Dodaj do ulubionych

WIZA USA, wyjazd do Jordanii Syrii,Egiptu problem?

28.03.10, 16:56
Hej, mam problem. dostalam wize do usa-jade w czerwcu, a w kwietniu mam wykupiona wycieczke do syrii, jordanii i egiptu.
Wiza do usa jest w zaklejonej kopercie przyklejonej do paszportu, ktorej nie moge otwierac, odczepiac itd.
W zwiazku z powyzym, nie bede miec zadnych problemow na przejsciach granicznych pomiedzy syria, jordania, i egiptem? Jest to wycieczka zorganizowana, ale podobno na jednym z przejsc sa zbierane grupowo paszporty. Orientuje sie ktos jak to wszystko mze wygladac, czy moge spodziewac sie jakis problemow ze jakis Arab otrworzy mi ta koperte i przez to potem nie wyjade do USA??

Prosze o wypowiedzi tylko osob majacych pojecie na ten temat

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • abdoollah Arabska natura 28.03.10, 17:21
      angellooo napisał:

> jakis Arab otrworzy mi ta koperte i przez to potem
      nie wyjade do USA??"

Jest duze prawdopodobienstwo. Arabowie sa zlosliwi.
      Nie lubia Polakow i Amerykanow. Otworza koperte i
      nasypia piachu z pustyni. Uwazaj.
      • angellooo Re: Arabska natura 28.03.10, 17:48
        nie mam zadnych uprzedzen, ale sami wiecie jak to czasm bywa.
        Moze ich to zainteresowac, a ja wtedy nie bede widziala co sie dzieje z moim paszportem bo beda wczesniej zbierane od grupy.
    • Gość: robak Re: WIZA USA, wyjazd do Jordanii Syrii,Egiptu pro IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 28.03.10, 19:21
      Jak juz sie chcesz martwic na zapas to martw sie o Syrie. Jordania i Egipt maja
      swietne stosunki z USA. Z Syria tez nie powinnas miec klopotow.
    • saturn5 Re: WIZA USA, wyjazd do Jordanii Syrii,Egiptu pro 28.03.10, 22:25

> Prosze o wypowiedzi tylko osob majacych pojecie na ten temat

To po co wogole pytasz?? Kto ci tutaj da gwarancje ze jakis tam Arab danego dnia
      akurat ci nie zagladnie, ze zlosliwosci lub zwyklej ignorancji?
      • hrderduch Re: WIZA USA, wyjazd do Jordanii Syrii,Egiptu pro 29.03.10, 14:32
        saturn5 napisał:

>
        > > Prosze o wypowiedzi tylko osob majacych pojecie na ten temat
        >
        > To po co wogole pytasz??

To po co się wypowiadasz jak pojęcia nie masz bladego? Wyraźnie napisał, sam
        zacytowałeś "tylko osob majacych pojecie na ten temat", nie pyta o gwarancje.

Do rzeczy:

W Krajach Arabskich mam dobrze ponad 50 pobytów, trudno podać mi dokładną
        liczbę, jednak tak czy owak pojęcie pewne mam. I tak kontrola graniczna w
        Egipcie ogranicza się do sprawdzenia czy masz wklejony znaczek opłaty wizowej i
        wyłącznie do tego. Ostatnio dla kawału zamieniłem się paszportami z córką i ona
        wjechała na moim, ja na Jej. Granica Jordańska nie stanowi problemu, sprawdzą
        fote czy się zgadza i to wszystko, zdecydowanie bezproblemowi. Granica syryjska
        nie stanowi problemu pod warunkiem że nie masz w paszporcie śladu
        pobytu/przekraczania granicy/wizy/innego śladu pobytu w Izraelu, nie wpuszczą
        Cię wtedy w 100% i nie ma od tego odwołania, wiza USA nie robiła na nich
        wrażenia absolutnie żadnego.
        Sądząc z krajów które planujesz odwiedzić, jeżeli Syria nie jest pierwsza to
        znaczy że przylatujesz do Sharm albo Taby, drogą lądową do Jordanii
        musielibyście zahaczyć o Izrael, można więc być pewnym że dojedziecie do Nweibah
        a potem rejs jachtem motorowym do Akaby.
        Absolutnie nie masz czego się obawiać, żadnych kłopotów mieć nie będziesz.

Przy okazji: Miałem problem, a lepiej napisać problemik z wjazdem na Kubę przez
        wizę i pełno pieczątek US. KOleś jak zobaczył wezwał szefa zmiany, ten wypytywał
        mnie czym się zajmuję w Polsce, po co latam do Stanów, kto ze mną przyleciał
        itp. Generalnie nie było to jakies przesłuchanie wredne, oficer nie był zapaleńcem.
        Inny kłopot drobny na granicy Polski z Białorusią gdy przekraczałem z kumplem
        który ma Amerykański paszport, plus moja wiza i stemple, równało się 20 minut
        pogaduszek i podarowaniem pogranicznikom kilku słodyczy amerykanskich co
        znacznie przyśpieszyło odprawę.
        Poza tym nigdy i nigdzie nie miałem kłopotów przez wizę amerykańską.

Masz pytania wal śmiało.
        • Gość: aha Re: WIZA USA, wyjazd do Jordanii Syrii,Egiptu pro IP: 84.238.69.* 04.07.10, 13:59
          a jakie cukierki sie nadaja dla CBP?

Inny kłopot drobny na granicy Polski z Białorusią gdy przekraczałem
          z kumplem
          > który ma Amerykański paszport, plus moja wiza i stemple, równało
          się 20 minut
          > pogaduszek i podarowaniem pogranicznikom kilku słodyczy
          amerykanskich co
          > znacznie przyśpieszyło odprawę.
    • w357 ? 29.03.10, 07:50
      A przy pomocy czego masz przypiętą tą kopertę ?
      Złotego łańcuszka z lakowymi pieczęciami ?

Jak dla mnie, to wygląda na to,że chcesz się jedynie pochwalić, że
      takowej "koperty" się dorobiłaś !

ps
      Camp'y mają swoje Fora.
      • Gość: paryzanka Re: ? IP: *.gdynia.mm.pl 29.03.10, 21:11
        A wizy nie wklejaja do paszportu teraz tylko kaza nosic w kopercie?
        Nie bardzo rozumiem.

Ja sie obawialam ze wizy nie dostane bo bylam w Syrii, ale dostalam.
        Na lotnisku tez nie bylo problemu. Nie sadze zeby cos zrobili z
        Twoim paszportem. To dokument przeciez.
        • Gość: angela Re: ? IP: *.aster.pl 29.03.10, 23:14
          dzieki ale mowilam ze najlepiej niech odpowiadaja osoby, ktore maja pojecie o tym, a nie laicy...

niewazne, juz zalatione.

Koperte doklejona do paszportu z dokumentami sobie odkleje przed wyjazdem o krajow arabskich, zeby nikt mi nie zagladal i jej nie otworzyl.

• miriam_73 Re: WIZA USA, wyjazd do Jordanii Syrii,Egiptu pro 08.07.10, 15:46
      Z Egiptem i Jordanią nie ma najmniejszego problemu, przerabiałam wielokrotnie.
      • Gość: wp2007 Re: do miriam IP: *.152.139.92.dsl.dynamic.eranet.pl 08.07.10, 20:46
        Problemy to ty miałaś będąc moderatorką forum egipt. Za twojej kadencji forum to
        zaczeło staczać sie i na dzień dziesiejszy osiągnęło DNO.Jestes niewiarygodna ,
        łatwo toba manipulować a przede wszystkim jesteś do bólu nieobiektywna i
        schlebiasz płytkiej inteligencji swoich koleżków z pod znaku TWA. Od czasu
        opieki nad forum egipt wielu forumowiczów twoje wypowiedzi nie traktuje na serio
        poniewaz uważa ,że są one przepisywane z kartki podanej z tylnego siedzenia.
        P.S.Forumowiczów łatwo zrobić w balona ..ale tylko raz
        Pozdrawia zbanowany wp2007
        • Gość: wiesio paczkowski do wc2007 IP: *.thetis.dreamhost.com 12.07.10, 11:08
          nie pisz re do bo to masło maslane. Po drugie samo to że jestes zbanowany o
          czymś świadczy. Znafco Egiptu po jednym pobycie i specu od USA po wiejskiej
          wycieczce organizowanej przez twoją wieś na którą z biedy nawet żony nie zabraleś.
          Przypomnij skąd nazywali ci suszi? LOL
          • Gość: wp2007 Re: do wc2007 IP: *.152.143.240.dsl.dynamic.eranet.pl 12.07.10, 21:24
            Latka leca o doornowaci przyjaciele miriam -ci sami którzy prze lata trzymali ją
            na smyczy a czasem to nawet zakladali kaganiec trzymają sie dobrze. Szanowna
            prawniczka miriam zapewne szczyci sie znajomosciami z tą nierozgarnięta hołotą.
            No ale cóż z kim przystajesz takim sie stajesz.
            Wiesz przecież gwizdeczku że mnie obrazic nie mozna a twoje wypocinki dodaja mi
            tylko animuszu.
            P.S. Wiemy ze u ciebie z polskim nie najlepiej / edukacja zakończxona na
            uniwersytecie w Tworkach ale moze wzniesiesz sie na umysłowe wyżyny i rozwiniesz
            swoją złotą myśl cyt.''Przypomnij skąd nazwali ci suszi?''
            • kinky5 Re: do wc2007 17.07.10, 03:16
              ja wjechalam do Egiptu i Jordanii bez problemu.
              Mialam co prawda tylko promese wizowa, a nie wize (swoja droga ciekawa
              ta koperta) wiec na 100% nie gwarantuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka