Dodaj do ulubionych

Do Vanillafields pytanie o Caldwell

15.08.12, 03:11
Pytalam kiedys o Verone, bylismy w trakcie kupowania domu tam, ale po inspekcji zrezygnowalismy.
Teraz bedziemy wynajmowac, zanim kupimy cos, tylko ze w Veronie nic nam sie nie udalo znalezc do wynajecia. Znalezlismy w Caldwell, na Cleveland St.
Chcialam Cie zapytac jak sie tam mieszka?
Nie znam kompletnie tej okolicy, moglabys mi cos wiecej napisac o tym miescie? Jak z dojazdem, jak ludzie, itp. Dzieki z gory :)
Kasia
Obserwuj wątek
    • vanillafields Re: Do Vanillafields pytanie o Caldwell 04.09.12, 04:01
      Hej Kasia, bardzo Cie przepraszam, rzadko wchodze na Mamy w Stanach. Podejrzewam, ze mieszkanie juz wynajete, wiec 'po ptokach'? :). Niemniej jednak, mieszka sie bardzo fajnie, poprzednio mieszkalismy w Kearny przez 3.5 roku, bez watpienia Caldwells to wieksza suburbia. Co mi sie podoba, to bliskosc do 46, 280, 80, sporo sklepow, kilka malli w bliskiej okolicy. Duzo wiecej parkow, placow zabaw (lepiej utrzymane). Na minus jest 'walkability', jestesmy mniej niz 10 min piechotka od Bloomfield Ave, i niby jest kilka kafejek itp ale wszystko jest bardziej rozsiane, kolo nas czesc ulic nie ma w ogole chodnikow. Dobre szkoly, nie wiem czy masz dzieci, ale James Caldwell High jest na 40. miejscu w ostatnim rankingu. Moja corka bedzie chodzic do Special Ed Preschool, i bardzo sie ciesze, ze sie tak ulozylo z przeprowadzka, Hudson Co nie bardzo kwapil sie do pomocy (a probowalismy EI kilka razy przez jej wczesniactwo, problemy z jedzeniem, opoznienia w mowie).
      jak masz inne pytanie, chetnie odpowiem, moze pisz od razu na izzy006 na yahoo kropka com.
      • xeriusek Re: Do Vanillafields pytanie o Caldwell 06.09.12, 17:28
        Nie zagladalam ja tez dosc dlugo, pozmienialo sie. Nie przeprowadzilismy sie do Caldwell, nie bylo gotowe, a rok szkolny sie zaczal. Szukamy dalej, a dzieci wrocily do starej szkoly ( platnej, bez rejonizacji). Teraz chce znalezc cos blisko tej szkoly.
        Dziekuje Ci bardzo :)
    • vanillafields Re: Do Vanillafields pytanie o Caldwell 04.09.12, 04:10
      Ok, znalazlam stary post o Veronie, ile lat maja twoje dzieci? Jak wciaz chcesz sie spotkac, to ja bardzo chetnie, tylko ze moja mala dopiero 3 lata. Co do dojazdu, ja nie pracuje, wiec mam teoretycznie wszedzie blisko ;), maz za to dojezdza do Manhattanu (Wall Street) i parkuje samochod przy Harrison Path Station i stamtad Path. Oprocz tego, ze wychodzi o wiele taniej niz dojazd NJ Transit albo Bus (no i musialby sie przesiadac na metro z 34ej do Wall St) to caly dojazd do pracy nie zajmuje mu czasem nawet godziny. A takie przykladowe odleglosci dla mnie to 20 min lokalnie do Turtle Back, 25 min do Garden State mall czy Ikea czy Paramus, 20 min do Morristown, 5 min do Willowbrook mall, 15 min do Clifton.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka