotniska kosztuje ok 56 euro( tak wynika z cennika zamieszczonego w internecie) nie znalazlem zadnego bezposredniego autobusu z reus do roda, sa autobusy do tarragony ale watpie czy wyjdzie taniej niz taxi a klopot z przesiatkami tym bardziej ze nie ma gwarancji ze ktos bedzie mowil w innym jezyku niz katalonski czy hiszpanski. co do wypozyczalni aut to jestem pewien ze wynajecie auta na jeden dzien wyjdzie drozej niz taxi ze nie wspomne o klopocie z oddaniem auta. ewentualnie proponuje zatelefonowac na camping i zapytac lub na lotnisko .
                                        www.aena.es/csee/Satellite?MO=0&SMO=-1&SiteName=REU&c=Page&cid=1048858949294&pagename=Estandar%2FPage%2FAeropuerto
                                        • Gość: ebe Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 10:48
                                          Chciałabym wiedzieć coś o targu owocowym bo lubimy tam kupować
                                          owoce,warzywa i taniej jak w sklepie,prosto od rolników i wybór
                                          duży.W jakie dni są targi i w jakich miejscowościach?Eurocamp nie
                                          zawsze ma targi w ulotce,a czasem info:myli bo we Włoszech
                                          pojechaliśmy do Formii na targ,a okazało się że był,ale dzień
                                          wcześniej nie jak w ulotce.Pozatym co zwiedzić w okolicy pomijając
                                          Barcelonę i Salou.Tam już byliśmy.Czy są krany przy namiotach? Bo
                                          ciężko z każdym kubkiem biegać do łazienki! Interesuje Nas wszystko-
                                          Pozdrawiam!
                                          • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.10, 11:23
                                            namiotu eurocampu sa na dwóch uliczkach tarasach na zboczu wzgórza ,sasiadów
                                            masz wiec tylko dwóch z boków ,małe ale sympatyczne parcele ,przy kazdym
                                            namiocie jest kran z umywalką niestety woda w nich nie nadaje sie do picia
                                            (lekko słona ) na końcu każdej uliczki jest kran z pitną wodą ,blisko do
                                            sanitariatów duże i czyste . Na przeciwko wyjscia z kampu za lukiem triumfalnym
                                            mały spożywczy , dosłownie minute dalej lidl . Informacja o targach jest na
                                            kampie . Troszkę nieciekawe jest dojście na plażę pod torami ,za to z plaży
                                            piękny widok na cypel z kościołem . Z plaży wzdłuż wybrzeża urokliwa ścieżka po
                                            urwisku (zabezpieczona barierkami i w nocy delikatnie oświetlona ) do miasteczka
                                            . jesli coś jeszcze pytaj
                                            • Gość: hiszpania-to-lubie Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.124.213.132.dyn.user.ono.com 09.05.10, 12:02
                                              nie wiele mozna dosac :) na targi jakos nigdy nie trafilismy ale znalazlem w pobliskiej miejscowosci maly sklepik w jednej z bocznych uliczek z owocaki i wazywami od lat kupuje tam i jestem chyba jedynym zagranicznym turysta ktory tam zaglada. market po 2 stronie roda faktycznie odrobine tanszy od tego na campingu tylko dojscie niebezpieczne. plaza ladna jedyny mankament to zakaz wprowadzania psow. i z tego powodu czesciej kozystalismy z malenkiej plazy dzikej w niewielkiej zatoczce bardo dobra dla dzieci brzeg lagodny i schodzacy daleko w morze. jesli chodzi o to co zobzczyc to polecam Tarragone starowka urokliwa no i rzymskie pozostalosci min amfiteatr . jesli jedziecie z dziecmi koniecznie Parck Aventura. oczywiscie Montserat jesli nie byliscie. na dluzsza wucieczke warto wpasc do Valenci co prawda to niemal 300 km w jedna strone ale autostrada 2,5 godziny i caly dzien w Oceanografico :) pod koniec czerwca w dorodze do Polski zatrzymujemy sie na 3 dni na tym campingu. jesli cos istotnego zmienilo sie dam znac.
                                              • Gość: ebe Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 14:05
                                                Dzięki Jura-w końcu konkrety! My jedziemy ze Świdnicy,a więc
                                                niedaleko Siebie mieszkamy! Jedziemy 22.08.-6.09, wnioskuję że Wy w
                                                czerwcu? Raz byliśmy w Alcossebre właśnie maj-czerwiec i była zimna
                                                woda w morzu dlatego przerzuciliśmy się na koniec lata.Ja i mąż mamy
                                                po 50 lat,a jedzie z Nami bratanek męża z żoną i synkiem 3 latka
                                                dlatego o plaży dzięki że napisałeś!Musi tam być pięknie! My wodę
                                                pitną w Hiszpani kupujemy w marketach po 8 l. bo na innych
                                                kampingach nie było pitnej wody w kranach.Okolice Walencji już
                                                przerobiliśmy-Castellon de La Plana,Peniscola,Benicarlo,Vinaros no i
                                                Costa Brava cała.Nie byliśmy właśnie w Tarragonie i Monseracie,ale
                                                to teraz jest w planach.Jedziemy w te okolice ze względu na Port
                                                Aventura tak Nam się tam spodobało,byliśmy 3 lata temu z córką i
                                                wnuczką.My też lubimy atrakcje!Chcieliśmy kamping w Salou,ale już go
                                                nie ma w ofercie Eurocampu.Ostatnio byliśmy we Włoszech i do
                                                łazienek było sporo daleko,a My lubimy piwko!Dzięki i pozdrawiam!
                                                • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.10, 16:43
                                                  ebe spotkamy się na kampie jedziemy dokładnie w tym samym terminie dokładnie to
                                                  z kątów wrocławskich,my od trzech lat przerabiamy przełom sierpnia i wrzesnia w
                                                  okolicach ,rok temu woda w morzu była cieplutka o basenach nie wspomnę ,w duzym
                                                  jest barek z płynami dla dzieci i dorosłych,a Tarragona jest bardzo ładna obok
                                                  centrum są uliczki gdzie mozna parkować bezpłatnie ,wydaje mi sie że roda dla
                                                  dzieci fajniejsza niż salou ,a i piwko hiszpańskie nie jest złe .
                                                  • Gość: ebe Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 22:23
                                                    To wnioskuję że się spotkamy??? A w Roda jest też wesołe Miasteczko
                                                    jak Port Aventura? Czy się źle zrozumieliśmy?Macie zamówiony domek
                                                    jak się domyślam?My wolimy namioty-wtedy czujemy że jesteśmy na
                                                    kampingu.Mamy szafy rozkładane,wieszaki i chochelkę do nalewania
                                                    zupy!Wszystko to co nie ma w namiocie!Jak Masz ochotę to napisz na
                                                    prywatny mail. Pozdrawiam!
                                                  • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 22:02
                                                    meil do mnie juratom@wp.pl ,daj do siebie pozdrawiam
                                          • Gość: adamek Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 20:05
                                            Camping rewelacja utrzymany w stylu starożytnego Rzymu, czysto, miła obsługa najbliższy sklep Lidl ok. 3 km, oczywiście nie licząc tych na campie, jeśli chodzi o krany przy namiotach to nie wiem my byliśmy w domku ale widziałem, że w namiotach jest pełne wyposażenie kuchenki, lodówki leżaki itp. Do zwiedzenia jeśli ktoś lubi to oczywiście park rozrywki awntura port k. Soul, klasztor mon serat.
                                            Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Ps. chcieliśmy z rodzinką jechać jeszcze raz w to miejsce lecz w październiku w naszym terminie nie było już miejsc. Obecnie jedziemy na dwa tygodnie na Playa Montroig i 7 dni ocean we Francji Mesange. Jeśli ktoś ma informacje o Playa Montroig to chętnie przeczytam.
    • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.10, 11:48
      a i zapomniałem jacuzzi na szczycie wzgórza z widoczkiem na okolicę ,ebe skąd
      jedziecie ,my trzy rodziny z wrocławia .
      • Gość: Junior Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.modemy2.ostrowski.pl 20.09.10, 19:37
        Chcemy się tam wybrać na początku czerwca przyszłego roku, napiszcie proszę jak wygląda w tym czasie sytuacja z basenami i temperaturą wody w morzu, dziękuję z góry za wszystkie pożyteczne informacje
        • Gość: Nappi Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.10, 09:12
          z własnymi chochlami do Hiszpanii i kupowanie w Lidlu.... ludzie, omija was największa przyjemnosc hiszpanska, czyli kolacje i w ogóle jedzenie w knajpach, wsrod ludzi. To jest po prostu rewelacja a wieczorne albo nocne kolacje z winem to super sprawa. A wy chochla w namiocie:P))) żałosne.
          • Gość: Gość Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 11:49
            Ha,ha,ha.....Samymi kolacjami żyjesz? Ciekawe...5 osób 3xdziennie do restauracji w Hiszpani,no jeszcze milionerami nie jesteśmy.Można iść 2-3 razy w ciągu turnusu na kolacje do kameralnej restauracyjki,a co z resztą posiłków? Nawet w Polsce by nie przeżył na samych kolacjach! Nie najesz się Brachu na zapas! Jak obiczyliśmy do restauracyjki 3x dziennie na posilek w 5 osób to około 200-300 euro dzienne x 14 dni to około 3800-4200 tyś euro! To jakieś 16-18 tyś zł.! Puknij sie w głowę romantyku!
        • Gość: Junior Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.modemy2.ostrowski.pl 27.09.10, 20:15
          Może ktoś odpowiedzieć na moje pytania??
          • ebe-10 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 02.10.10, 09:14
            Na Roda nie byłam w tym czasie,ale byliśmy w maj-czerwiec niżej w Alcosebrre i woda była zimna w morzu,ja tylko nogi moczyłam w falach,ale byli tacy co się kąpali! Co do Basenów to na każdym kempingu o tej porze są już czynne,a co do samego kempingu to jest przecudowny-najpiękniejszy jaki widziałam! Polecam!Jest tam co robić!
        • Gość: Junior Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.modemy2.ostrowski.pl 29.03.11, 18:15
          Jakies nowe Newsy na temat tego Campu??
      • Gość: abc Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.ngm.net.pl 05.10.10, 10:02
        hej. chcialbym ozywic ponownie watek campigu rode de bera. najbardziej interesuje mnie sprawa przejezdzajacych pociagow. bylem na kilku kampingach w hiszpani. wszystkie sa swietnie utrzymane., natomiast playa montroig jest problem,moim zdaniem z pociagami.w zwiazku z tym interesuje mnie roda de bera i czy faktycznie jest to problem czy prlemu nie ma.
        dzieki za informacje .
        • Gość: Ebe Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:05
          Problemu nie Ma z pociągami !Tory są za kempingiem,prawie ich nie słychać! Jak ktoś już wcześniej napisał na forum bardziej słychać auta z drogi lokalnej.Pociągi są widoczne z plaży,dla dzieci to frajda.Ja się bałam tych pociągów bo w domu Mam ciszę,a tu mile się rozczarowałam.Rezerwację mamy ponownie na następny rok na Roda de Bera-piękny kemping,jestem oczarowana!Polecam!
          • Gość: abc Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.ngm.net.pl 06.10.10, 22:03
            dziekuje.wezme twoje opinie pod uwage. bylem na playa montroig i byl to spory problem z tymi pociagami.poza tym kempingi w hiszpani sa naprawde super. mysle,ze w przyszlym roku wybiore sie na rode de bera.dodajac jeszcze swietne warunki w mobil home z eurocampu to nic juz wiecej nie trzeba.
    • Gość: anna Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 26.05.11, 07:50
      czy obok campingu Playa Bara jest przystanek autobusowy? Moze ktoś wie ile kosztuje taxi z lotniska REUS na camping? Czy na campingu sa jakieś dodatkowe opłaty (tzn, za media czy opłata klimatyczna?). za info dziękuje
      • Gość: marianeta Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 22:11
        Ja wybieram sie w czerwcu tego roku wieksza paczka, i wychodzi na to ze 1 osoba bedzie musiala byc bez meldunku jeden dzien bo nie zgrywaja sie idealnie terminy. Czy sprawdzaja tam super restrykcyjnie te opaski , bo rok temu bylismy w Baia Domizia i nikt na to nie patrzyl wogole, mozna bylo spokojnie miec pasazera na gape.
        • Gość: juratom Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 11:44
          może była zmiana w zeszłym roku , ale wcześniej nie było zadnych bransoletek czasem na bramie pytali tylko o numer domku a i to głównie młodzież
        • ebe-10 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 03.03.12, 23:45
          Baia Domicia zaliczyliśmy 2009r. a Roda 2010-2011 r.ale o żadnych opaskach nie słyszalam! Na żadnym kempingu.Na Roda stoją Ochroniarze od strony ulicy jak i od plaży.Ochroniarz zawsze przygląda się ludziom,ale pewnie z nudów.Tam życie tętni....dosłownie czasem jak na Marszałkowskiej...ha ha ha ....Baia Domicia nie umywa się do Roda De Bera,tam Masz porządek,wszystko poukładane jak w pudełeczku.No dużo rozrywki zwłaszcza wieczorem.Pozdrawiam
    • maart5 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 15.03.12, 18:19
      Witam.Wybieram sie z rodzina samochodem na camping playa bara. wyjezdzamy 1 czerwca z Czestochowy. moze ktos tez w tym czasie jedzie w tym kierunku? pozdrawiam
    • Gość: makono Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.e-plan.pl 10.08.12, 16:49
      Mam pytanie do osób, które były na tym kempingu. Dowiedzialam sie od Eurocampu, że mają tam jakies bardzo restrykcyjne zasady odnosnie przyajzdów ze zajomymi - że lepiej zeby się nie przyznawać przy medlowaniu ze jestesmy z znajomymi (chcemy jechac we dwie rodziny) Czytałam tez jakies dziwne wpisy na Trip Advisorze, ze ludzie są wurzucani z kempingu za nieprzestrzeganie ciszy nocnej., że po 22 nie mozna siedziec na swoim tarasie itp. Czy możecie to potwierdzić - chcialym tam milo spędzić czas a nie denerwować się, że nas za coś wyrzucą. Jakie są Wasze doświadczenia
      • Gość: gosc Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 10:17

Co do znajomych to nie ma to znaczenia jeżeli maja swój domek czy namiot.Rzeczywiście w domku powinni być tylko członkowie rodziny.Co do ciszy nocnej to o 22.00 dopiero zaczynają się animacje i gra muzyka...do 1.00 w nocy można balować....bez obaw że ktoś się przyczepi...chyba że sąsiedzi złośliwi.....to super kemping!
        • Gość: niki Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 09.10.12, 17:11
          czy niedaleko campingu znajduje się przystanek autobusowy lub stacja kolejowa?. Jak dojechać z lotniska Barcelona BCN na camping . jak daleko jest do najbliższego miasteczka
          • Gość: Gosc Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.12, 20:40
            Planuje wakacje w 2013 z eurocampu na tym campingu.Dotychczas korzystalem z biur podrozy ale ze względu na niepewna sytuacje w przyszłym roku chce zorganizować sobie wakacje samemu.Jesli chodzi o transport to tylko samolotem.Moje pytania:
            Jakie linie latają na lotnisko do Reus(najbliżej Roda de Bera)?
            Jak dostać się z lotniska w GIronie(jaki koszt)
            Prosze o informacje osoby które były na tym campingu a leciały samolotem.
            • Gość: gosc Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 18:34
              Przystanek autobusowy jest od razu przy wyjściu z kempingu na ulicę po prawej stronie,jeździ do różnych miast jak Barcelona.Jeździ też z drugiej strony ulicy do Tarragony czy Salou.Najbliższe miasteczko jest około półtora km. czy to ulicą czy nad morzem ulicą idzie się w prawo a z plaży w lewo -spacer nad morzem oferuje bardzo wygodną ,widokową drogę .z ławeczkami i kranikiem z zimną wodą!Super sprawa!Co do lotu samolotem to tylko Reus bo Girona jest około 200-250 km.od kampingu a Reus bliziutko koło Tarragony,nie lecieliśmy samolotem ale można znaleść w internecie.Na tym kampingu byliśmy już 2 razy i wybieramy się ponownie!Piękny !
              • assan1 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 20.11.12, 14:48
                Witam
                Wybieram się na ten camping w przyszłym roku dokładnie od 27 kwietnia do 11 maja 2012 (długi weekend majowy). To nasza pierwsza wycieczka do Hiszpanii, a siódma z eurocampem. Ze względu na ceny paliw lecimy samolotem do Girony - wyszło dużo taniej - ryanair. Jest nas 2 rodzinki . Jesteśmy z Bielska-Białej . Mamy mały problem ... jak dostać się z Girony na camping w sobotę wieczorem ? Samolot ląduje o 20.10 ... Może ktoś się wybiera również tym samolotem ? Razem raźniej. Proszę o pomoc.
                • Gość: grześ Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.tylda.net 03.01.13, 19:47
                  Też chciałbym sie tego dowiedzieć
                  • Gość: rybniczanin Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.tylda.net 16.03.13, 17:58
                    My wybieramy się tam 5.5.2013 , samolot mamy do Barcelony El Prat, jak dostać się najprościej na camping?

Jeszcze jedno, czy do port Aventura dostaniemy się komunikacją miejską z campingu , albo czy można wypożyczyć samochód gdzieś w okolicach campingu?
                    • Gość: eve Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 00:56
                      Autobus odchodzi spod Kempingu.......naprzeciw jest przystanek.Jedźcie rano koło 9.00 żeby obejśc cały lunapark.
                      • beskidnik Re: Roda de Bera cemping playa Bara 02.04.13, 10:11
                        a czy na kempingu, bądź w jego okolicy jest wypożyczalnia rowerów?
                        • Gość: Wlodi Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 13:08
                          Wybieram się (dwoje dorosłych + dwoje dzieciaczków) na camping w okresie 14.09.2013 - 28.09.2013.
                          Planujemy Ryanairem z Poznania.
                          Proszę o kontakt jeśli ktoś wybiera sięw tym okresie.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: adam Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.13, 10:58
                            Witam,

My jedziemy na ten camping 12-22 września. Z miłą chęcią byśmy się spotkali, bo jedziemy sami z córką 6 letnią. Proszę o kontakt na maila yankoadam@wp.pl. Pozdrawiam
                        • Gość: grześ Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.tylda.net 02.04.13, 17:07
                          na angielskiej stronie Eurocampu jest znaczek wypożyczalni rowerów
                    • Gość: Ola Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.13, 19:28
                      My (2+2) jedziemy 29.04.2013 do 10.05.2013 z berlina do Barcelony a później wynajmujemy auto i do wymarzonej ostoi playa bara. Może ktoś też jedzie w tym terminie ?
                      • Gość: grzegorz Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.tylda.net 09.04.13, 19:38
                        To będziemy razem 5 dni , my lecimy do Barcelony 05.05 do 22.05.
                        2 + 2 ( 2latka i 7lat)
                        • tilakamila Re: Roda de Bera cemping playa Bara 15.05.13, 07:38
                          My (2 dorosłych + 4,5 latka) wybieramy się na ten kemping w terminie 1-15.09.2013. Gdyby ktoś jechał w tym terminie to proszę o kontakt na maila tilaa@interia.pl
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Artur Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.05.13, 09:46
                            Jedziemy samochodem 03.06.2013r.do Roda de Bara z rodzinką może jedzie ktoś w tym czasie
                • isia071 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 20.05.13, 13:19
                  My już niestety:( po super wakacjach na Playa Bara. Camping rewelacja. Położenie, przyroda, obsługa, atrakcje, jednym, słowem wszystko na 102. Polecam każdemu Eurocampingowiczowi i nie tylko.
                  Lecieliśmy samolotem Ryanera do Girony. Następnie wypożyczyliśmy autko Ford Fiesta w Goldcar (wcześniej rezerwacja przez Easy Terra). Na lotnisku w punkcie Goldcar obsługiwała nas przemiła Pani Małgosia - serdecznie pozdrawiamy. A potem już super wakacje na Playa Bara. Pociągi jeżdżą, ale na szczęście hałas nie jest w ogóle uciążliwy. Tak jak ktoś już wcześniej pisał wieczorem bardziej słyszalny jest szum przejeżdżających samochodów z pobliskiej drogi, ale to też nie jest mega hałas. Niedaleko campingu aleja supermarketów (Lidl, Aldi, Marcadona - większy wybór i jeszcze jeden ale nie pamiętam nazwy). Zwiedziliśmy Tarragonę, Monserat, Barcelonę i Port Adventura. Dla zainteresowanych wizytą w Port Adventura obecnie do końca czerwca jest promocja w McDonalds i do zestawów dają kupon o wartości 20E. Warto więc połączyć przyjemne z pożytecznym, tym bardziej że Mcdonalds jest niedaleko od Campingu. Wizyta w Port Adventura jest niezapomnianym przeżyciem zarówno dla dzieci i dorosłych. Warto jednak wziąć pod uwagę, że wiele atrakcji uzależnionych jest od wzrostu dziecka ( nie ma zmiłuj, przy każdej karuzeli obsługa ma miarkę), i tak dla maluch do 120cm jest ich zdecydowanie mniej niż dla 140cm. Ale są i można razem z rodzicem poszaleć. Natomiast dla starszych polecam wszystkie rollercoastery trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość bo kolejki są duże. My do jednej czekaliśmy 1,5 godziny ale to była pierwsza zaraz za wejściem, tak więc ją polecam na zakończenie wizyty, bo około 19 nie było już do niej nikogo. Czas oczekiwania zrekompensowało nam towarzystwo Zlatana Ibrachimowicza! Stał przed nami z córką równo 1,5 godziny i wzbudzał powszechne zainteresowanie choć mógł sobie wykupić pierwszeństwo wejścia ( chyba jedyne 25E na 3 kolejki). Jadąc do Barcelony polecam zostawić auto na darmowym parkingu ( rano jest jeszcze miejsce) przy pierwszej stacji metra Cornelia Centre i wykupić bilet T10 ( najtańsza opcja) na który mamy 10 przejazdów i na jednym bilecie może przejść więcej osób. Jednocześnie jedno odbicie pozwala na przesiadki w obrębie Barcelony na wszystkie środki publicznej komunikacji w czasie 1 godziny i 15 minut. Po tym czasie kolejne odbicie i tak do wyczerpania 10. My przemieszczaliśmy się tylko metrem - super szybko i wygodnie. Chętnym do zwiedzania Sgarda Familia polecam zakup biletów przez internet (17,30E z wejściem na wieżę) taniej niż w "okienku". Kupiliśmy je już na miejscu i wydrukowaliśmy na Campingu. Nie było potem problemu z kolejką (gigantyczną) do wejścia, bo bilety kupuje się na konkretną godzinę i wchodzi specjalnymi bramkami. Niezastąpiona do zwiedzania Barcelony była również mapa (polecam taką zalaminowaną, kupioną w Empiku - Comfort!map, z planem ulic, stacji metra i zabytkami, skala 1:20 000 w zupełności wystarczy).Dobrze również wcześniej zaplanować ( np na tarasie campu przy lampce sngrii :)) trasę wycieczki do Barcelony, bo w jeden dzień na pewno nie jest możliwe zobaczenie wszystkiego. My (12 osób w tym 5 dzieci) zobaczyliy domy Gaudiego ( bez zwiedzania), Sagradę Familię, Ramblę (polecam przerwę obiadową na targu) Port, Akwarium ( szkoda czasu i pieniędzy) i park Gaudiego. I to trwało 12 godzin. Brakło nam czasu na Camp Nou, choć był w planie. Jeżeli chodzi o Monserrat (klasztor) to polecam wizytę popołudniu (zdecydowanie mniej pielgrzymów) i przygotowanie drobnych na parking - kart i banknotów automat nie przyjmuje.
                  Wakacje na Palya Bara polecam z całego serca i zazdroszczę wszystkim którzy są jeszcze przed.
                  • Gość: tilakamila Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.13, 13:28
                    Super relacja! My jesteśmy nadal przed wakacjami i zastanawiamy się nad transportem. Ile wyniosło Was wynajęcie auta? Czy można wynająć auto z fotelikiem dla 4latki? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam!
                    • isia071 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 20.05.13, 13:40
                      Koszt wynajęcia auta na 14 dni to 1400zł w tym ubezpieczenie relax i cały bak paliwa. W trakcie pobytu jeszcze tankowaliśmy, paliwo trochę droższe. Nie ma sensu wypożyczać fotelika. My kupiliśmy dal 5-cio latki w Carrefur w Polsce podkładkę za 9,99 i przewieźliśmy ją w bagażu do luku. Waga 120g, ale objętość duża :) Z powrotem zostawiliśmy ją w w wypożyczalni, ale znajomi "na próbę" zaczepili swoją o rączkę walizki w bagażu podręcznym. W razie czego była na odstrzał, ale o dziwo przewieźli ją bez żadnych problemów do Polski!
                      • Gość: marcinoit Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 89.107.243.* 20.05.13, 16:08
                        zanim ktos zdecyduje sie na "numer z podkladka" powinien upewnic sie czy :
                        1." podkladka" zapewnia odpowiedni poziom bezpieczenstwa dziecku ?
                        2. hiszpanskie prawo dopuszcza uzycie" podkladki" w przypadku danego dziecka (waga i wzrost )?
                        jesli odpowiedz na pytanie 1 brzmi "nie" -konsekwencje w razie kolizji sa chyba jasne dla wszystkich. natomiast jesli na 2 pytanie od`powiemy "nie" rachunek wystawi policja
                        pozdrawiam
                        • Gość: xyx Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 25.08.13, 13:07
                          Kazdy ma swoj wybor.
                  • Gość: IWO Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 10:24
                    mogę prosić o meila do Pani, chciałabym zadać jeszcze trochę pytań
                    • Gość: xyz Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 09.11.13, 13:31
                      Isia071@op.pl
                  • grego0 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 27.04.15, 11:38
                    Witaj, Dziękuję z świetną relację z pobytu i stąd moje pytanie. Planujemy w tym roku dokładnie początek czerwca wakacje na Playa Bara. Jak najlepiej dostać się z kempingu do Barcelony (autobus /pociąg) ? Bardzo proszę o radę.
                    • iwonab13 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 27.04.15, 16:43
                      pod samym kampingiem jest przystanek autobusowy i z którego odjeżdżają autobusy do Barcelony
                      • grego0 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 28.04.15, 09:51
                        dziękuję za informację
                      • Gość: akuka96 Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.15, 19:07
                        ja rowniez wybieram sie na ten camping 5 wrzesnia. Lot z Berlina do Barcelona El Prat. Mam pytanie co do autobusow kursujacych z pod cempingu do Barelony. Czy zatrzymuje sie tam busplana (tansfer z lotniska). Z gory dziekuje z odpowiedz
                      • Gość: Agnieszka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.05.15, 13:50
                        naprawdę spod kempingu odjeżdżają autobusy do Barcelony? To by mi bardzo ułatwiło dotarcie na kemping. Będę na kempingu w terminie 9.06 - 23.06. Najgorszy mam problem z dojazdem na kemping, bo lecę samolotem na lotnisko w Barcelonie. Na lotnisku będę 14.30, więc myślę, że komunikacją miejską dojadę na kemping (proszę o doradztwo, jak najszybciej dojechać), o tyle największy problem mam z powrotem, ponieważ samolot mam o 8.00, na lotnisku muszę być 6.00 - jak to zrobić nie mając samochodu do dyspozycji ?

Będę ogromnie wdzięczna za najmniejsze wskazówki, bo jestem tym przerażona.
                        p.s. będę z 2 małych dzieci (7,4 latka)
                        • beskidnik Re: Roda de Bera cemping playa Bara 14.05.15, 20:44
                          Byłem 2 lata temu. Z dworca Barcelona Sants pojechaliśmy pociągiem do stacji Sant Vicenc de Calders (bilety kupiłem w kasie, kasowało się na peronie). Pod tym dworcem stały taksówki, a koszt dojazdu taksą na camping wynosił 12 euro.
                          Na wycieczkę Terragony jechaliśmy autobusem, przystanek jest koło Łuku.
                          Powrót do Barcelony podobnie, zamówiliśmy taksę na kamping, potem pociąg na Sants, a stamtąd na Aeroport. Wszystko szybko i sprawnie.
                          • Gość: Agnieszka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.05.15, 11:25
                            Bardzo Ci dziękuję za te informacje. A masz może informację, w jakich godzinach kursują pociągi, tzn. na lotnisku w Barcelonie w drodze powrotnej muszę być o 6.00 rano - i to największy problem - czy pociąg będzie kursował, bo z taksówką myślę, że problemu nie będzie.
                            A może wiesz skąd te godziny mogę wziąć - jakaś strona www.

Z góry dzięki za info
                            • beskidnik Re: Roda de Bera cemping playa Bara 15.05.15, 13:52
                              niestety nie wiem. Koleje nazywają się Renfe czy coś podobnego.
                            • Gość: gantolak Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.karoo.KCOM.COM 15.05.15, 14:23
                              Na temat pociagow nic nie wiem,,,,na przystanku autobusowym jest (byl) rozklad autobusow,,,,jak bylismy na campingu spotkalam tam pewna Pania ktora mi powiedziala ze jest mozliwosc dowozu na lotnisko przez eurocamp,,,,moze trzeba zapytac w glownej siedzibie firmy,,czy to prawda,,,zapytac zawsze mozna,,,,
                        • Gość: gantolak Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.karoo.KCOM.COM 15.05.15, 00:22
                          bylismy w sierpniu na tym cempingu,,jest mega super,na cempingu jak pani jedzie z eurocampu jest w obsludze pani mowiaca po polsku napewno Pania pomoze ,napewno tam wrocimy,,na sto procent jezdza autobusy z pod cempingu do Barcelony,,terragony,,,,,,,ale nie mam pojecia jaki jest rozklad,,,
                          • Gość: mary Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 91.231.92.* 07.03.16, 13:52
                            A jaki jest koszt autobusu do Barcelony? Może ktoś wie? Czy na campingu jest darmowy internet?
    • Gość: Wlodi Roda de bera - playa bara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 12:15
      Wybieram się (dwoje dorosłych + dwoje dzieciaczków) na camping w okresie 14.09.2013 - 28.09.2013.
      Planujemy Ryanairem z Poznania.
      Proszę o kontakt jeśli ktoś wybiera sięw tym okresie.
      Pozdrawiam
      • Gość: joanna Re: Roda de bera - playa bara IP: *.4web.pl 16.09.14, 09:04
        Witam!
        chcemy wybrać się na ten camping w przyszłym roku. Lot tanimi liniami wynajęcie auta camping zabukowany mobil home na Eurocampie czekamy na potwierdzenie.
        Prośba do wszystkich którzy byli w tym roku 2014 o najświeższe informacje porady, wrażenia, co warto co nie warto zabrać (lot samolotem ogranicza bagaż). No i skąd najlepiej lecieć i na które lotnisko przylecieć, wiem że najbliżej jest Reus ale który z tanich przewoźników tam lata z PL??. Myślę że nie tylko mi się to przyda ;-)
        z góry wielkie dzięki!!!
    • menusk Re: Roda de Bera cemping playa Bara 30.04.15, 14:33
      Z mężem wybieramy sie 4 września 2015r. na ten camping
      ale teraz sie zastanawiamy czy samolotem czy swoim autem hmmmm??
      nigdy nie bylismy swoim autem tak daleko :) znowu boje sie samolotów :(
      hahahah i taki problem mam :)
      duzo tu pomocnych rzeczy można sie dowiedzieć
      czy dogadać mozna sie bez problemu po angielsku ??
      czy trzeba szlifować hiszpański ????
      jeżeli ktoś jechał samochodem ze szczecina to może podpowie gdzie zatrzymać sie na nocleg po drodze ??
      • grego0 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 30.04.15, 16:48
        Witaj, Mieliśmy ten sam problem w tym roku (wybieramy się w czerwcu) ale kwestia czy chcecie po drodze coś zwiedzić czy szybki transport. Mam doświadczenie w wyjeździe do Chorwacji - Makarska, trzasnęliśmy na 1 raz zmieniając się z żoną. Nie powiem żeby trasa była bardzo męcząca. Także w tym roku wybór padł na Hiszpanię-Costa Brava o 1000 km więcej. Z tego co udało mi się wyszperać na forum i od znajomych to warto znaleźć nocleg we Francji motele Formula 1, ceny przystępne. Trasa wg google maps przez Niemcy, Francję wydaje się rozsądna. Z tego co wiem to jest aplikacja z F1, warto ściągnąć i po drodze sprawdzać gdzie można przenocować (nie korzystałem z tej aplikacji). Z doświadczenia 1 wyjazdu do Hiszpanii (przejechaliśmy całe południe) raczej nie było problemu z dogadaniem się po angielsku, z małymi wyjątkami gdzie ręce pomogły:).
      • Gość: Marcin Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 213.143.50.* 30.04.15, 17:31
        po co Ci hiszpanski? Katalonski szlifuj ;)
      • aseretka Re: Roda de Bera cemping playa Bara 30.04.15, 20:42
        > Z mężem wybieramy sie 4 września 2015r. na ten camping ale teraz sie zastanawiamy
        > czy samolotem czy swoim autem hmmmm?? nigdy nie bylismy swoim autem tak daleko :)
        > znowu boje sie samolotów :( hahahah i taki problem mam :)
        Ja jakoś znoszę podróż samolotem, ale jeżeli chodzi o Hiszpanię, to u mnie wyjazd tylko własnym autem. I po drodze zwiedzanie. Zazwyczaj dojazd do Hiszpanii zabiera nam tydzień, ale jeśli traktować drogę, jako tranzyt, to moim zdaniem trzeba zarezerwować po drodze 1-2 noclegi (wszystko zależy od Waszej tolerancji na podróż).
        Na nocleg (tani) dobrze sprawdzają się hotele Formuła1 oraz Premiere Classe
        www.premiereclasse.com/pl
        licznie rozsiane po Francji.
        Jeśli chodzi o Hiszpanię, to spokojnie dogadasz się tam po angielsku. Gorzej we Francji, bo wielu Francuzów zna tylko ojczysty język, ale w hotelach obsługa jednak włada angielskim.
        Jeżeli chodzi o camping Roda de Bera, to mogę powiedzieć, że jest on na wysokim poziomie. Świetna infrastruktura, ładny kompleks basenów, bliskość ładnej plaży, ciekawe animacje dla dzieci i dorosłych. Z czystym sumieniem polecam. :)
        • Gość: Agnieszka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.05.15, 13:57
          Dzień Dobry, zwracam się do Pani z ogromną prośbą o jakąkolwiek - nawet najmniejszą wskazówkę - już piszę o co chodzi:

Będę na kempingu w terminie 9.06 - 23.06. 2+2 (dzieci 7 i 4 latka). Lot Norwegian do Barcelony. Itu się zaczynają schody. Na lotnisku będę 14.30, więc myślę, że komunikacją miejską dojadę na kemping (proszę o doradztwo, jak najszybciej dojechać), o tyle największy problem mam z powrotem, ponieważ samolot mam o 8.00, na lotnisku muszę być 6.00 - jak to zrobić nie mając samochodu do dyspozycji ?
          Już myślałam, żeby wynająć auto, ale okazuje się, że wypożyczalnie o 6 na lotnisku są jeszcze nieczynne i nie będę miała jak zwrócić auta (a może jest jakaś wypożyczalnie, gdzie można i w rozsądnej cenie)

Będę ogromnie wdzięczna za najmniejsze wskazówki, bo jestem tym przerażona.
          • aseretka Re: Roda de Bera cemping playa Bara 14.05.15, 17:16
            Jeżeli pytanie jest skierowane do mnie, to przykro mi, ale nie potrafię pomóc, ani niczego doradzić. :( Zawsze korzystałam z własnego środka lokomocji, zarówno dojeżdżając do Hiszpanii, jak i robiąc wycieczki po okolicy. Nieopodal campingu jest co prawda przystanek autobusowy, ale nie byłam zainteresowana skąd i dokąd przyjeżdżają i odjeżdżają stamtąd autobusy. Nie korzystałam też nigdy w Hiszpanii z wypożyczalni samochodu, bo i po co, jeśli dysponowałam swoim.
          • grego0 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 15.05.15, 14:29
            Witaj, Będziemy na kempingu od 05.06. do ok. 12.06. (namiot) możemy spotkać się, mamy syna w wieku 4 lat będzie miał kumpla w swoim wieku.
            • Gość: Agnieszka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.05.15, 14:37
              Super! Myślę, że na pewno się spotkamy podczas animacji. Moje dzieciaki są bardzo rozrywkowe.
              Do zobaczenia wkrótce.
              • grego0 Re: Roda de Bera cemping playa Bara 15.05.15, 15:28
                Jak zobaczycie obok namiotu Toyotę Avensis z tablicami WPI to będziemy My, do miłego zobaczenia.
          • Gość: dora Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.240.40.164-rev.hti.pl 15.05.15, 21:16
            Samochód można oddać o każdej porze. Są dwa sposoby- zapłacić dodatkowo lub wykupić pełne ubezpieczenie na miejscu, wtedy wrzuca się kluczyki i dokumenty do specjalnej skrzynki a samochód zostawia się na parkingu i po kłopocie. Samochód najlepiej wypożyczyć przez internet przed wyjazdem
            • Gość: Agnieszka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.05.15, 12:05
              Dziękuję za odp. Jestem laikiem w tym temacie. Z jakiej strony Pani korzysta i jaką wypożyczalnię poleca? Zależy mi na w miarę tanim wypożyczeniu na 14 dni na lotnisku w Barcelonie. Jaka jest różnica w cenie - płacąc dodatkowo, a wykupując pełne ubezpieczenie na miejscu?
              • Gość: dora Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.240.40.164-rev.hti.pl 18.05.15, 16:42
                My korzystamy z www.economycarrental.com. Cena jest stała niezależnie od godzin zwrotu. Dobrze jest dokupić pełne ubezpieczenie na miejscu, wtedy nie blokują kaucji i można spokojnie jeździć. W waszym terminie ceny już są dość wysokie, a musicie mieć jeszcze foteliki dla dzieci. Może lepiej pójść za radą Grzegorza i wypożyczyć samochód na krócej.
                • Gość: Agnieszka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.05.15, 16:16
                  Dora - jaki jest koszt pełnego ubezpieczenia płatny na miejscu?
                  Czy to znaczy, że nie trzeba im okazywać na miejscu karty kredytowej - napisałaś, że nie blokują kaucji, jak jest pełne ubezpieczenie.
                  • Gość: dora Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.240.40.164-rev.hti.pl 19.05.15, 17:14
                    Jeżeli rezerwujesz auto przez internet musisz podać nr karty kredytowej i oni sciagają sobie wpłate.Z takiej rezerwacji mozesz zrezygnować gdy np. znajdziesz tańszy samochód, a ceny zmieniają się często, wtedy oddają ci pieniądze na kartę(tracisz tylko na przeliczniku). Takie roszady można robić w ramach tej samej wypożyczalni. Kartą kredytową musisz zapłacić za wynajem samochodu i paliwo (najczęsciej stosują zasadę bierzesz pełny bak a oddajesz pusty). Koszt ubezpieczenia to ok. 8-12 euro dziennie . Czasami trudno się tego dowiedzieć wcześniej, zależy to chyba od samochodu. Gdy masz to ubezpieczenie to nie sprawdzają auta przy odbiorze i żadne szkody nas nie interesują.( nam w zeszłym roku ukradli wycieraczki na początku pobytu, zadzwoniliśmy do wypożyczalni kazali przyjechać i dali nam inne auto znów z pełnym bakiem).Jezeli chcesz to ubezpieczenie to zarezerwuj tylko samochód bez dodatkowych opcji. Opisuję to tak dokładnie, bo nam dopiero przy trzecim wyjeździe udało się skumać o co w tym wszystkim chodzi.
            • Gość: Agnieszka Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 02.06.15, 13:06
              Proszę o informację, czy ktoś z Państwa załatwiał transfer z lotniska w Barcelonie do Torredembarra przez busplana ? Czy trzeba płacić kartą przy internetowej rezerwacji, czy gotówką w autobusie? Czy można nie rezerwować - tzn. czy bez rezerwacji można przyjść i załatwić transfer na miejscu?
          • Gość: grezegorz Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.advicom.pl 18.05.15, 12:46
            A może wypożyczyć np. 3,4 dni przed wyjazdem,
            wtedy mąż 3 dni prędzej jedzie na lotnisko po samochód ( autobusem spod łuku do miasteczka ze stacją a potem pociągiem na lotnisko)
            Nam auto przydało się by dostać się do Port Aventura ( dzieciaki były zachwycone ).
            Auto mieliśmy tylko na trzy dni.
      • reachell Re: Roda de Bera cemping playa Bara 10.06.15, 11:43
        Byliśmy w zeszłym roku na tym campingu ze Szczecina właśnie w tym roku też jedziemy we wrześniu. Tylko dla nas to jest i był element dłuższej wyprawy po campingach. Jedziemy na 3 tygodnie z czego tylko tydzień na PlayaBara, poprzednie tygodnie spędzamy na campingu też z Eurocamp na południu Francji w Langwedocji, noclegi po drodze również mamy z Eurocamp w północnej Francji. Polecam rezerwację noclegów na kilku campingach z Eurocamp przygoda dużo większa niż przylot samolotem. Chociaż jeżeli chodzi akurat o Playa Bara to jest to to jeden z niewielu campingów gdzie można przeżyć bez samochodu ponieważ sklepy są blisko campingu. Tylko wtedy gorzej ze zwiedzaniem i z transferem z i na lotnisko.
      • Gość: md Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.15, 21:16
        Hej. Jechaliśmy ze Szczecina 2 razy w tamte strony. Teraz od 29.08.15 jedziemy drugi raz na Playa Bara :). Dwa lata temu byliśmy autem a w zeszłym roku samolot+wynajem auta w Barcelonie. Teraz znów samochodem. Jeśli chcesz jakichś bliższych info to pytaj :).
        • Gość: mary Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: 91.231.92.* 12.05.16, 11:27
          Jak jest z internetem na Play Bara?
          • Gość: jura Re: Roda de Bera cemping playa Bara IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.05.16, 19:15
            drogi z licznikiem czasu i kiepskim zasięgiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka