Gość: grażka IP: 84.10.103.* 12.12.04, 23:05 Czy na dzisiejsze warunki[medycyny]jest astma uleczalana???????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XSW Re: Astma IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 12.12.04, 23:38 Nie.Mało prawdopodobne aby kiedykolwiek była możliwość wyleczenia astmy. Skutków wielu chorób drążących ludzki organizm niestety nie da się cofnąć.Można je tylko zaleczyć lub złagodzić dolegliwości związane z ich przebiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charli Re: Astma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 08:49 Madycyna akademicka zazwyczaj wszystko leczy ale mało które schorzenie potrafi wyleczyć. Tak samo jest w przypadku astmy, podaje się miejscowo kortykosteroidy które tylko na pewnien czas rozkurczają obrzękniete drogi oddechowe. Natomiast są częste przypadki wyleczenia astmy przez naturoterapeutów (bioenergoterapeutów). Ale to również jest sliska sprawa bo wielu trafiło na oszusta i zostali wyleczeni... z pieniędzy. Niemniej jednak astma jest uleczalna przez med. naturalną i osobiście znam ludzi którzy się jej pozbyli raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pixela Re: Astma 13.12.04, 11:47 Mam astmę już ponad 30 lat, wypróbowałam przeróżne metody i mam ją nadal. Z postaci ciężkiej przeszła w lekką, zawdzięczam to (moim zdaniem): 1. Wyjściu za mąż (serio, usamodzielnienie się i wyjście spod skrzydeł nadopiekuńczej mamy dało dużo) 2. Urodzeniu dzieci (burza hormonalna chyba) 3. Przejściu na wegetarianizm 4. Medycynie chińskiej 5. Homeopatii 6. Sereventovi i Flixotide Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: Astma IP: *.gfk.pl 13.12.04, 12:13 Astmy można pozbyć się szybko za pomocą tzw prądów selektywnych. Podobny efekt daje zastosowanie diety niskowęglowodanowej. Pisze o tym dr Kwaśniewski w swoich książkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Astma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:41 Chorowałam na astmę od 6 roku zycia. Do 18 leczyłam sie w poradni alerg- pulmonog. i po osiągnięciu 18 roku życia wszystkie doleglowości ustapiły. Oczywiście miewam katarek i kichanko na alergeny, ale o dusznościach zupełnie zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neoral Re: Astma IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 15:18 astma ma bardzo wiele przyczyn, od podłoża alergicznego, po czysto nerwowe (psychosomatyczne), najgorzej jak te czynniki sie mieszają, wtedy leczenie jest najtrudniejsze, nie można pisać że medycyna konwencjonalna jest be, a medycyna naturalna, czy alternatywna OK, bo znasz przypadki zupełnego wyleczenia z astmy za jej pomocą - to manipulacja, dlaczego: - bo gdy przyczyną astmy/bronchitu/duszności są nerwice, nadpobudliwość itp, to pomóc może prawie wszystko w co uwierzy czlowiek - i bardzo dobrze; - astma na tle alergicznym jest trudna do leczenia i tak samo zawodzą wszystkie znane metody od sterydów po akupresure i zioła; - astma jest leczona nie tylko za pomoca kortykosterydów, ale również nieserydowych środków przecizapalnych i rozkurczowych (medycyna konwencjonalna) - ciężką astmę trzeba leczyć sterydami, ziółka nie pomogą; - najlepsze efekty daje łączenie różnych (dopuszczalnych) kuracji i zabiegów; - w leczeniu astmy podstawa to regularność leczenia i profilaktyka (unikanie czynników wywołujących astmę) Odpowiedz Link Zgłoś
dellek Re: Astma 13.12.04, 21:54 Astmę kontroluje się przez odpowiednio stosowane leczenie i to tak kontroluje, że pacjent nie ma żadnych objawów. Astmatycy zdobywają medale olimpijskie i to wcale nie na paraolimpiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pixela Re: Astma 14.12.04, 11:25 No, nafaszerowana sterydami mogłabym wejść nawet na Mount Everest. Teraz co drugi sportowiec to "astmatyk" - dobre uzasadnienie obecności niedozwolonych substancji w organiźmie, np. efedryny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Astma IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.12.04, 09:05 Cóż, jako racjonalista nie wierzę w działanie tzw. medycyny pseudonaukowej (tzw. alternatywnej), bo - moim zdaniem - jest to straszna szarlataneria. Jeśli jednak wierzysz w takie metody leczenia, to powinnaś absolutnie z nich skorzystać, gdyż odpowiednie nastawienie psychiczne potrafi wiele zdziałać. Jeśli chodzi o medycynę naukową, to są takie metody leczenia, które potrafią w niektórych przypadkach powstrzymać rozwój astmy. Ale to zależy od konkretnego przypadku. Poza tym alergia pozostaje i nawet jeśli nie ma duszności, to pojawia się katar, atopowe zapalenie skóry itp. Odpowiedz Link Zgłoś