Dodaj do ulubionych

Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka?

29.07.04, 22:46
Zaczynam juz poszukiwanie wozka i z tego co widze, nie ma zbytnio duzego
wyboru albo po prostu podobaja mi sie bardziej te europejskie wzory. Sa
ladniejsze i ciekawsze maja wzory.
Wynalazlam juz swoj ulubiony model - Bebecar i chcialam aby mama mi kupila go
w czasie ostatniej wizyty w Polsce, ale w tym miescie gdzie mieszkamy nie
bylo wlasnie wozkow tej firmy.
Dlatego zastanawiam sie co moge kupic tu w Stanach co by bylo chociaz troche
podobne do tych europejskich firm.
Macie jakies pomysly?
Bozena
Obserwuj wątek
    • pulapka_na_pluskwy Bozenko, 30.07.04, 01:05
      ten www.bebecar.co.uk/docs/home.htm

albo ten www.bebecar.co.uk/docs/home.htm

ale najlepiej to sie zastanwic bo www.askanowner.com/profile/view.asp?
      guid={A9C2B2BC-C751-405F-9BC6-DA5E5847174C}&sid=1&user=colin1&lid=13213#13213

ale jak potomek musi juz miec brytyjski wozek za $400 to moze tu
      www.epinions.com/kifm-Baby_Equipment-Strollers-All-Less_Than_25_lb-Bebecar

a przeciez mozna i tak a reszte gotowki wsadzic sobie za pazuche. W koncu co on
      tam wie ile to dziecko go kosztuje bo wystarczy mu wiedziec ile to ma go
      kosztowac czyli ze duzo: www.strollers4less.com/?
      type=GoogleAdWordsSearch&adgroup=Strollers&kw=strollers

czym sie Bozenko

cmok cmok

• elzuniaus Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 30.07.04, 01:08
      A probowalas moze na E-bayu? Tam maja czesto ta firme ktore wspominalas, trzeba
      tylko tam bywac regularnie. Ja kupilam swoj w sklepie Buy Buy Baby, i jestem
      bardzo zadowolona.
      • aniutek Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 30.07.04, 01:29
        Bozenko :)
        fajne forum otworzylas ::)))
        podaje Ci link do sklepu z wozkami- chyba najwiekszy i najlepiej zaopatrzaony w NYC maja wiele
        modeli najrozniejszych wozkow, nie wszystkie europejskie ale bedziesz miala przeglad. W PL wybor jest
        znacznie wiekszy i jakies te pojazdy ladniejsze po prostu.
        shop.store.yahoo.com/albee-baby/
        715 Amsterdam Ave,
        Corner of 95th St.,
        New York, NY 10025
        latwo tam trafic i nawet metery sa wiec z parkingiem nie ma problemu, sprzedawca jest profesjonalista
        i wszystko wyjasni, odpowie na wiele pytan no i cierpliwosc tez ma niesamowita :)
        ja mam emmaljunge spacerowke, rozklada sie na zupelnie plasko i wozek jest naprawde swietny, drugi
        to Maclaren www.maclarenbaby.com/US/pages/globalbuggy.html, jest OK teraz wybralabym
        raczej inny chyba techno - ma szresze siedzonko i jaakis poreczniejszy jest.
        jesli chodzi o foteliki samochodowe- nie kupuj dam Ci swoj ( jesli chcesz?), akurat moja Zazula
        wyrosnie z niego kiedy Ty juz bedziesz na dniach czekala na swoje malenstwo.
        trzymaj sie, musze leciec do lekcji synowskich .... pozdrawiam
        anka
        • bozena73 Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 30.07.04, 02:06
          Aniu,
          Dzieki serdeczne za namiary na wozek. Wkrotce wybiore sie do tego sklepu co mi
          poradzilas :-)))
          A z tym car seat to powaznie mowisz? Nie bedzie Ci juz potrzebny??????
          Porozmawiamy o tym przy najblizszej okazji jak sie spotkamy. Mam nadzieje ze
          idziesz do Marudy na urodziny?
          Buziaki,
          Bozena
    • xerius Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 30.07.04, 05:51
      A gdzie mieszkasz? Kolo mnie ( Clifton, NJ ) otworzyli niedawno swietny sklep z
      wozkami z Polski. Fantastyczne sa , szkoda ze moje dzieci juz wyrosly z
      wozkowania. Ceny sa troche mniej atrakcyjne, ale mysle ze warto.
      Kasia
      • bozena73 Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 30.07.04, 13:45
        Kasiu, moglabys mi podac namiary do tego sklepu w Clifton? Mieszkam w NY wiec
        to nie jest daleko i chetnie bym sie tam przejechala, tym bardziej ze kiedys
        tam mieszkalam :-)
        Edytkus, dostalam ten link od Ciebie ktory jest naprawde bardzo dobry ale skoro
        sa sklepy w poblizu gdzie moglabym zobaczyc ten wozek z bliska wolalabym jednak
        kupic go w sklepie :-)
    • edytkus Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 30.07.04, 06:03
      Bozena a co z tym sklepem internetowym do ktorego link podalam na eDziecku? Raider byl tanszy niz
      w Polsce, a przesylka free! To jest naprawde swietny wozek :)
      • aniutek car seat etc 30.07.04, 19:30
        Bozenka,
        nam car seat nie bedzie potrzebny juz za jakies 2 miesiace wiec akurat sie zgramy w czasie kiedy Tobie
        wlasnie bedzie potrzebny, a po co masz wydawac kase? tak to wyglada, upiore i bedzie jak nowy :)
        store.yahoo.com/albee-baby/grsnridxinna.html
        tez jestem ciekawa sklepu wozkowego w NJ, chetnie sie wybiore, uwielbiam wozki... :)
        i tak sobie mysle,ze moze sprzedam na ebay maclarena i kupie cos mniejszego, lzejszego i bardziej
        porecznego. Powiedz mi czy juz na pewno wiadomo ,ze bedzie chlopiec? trzymam dla Ciebie spora juz
        kupke ubranek a niewyjasniona kwestia plci nie pozwala mi odlozyc stricte dziewczynskich ciuszkow.
        Bozenko, koniecznie sie zaopatrz ( zazycz :) hustawke dla malucha, taka z muzyczka i kilkoma
        predkosciami bujania - u mnie sprawdzila sie w 100% i naprawde nie wiem jak dalabym sobie rade z
        usypianiem malej bez tego
        www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0001NE1J2/qid=1091208464/sr=1-4/ref=sr_1_4/102-6970568-2937754?v=glance&s=toys

odrazu mam pytanie do Mam - jaki high chair polecacie? mieszkam w apartamencie wiec nie moze byc
        jakis wielgachny, kiedy synek byl maly mielismy krzeselko zawieszane na stole ale teraz wydaje mi
        sie,ze zwykly h/ch bedzie odpowiedniejszy dla Zazuli.
        pozdrawiam
        anka
        • edytkus Re: car seat etc 30.07.04, 23:55
          aniutek napisała:

>
          > store.yahoo.com/albee-baby/grsnridxinna.html

ten sam w ToysRUs kosztuje prawie dwa razy mniej:
          www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000C7GER/102-9952608-1038545?v=glance&s=baby&n=542448&me=A1F83G8C2ARO7P&vi=pictures&img=14#more-pictures

> Bozenko, koniecznie sie zaopatrz ( zazycz :) hustawke dla malucha, taka z muzyc
          > zka i kilkoma
          > predkosciami bujania - u mnie sprawdzila sie w 100% i naprawde nie wiem jak dal
          > abym sobie rade z
          > usypianiem malej bez tego

Popieram, tylko wybierz taka na ktorej maskotki przy karuzlece sa w ciemnych kolorach (jesli masz
          jasny sufit) - niemowleta reaguja na silny kontrast, najlepiej czarny-bialy-czerwony.
        • bozena73 Re: car seat etc 31.07.04, 01:50
          Aniu,
          ten car seat jest bardzo fajny :-)))
          tylko musimy sie dogadac co ja Tobie moglabym oddac :-))
          a do sklepu wozkowego mozemy sie wybrac razem, mam nadzieje ze ta dziewczyna
          sie odezwie z namiarami do tego sklepu. Bardzo jestem ciekawa jakie maja tam
          wybor.
          A ze chlopczyk to chyba wiadomo, chociaz 100% to bedzie wiadomo dopiero przy
          porodzie, ale moja milosc do jedzenia pikantnego i mieska raczej wskazuje na
          malego Patryka niz na mala Patrycje :-)
          A ta hustawke to juz dodaje do swoich rzeczy. Jest swietna :-)
          Och, czy my jak bylysmy malutkie mialysmy chociaz cwiartke takich rzeczy? Ja
          pamietam duzy niebieski wozek z duzymi kolami i bujanego konia :-)) Zadnych
          hustawek nie pamietam :-)))
          • edytkus Re: car seat etc 31.07.04, 05:16
            bozena73 napisała:

> > A ta hustawke to juz dodaje do swoich rzeczy. Jest swietna :-)

Zastanow sie jeszcze nad hustawka FisherPrice (ocean cos tam) - mozna w niej kolysac dziecko takze
            na boki (dwa lata temu jeszcze nie bylo jej na rynku). Nie zapomnij tez wpisac na liste bouncer.
            Polecam FisherPrice Kick'n'Play (z serii ocean ;) tez jest fajny) - im wiecej duperelkow (wibracje, luk z
            zabawkami, muzyczka i swiatelka) tym lepiej! Kiedys udalo mi sie znalezc wklad do fotelika sam. z
            wibracjami FisherPrice - tez polecam, ale nie wiem czy jeszcze produkuja. Koniecznie tez zazycz sobie
            mate edukacyjna TinyLove i Boppy pillow do karmienia, baby monitor, wanienke Primo, sterylizator
            mikrofalowy Avent, karuzelke nad lozeczko (jesli lozeczko ma ozdobne krawedzie nie kazda karuzelka
            bedzie pasowac), lozeczkowy odtwarzacz CD z lampka do lozeczka (the first years), i wiecej nie
            pamietam :))
            Oczywiscie to co sprawdzilo sie u jednych u innych moze byc niewypalem - na forum np. czytalam o
            dzieciach ktore nie cierpialy hustawki!
            • aniutek Re: car seat etc 31.07.04, 05:37
              hehehehe tze czytalam o dzieciach nie lubiacych hustawek - mnie ratuje kilka razy dziennie :)
              Zuzka uwielbia, teraz wybieramy sie na wakacje i juz szukam przenosnej wersji :)

rzeczy dla dziecka jest masa.... jedne sa OK inne mniej, z niewypalow u nas - nie sprawdzila sie chusta
              "over the shoulder baby holder"
              wlasnie ja na e bay -u powiesze :)
              • aniutek Re: car seat etc 31.07.04, 05:45
                tajemnica sa dla mnie roznice ceny car seat, nazwa ta sama cena inna. diabel tkwi w szczegolach jak
                zwykle pewnie
                www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-form/ref=dp_sr_00/102-6970568-2937754
                • aniutek Re: car seat etc 31.07.04, 05:46
                  www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000VSH8Q/qid=1091245518/sr=1-3/ref=sr_1_3/102-6970568-2937754?v=glance&s=baby
                  • edytkus Re: car seat etc 31.07.04, 06:18
                    Bardzo czesto ceny fotelikow i krzeselek (czasem ubranek) zaleza tylko i wylacznie od... koloru
                    tapicerki. Nawet nie rodzaju materialu a wlasnie koloru lub wzoru ?!
                    • edytkus Re: car seat etc 22.09.04, 08:16
                      Musze koniecznie kupic jeszcze jeden fotelik i jestem w kropce. Natknelam sie na reklamy Britax
                      Wizard jako jedynego fotelika z wzmocnionymi bokami, pojechalam do Babies R Us a tam... brak w
                      ogole Britaxow. Co jest mysle sobie? Poszukalam w internecie i co sie okazuje? trzy modele juz po raz
                      drugi w przeciagu chyba poltora roku zostaly recalled!!!
                      Przejrzalam rankingi fotelikow i tak pod wzgledem wynikow z testow crash'owych oraz opinii
                      uzytkownikow najlepsze sa:
                      infant carriers: Graco Snugride, PegPerego PrimoVaggio - wypadly w testach tak samo.
                      convertibles: Britax Roundabout, Evenflo Triumph5 - ten sam wynik w testach, duza roznica w cenie :O
              • edytkus Re: car seat etc 31.07.04, 06:22
                aniutek napisała:

> > Zuzka uwielbia, teraz wybieramy sie na wakacje i juz szukam przenosnej wersji :

Jak zwykle proponuje BabiesRUs. Na tej stronie sa cztery podrozne hustawki:
                www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/549054/ref=br_bx_c_1_0/102-9952608-1038545
            • bozena73 Re: Do Edytkus! 31.07.04, 13:23
              Dzieki serdeczne za Twoje rady!!!
              Dobrze jest wlasnie wiedziec co komu sie przydalo bo ja naprawde sie w tym
              gubie..
              • xerius Re: Do Edytkus! 01.08.04, 04:08
                Sklep w Clifton jest przy Parker Ave , nazywa sie Maluch, jest nowootwarty
                wisza na zewnatrz biale i czerwone choragiewki. Moze wybor nie jest wielki, ale
                same "cudenka". To jest blisko zjazdu z 21 North (exit na Ackerman Ave).
                Kasia
                • bozena73 Re: Do Xerius! 01.08.04, 16:22
                  Kasiu,
                  Dziekuje Ci bardzo za namiary, na pewno wkrotce sie tam wybierzemy i przy
                  okazji odwiedze stare katy..
                  A Ty tam mieszkasz od dawna?
                  • xerius Re: Do Xerius! 05.08.04, 05:26
                    Ja mieszkam obok Clifton, w Garfield( od listopada, zeszlego roku). To juz 4-te
                    miejsce( od 5-ciu lat), pewnie zabawimy dluzej bo kupilismy tu dom. ALe myslimy
                    powoli o nastepnych, gdzies troszke dalej...
                    Kasia
                    • aniutek Re: Do Xerius! 05.08.04, 20:55
                      dzieki za namiary ::))
                      Bozenka, moze razem sie wybierzemy???
                      ja mysle, ze bede miala czas dopiero po 20 sierpnia, daj znac co myslisz :)
                      • bozena73 Re: Do Aniutka!!! 05.08.04, 20:58
                        Extra!!!
                        Mi przeciez sie nie spieszy. Fajnie byloby wybrac sie razem :-))
                        Kiedy jedziesz na wakacje?
    • mamaagnieszka Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 22.09.04, 19:00
      Bozenko, podaje Ci jeszcze jeden fajny link. Mozna sobie tutaj poczytac opinie
      o wozkach, car seats, etc. i do tego porownac ceny.

www.epinions.com/Peg-Perego_Venezia_SNG_2003/display_~latest_prices?zip=06052&x=14&y=8
    • edytkus Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 02.10.04, 09:23
      Bozena, a moze taki?
      www.poshtots.com/pt/catalog/product_detail.asp?category_id=1115&heirarchy_id=534&product_id=5378
      • bozena73 Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 02.10.04, 14:50
        Edytkus,
        Wow..wyglada naprawde fajnie...zaraz zrobie maly "research" na temat tych
        wozkow.
        Dzieki!!!!!
        • aniutek Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 02.10.04, 15:57
          bardzo fajny ten wozek !!
          na zdjeciu wyglada identycznie jak emmaljunga.
          • edytkus Re: Gdzie mozna kupic dobry wozek dla dziecka? 28.10.04, 17:43
            Wlasnie znalazlam cos takeigo: strollers.baby-gaga.com/britax-toni.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka