09.02.13, 18:52
Witam
Jade na Floryde w marcu szukalam odpowiedzi w necie na moje pytania,ale sa stare moze ktos by wiedzial w miare terazniejsze ceny?
1.Mam juz wszystko zaplanowane i zabukowane oprocz rejsu na Bahamy bardzo bysmy chcieli zrobic wypad na jeden dzien i teraz nie wiem czy sa takie rejsy ile kosztuja od os. i czy sa z Miami czy z Fort Lauderdale? Moze ktos byl?
2.Czy w USA sa kantory wymiany walut?
3.Czy czesciej placi sie gotowka czy preferuja karte?
Wielkie dzieki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • porterhouse Re: Miami 09.02.13, 19:48

> sztuja od os. i czy sa z Miami czy z Fort Lauderdale? Moze ktos byl?

Najczęściej wypływają z Ft.lauderdale, ceny i inne rzeczy musisz sprawdzić

> 2.Czy w USA sa kantory wymiany walut?

Nie ma. Waluty możesz wymieniać na lotnisku albo w (tylko) niektórych bankach.

> 3.Czy czesciej placi sie gotowka czy preferuja karte?

Możesz płacić czym chcesz, olbrzymia większość tranzakcji odbywa sie kartami. Tylko w nielicznych przypadkach sa ograniczenia co do metod płacenia.
    • Gość: pink flamingo Re: Miami IP: *.124.175.66.available.above.net 09.02.13, 19:49

Czesc,

1. Info znadziesz tutaj: www.celebritycruises.com/destinations/home.do?dest=BAHAM&cid=ps_goo_bahamas_q4ps_1110 Mozesz tez wpisac do google haslo:
      One day criuse from Miami to Bahamas.

2. Kantorow jako takich nie ma. Walute wymieniaja banki. Z PLN mozesz miec trudnosci:)

3. Nie ma roznicy. Sprzedawca zwykle pyta w jaki sposob chcesz zaplacic. Placenie
      karta pomaga w ewentualnych reklamacjach. Mniejsze sklepiki w Miami moga udzielic
      dodatkowego rabatu za placenie gotowka.

Bon voyage.
      • jorn Re: Miami 12.02.13, 17:28
        Kantory są, choć jest ich mniej niż w Polsce. Inną sprawą jest kurs. Kiedyś leciałem do USA i po drodze na lotnisko odebrałem należne mi od kogoś kilkaset euro. Chciałem je wymienić w LA na dolary, ale kurs był taki, że mi się odechciało.
        • edd.y Cenne porady praktyczne 12.02.13, 17:49
          jorn napisał:

" Kantory są...Kiedyś leciałem do USA...kogoś kilkaset euro. "

Wiedzialem, ze to tylko kwestia czasu gdy ktos, kto leciac kiedys
          napisze, ze kantory sa. Otoz nie ma ich. Sa tylko punkty wymiany
          walut na lotniskach. W Stanach jest nawet partia komunistyczna
          www.cpusa.org Czy to o czyms swiadczy?
          • jorn Re: Cenne porady praktyczne 12.02.13, 19:00
            Widziałem punkty wymiany walut w centrum Los Angeles. Fakt, że ty czegoś nie widziałeś, nie oznacza, że tego czegoś nie ma.

Tu masz adresy: kantory LA.

W Miami też są: Kantory Miami.
        • oba.ma.jadra Re: Miami 12.02.13, 22:27
          jorn napisał:

> Chciałem je wymienić w LA na dolary, ale kurs był taki, że mi się odechciało> .

Polecasz komus cos z czego sam nie skorzystales?
          Czy to nie polskie?
          • jorn Re: Miami 13.02.13, 14:08
            Nie udało ci się zrozumieć krótkiego tekstu, a rzucasz się do jego komentowania. Gdzie ja tam cokolwiek polecam? Odpowiadam na pytanie o istnienie kantorów i dodaję, że w tamtym czasie i miejscu się to nie opłacało.
    • Gość: robak Re: Miami IP: *.hsd1.ca.comcast.net 09.02.13, 20:14
      Za taki rejsc zapłacisz około $100-150 za jedna osobę.
    • omisia35 Re: Miami 09.02.13, 20:18
      Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.
      Dzieki za ten link ja to sprawdzalam ,ale tam sa tylko 2-5 dniowe najkrotsze i baaardzo drogie wiec to nie wchodzi w rachube nic szukam dalej!
      • saturn5 Re: Miami 09.02.13, 20:33
        1-dniowe rejsy chodzą na wyspę Bimini albo na Grand Bahama (Freeport).
    • Gość: Andrzej Re: Miami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.13, 18:27
      Dwa tygodnie temu byłem na jednodniowym rejsie w Freeport na Grand Bahama. Rejs był z Fort Lauderdale i kosztował 145 dolarów. Kantor wymiany walut widziałem w Sawgrass Mills w Fort Lauderdale. Jeżeli chodzi o płatności nie było najmniejszych problemów czy to płacąc kartą czy gotówką. Pozdrawiam, Andrzej
    • Gość: Misiek Re: Miami IP: 70.151.66.* 19.02.13, 23:28
      czesc,jezeli chodzi o płatnosci nie ma róznicy karta czy gotówka,kantory sa w centrach handlowych i na lotnisku ale odradzam bo kurs jest koszmarny,jezeli chodzi o ceny to nie jest drogo a ciuchy,elektronika,kosmetyki sporo taniej niz w Polandzie i jest duzo i duze wyprzedaze.co do rejsów sa z miami na biezaco,nie znam cen ale słyszałem ze jest weekendowy rejs( Kuba,Bahamy) i kosztuje cos koło 200 $.radze zabrac lub kupic na miejcu cos na insekty,sa tu takie małe cholerki,prawie ich nie widac za to tną okrutnie.mam nadzieje ze pomogłem,miłego wypoczynku,,oooo jeszcze jedno potrzebna bedzie przejsciówka do wszystkich elektrycznych rzeczy,mozna zabrac z pl tu ciezko dostac,mozna znalezc w sklepie "ROSS"ALE DOSŁOWNIE ZNALEZC BO MIEJCA ułozenia na półce raczej nikt nie wskaze
      • Gość: castro Re: Miami IP: 12.149.9.* 20.02.13, 01:41

Wszystko pieknie z wyjatkiem polaczen z Kuba. Nie ma takich.
        Jest embargo.
      • Gość: info Re: Miami IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.02.13, 01:53
        Na Kube to chyba w oponie samochodowej:)
      • Gość: gosc Re: Miami IP: *.res.bhn.net 20.02.13, 02:25
        ...skad tys sie urwal ?...bredzisz czy piszesz po "pijaku" ?...Rejsy na Kube (Cuba) ? chyba tylko do Cuba, NM....otherwise bunch of baloneys......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka