tommyzzl 16.03.10, 15:32 Key West to idealna, relaksująca miejscówka, w przeciwieństwie do pozerskiego Miami. Byłem wielokrotnie masz pytania to pisz :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Sarasota, Key West, Miami polecam IP: *.hilton.com 18.03.10, 10:39 Czy jestes gejem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommyzzl Re: Sarasota, Key West, Miami polecam IP: 201.140.187.* 18.03.10, 11:58 Tak. Podwojnym. Ty tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontarian homeboy Re: Sarasota, Key West, Miami polecam IP: 80.50.236.* 18.03.10, 12:58 Po ile bejsementy na Florydzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zFL Re: Sarasota, Key West, Miami polecam IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.03.10, 01:02 hahaha..very funny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: Sarasota, Key West, Miami polecam IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.10, 14:54 Ja chętnie dowiem się czegoś o Sarasocie. Key West i Miami znam, ale moim zdaniem nie można porównywać obu miejsc. Key West też potrafi być pozerskie, a Miami swojskie. No, ale to tak na marginesie. Co byś polecił do zobaczenia w Sarasocie i ewentualnie okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Sarasota, Key West, Miami polecam 24.03.10, 17:52 Okolice: 1. Muzeum Salvador Dali w St. Petersburg 2. Ybor City w Tampa 3. Bush Gardens w Tampa 4. Most nad zatoka w Tampa Sama Sarasota jest raczej znana ze swoich plaz niz czegos co moznaby zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
tommyzzl Re: Sarasota, Key West, Miami polecam 25.03.10, 22:32 W Sarasocie muzeum Ringlinga i oczywiście plaża Siesta Key z śnieżnobiałym piaskiem o konsystencji mąki, dodatkowo można wybrać się na rejsik łódką, żeby pooglądać manaty (to chyba jeden z nielicznych regionów na świecie gdzie żyją), dodatkowo w Sarasota/Bradenton znajduje się najsłynniejsza szkoła tenisa na świecie - Nicka Bollettieri'ego, gdzie pierwsze kroki stawiali najlepsi tenisiści świata, można tam często spotkać kogoś z światowej czołówki. W okolicach Sarasoty oczywiście Ybor City w Tampie jest to stara dzielnica manufaktur produkujących cygara, a w weekendy jest to ulica imprez, poza tym Bush Gardens z kilkoma ostrymi rollercoasterami - polecam Shikra. W Sarasocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: Sarasota, Key West, Miami polecam IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.10, 14:00 Dzięki za wskazówki, z pewnością skorzystam. Ybor City mam również w planach, zaś jednego manata widziałam w St. Pete w okolicach mola (do tego to zatrzęsienie pelikanów :-)), ale takich widoków nigdy dość. Odpowiedz Link Zgłoś
hoboo "Bylem, widzialem, pytaj" 24.03.10, 17:04 tommyzzl napisał: > Byłem wielokrotnie masz pytania to pisz < Nie dostaniesz odpowiedzi. To jeden z watkow forumowych oszolomow ktorzy pod wplywem euforii wspanialomyslnie obiecuja odpowiedziec "na wszystkie pytania". Pozniej juz euforia przeciera sie i nie pilnuja watku. I nic wiecej nie potrafia dodac. To taka forumowa forma zalosnego dowartosciowania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1974 Re: Sarasota, Key West, Miami polecam 01.04.10, 16:18 Jak jest z rafa z Key West ? Podobno najladniejsza z Key Largo, ale troche mi sie nie chce zostawac tam na tydzien wypoczynku, mowia, ze lepiej ten czas spedzic w Key West. Wiec nawet troche gorsza, ale jesli faktycznie jest dostepna z Key West, wystarczylaby. W necie sa osrodki w Key West proponujace nurkowanie na rafie, ale ich zdjecia nie porazaja :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Florida Keys 02.04.10, 03:45 Oba miejsca maja dobra opinie. Key Largo ma wieksze wziecie wsrod poczatkujacych nurkujacych. Tydzien jednak lepiej i ciekawiej jest spedzic w Key West. Moze to bedzie Tobie odpowiadac: www.furycat.com/key-west/snorkeling.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mag1974 Re: Florida Keys 02.04.10, 16:07 Dzieki. Potwierdziles moje przypuszczenia. Co prawda firma polecana przez Ciebie nie ma nurkowania, tylko snorkeling, wiec rozejrze sie tez za czyms innym, ale "no problemo", i tak dziekuje za podpowiedz ! M. Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Diving in Key West 02.04.10, 16:36 Rzeczywiscie, teraz czytam, ze chcesz zejsc glebiej:) Obejrzy wiec oferty: www.divekeywest.com i www.southpointdivers.com Pozdrowienia. m. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1974 Re: Diving in Key West 07.04.10, 11:44 Dzieki. A nie kojarzysz moze przypadkiem kogos znajacego polski, z kim mozna tam poplynac na ryby ? Bede m.in. z zapalonym wedkarzem, ktory niestety nie zna jezykow, a pozostale osoby sie nie pala do towarzyszenia mu w lowieniu. Dla mnie tez nurkowanie duzo ciekawsze. Z gory dziekuje i pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Fishing in Key West 08.04.10, 05:15 Nie znam. Powinniscie jednak pomoc zapalonemu wedkarzowi. W Key West mozna wynajac kuter z zaloga (dwuosobowa) na pol dnia lub caly dzien i wyplynac na polow tunczykow. Kolega bedzie mial doswiadczenie zycia:) Rozmowa nie jest konieczna. Wystarczy znac dwa angielskie slowa: marlin i Hemingway. Sprawa jest prosta. Kolega usiadzie na obrotowym fotelu na rufie z duza wedka miedzy nogami. Zalogant przyczepi przynete i odkreci kolowrotek. Szyper kopnie mocniej silnik. Nawet jezeli nie lowisz ryb mozesz usiasc na pokladzie pod zadaszeniem z kubelkiem z lodem przykrywajacym butelki piwa i od czasu do czasu robic zdjecia. Mozna sie umowic z kapitanem, ze placic sie za rejs tylko wowczas gdy kolega zlapie co najmniej jednego tunczyka. Po rejsie zaloga pomoze zrobic z ryby filety. Okoliczne restauracje chetnie Wam rybe poloza na grillu. Uczestniczylem w takiej wyprawie pare lat temu nie lowiac ryb. Obejmowalem nogami spory kubelek z piwem:). Fajna sprawa. Saludos! m. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1974 Re: Fishing in Key West 08.04.10, 17:08 Taa. Fajnie ;-) Tylko po co wyplywac i za to placic... Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś