IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 16:07
Witam,
Na początku czerwca wyjeżdżam do Nowego Jorku do pracy. Początkowo przez pierwsze dwa miesiące będę pracował na Campie pod NY a później chciałbym zostać tam na dłużej jak nie na stałe. Co o tym myślicie. Jakie mam szansę na powodzenie i w miarę dobry start. Szukam osób, które również chcą się wyrwać i zacząć nowe życie w wielkim świecie. Generalnie nie jest warunkiem koniecznym by być wyłącznie w NY. Od września będę szukał mieszkania lub pokoju i podrzędnej pracy by przez jakiś czas chociaż się utrzymać.Jestem otwarty na nowe doświadczenia i nie boję się nowych wyzwań.
Jestem osobą wykształconą.Skończyłem dwa kierunki w tym jeden na uczelni zagranicznej.

Zapraszam do konwersacji :)
Adam
Obserwuj wątek
    • oba.ma.jadra Re: Start NYC 06.03.13, 17:26
      Gość portalu: Adam napisał(a):

"...dwa miesiące będę pracował na Campie pod NY a później chciałbym zostać 
      tam na dłużej jak nie na stałe. Co o tym myślicie. Jakie mam szansę na powodzenie i
      w miarę dobry start."

Sadze, ze masz takie same szanse jakie ma obecnie 12 milionow przebywajacych
      w Stanach nielegalnie. Na dobra prace nie masz szans poniewaz "dobre prace"
      zobowiazane sa do korzystania z systemu E-Verify przy zatrudnianiu. Ewentualnie
      znajdziesz jakas prace ale nie zblizy sie ona do pozadanej przez Ciebie pracy dobrej.

Nie bedziesz mial po pol roku prawa jazdy i nie powinienes zblizac sie do granicy z
      Kanada lub Meksykiem. Arizona tez nie jest dobra. Bedziesz z uwaga sledzil
      wieloletnia debata na temat rozwiazania problemu nielegalnych w Stanach.
      I bedziesz mial numerek powyzej 10 000 000.

Moja zyczliwa sugestia: zaraz po przyjezdzie zacznij krecic sie kolo corki szefa
      i poslub ja przed uplywem waznosci wizy.
      • art2011 Re: Start NYC 12.03.13, 23:37
        Ha, ha, dobra sugestia

"Moja zyczliwa sugestia: zaraz po przyjezdzie zacznij krecic sie kolo corki szefa
        i poslub ja przed uplywem waznosci wizy. "
        .... i "jedyne" rozwiazanie.
    • Gość: Aneta Re: Start NYC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 19:10
      witam ,
      ja też chcę wyjechać w wakacje do NYC , ale nie mogłam znaleźć żadnej oferty z work and travel albo campu . jedziesz z agencją czy sam ?
      • Gość: adam Re: Start NYC IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.13, 23:42
        Jadę właśnie z Campu. Jeśli chcesz jechać to wydaje mi się, że mam dobre wieści
        Zapraszam do kontaktu. styleandcool84@gmail.com

• inez.krupa Re: Start NYC 13.03.13, 01:26

Odnosze wrazenie, ze nie spodobaly sie Tobie powyzsze sugestie:)
          Wycofaj zaproszenie do konwersacji.
    • oh.bordello Nachalnosc polska 18.03.13, 12:11

Lauram, podczep sie pod kazdy watek na tym forum. Tak jak przypuszczasz
      to forum czytaja durnie i moga nie zauwazyc twoich nachalnych zaproszen.
    • ratpole Re: Start NYC 23.03.13, 02:16
      berlinalka napisał(a):

> moze nie pomoze to znalezc towarzysza na podroz do/po stanach ale moze podpowie jak spedzic czas w New York City - rozne osoby o tym za co kochaja Nowy Jork intopassion.pl/new-york-i-love-you/

Niech te twojecw...ebryty lepiej opowiedza jak kradna w butikach hehe
    • Gość: Peter Re: Start NYC IP: *.cable.mindspring.com 09.04.13, 16:00
      Czesc Adam, Niestety szanse powodzenia bardzo male nawet z dobrymi kwitami uczelni - wieksze i realne szanse masz w UE zreszta sam zobaczysz juz na miejscu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka